Burger Wraps

Prep time: 30 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 10 stuks

Burger Wraps
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 1 uur
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Voor de wraps:
- 500 gram gehakt, naar keuze
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 10 tortilla wraps
Voor de burger saus:
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel milde mosterd
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 augurk , fijngesneden
- 1 ui , fijngesneden
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel peper
Toppings:
- ijsbergsla , fijngesneden
- 10 plakjes cheddar kaas
- augurk , in plakjes
Bereiding:
Gehakt bereiden:
- 1)
Meng het gehakt met zout, peper, uienpoeder en knoflookpoeder.
- 2)
Verdeel vervolgens het gehakt in 10 gelijke bolletjes.
- 3)
Leg een tortilla op je werkblad.
- 4)
Neem een gehaktbolletje en druk het direct op de tortilla plat, zodat het gelijkmatig verdeeld is.
- 5)
Verhit een droge pan op middelhoog vuur.
- 6)
Bak de tortilla met de gehaktkant naar beneden 3-4 min. tot het gehakt gaar en bruin is.
- 7)
Draai de wrap om, voeg cheddar toe en bak 1-2 min. tot de cheddar kaas smelt.
Wraps samenstellen:
- 1)
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
- 2)
Besmeer de gebakken kant van de tortilla met de burger saus.
- 3)
Voeg ijsbergsla en de plakjes augurk en eventueel wat extra saus toe.
- 4)
Vouw de wrap dubbel of rol hem op. Eet smakelijk!