Cajun Kip met Orzo

Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen

Cajun Kip met Orzo
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Voor de Orzo saus:
- 2 eetl. milde olijfolie
- 3 stengels bosui, in schijfjes
- 1 ui , fijngesneden
- 1 rode paprika , in blokjes
- 1 oranje paprika , in blokjes
- 300 gram kipdijfilet, in blokjes
- 200 gram pastasaus, naar keuze
- 300 gram Orzo
- 500 ml kippenbouilion
Kruiden:
- 2 theel. Cajun kruiden
- 1 theel. zout
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. paprikapoeder
- 1/2 theel. chilivlokken
- 1/2 theel. kip kruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de olijfolie in de Tefal hapjespan en bak de bosui en de ui in 2-3 minuten lichtbruin van kleur.
- 2)
Voeg de kip, de kruiden en de paprika’s erbij en bak het aan voor 3-4 minuten.
- 3)
Roer de tomatensaus, orzo en de kippenbouillon erbij en roer het goed door.
- 4)
Leg het takje rozemarijn in de Tefal hapjespan en plaats de deksel bovenop.
- 5)
Schuif de Tefal hapjespan in de oven op 200 graden voor 30-35 minuten.
- 6)
Haal de Tefal hapjespan uit de oven en roer de orzo met de kip en groenten goed door.
- 7)
Proef en voeg naar smaak nog wat extra zout, zwarte peper of nog een scheutje kippenbouillon toe. Enjoy!
Dit artikel is in samenwerking met Tefal Nederland.