Carrot Cake Bananenbrood

10 februari 2022Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 8 stuks

Als je net als ik ook fan bent van bananenbrood en carrot cake, dan wordt deze Carrot Cake Bananenbrood ook jouw favoriet! Een heerlijke cake die binnen no time klaar is en waar je maar van blijft eten. Getopt met banaan, walnoten, pecannoten en chocolate chips, kan niet anders dan heel lekker zijn!

Print recept

Carrot Cake Bananenbrood

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 220 gram bloem
  • 1 theel. baking soda
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • 1/4 theel. zout
  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 120 gram lichtbruine, basterduikser
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eetl. appelmoes
  • 150 gram geraspte wortel
  • 100 gram walnoten, gehakt
  • 100 gram pecannoten, gehakt
  • handvol gram chocolate chips

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. 

  • 2)

    Meng in een ruime kom de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout. Zet opzij.

  • 3)

    Mix de roomboter en de basterdsuiker in 2-3 minuten luchtig.

  • 4)

    Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en mix ze goed door het beslag.

  • 5)

    Prak de bananen met een vork fijn en roer ze samen met de appelmoes door het beslag.

  • 6)

    Voeg de wortelen, walnoten en de pecannoten erbij en spatel ze met een spatel door het beslag.

  • 7)

    Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en mix het door tot alles is opgenomen.

  • 8)

    Schep het beslag in de beklede bakvorm en strooi bovenop extra gehakte walnoten, pecannoten en chocolate chips.

  • 9)

    Bak de carrot cake bananenbrood  in het middan van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

18 Comments

  • Kaoutar

    10 februari 2022 at 15:07

    Hii vraagje kan de bloem ook vervangen worden door volkoren meel?

  • Nada

    10 februari 2022 at 18:53

    Hallo. Heerlijk recipe, ga ik zeker proberen. Maar kan ik de appelmoes eruit laten of vervangen met iets anders? Dank je wel

  • Oumaima

    10 februari 2022 at 21:07

    Kan je de appelmoes weglaten? Zoniet, waar kan je deze dan door vervangen?

  • Maria

    15 februari 2022 at 10:19

    Kan je de appelmoes weglaten of door iets anders vervangen?

  • Bihs

    16 februari 2022 at 00:40

    Hi Fatima, kan ik de bloem met iets anders vervangen (havermeel/amandelmeel etc.) Ik heb namelijk een glutenintolerantie :-(.
    Hopelijk pakt het ook goed uit dan…
    Liefs

  • M.

    17 februari 2022 at 10:28

    Ik heb het recept gemaakt. Het was erg lekker! De overige plakjes heb ik ingevroren, zodat ik elke dag een plakje kan meenemen naar het werk.

  • Zehra

    17 februari 2022 at 22:00

    Heey Fatima, wat kan je gebruiken ipv baking soda? Of kan je die ook weglaten?

  • Mimi

    20 februari 2022 at 14:11

    180 graden is dat hetelucht of boven en onder warmte?

  • Siham

    21 februari 2022 at 13:18

    Mag je ook de appelmoes weg laten?

  • Houda

    27 februari 2022 at 17:20

    Beste Fatima, stel je hebt geen Baking soda, kun je dan dan weg laten?.
    Liefs Houda

  • Halima

    1 maart 2022 at 13:14

    MashaAllah weer een mooi recept. Hoe groot is de bakvorm?
    Succes🌷

  • Jessie

    16 september 2022 at 09:04

    Hoi Fatima,
    wat een leuke site heb je! Als foodie vind ik het heel erg leuk om nieuwe smaken te ontdekken en er staat zoveel lekkers op je site wat ik graag wil maken. Welke maat bakblik heb je gebruikt bij het carrotcake bananenbrood?
    Bedankt, Jessie.

  • Nadia

    20 september 2022 at 21:15

    Heey, die ziet er heerlijk uit! Met wat zou ik het beste de roomboter kunnen vervangen?

  • Yasmine

    13 maart 2023 at 11:51

    Hi Fatima,

    Ik heb deze cake al minstens 4 keer gemaakt en straks nog eens. ZO lekker en zacht , heerlijk 🙂

  • Gul

    27 april 2023 at 06:02

    Dank voor het recept. Prak je twee bananen voor in het beslag, en 1 extra er bovenop?

  • Daphné

    1 oktober 2023 at 20:11

    Hey Fatima. Allereerst bedankt voor dit heerlijke recept. Inmiddels heb ik dit al zeker 15 keer gemaakt.
    Nu moet ik een bepaald dieet volgen.
    – gluten vrij
    – suiker vrij
    – zuivel vrij.

    Dus enkele vragen…
    – Kan ik de bloem veranderen met amandelmeel?
    – met wat zou ik de bastard suiker kunnen veranderen?

    Alvast bedankt!

    Liefs
    Daphné xx

  • Nadia

    26 juni 2024 at 09:32

    Het recept voor carrotcake- bananenbrood geprobeerd: heerlijk!
    De cake is lekker sponzig, niet zoals vele andere bananenbrood. En het is ook wat vochtig en goed gevuld met noten. Ik vind dit recept het lekkerste van 2 recepten combineren.
    Heb het overgenomen in mijn persoonlijke receptenboekje.
    Bedankt! ❤️

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2024 at 07:39

      Hi Nadia,

      Wat lief! Fijn om te horen dat je zo enthousiast bent over het recept. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept