Cheeseburger Tortillas

12 april 2023Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 10 stuks

Van deze zelfgemaakte tortilla wraps krijg je geen genoeg! Ze zijn perfect voor enchiladas, burrito’s, quesadilla’s of je vult ze zoals ik heb gedaan met een sappige hamburger van @mekkafood, kaas en een lekker sausje. Dit wil je vanavond eten!

Print recept

Cheeseburger Tortilla wraps

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 1 uur 10 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

  • 350 gram bloem
  • 2 eetl. melkpoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 50 ml milde olijfolie
  • 250 ml lauwwarm water
  • hamburgers Mekkafood
  • cheddarkaas
  • rauwkost

Bereiding:

  • 1)

    Meng in een ruime kom de bloem, melkpoeder, zout en het bakpoeder samen.

  • 2)

    Voeg de olijfolie toe en roer het door de bloem tot je een kruimelmengsel hebt.

  • 3)

    Giet het water er beetje bij beetje bij en kneed het deeg in 5 minuten tot het zacht en elastisch is.

  • 4)

    Verdeel het deeg in balletjes, strooi wat bloem op je werkblad en leg de deegballetjes erop.

  • 5)

    Dek het deeg af met een theedoek en laat het voor 30 minuten rusten.

  • 6)

    Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

  • 7)

    Bestuif je werkblad licht met bloem en leg er een deegballetje op.

  • 8)

    Rol de tortilla met een deegrollen uit tot een ronde dunne plak.

  • 9)

    Bak de tortilla voor 30-40 sec. per kant in de hete koekenpan tot je bubbels ziet verschijnen.

  • 10)

    Draai de tortilla om en bak voor nog eens 30-40 seconden.

  • 11)

    Stapel de warme tortilla’s op elkaar en dek ze af met een theedoek.

  • 12)

    Bereid de hamburgers volgens de bereiding op de verpakking en vul de tortillas. Enjoy!

    Dit artikel is in samenwerking met Mekkafood.

2 Comments

  • Teknik Telekomunikasi

    13 april 2023 at 04:45

    its more nice if using the burger bun or the sandwich?

  • Zoë

    19 april 2023 at 14:58

    Hallo, Salam aleikoem,

    Bedankt voor al je fijne recepten ook deze Ramadan hebben we er veel van genoten 🙂

    Vandaag wil ik het bovenstaande recept gaan maken, maar de verhouding vocht ten opzichte van het bloem lijkt mij wat veel? Is dit correct

    350 gram bloem met 250ml water en 50ml olie?

    Bedankt, Shokran,

    Zowie

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept