Butter Chicken

24 september 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Butter chicken, we zijn er dol op! Deze Indiase butter chicken zet je in 30 minuten op tafel en echt je likt je vingers erbij af, zo lekker is die! Heerlijke romige kip met een kruidige saus waar je lekker met naan brood in kunt soppen, ik zeg maken!

Print recept

Butter Chicken

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 stuk ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 400 gram kipdijfilet, in blokjes
  • 3 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 400 gram rijst

Kruidenmix:

  • 1 eetlepel Garam masala
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemberpoeder

Overig:

  • naanbrood
  • peterselie

Bereidingswijze:

  • 1)

    Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Voeg de ui en de knoflook toe en bak het glazig voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de kip en de kruiden erbij en bak het mee voor 3-5 minuten.

  • 4)

    Roer de tomatenpuree erbij en bak het mee voor 1-2 minuten.

  • 5)

    Voeg de crème fraîche toe en roer het goed door.

  • 6)

    Giet dan de slagroom er al roerend bij en plaat de deksel schuin op de pan voor 8-10 minuten.

  • 7)

    Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 8)

    Voeg de fijngesneden peterselie toe bij de butter chicken en roer het door.

  • 9)

    Schep op elk bord een portie rijst en verdeel ernaast de butter chicken.

  • 10)

    Serveer de butter chicken warm met bijvoorbeeld naan brood, eet smakelijk!

14 Comments

  • Lamyae

    24 september 2020 at 12:53

    Salamoe3alaykoem Fatima!

    Dat ziet er weer heerlijk uit! Staat zeker op mijn lijstje.. 1 vraagje; Waar haal jij je naanbrood vandaag?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      25 september 2020 at 20:03

      Alaikoem salaam Lamyae,

      Bedankt lieverd! Naanbrood koop ik gewoon in de supermarkt zoals Jumbo of Albert Heijn.Xx

  • Kawtar

    24 september 2020 at 13:31

    Salam Fatima,

    Ziet er heerlijk uit en wil deze morgen uitproberen. Alleen wil er wel wat groenten bij toevoegen, kan dat? En welke groenten raadt je hierbij aan zodat de smaak nog wel behouden blijft 😊

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      25 september 2020 at 20:04

      Alaikoem salaam Kawtar,

      Leuk! Je kunt bijvoorbeeld sperziebonnen, broccoli, paprika of babymais toevoegen.

    2. Aike

      29 september 2020 at 20:10

      Het was heerlijk! Ik heb 30 gram roomboter, 70 gram (1 klein blikje) tomatenpuree en 50 gram creme fraiche gebruikt. En pul biber tatli (zoete pepervlokken) in plaats van chilivlokken , omdat mijn zoontje en ik niet tegen pittig kunnen. Bedankt voor het delen, we hebben gesmuld!

      1. Fatima El Irari

        30 september 2020 at 09:51

        Hi Aike,

        Ah fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Samira

    24 september 2020 at 14:14

    Owww dit lijkt me echt lekker en makkelijk te maken. Dankjewel!! Waar kan ik die masala kruiden halen?

    1. Fatima El Irari

      25 september 2020 at 20:05

      Hi Samira,

      Is ook echt een heel lekker gerecht en zeker het proberen waard! Ik haal massala kruiden bij de Jumbo. Xx

  • Halima

    24 september 2020 at 15:02

    Salaamou galaikoum fatima

    Welk merk garam masala heb je hiervoor gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      25 september 2020 at 20:06

      Alaikoem salaam Halima,

      Ik gebruik de garam massala van het merk Verstegen.

      1. Sab

        7 oktober 2020 at 17:32

        Hoi Fatima!

        Super lekker recept bedankt voor het delen. Alleen vind ik wel dat de smaak scherp is van de tomatenpuree. Daarom eetlepel honing toegevoegd.

        Liefs Sab

      2. Fatima El Irari

        10 oktober 2020 at 09:38

        Hi Sab,

        Ah fijn om te horen dat het lekker was! Ligt denk ik ook echt aan de tomatenpuree die je gebruikt, maar goed opgelost met honing. Fijne tip ook! Xx

  • Rasha

    29 september 2020 at 12:28

    Hai hai

    Mag ik de slagroom laten zitten ? Of vervangen door wat anders wat niet zo vettig is?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      30 september 2020 at 09:51

      Hi Rasha,

      Ja je kunt de slagroom ook vervangen door creme fraiche of Grieske yoghurt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept