CHAMPIGNONSOEP

17 december 2015Fatima El Irari

Soep is een van ons favoriete hoofdgerechten hier in huis. Wanneer ik soep maak, maak ik altijd gelijk een volle pan die ik de volgende dag weer lekker kan opwarmen. Van de week kocht ik een zak vol verse champignons op de markt, dus de keus was al snel gemaakt. Zelf ben ik echt dol op champignons en het liefst verwerk ik ze in elk gerecht haha. Deze romige champignonsoep is eigenlijk vrij simpel om te maken, maar oh zo lekker! Deze champignonsoep is niet waterig, maar lekkere romig en vol van smaak.

Wat heb je nodig? (6 personen)

  • 50 gr. roomboter
  • 2 uien
  • 1 knoflookteentje
  • 500 gr. champignons
  • 125 gr. crème fraîche
  • 2 etl. maizena
  • 1.5 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 liter water

Bereiding:

  1. Voeg de roomboter toe in de pan en laat dit smelten. Gooi hier vervolgens de gesneden uien bij en bak hierin de uien mooi goudbruin. Voeg hier dan ook de gesneden knoflook en de champignons aan toe en bak dit mee en blijf ondertussen omscheppen.
  2. Voeg de maizena erbij en roer het door. Schep de crème fraîche erbij en roer dit goed door en laat het voor ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur bakken.
  3. Kruid het geheel met wat zout en peper en verkruimel het bouillonblokje erbij en roer dit weer door.
  4. Schenk dan voorzichtig het water erbij en breng de champignonsoep geheel aan de kook. Laat de champignonsoep op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken.
  5. Pak dan de staafmixer erbij en ga kort door de champignonsoep heen. Je kunt de champignonsoep ook zo laten en het niet pureren.
  6. Laat de soep dan nog voor ongeveer 5 minuten pruttelen op een laag vuurtje en dan is het tijd om de soep lekker op te dienen. 

Deze champignonsoep is super makkelijk om te maken en je hebt het binnen een paar minuten al op tafel staan!

Liefs,s

Print recept

41 Comments

  • Sali

    17 december 2015 at 09:55

    Lieve Faatje,

    Ik had vandaag wat inspiratie nodig om te bedenken wat ik vandaag weer op het menu zou zetten! Haha het ziet er geweldig lekker uit meid. Thankss

    Xxjes

  • sisi

    17 december 2015 at 10:28

    Hoi faatje,

    Dat lijkt me lekker! Alleen zie ik er niet n terug wat voor bouillon blokje je gebruikt? Gewoon groente bouillon blokje?

    P.s je doet het echt goed! Ga zo Door!

  • sarah

    17 december 2015 at 10:52

    Hey

    Hoeveel water moet er in?

    1. xfaatje

      17 december 2015 at 11:00

      Hallo Sarah,

      Sorry, vergeten erbij te zetten. Er gaat 1 liter water in. Succes!

  • Mirjam

    17 december 2015 at 16:34

    Wat een topper ben je toch weer Faat. Lekkere soepje staat nu op ons te wachten dankzij jou. Ben benieuwd hoe hij smaakt.

    Sokran weer

    1. xfaatje

      17 december 2015 at 18:23

      Hallo Mirjam,

      Heel graag gedaan meid en bedankt voor je lieve woorden. Ik hoop dat het zal smaken inschAllah! Xx

      1. Mirjam

        17 december 2015 at 20:03

        Het heeft zeker goed gesmaakt. Smaak was topper! Het enige was dat de soep een klein beetje waterig was. Weet jij hoe dit zou komen? Heb volgens mij ook geen twee volle eetlepels maizena gebruikt. Kan het daardoor komen denk je?

        alvast bedankt voor je reactie

      2. xfaatje

        18 december 2015 at 07:54

        Hallo Mirjam,

        Ah, super! Ja, dit kan inderdaad aan de maizena liggen, want door de maizena wordt de soep dikker hihi. Je hebt je wel gehouden aan de hoeveelheid creme fraiche? Xx

      3. Mirjam

        18 december 2015 at 17:54

        Ah dan zal dat het inderdaad zijn. Voor de rest heb ik me gehouden aan de hoeveelheid van de andere ingrediënten.

        Ik ga het snel nogmaals maken inschallah.

        THANKS Voor je snelle reactie

  • Laila

    22 december 2015 at 14:02

    Dag Fatima,

    ik heb eigenlijk een andere vraag, heb je ook recept van sfensj (marokkaanse oliebollen)?

    Ik zou graag het recept willen en aangezien jij dingen zo goed uilegd..

    Misschien kan je het een keer plaatsen.

    Alvast bedankt meid.

    En ik vind je site echt top,
    probeer elke keer wel wat.

    xxx

    1. xfaatje

      23 december 2015 at 08:09

      Hallo Laila,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment. Ja, ik heb hier zeker een recept van. Ik zal deze inschAllah snel op mijn blog zetten. Xx

  • Yssra

    22 december 2015 at 14:58

    heeeeeeerlijk! ik heb de soep vandaag gemaken , wel wat dunner & kleiner champignonen maar voor derest was hij top !

    1. xfaatje

      23 december 2015 at 08:10

      Hallo Youssra,

      Ah super meid!

  • Youssra

    24 december 2015 at 10:58

    Meid je bent geweldig!!!!!!!! Ga zo Door!

    1. xfaatje

      24 december 2015 at 12:51

      Hallo Youssra,

      Aah super lief! Bedankt lieve schat!

  • Sabah

    24 december 2015 at 12:16

    Salaam alaikom, ik heb geen maizena in huis. Kan ik dit ook door iets anders vervangen?

    1. xfaatje

      24 december 2015 at 12:53

      Alaikoem salaam Sabah,

      Als je geen maizena hebt, dan kun je ook prima bloem gebruiken hoor. Succes!

  • Bjanka

    30 december 2015 at 18:06

    Hi meid,

    vandaag de soep gemaakt, was heerlijk. Zelfs de kinderen hebben gesmuld. ?

    1. xfaatje

      31 december 2015 at 08:04

      Hallo Bjanka,

      Ah, super meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt.

  • sisi

    2 januari 2016 at 11:54

    Hallooo faatje,

    Ik vond die soep echt lekker! Ik wil hem vandaag weer maken alleen heb ik geen crème fraiche in huis en ben erg lui om nu op pad te gaan. Heb jij enig idee wat ik daarvoor in plaats kan gebruiken?

    1. xfaatje

      6 januari 2016 at 12:35

      Hallo Sisi,

      Allereerst excuses voor mijn late reactie. Is het nog gelukt?

  • Farid

    13 januari 2016 at 07:29

    Salaamo aleikom,

    Deze soep uitgeprobeerd voor het eerst en wederom een groot succes….Het gevoel wordt steeds beter. Ik hou er best wel van om de championstukjes door de soep te laten, dus de volgende keer zal ik niet alles pureren. Verder was alles gewoon op en top. Zeker een aanrader hoor. Moge Allah jou kennis vermeerderen.

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 08:23

      Salaam alaikoem Farid,

      Aah, super dat ook dit recept in de smaak is gevallen. Het begint de goede kant op te gaan hé haha. Bedankt voor je bericht en Allahoema ameen op je dua inschAllah!

      1. Farid

        13 januari 2016 at 09:07

        Het gaat zeker de goede kant op in sha Allah!!!

  • Asmaz

    15 juni 2016 at 10:55

    Salam kan ik gewoon room bijtoevoegen in plaats van crème freche

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 08:00

      Alaikoem salaam Asmaz,

      Ja, dat kan ook.

  • Oemrayhana

    29 juni 2016 at 13:44

    Heerlijk! Eindelijk van die honig pakjes af ☺️

  • Nouriya

    7 augustus 2016 at 18:08

    Heerlijk, net gemaakt!! Ik ga er volgende x wel minder champignons indoen (250g). Vond 500g teveel en heb meer maizena toegevoegd. Heel blij met dit recept!! Ga zo door meid xx

    1. xfaatje

      8 augustus 2016 at 07:13

      Hallo Nouriya,

      Ik ben een champignon freak vandaar de 500 gr. haha. Maar je kunt inderdaad altijd minder nemen hoor! Dankjewel meis Xx

  • Naima

    19 oktober 2016 at 12:56

    Vandaag de soep gemaakt, was heerlijk dankje Faat je bent een topper massAllah. X

    1. Fatima

      19 oktober 2016 at 14:14

      Hallo Naima,

      Aah super! Graag gedaan meis. Xx

  • Hakima

    10 november 2016 at 13:00

    Kan ik in plaats van crème fraiche kookroom gebruiken?

    1. Fatima

      10 november 2016 at 13:18

      Hallo Hakima,

      Ja dat kan ook.

  • Bab Fes

    13 november 2016 at 13:59

    Toprecept dit, ik hou van simpel en makkelijk. Spionnesoep (zoals mn kids dit noemden toen ze klein waren) is hier toch echt favoriet. Alleen nu eindelijk zonder honigmixen. Zo simpel, zou er zelf echt nooit op gekomen zijn!!!

    Had niet alles in huis en heb kipknorr gedaan ipv groentenbouillon en griekse yoghurt ipv creme fraiche maar alsnog smaakt het super!

  • Evelien

    19 juli 2017 at 21:20

    Dag faatje, Ik wou je even bedanken voor je simpele instructies en je ordelijk overzicht van je benodigdheden. Mijn man vond de champignonsoep overheerlijk!

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2017 at 06:04

      Hallo Evelien,

      Aah wat lief dat je een berichtje achterlaat! Heel graag gedaan hoor en ik ben blij dat jullie hebben genoten!

      Liefs,
      Fatima

  • Mir

    11 augustus 2017 at 20:52

    Kan ik alsnog extra maizena toevoegen als de soep al aan het koken is ?

    1. Fatima El Irari

      13 augustus 2017 at 11:19

      Hallo Mir,

      Dat kan, maar dan moet je de maizena wel even mengen met wat water en dan bij de soep gieten.

      Liefs,
      Fatima

  • Lail

    31 mei 2018 at 10:21

    Hello

    Dankje faat.
    Heb je misschien ook recept van de groentesoep.

  • Noa95

    6 december 2018 at 15:43

    Hoi

    Klopt het dat je eerst de mazaina gebruikt en dan pas de creme fraiche. In je uitleg staat het andersom.

    1. Fatima El Irari

      6 december 2018 at 20:15

      Hi Noa,

      Je voegt eerst de maizena erbij en dan de crème fraiche. Ik heb het aangepast.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept