Burrito Bowl met Gegrilde Kip
Prep time: 10 minuten
Cook time: 15 minuten
Serves: 2 personen
Burrito Bowl met Gegrilde Kip
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 15 minuten
- Totale tijd 25 minuten
- Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten:
Kip marinade:
- 500 gram kipfilet
- 2 eetl. milde olijfolie
- 1 theel. kip kruiden
- 1 theel. komijn
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. uienpoeder
- 1 theel. knoflookpoeder
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. zout
Ook nodig:
- 300 gram mais
- 300 gram Kidneybonen
- 1 avocado
- 1 kleine rode ui
- cherrytomaten
- 1 limoen
- koriander
Bereidingswijze:
- 1)
Meng voor de marinade in een kom de olijfolie met de kruiden samen.
- 2)
Giet de marinade over de kip en wrijf het mengsel er goed in. Laat de marinade even intrekken.
- 3)
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zet opzij.
- 4)
Verhit de grillpan op middelmatig vuur en gril de kip in 8-10 minuten gaar en goudbruin.
- 5)
Verdeel de rijst over twee kommen en verdeel ernaast de mais en de kidneybonen.
- 6)
Snijd de kipfilet en de avocado in plakjes en leg ze naast de rijst.
- 7)
Snipper de ui, halveer de cherrytomaten en verdeel ze in de kommen.
- 8)
Breng de burrito bowl op smaak met verse limoensap, fijngesneden koriander, chilivlokken en zout.