Carrot Cake Bananenbrood
Prep time: 10 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 8 stuks
Carrot Cake Bananenbrood
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 220 gram bloem
- 1 theel. baking soda
- 1 theel. bakpoeder
- 1 theel. kaneel
- 1/4 theel. zout
- 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 120 gram lichtbruine, basterduikser
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen
- 3 eetl. appelmoes
- 150 gram geraspte wortel
- 100 gram walnoten, gehakt
- 100 gram pecannoten, gehakt
- handvol gram chocolate chips
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- 2)
Meng in een ruime kom de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout. Zet opzij.
- 3)
Mix de roomboter en de basterdsuiker in 2-3 minuten luchtig.
- 4)
Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en mix ze goed door het beslag.
- 5)
Prak de bananen met een vork fijn en roer ze samen met de appelmoes door het beslag.
- 6)
Voeg de wortelen, walnoten en de pecannoten erbij en spatel ze met een spatel door het beslag.
- 7)
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en mix het door tot alles is opgenomen.
- 8)
Schep het beslag in de beklede bakvorm en strooi bovenop extra gehakte walnoten, pecannoten en chocolate chips.
- 9)
Bak de carrot cake bananenbrood in het middan van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
18 Comments
Kaoutar
10 februari 2022 at 15:07
Hii vraagje kan de bloem ook vervangen worden door volkoren meel?
Nada
10 februari 2022 at 18:53
Hallo. Heerlijk recipe, ga ik zeker proberen. Maar kan ik de appelmoes eruit laten of vervangen met iets anders? Dank je wel
Oumaima
10 februari 2022 at 21:07
Kan je de appelmoes weglaten? Zoniet, waar kan je deze dan door vervangen?
Maria
15 februari 2022 at 10:19
Kan je de appelmoes weglaten of door iets anders vervangen?
Bihs
16 februari 2022 at 00:40
Hi Fatima, kan ik de bloem met iets anders vervangen (havermeel/amandelmeel etc.) Ik heb namelijk een glutenintolerantie :-(.
Hopelijk pakt het ook goed uit dan…
Liefs
M.
17 februari 2022 at 10:28
Ik heb het recept gemaakt. Het was erg lekker! De overige plakjes heb ik ingevroren, zodat ik elke dag een plakje kan meenemen naar het werk.
Zehra
17 februari 2022 at 22:00
Heey Fatima, wat kan je gebruiken ipv baking soda? Of kan je die ook weglaten?
Mimi
20 februari 2022 at 14:11
180 graden is dat hetelucht of boven en onder warmte?
Siham
21 februari 2022 at 13:18
Mag je ook de appelmoes weg laten?
Houda
27 februari 2022 at 17:20
Beste Fatima, stel je hebt geen Baking soda, kun je dan dan weg laten?.
Liefs Houda
Halima
1 maart 2022 at 13:14
MashaAllah weer een mooi recept. Hoe groot is de bakvorm?
Succes🌷
Jessie
16 september 2022 at 09:04
Hoi Fatima,
wat een leuke site heb je! Als foodie vind ik het heel erg leuk om nieuwe smaken te ontdekken en er staat zoveel lekkers op je site wat ik graag wil maken. Welke maat bakblik heb je gebruikt bij het carrotcake bananenbrood?
Bedankt, Jessie.
Nadia
20 september 2022 at 21:15
Heey, die ziet er heerlijk uit! Met wat zou ik het beste de roomboter kunnen vervangen?
Yasmine
13 maart 2023 at 11:51
Hi Fatima,
Ik heb deze cake al minstens 4 keer gemaakt en straks nog eens. ZO lekker en zacht , heerlijk 🙂
Gul
27 april 2023 at 06:02
Dank voor het recept. Prak je twee bananen voor in het beslag, en 1 extra er bovenop?
Daphné
1 oktober 2023 at 20:11
Hey Fatima. Allereerst bedankt voor dit heerlijke recept. Inmiddels heb ik dit al zeker 15 keer gemaakt.
Nu moet ik een bepaald dieet volgen.
– gluten vrij
– suiker vrij
– zuivel vrij.
Dus enkele vragen…
– Kan ik de bloem veranderen met amandelmeel?
– met wat zou ik de bastard suiker kunnen veranderen?
Alvast bedankt!
Liefs
Daphné xx
Nadia
26 juni 2024 at 09:32
Het recept voor carrotcake- bananenbrood geprobeerd: heerlijk!
De cake is lekker sponzig, niet zoals vele andere bananenbrood. En het is ook wat vochtig en goed gevuld met noten. Ik vind dit recept het lekkerste van 2 recepten combineren.
Heb het overgenomen in mijn persoonlijke receptenboekje.
Bedankt! ❤️
Fatima El Irari
3 juli 2024 at 07:39
Hi Nadia,
Wat lief! Fijn om te horen dat je zo enthousiast bent over het recept. Xx