Carrot Cake Bananenbrood
Prep time: 10 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 8 stuks
Carrot Cake Bananenbrood
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 220 gram bloem
- 1 theel. baking soda
- 1 theel. bakpoeder
- 1 theel. kaneel
- 1/4 theel. zout
- 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 120 gram lichtbruine, basterduikser
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen
- 3 eetl. appelmoes
- 150 gram geraspte wortel
- 100 gram walnoten, gehakt
- 100 gram pecannoten, gehakt
- handvol gram chocolate chips
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- 2)
Meng in een ruime kom de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout. Zet opzij.
- 3)
Mix de roomboter en de basterdsuiker in 2-3 minuten luchtig.
- 4)
Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en mix ze goed door het beslag.
- 5)
Prak de bananen met een vork fijn en roer ze samen met de appelmoes door het beslag.
- 6)
Voeg de wortelen, walnoten en de pecannoten erbij en spatel ze met een spatel door het beslag.
- 7)
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en mix het door tot alles is opgenomen.
- 8)
Schep het beslag in de beklede bakvorm en strooi bovenop extra gehakte walnoten, pecannoten en chocolate chips.
- 9)
Bak de carrot cake bananenbrood in het middan van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
2 Comments
Nadia
26 juni 2024 at 09:32
Het recept voor carrotcake- bananenbrood geprobeerd: heerlijk!
De cake is lekker sponzig, niet zoals vele andere bananenbrood. En het is ook wat vochtig en goed gevuld met noten. Ik vind dit recept het lekkerste van 2 recepten combineren.
Heb het overgenomen in mijn persoonlijke receptenboekje.
Bedankt! ❤️
Fatima El Irari
3 juli 2024 at 07:39
Hi Nadia,
Wat lief! Fijn om te horen dat je zo enthousiast bent over het recept. Xx