Cheese Balls

9 juni 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Kaas liefhebbers opgelet! Deze krokante cheese balls zijn gewoon het einde! Ik maakte ze een paar weken terug en iedereen was opslag verliefd! Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en je werkt er ook makkelijk een paar achter elkaar naar binnen haha. Heb je zin om vanavond een lekker krokant hapje op tafel te zetten? Dan zeg ik CHEESE BALLS!

Ingrediënten: (20 stuks)
Aardappel vulling:
  • 5 grote aardappelen
  • 1 ui
  • 1 klein blikje mais
  • 1 etl. sambal
  • 200 gr. geraspte kaas
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • 1.tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
  • 5 etl. bloem
Bloempapje:
  • 200 gr. bloem
  • 200 ml water
  • paneermeel
Extra:
  • geraspte kaas
  • cheddar kaas
Bereidingswijze:
  1. Kook de aardappelen met de schil gaar. Wanneer de aardappelen gaar zijn laat je ze volledig afkoelen en verwijder je de schil.
  2. Plaats de gekookte aardappelen in een kom en prak de aardappelen met een vork tot fijn.
  3. Voeg de gesneden uien, mais, sambal en de helft van de geraspte kaas toe bij de aardappelpuree.
  4. Voeg alle kruiden toe samen met de bloem en mix het aardappelmengsel goed samen.
  5. Dek de kom af met plasticfolie en plaats de kom in de koelkast voor zeker 30 minuten.
  6. Schep ongeveer 1.5 eetlepel van het aardappelmengsel op en strooi er wat bloem overheen, zodat niks aan je handen kan blijven plakken.
  7. Druk het bolletje plat en verdeel in het midden wat geraspte kaas. Breng de zijkanten voorzichtig naar het midden en vorm er een mooi balletje van. Je kunt de cheese balls ook vullen met cheddar kaas in plaats van geraspte kaas.
  8. Zet de cheese balls apart en zet ze weer in de koelkast voor zeker 30 minuten.
  9. Voeg in een aparte kom de bloem toe en giet het water erbij. Mix geheel samen tot er een vloeibaar bloem papje ontstaat. Let op! Elke bloem heeft een andere structuur, dus stel dat het bloem papje nog iets te dik is dan kun je er altijd wat meer water bijgieten.
  10. Pak de cheese balls er weer bij en haal deze per een eerst door het bloem papje en laat overtollig mengsel er vanaf druppen.
  11. Haal de cheese balls dan direct door de paneermeel en vorm de balletjes nog even met je handen.
  12. Frituur de cheese balls voor een paar minuten aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.

De cheese balls zijn aan de buitenkant lekker krokant en de kaas aan de binnenkant is lekker gesmolten! Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

144 Comments

  • Ikram

    9 juni 2017 at 11:54

    Vanavond ga ik ze meteen uitproberen Insha’Allah!?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:27

      Hallo Ikram,

      Ah super! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

      Liefs,
      Fatima

      1. Nour

        11 juni 2017 at 12:29

        Heey lieverd ik heb een vraagje kan het ook zonder mais want dat heb ik niet in huis?

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:23

        Hallo Nour,

        Ja hoor natuurlijk! Succes lieverd!

        Liefs,
        Fatima

      3. Hanane

        18 juni 2017 at 16:12

        Ik heb geen maat beker met wat zou ik 150ml en en 200 gr bloem mee kunnen vergelijken?

      4. Latifa

        24 mei 2018 at 17:22

        Hey ik ben vergeten na de balletjes plat te drukken ze in de koelkast te doen ik heb ze meteen in de papje en paneermeel gegooid is dit erg of kan ik ze erna nog in de koelkast doen xx

    2. Hakima

      17 juni 2017 at 23:55

      Hoi Faatje welke bloem gebruik je voor je gehakt broodjes. Er is zoveel keuze van bloen maar welke is de beste? Groetjes

  • Safiya

    9 juni 2017 at 11:57

    Ziet er zo lekker uit Fatima. Durf ze niet te maken want die bloemkoolhapjes waren ook mislukt. Terwijl ik alle stappen had gevolgd.

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:28

      Hallo Safiya,

      Dankjewel lieverd. Wat was er dan mislukt? Oefening baart kunst en er kan eigenlijk niks misgaan hoor. Gewoon proberen haha!

      Liefs,
      Fatima

      1. Safiya

        9 juni 2017 at 18:21

        Ik had ze op laten stijven maar toch kon ik ze niet vormen. Heb echt alle stappen gevolgd . Hahaha ja proberen.. bedankt!

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:02

        Hallo Safiya,

        Als het niet lukt, dan mag je er iets meer bloem bijdoen en dan lukt het echt.

        Liefs,
        Fatima

  • Assiya

    9 juni 2017 at 11:57

    Hoi faat,
    Ik zat erop te wachten wanneer je t recept gaat plaatsen. Dit wordt inschallah 1 van de hapjes van jou die op onze iftar tafel komt. Echt top meid je recepten zijn zo goed te volgen en ik heb al heeeel wat van je recepten gemaakt. Shokran lieve faat x

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:29

      Hallo Assiya,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

    2. Ferhan

      2 mei 2020 at 21:25

      Hoi Fatima,

      Ik heb vandaag dit recept gemaakt.
      Het was HEERLIJK!
      Het duurde wel lang met het prakken van aardappelen en mengen van de ingredienten, maar is het wel waard!

      Nogmaals bedankt!

      Groetjes Ferhan

      1. Fatima El Irari

        3 mei 2020 at 10:58

        Hi Ferhan,

        Haha wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en het is inderdaad wat werk, maar dan heb je ook zeker wat!

  • Assiya

    9 juni 2017 at 11:59

    Oh ja safiya waren ze buj jou ook waterig. Ik had het idee dat ik te veel ei had gedaan ik kreeg er maar geen vorm in. Uiteindelijk met veel paneermeel droog gevormd ofzo ?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:30

      Hallo Assiya,

      Als het te waterig is dan, kan dat inderdaad aan het ei liggen. Misschien was jou krop bloemkool kleiner, dus had je minder ei nodig. De volgende keer raad ik je aan om er gewoon iets meer bloem aan toe te voegen.

      Liefs,
      Fatima

    2. Laila

      9 juni 2017 at 12:34

      Ze heeft toch geen ei gebruikt ??

      1. Laila

        9 juni 2017 at 12:35

        Oh lama..het gaat over een ander recept haha! Ik dacht dat ik de ei over het hoofd zag?

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 08:44

        Hallo Laila,

        Ze heeft het over de bloemkool kroketjes haha.

    3. Safiya

      9 juni 2017 at 18:22

      Klopt heel waterig en kon ze niet vormen. Ligt denk ik aan ons hoor hahaha. Fatima heeft gouden handen…

      1. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:02

        Hallo Safiya,

        Haha gekkie! Oefening baart kunst echt waar. Volgende keer lukt het je perfect inschallah!

        Liefs,
        Fatima

  • Karima

    9 juni 2017 at 12:01

    Hoi Fatima,

    Kan je deze ook in de airfryer klaar maken? Had laatst ook aardappelbolletjes gemaakt, maar ik kreeg wel een krokant laagje, maar geen kleur. Ook barste de bal uit elkaar als ik het wilde oppakken. Weet jij hoe dit komt?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:26

      Hallo Karima,

      Voor een iets goudbruine kleur kun je de bolletjes insprayen met wat zonnebloemolie. Heb je de bolletjes van te voren in de koelkast gezet?

      1. Karima

        22 juni 2017 at 21:21

        Ik had er inderdaad wat zonnebloemolie op gedaan, maar toch niet de gewenste kleur gehad. Nee niet in de koelkast gedaan.. Maakt dat wat uit?

      2. Fatima El Irari

        23 juni 2017 at 11:38

        Hallo Karima,

        Als je het mengsel even in de koelkast zet, dan wordt het iets harder en kun je er makkelijker balletjes van vormen.

        Liefs,
        Fatima

  • Malika

    9 juni 2017 at 12:03

    Zit er lekker uit zeker ga ik ze uitproberen
    Inscha Allah Thanks voor het delen

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:26

      Hallo Malika,

      Moet je zeker doen, erg lekker! Graag gedaan lieverd.

  • Saar

    9 juni 2017 at 12:05

    Hii faat, deze lijken me super lekker en wil ik Incha allah vanavond maken. Aleen had ik nog een vraag. Bij ingrediënten staat er cheddar kaas en in je beschrijving heb je het over geraspte kaas. Klopt dit wel?

    1. Duygu

      9 juni 2017 at 12:17

      Cheddar kaas heeft ze als optie gegeven om ze mee te vullen. İn het filmpje laat ze het zien.

    2. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:25

      Hallo Saar,

      Je kunt beide gebruiken lieverd. Als je naar de video kijkt, dan zie je ook dat ik beide gebruik. Succes lieverd!

      1. Saar

        9 juni 2017 at 13:20

        Bedankt voor je snelle reactie! Ik had het filmpje inderdaad nog niet bekeken. Ga zo meteen de boodschapjes halen Haha. Bedankt xx

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 08:48

        Hallo Saar,

        Graag gedaan lieverd!

        Liefs,
        Fatima

  • Ashley

    9 juni 2017 at 12:06

    Lekkerrrr!

    Je hebt ook bij ons (Curacao) kaasballefjes die zijn ook heel lekker en nog veel makkelijker. ik zou zeggen probeer die ook een keer uit lieverd ?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:25

      Hallo Ashley,

      Dankjewel lieverd! En ga ik zeker eens doen!

      Liefs,
      Fatima

  • Saartje

    9 juni 2017 at 12:26

    Is het ook mogelijk om mozzarella te gebruiken

    1. Karima

      10 juni 2017 at 14:37

      Ik heb ze net gevuld met mozzarella hahaha ik denk dat het niet uitmaakt wat voor kaas je er in wilt doen. Ik heb de ene helft cheddar gedaan en de andere helft mozzarella

  • Laila

    9 juni 2017 at 12:37

    Zien er heerlijk uit..ik ga ze vanavond in shaa allah ook maken?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:45

      Hallo Laila,

      Bedankt lieve schat!

  • Fatima

    9 juni 2017 at 12:41

    Hoi Fatima,
    Ik ga ze vanavond in sha allah uitproberen. Kan ik de cheddarkaas weg laten? Lijkt mij zo machtig nu met de ramadan
    En nog een vraag lieverd,
    Kan je aub wat meer hoofdgerechten plaatsen zir de vraag hrrl vask voorbij komen en ik vraag mij dit ook af en kan niet wachten erop?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:45

      Hallo Fatima,

      Ja hoor de cheddarkaas kan weg. En wat betreft hoofdgerechten, deze ga ik na de ramadan inschAllah volop met jullie delen.

      Liefs,
      Fatima

  • Sofie

    9 juni 2017 at 12:42

    Hii Faatje,

    Kan je de balletjes ook in de oven maken?

    Liefs, Sofie

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:46

      Hallo Sofie,

      Ja hoor is ook mogelijk.

      Liefs,
      Fatima

  • Mariëm

    9 juni 2017 at 12:44

    Hey Fatima,

    Mariëm hier uit Antwerpen 🙂
    Ik wilde je bedanken voor al je heerlijke recepten!

    XXX

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:46

      Hallo Mariem,

      Wat lief! Heel graag gedaan hoor lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Meryam

    9 juni 2017 at 13:35

    Kun je ipv meel ei gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:49

      Hallo Meryam,

      Nee lieverd, want hierdoor krijg je een kleverige boel. Mag ik vragen waarom je geen bloem wilt gebruiken?

      Liefs,
      Fatima

  • Merve

    9 juni 2017 at 13:58

    Kan ik ze ook in de oven stoppen ipv frituren

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:50

      Hallo Merve,

      Ja hoor kan ook.

      Liefs,
      Fatima

  • Fati

    9 juni 2017 at 14:09

    Slm faat,
    Mmmmm kan niet wachten om ze te maken xxx

  • HJ

    9 juni 2017 at 14:19

    Pfff m’n vriendinnetje heeft het de hele dag al hierover dus heb ik het even gecheckt. Ik ga ze ook maken vanavond :). Dankjewel dat je m’n vriendin verslaafd hebt gemaakt aan je site (ze refresht hele dag mskiena)
    xxxxxx Houda
    (moun als je dit leest love you en niet te veel dromen over deze cheese balls)

  • YH

    9 juni 2017 at 14:39

    Hey Fatima,

    Ik wil verschillende hapjes klaarmaken voor iftar, waaronder de cheeseballs en doritos kipbites.
    Ik wil alles al klaarzetten zodat ik bij iftar gewoon mee kan genieten aan tafel, hoe kan ik het dan best aanpakken? De hapjes al bakken en dan even herbakken net voor etenstijd?

    groetjes,

  • Sabah

    9 juni 2017 at 14:56

    Hmmm klinkt superrrr lekker! Ik heb lang gewacht op dit recept haha! Vanavond ga ik ze gelijk maken inchallah. Kan ik ze misschien ook in de airfryer bakken?

  • Najat

    9 juni 2017 at 15:17

    Salaam oulaikoum dankjwel voir het delen van je recepten. Zou ik deze cheeseballs ook in de airfryer kunnen voorbereiden? En kunnen ze ingevrorwn worden?

  • sabrina

    9 juni 2017 at 15:39

    Ook hier worden ze vanavond gemaakt.
    De aardappelen zijn aan het afkoelen 🙂

    1. sabrina

      11 juni 2017 at 18:15

      ik weet niet wat er is gebeurd maar ze smaakte naar bananenballetjes haha… echt geen idee hoe dat is kunnen gebeuren 🙂

      1. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:36

        Hallo Sabrina,

        Huh smaakte ze gewoon echt naar banaan? Dat is wel heel vreemd..

  • Ammanaah

    9 juni 2017 at 16:10

    Hey Fatima! Tis mij niet echt duidelijk wanneer je 5 etl bloem gebruikt en wanneer je 500 gr bloem gebruikt. Ik ga dr van uit dat de 5 etl bij de aardappels etc worden toegevoegd? Wil er geen fiasco van maken haha. Kun je ze ook in de oven doen? Alvast bedankt hoor!

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:57

      Hallo Ammanaah, (wat een prachtige naam!)

      De 5 etl. voeg je toe bij de aardappelen etc. en de 200 gr. bloem is voor het papje dat je maakt waarin je vervolgens de cheeseballs dompelt. Ja hoor ze kunnen ook in de oven.

      Liefs,
      Fatima

  • Kaoutar

    9 juni 2017 at 16:52

    Ik ga ze vandaag maken?? thanks voor het delen!

    ?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:58

      Heel graag gedaan lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Gul

    9 juni 2017 at 16:56

    Hoi Fatima!

    İk ben je nieuwe volger, wat een super leuke blog heb jij! Onwijs leerzaam! Even een vraagje.. hoeveel cm is jou spuitzak?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:58

      Hallo Gul,

      Wat leuk, welkom!! Ik gebruik een spuitzak van 30 cm.

      Liefs,
      Fatima

  • Loup

    9 juni 2017 at 17:59

    Hoi faat je zou nog die kippenvleugels recept op de site plaatsen komt dat nog ?!

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:00

      Hallo Loup,

      Jazeker, die komt eraan lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • Hakima

    9 juni 2017 at 18:04

    Ik heb ze ook gemaakt en ben benieuwd hoe ze zullen smaken.Al twijfel ik niet want ze ruiken heerlijk!Alleen het papje met 200 bloem en 150 water klopt niet.Althans ik kreeg hier een dikke beslag van.

    1. Latifa

      9 juni 2017 at 18:17

      Ja, het verschilt per merk bloem hoeveel water het opneemt…. is altijd even inschatten.

      1. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:01

        Hallo Latifa,

        Klopt inderdaad! Xx

    2. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:00

      Hallo Hakima,

      Ik hoop dat het heeft gesmaakt! Elk bloem verschilt, dus het kan zijn dat jij er iets meer water bij moet doen.

      Liefs,
      Fatima

  • Latifa

    9 juni 2017 at 18:17

    Dit ziet er zooo lekker uit! ?❤

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:01

      Hallo Latifa,

      Haha snel maken dus!:p

      1. Kh

        22 mei 2020 at 20:27

        Salaam,

        Kan je ze ook invriezen om voor een andere keer te gebruiken?

        Groet

      2. Fatima El Irari

        23 mei 2020 at 12:01

        Alaikoem salaam Kh,

        Ja, hoor dat kan prima.

  • Maryam

    10 juni 2017 at 10:03

    Hoi Fatima!

    Ik wil deze Cheese balls vanavond klaarmaken in de Airfryer. Maar weet dus niet op welk temperatuur en hoelang ik ze erin moet laten.. Heb jij ze er al in geprobeerd? Zo ja, waren ze even lekker?

    Groetjesss

    1. Najat

      10 juni 2017 at 17:49

      En? Heb je ze al gemaakt in de airfyer? Ben benieuwd naar het resultaat.

      1. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:15

        Hallo Najat,

        Nee nog niet lieverd haha.

  • Malika

    10 juni 2017 at 11:06

    Ziet er lekker, uit insha’allah ga ik ze vandaag ook
    Maken

  • Ibtissame

    11 juni 2017 at 15:19

    Ziet er heerlijk uit Ma sha allah,ik ga ze vandaag zeker uitproberen In sha allah <3

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:26

      Hallo Ibtissame,

      Allah ibarkfiek lieffie!

      Liefs,
      Fatima

  • Soffia

    11 juni 2017 at 16:00

    Hoi hoi. Ze zijn heerlijk bedankt voor het recept. Kunnen ze ook in de airfryer. Vond ze toch nog vettig in de olie. Misschien omdat ik gewend ben alles in de airfryer te doen. Haha

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:38

      Hallo Soffia,

      Haha ja als je eenmaal de airfryer gewend bent, dan wil je ook liever niet frituren. Ja hoor de cheese balls kunnen ook in de airfryer.

      Liefs,
      Fatima

      1. Maryam

        12 juni 2017 at 09:51

        Heey Fatima,

        Ik heb gisteren de Cheeseballs gemaakt in de airfryer, ze worden wel krokant alleen al het kaas was er uit. Doordat de kaas smelt vloeit dat zich naar de bodem en op een of andere manier gaat dat eruit. Ik hoopte dat het laagje het zou tegenhouden maar helaas. Heb nog wat over van het mengsel dus ga het in deze dagen toch maar frituren.

        Liefs, Maryam

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 14:34

        Hallo Maryam,

        Ah wat jammer zeg! Misschien kun je de cheese balls dubbel paneren? Bij mij bleef de kaas wel netjes binnen. Wellicht dat je het nog een keer kan proberen en inschAllah lukt het dit keer wel!

        Liefs,
        Fatima

  • Ouiam

    11 juni 2017 at 16:12

    Hey Fatima kan ik alles ook halveren als ik er minder wil hebben ? Bijv 10
    Stuks maar ?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:37

      Hallo Ouiam,

      Jazeker, dat kan hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Hakima

    12 juni 2017 at 10:43

    Salam Fatima,

    Heb ze gisteren gemaakt, ze waren delicious.
    Heel erg bedankt voor al je recepten.
    Ga vooral zo door meid 🙂

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 14:35

      Alaikoem salaam Hakima,

      Aah super meid! Dankjewel lieve schat.

  • Rahma

    12 juni 2017 at 18:49

    Salam Fatima,

    Top recepten!
    Leuk om te proberen!
    ( en ik houd echt niet van koken

    Zou je deze balletjes kunnen invriezen?
    En welk punt moet je dan stoppen??

    Bedankt!

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 07:25

      alaikoem salaam Rahma,

      Wat lief zeg, dankjewel! ja hoor je kunt de cheese balls zeker invriezen. Nadat je de cheese balls hebt gepaneerd kun je ze in een trommel bewaren en vervolgens direct invriezen.

      Liefs,
      Fatima

  • Zubeyde

    13 juni 2017 at 06:00

    Hoi Fatima,

    Ik heb ze voor gisteravond gemaakt en wat waren ze lekker. Samen met mijn man hebben we ervan genoten. Bedankt voor het recept!

    Groetjes,
    Zübeyde.

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 07:35

      Hallo Zubeyde,

      Aah wat leuk om te horen zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • Samira

    13 juni 2017 at 10:31

    Haai Fatima!
    Inmiddels heb ik heel wat recepten uitgeprobeerd en alhamdoelilah! Allemaal gelukt, op gister na:(!, ik heb de cheeseballetjes gemaakt maar het waren geen balletjes meer tijdens het frituren. Ik weet niet precies wat er mis is gegaan, heb wel minder ingrediënten gebruikt omdat we maar met z’n tweetjes zijn. Ik heb ze na het frituren gelijk de prullenbak ingekiepert :(! Heb jij enig idee wat er mis is gegaan?

    De rest van je recepten zijn heeeeeerrrlijk!!!
    I love it!

    Xx, Samira

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 14:26

      Hallo Samira,

      Allereerst bedankt voor je lieve complimenten hoor! Ah wat jammer zeg! Het halveren van de ingrediënten zou helemaal geen probleem moeten zijn. Hoe was het mengsel toen je de cheese balls aan het vormen was?

      Liefs,
      Fatima

  • Esma

    13 juni 2017 at 12:56

    Salaam oeilaiykoem fatima

    Ik wou graag weten of je cheese balls na de paneermeel in de frigo kan doen heb ze al gemaakt en is al te vroeg om te bakken voor de iftaar?
    Alvast bedankt xxx

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 14:27

      Alaikoem salaam Esma,

      Jazeker, dat kan hoor. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Ghizlaine

    14 juni 2017 at 00:36

    Haay lieve Fatima

    Als eerst wil jou super erg bedanken voor deze super leuke site waar ik dagelijks een kijkje in neem om wat lekkers te maken.! Mijn vraag is ik woon in het buiteland maar kan echt geen paneermeel vinden hihi kan daar voor iets vervangen hoor graag van je terug

    Ps: Sta te poppelen om dit recept uit te proberen

    Xxx Ghizlaine

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 13:06

      Hallo Ghizlaine,

      Aah dankjewel lieve schat! Ja hoor je kunt het volgende doen. Je kunt brood roosteren in de oven en deze vervolgens verkruimelen(zo maken ze ook paneermeel) of je dompelt de cheese balls eerst in het bloem papje en daarna in droge bloem. Je kunt namelijk ook met bloem een krokante korst krijgen.

      Liefs,
      Fatima

  • laila

    15 juni 2017 at 21:38

    selam ik wilde vragen of je de cheese balletjes ook ongebakken kunt invriezen ?

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:19

      hallo Laila,

      Jazeker, je hoort ze juist ongebakken in te vriezen.

      Liefs,
      Fatima

  • Loulou

    16 juni 2017 at 07:56

    Je bent geweldig ma shaa Allah! Heel erg bedankt voor het recept! Ik ga ze vanavond voor de tweede keer maken 🙂
    1 vraagje: 1 van mijn gasten lust geen mais, heb jij misschien een idee met wat ik de mais kan vervangen? Wil er graag iets anders aan toevoegen.

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:20

      Hallo Loulou,

      Dankjewel lieve schat! Je kunt de mais eventueel vervangen door rode paprika?

      Liefs,
      Fatima

  • Sarah

    16 juni 2017 at 14:56

    Hallo Fatima,

    Ik ga de cheesballs vandaag maken in sha Allah maar heb geen Italiaanse kruiden in huis, is dat heel erg nodig? Of heb je een ander alternatief?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:22

      Hallo Sarah,

      Die kun je weglaten hoor geen probleem!

      Liefs,
      Fatima

  • Dil

    16 juni 2017 at 15:51

    Hoi Fatima,

    Kan je de italiaanse kruiden ook weglaten?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:24

      Hallo Dil,

      Jazeker dat kan!

  • Naïma

    16 juni 2017 at 19:00

    Salam lieve Faatje,

    Deze kijken mij echt heerlijk! Zelf ben ik niet echt een mega kaas liefhebber maar de kazen die je gebruikt kan ik over het algemeen best wel hebben.
    Weekend is gearriveerd, alle tijd om lekkere recepten uit te proberen. Dit is er zeker 1 van!

    Even een klein verzoekje 😀
    Ik ben GEK! op sushi. Ik zou het zoo graag zelf eens een keer willen maken! Sterker nog, als ik een lekker recept kan vinden dan ben ik bereid om het veel vaker te doen. Ik heb zelf 2 kinderen en hun mee nemen naar een sushi tent is voor mij een drama en voor hen een straf. Beide partijen hebben uiteindelijk niet genoten van iets dat eigenlijk heerlijk Is!
    Zou het een uitdaging zijn voor jou om na de ramadan een video op te nemen over hoe je sushi kan maken?
    Ik hoor het graag!!

    Veel liefs Naïma ♡

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:27

      Alaikoem salaam lieve Naima,

      Ik raad je de Cheese Balls echt aan, want ze zijn heerlijk haha! Wat betreft suhsi, ik HOUUU van sushi haha! En daarom staat er ook al een tijdje een sushi video op mijn lijstje inschAllah. Na de ramadan wil ik hiermee aan de slag, dus nog heel even wachten lieverd haha. Bedankt voor je lieve berichtje!

      Liefs,
      Fatima

  • Hiar

    20 juni 2017 at 14:57

    Hoi lieve Fatima
    Mag ook met zwarte pieper 4 seizoen en magt ook met paneermeel kuieren?

    Liefs Hiar

    1. Fatima El Irari

      21 juni 2017 at 06:14

      Hallo Hiar,

      Jazeker, dat kan allemaal!

      Liefs,
      Fatima

  • Sema

    8 augustus 2017 at 22:05

    Hoi fatima lekker laaat en hoop op een reactie tuurlijk,, ? Morgen drukke groep gelijk al in de middag dus is het goed als ik het nu al ga bakken in de oven zo jaa op hoeveel graden zou ik het kunnen bakken..en ipv meel of paneermeel kan het ook gewoon met cornflakes ? ??❣

    1. Fatima El Irari

      10 augustus 2017 at 06:27

      Hallo Sema,

      Excuses voor mijn late reactie hoor! Is het nog gelukt? Eerlijk gezegd lijken mij de cheese balls niet zo lekker als je ze een dag van te voren afbakt en de volgende dag serveert. Maar ik ben natuurlijk wel benieuwd hoe het smaakte!

      Liefs,
      Fatima

      1. Sema

        10 augustus 2017 at 11:46

        Heey faaaat, ik had de balletjes wel een dag van te voren klaargelegd en heb ze gewoon in de koelkast laten wachten.. en ochtend heb ik ze toch gefrituurd,, ze hebben ervan gesmuldd ??

      2. Fatima El Irari

        10 augustus 2017 at 12:03

        Hallo Sema,

        Oh zo wat goed zeg! Je kunt ze inderdaad makkelijk een dag van te voren maken en op de dag zelf afbakken. Ik ben blij dat het heeft gesmakt lieverd!

        Liefs,
        Fatima

  • zuleyha bekin

    13 januari 2018 at 14:00

    Hoi Fatima

    vraagje mag ik de cheeseballen na paneren ook invriezen?

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 08:27

      Hallo Zuleyha,

      Jazeker, dat kan ook. Je kunt de cheese balls dan inpakken in diepvrieszakjes of in een trommel. Xx

  • Damelsa

    9 februari 2018 at 13:57

    de loempias zijn al een grote hit en worden vaak gemaakt.

    morgen de cheeseballs uitproberen op mijn visite 😀

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 11:44

      Aah super leuk! Ben benieuwd wat je van de Cheeseballs vindt! Xx

  • Carmen

    21 februari 2018 at 07:06

    Hoi fatima,

    Had een vraag kunnen de cheese ball ook in de vriezer?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      21 februari 2018 at 07:09

      Hallo Carmen,

      Jazeker, dat kan! Je kunt de cheese balls nadat je ze uit de koeling haalt in diepvrieszakken stoppen en dan direct invriezen. Xx

      1. Carmen

        23 februari 2018 at 19:22

        Top dankje!!! Hoe kan je ze opwarmen na dat je ze uit de vriezer hebt gehaald? Xx

      2. Fatima El Irari

        23 februari 2018 at 21:51

        Hi Carmen,

        Als je ze uit de diepvries haalt, dan dien je ze nog af te bakken. Dus je vriest de cheese balls ongebakken in. Xx

  • Souad

    6 april 2018 at 10:06

    Hallo fatima

    Ben nu ook bezig om de cheeseballs te maken en ben echt benieuwd of het gaat lukken. (Ben niet zo goed met dit soort dingen)

    Dank je voor het delen.

    Liefs Souad

    1. Fatima El Irari

      7 april 2018 at 14:11

      Hi Souad,

      Ah wat leuk! Is het gelukt? Xx

  • Souad

    7 april 2018 at 18:25

    Hoi fatima

    Ja ze waren echt goed gelukt!en heerlijk waren ze. Deze ga ik zeker vaker maken.

    Heel erg bedankt schat!

    1. Fatima El Irari

      8 april 2018 at 09:55

      Hi Souad,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Souad

    8 april 2018 at 11:12

    Dank je
    Alleen een kleine vraagje. Na het afbakken zagen de cheeseballs er prima uit. Dus rond en hard. Maar wanneer ze zijn afgekoeld verliezen ze hun vorm. Is dit gewoon? Want heb wel eens nasiballen gezien en die bleven na afkoelen nog steeds mooi rond.

    1. Fatima El Irari

      8 april 2018 at 12:23

      Hi Souad,

      Klopt, de cheese balls vervormen iets wanneer de afkoelen door de aardappelpuree die erin zit. De vulling van de nasiballen is steviger, dus die vervormen niet haha. Xx

  • Ayse

    11 april 2018 at 11:48

    Hoi Fatima,

    Kan je deze cheesballs ook één avond van te voren maken? En daarna in de diepvries bewaren?

    1. Fatima El Irari

      11 april 2018 at 12:39

      Hi Ayse,

      Jazeker, je kunt de cheese balls een dag van tevoren maken en paneren en dan direct invriezen. Succes! Xx

  • Chaima

    22 mei 2018 at 08:26

    Hoi Fatima,

    Jou recepten zijn echt super lekker, mq sha Allah! Vandaag wil ik de cheeseballs proberen.
    Zou ik de cheeseballs ook in de ochtend kunnen paneren en in de koelkast doe en pas vlak voor maghreb bakken?

    Groetjes,
    Chaima

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 11:30

      Hi Chaima,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, dat kan en dat doe ik zelf ook altijd. Scheelt zoveel tijd haha! Succes lieverd en bsaha alvast! Xx

      1. Chaima

        22 mei 2018 at 15:17

        Allahiteksa7a lieve fatima!

        Xxx

      2. Fatima El Irari

        23 mei 2018 at 06:55

        Shukran lieve Chaima! Xx

  • Latifa

    24 mei 2018 at 17:26

    Hey faatje

    Ik ben vergeten om de balletjes in de koelkast te zetten voor dat ik ze in het parneermeel moest doen en het papje ik jeb ze ermeteen in de parneermeel gedaan en het papje is dat erg of kan ik erna nog in de koelkast doen
    Xx

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 17:41

      Hi Latifa,

      Die ene stap is meer zodat de cheese ball niet aan je handen blijft plakken, maar als het je is gelukt dan is het natuurlijk niet erg! Xx

      1. Latifa

        24 mei 2018 at 18:20

        Isgoed dankjwel?

  • Nassira

    3 juni 2018 at 14:15

    Hey Fatima,

    Ik had graag deze cheeseballs gemaakt voor deze avond, maar heb geen sambal.
    Kan ik eventueel iets anders gebruiken? Alvast bedankt!
    X

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2018 at 18:15

      Hi Nassira,

      Je kunt de sambal weglaten hoor of je gebruik chilisaus kan ook. ❤️

      1. Ferhan

        2 mei 2020 at 21:24

        Hoi Fatima,

        Ik heb vandaag dit recept gemaakt.
        Het was HEERLIJK!
        Het duurde wel lang met het prakken van aardappelen en mengen van de ingredienten, maar is het wel waard!

        Nogmaals bedankt!

        Groetjes Ferhan

      2. Fatima El Irari

        3 mei 2020 at 10:58

        Hi Ferhan,

        Haha wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en het is inderdaad wat werk, maar dan heb je ook zeker wat!

  • Cansu

    26 mei 2019 at 08:47

    Ik heb deze gisteren gemaakt, alleen zijn de meeste cheeseballs open gegaan tijdens het frituren, weet je waar dit aan kan liggen??

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2019 at 09:25

      Hi Cansu,

      Heb je ze van tevoren goed gekoeld in de koelkast?

  • Onbekend

    5 januari 2020 at 21:34

    Heey Fatima welke aardappels heb je gebruikt

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2020 at 12:43

      Ik gebruik bijna altijd kruimige aardappelen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept