Burrito Bowl met Gegrilde Kip

31 oktober 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 15 minuten

Serves: 2 personen

Mexicaans valt bij ons thuis altijd goed in de smaak! In een mum van tijd zet jij deze super lekkere burrito bowl met gegrilde kip op tafel. Een heerlijk gerecht die niet moeilijk is om te maken, geen uren in de keuken staan maar echt optimaal genieten, Enjoy!

Print recept

Burrito Bowl met Gegrilde Kip

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 25 minuten
  • Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten:

Kip marinade:

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 theel. kip kruiden
  • 1 theel. komijn
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. zout

Ook nodig:

  • 300 gram mais
  • 300 gram Kidneybonen
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode ui
  • cherrytomaten
  • 1 limoen
  • koriander

Bereidingswijze:

  • 1)

    Meng voor de marinade in een kom de olijfolie met de kruiden samen.

  • 2)

    Giet de marinade over de kip en wrijf het mengsel er goed in. Laat de marinade even intrekken.

  • 3)

    Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zet opzij.

  • 4)

    Verhit de grillpan op middelmatig vuur en gril de kip in 8-10 minuten gaar en goudbruin.

  • 5)

    Verdeel de rijst over twee kommen en verdeel ernaast de mais en de kidneybonen.

  • 6)

    Snijd de kipfilet en de avocado in plakjes en leg ze naast de rijst.

  • 7)

    Snipper de ui, halveer de cherrytomaten en verdeel ze in de kommen.

  • 8)

    Breng de burrito bowl op smaak met verse limoensap, fijngesneden koriander, chilivlokken en zout.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept