Cakejes met Slagroom

22 juli 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 8 stuks

Toen ik deze slagroom cakejes met aardbeien proefde bracht het mij terug naar die mooie momenten van vroeger, waar mijn zusje, broer en ik intens konden genieten van een plakje boerencake uit de supermarkt met een dikke toef slagroom. Deze cakejes met aardbeien zijn heel simpel om te bakken en dé perfecte traktatie voor familie, vrienden of natuurlijk gewoon lekker voor jezelf!

Print recept

Cakejes met Slagroom en Aardbeien

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 2 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 120 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 80 ml melk

Vulling:

  • 250 ml slagroom, koud
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix

Bereidingswijze:

Het beslag:

  • 1)

    Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet apart.

  • 2)

    Mix in een beslagkom de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker romig voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Giet de zonnebloemolie er geleidelijk bij en mix het beslag door.

  • 4)

    Voeg de droge ingrediënten toe en giet de melk er ook bij.

  • 5)

    Mix het beslag door tot je ziet dat de ingrediënten opgenomen zijn.

Cakejes bakken:

  • 1)

    Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de vorm licht met bloem.

  • 2)

    Klop de overtollig bloem uit de vorm en giet het beslag erin.

  • 3)

    Let erop dat je de vorm tot ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag.

  • 4)

    Bak de cake in de oven op 180 graden voor 20-25 minuten.

  • 5)

    Laat de cakejes voor 10 minuten afkoelen in de vorm en haal de cake er daarna uit.

  • 6)

    Laat de cakejes op een rooster volledig afkoelen.

Slagroom vulling:

  • 1)

    Giet de koude slagroom in een kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij.

  • 2)

    Mix de slagroom op middelhoge snelheid in 2-3 minuten stijf.

  • 3)

    Ga met een spatel langs de zijkanten van de kom en schep de slagroom in een spuitzak.

  • 4)

    Snijd de cakejes door het midden en spuit op elk cakeje wat slagroom.

  • 5)

    Sluit het cakeje en zeef er wat poedersuiker bovenop. 

  • 6)

    Garneer de cakejes met wat extra fruit en smullen maar!

6 Comments

  • Chaimae

    22 juli 2020 at 15:01

    Hoi fatima, ziet er smakelijk uit.

    Vanwaar komt de bakvorm?😊

    1. Fatima El Irari

      22 juli 2020 at 15:37

      Hi Chaimae,

      Bedankt lieverd! Deze komt van Fonq.nl

  • Viktoria

    22 juli 2020 at 18:26

    Hoi ,

    Keek.op.die.site ze hebben alles behalve die bakvorm haha kan het ook met een andere vormpjes wat ze op de site hebben
    ?

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2020 at 20:19

      Hi Viktoria,

      Oh dan is die uitverkocht, want die van mij komt echt van daar. Ja, hoor je kunt echt elke vorm gebruiken die je in huis hebt. Xx

  • Zakia

    28 juli 2020 at 12:44

    Hoii,
    Kan ik de cakejes eventueel ook een dag van te voren maken of is dat niet goed voor de slagroom? Kan ik de vulling beter op de dag zelf maken maar de tulbandjes wel een dag van te voren maken?

    1. Fatima El Irari

      29 juli 2020 at 20:03

      Hi Zakia,

      Je kunt zowel het cakeje als de slagroom beide een dag van tevoren maken. Bewaar de cakejes afgedekt in de koelkast en haal ze 10 minuten voor serveren uit de koeling. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept