Cheeseburger Tortillas

12 april 2023Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 10 stuks

Van deze zelfgemaakte tortilla wraps krijg je geen genoeg! Ze zijn perfect voor enchiladas, burrito’s, quesadilla’s of je vult ze zoals ik heb gedaan met een sappige hamburger van @mekkafood, kaas en een lekker sausje. Dit wil je vanavond eten!

Print recept

Cheeseburger Tortilla wraps

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 1 uur 10 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

  • 350 gram bloem
  • 2 eetl. melkpoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 50 ml milde olijfolie
  • 250 ml lauwwarm water
  • hamburgers Mekkafood
  • cheddarkaas
  • rauwkost

Bereiding:

  • 1)

    Meng in een ruime kom de bloem, melkpoeder, zout en het bakpoeder samen.

  • 2)

    Voeg de olijfolie toe en roer het door de bloem tot je een kruimelmengsel hebt.

  • 3)

    Giet het water er beetje bij beetje bij en kneed het deeg in 5 minuten tot het zacht en elastisch is.

  • 4)

    Verdeel het deeg in balletjes, strooi wat bloem op je werkblad en leg de deegballetjes erop.

  • 5)

    Dek het deeg af met een theedoek en laat het voor 30 minuten rusten.

  • 6)

    Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

  • 7)

    Bestuif je werkblad licht met bloem en leg er een deegballetje op.

  • 8)

    Rol de tortilla met een deegrollen uit tot een ronde dunne plak.

  • 9)

    Bak de tortilla voor 30-40 sec. per kant in de hete koekenpan tot je bubbels ziet verschijnen.

  • 10)

    Draai de tortilla om en bak voor nog eens 30-40 seconden.

  • 11)

    Stapel de warme tortilla’s op elkaar en dek ze af met een theedoek.

  • 12)

    Bereid de hamburgers volgens de bereiding op de verpakking en vul de tortillas. Enjoy!

    Dit artikel is in samenwerking met Mekkafood.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept