Cajun Kip met Orzo

14 juni 2022Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Oh wat ben ik dol op eenpansgerechten! Eenpansgerechten zijn snel en gemakkelijk te maken, je hebt er weinig omkijken naar én vaak scheelt je dit ook een berg afwas, zo ideaal! Deze Cajun kip met orzo is een heerlijk vullende maaltijd, die ook nog eens heel simpel te maken is. De meeste ingrediënten heb je vast al in huis en de oven doet het meeste werk voor je!
Van Tefalnederland mocht ik onlangs een nieuwe pannenset  uitproberen en niet zomaar een pan, maar de Tefal Ingenio pannenserie, die beschikken over een afneembaar handvat! Dankzij de verwijderbare handgreep schuif je de pan zo de oven in.

Print recept

Cajun Kip met Orzo

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de Orzo saus:

  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 3 stengels bosui, in schijfjes
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 rode paprika , in blokjes
  • 1 oranje paprika , in blokjes
  • 300 gram kipdijfilet, in blokjes
  • 200 gram pastasaus, naar keuze
  • 300 gram Orzo
  • 500 ml kippenbouilion

Kruiden:

  • 2 theel. Cajun kruiden
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1/2 theel. chilivlokken
  • 1/2 theel. kip kruiden

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de Tefal hapjespan en bak de bosui en de ui in 2-3 minuten lichtbruin van kleur.

  • 2)

    Voeg de kip, de kruiden en de paprika’s erbij en bak het aan voor 3-4 minuten. 

  • 3)

    Roer de tomatensaus, orzo en de kippenbouillon erbij en roer het goed door.

  • 4)

    Leg het takje rozemarijn in de Tefal hapjespan en plaats de deksel bovenop.

  • 5)

    Schuif de Tefal hapjespan in de oven op 200 graden voor 30-35 minuten.

  • 6)

    Haal de Tefal hapjespan uit de oven en roer de orzo met de kip en groenten goed door. 

  • 7)

    Proef en voeg naar smaak nog wat extra zout, zwarte peper of nog een scheutje kippenbouillon toe. Enjoy!

    Dit artikel is in samenwerking met Tefal Nederland.

13 Comments

  • Shaima Bouyahiaoui

    15 juni 2022 at 00:07

    Hoi,

    Wat als je zo geen pan hebt?
    Doe je alles vanuit de pan in een ovenschaal & dan in de oven?

  • Linda

    15 juni 2022 at 20:08

    Hai! Wat een heerlijk recept! Kan dit ook zonder in de oven te hoeven zetten? Ik heb geen ovenbestendige pan.

  • Aicha

    24 juni 2022 at 14:26

    Hoi Fatima, heel leuk recept ga deze vanavond uitproberen. Ik zie in de omschrijving Rozemarijn staan maar deze heb je niet bij de ingrediënten gezet. Groetjes

  • Anita

    27 juni 2022 at 22:04

    Dat was weer genieten, bedankt voor het heerlijke recept! Heb er zelf nog twee fijn gesneden wintervoeten doorgedaan. Lekker pittig 🙂

  • Sandra

    16 juli 2022 at 15:06

    Hi Fatima,

    Bij de ingredienten heb je geen rozemarijn staan dit zie je pas later in de beschrijving staan. Ik ga het proberen zonder heb namelijk net alle boodschappen in huis! Ben benieuwd, zal vast heerlijk smaken!

  • Dina

    17 augustus 2022 at 20:15

    Vraagje! Wil graag dit recept maken maar vroeg mij af welke pasta saus heb jij gebruikt? Alvast bedankt.

    1. Fatima El Irari

      15 september 2022 at 10:40

      Hi Dina,

      Je kunt elk soort pastasaus gebruiken. Ik gebruikte die van de Lidl. Xx

      1. Denise

        14 oktober 2022 at 16:52

        Hi! Dit gerecht staat momenteel in de oven, helemaal spannend. Alleen zonder rozemarijn, omdat deze niet in de ingrediënten lijst staat haha.

        Voor de smaak zal het niet heel veel uitmaken want het proefde net al super lekker. Nu nog 28 minuten wachten tot het eind resultaat.

  • Jennah

    18 augustus 2022 at 11:01

    Assalamu aleikum Fatima!

    Ik heb deze gister gemaakt en het was echt heeeerlijk! Maar 1 vraag, mijn gerecht was echt heel plakkerig alles plakte aan elkaar. Heb ik het te lang in de oven gelaten?

    1. Fatima El Irari

      15 september 2022 at 10:38

      Alaikoem salaam Jennaf,

      Ah fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Als het te veel plakte, dan heb je het iets te lang in de oven laten staan. Haal het de volgende keer zo’n 10 minuten eerder uit de oven. Xx

  • Judith

    20 september 2022 at 09:46

    Hey Fatima,

    Kun je de saus ook al een dag van te voren maken?

  • Stefan

    21 februari 2023 at 16:57

    Rozemarijn staat niet in de ingedrienten

  • Stefan

    21 februari 2023 at 16:59

    Wat ik doe is altijd de orzo vooraf even bakken voor 5 minuten in een pan met olie, dat helpt ook goed (geleerd via Ottolenghi)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept