Carrot Cake Muffins

Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 12 stuks

Carrot Cake Muffins
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten:
Carrot cake beslag:
- 350 gram bloem
- 180 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theel. baking soda
- 1 theel. bakpoeder
- 1 theel. kaneel
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 theel. vanille extract
- 2 wortelen , geraspt
- 100 gram pecannoten
Cream cheese frosting:
- 100 gram monchou
- 2 eetl. poedersuiker
- 50 ml melk
Kruimeldeeg:
- 50 gram bloem
- 50 gram havermout
- 40 gram kristalsuiker
- 1/4 theel. zout
- 40 gram roomboter , gesmolten
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden warmte en bekleed de muffinvorm met vormpjes.
- 2)
Meng in een middelgrote kom de bloem, basterdsuiker, baking soda, bakpoeder en de kaneel.
- 3)
Klop in een aparte kom de eieren, melk, zonnebloemolie en de vanille extract samen.
- 4)
Roer de geraspte wortelen en de pecannoten erdoor.
- 5)
Roer vervolgens de droge ingrediënten door de natte ingrediënten tot ze volledig zijn opgenomen.
- 6)
Vul muffinvormpjes tot ongeveer 2/3 vol. Roer de ingrediënten voor het kruimeldeeg samen en strooi op elke muffin een eetlepel van het deeg.
- 7)
Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.
- 8)
Laat de muffins voor 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en op een rooster zet.
- 9)
Roer de ingrediënten voor de roomkaas crème samen en verdeel op elke muffin. Enjoy!