Carrot Cake Muffins
Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 12 stuks
Carrot Cake Muffins
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten:
Carrot cake beslag:
- 350 gram bloem
- 180 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theel. baking soda
- 1 theel. bakpoeder
- 1 theel. kaneel
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 theel. vanille extract
- 2 wortelen , geraspt
- 100 gram pecannoten
Cream cheese frosting:
- 100 gram monchou
- 2 eetl. poedersuiker
- 50 ml melk
Kruimeldeeg:
- 50 gram bloem
- 50 gram havermout
- 40 gram kristalsuiker
- 1/4 theel. zout
- 40 gram roomboter , gesmolten
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden warmte en bekleed de muffinvorm met vormpjes.
- 2)
Meng in een middelgrote kom de bloem, basterdsuiker, baking soda, bakpoeder en de kaneel.
- 3)
Klop in een aparte kom de eieren, melk, zonnebloemolie en de vanille extract samen.
- 4)
Roer de geraspte wortelen en de pecannoten erdoor.
- 5)
Roer vervolgens de droge ingrediënten door de natte ingrediënten tot ze volledig zijn opgenomen.
- 6)
Vul muffinvormpjes tot ongeveer 2/3 vol. Roer de ingrediënten voor het kruimeldeeg samen en strooi op elke muffin een eetlepel van het deeg.
- 7)
Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.
- 8)
Laat de muffins voor 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en op een rooster zet.
- 9)
Roer de ingrediënten voor de roomkaas crème samen en verdeel op elke muffin. Enjoy!
2 Comments
Lotte
19 september 2022 at 21:45
Ze zien er echt heerlijk uit!
Ik vroeg me een ding af, als ik ze zonder noten wil maken, in verband met een notenallergie, is het dan verstandig om extra bloem toe te voegen voor de structuur? Zo ja, ook 100 gram?
Sevilay Kasap
15 november 2022 at 17:21
De Cream cheese frosting lukt wel alleen is heel vloeibare terwijl ik als goed afweegt hoe kan ik de best volgende keer goed doen.
Ik doe eerst 100 gram monchou, 2 eetl poedersuiker, 50 ml melk en dan goed roeren. Ook alle heb ik goed geroerd is nog vloeibare
Groetjes: Sevilay Kasap