Ingrediënten:
- 100 gr. bulgur
- 1 rode ui
- 2 tl. tomatenpuree
- 2 etl. water
- 1/2 komkommer
- 1 tomaat
- 2 etl. peterselie, fijngesneden
- 1 etl. citroenrasp
- peper en zout
Bereiding:
- Voeg de bulgur toe in de kom en giet hier kokend water bij totdat het water net boven de bulgur uitkomt. Laat geheel voor 15 minuten staan.
- Snipper de ui en bak deze voor 5 minuten met een eetlepel olijfolie in de koekenpan.
- Voeg hier de tomatenpuree bij en de twee eetlepels water.
- Meng geheel samen en laat het voor 10 minuten op een laag vuurtje goed doorbakken.
- Voeg de bulgur toe in de pan en meng geheel samen.
- Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan de bulgur.
- Snijd vervolgens de peterselie fijn, rasp een eetlepel citroenrasp en voeg dit bij de bulgur.
- Breng op smaak met peper en zout en pers er eventueel wat citroensap bij, erg lekker!
- Zet de salade voor 30 minuten in de koelkast, zodat je het lekker koud kunt opdienen.
48 Comments
Chahrazad
15 juni 2014 at 16:05
Ziet er heerlijk uit! Als ik nou bulgur thuis had.
xfaatjee
20 juni 2014 at 16:37
Hahaha snel kopen dus :p
Nina
16 juni 2014 at 19:14
Ik heb de salade gemaakt en naar mijn werk meegenomen, lekker lekker heb jou site/blog doorgegeven aan mijn collega’s ze vroegen dat hhhhh dank u wel voor alle moiete groetjes
xfaatjee
20 juni 2014 at 16:28
Hahahaha wat leuk! Goed om te lezen lieve meid Xx
Zoetje
24 juni 2014 at 16:02
Was erg lekker!! Bedankt voor het delen, ga zo door.
xfaatjee
25 juni 2014 at 20:12
Goed om te lezen meid! Dankjewel Xx
meysa
26 juni 2014 at 07:59
Echt een leuke site. Heb al een paar dingen uitgeprobeerd. Super overzichtelijk.
Ow, mag ik vragen waar je die kruidenpotjes vandaan hebt? Waar peper en zout in zit.
Gr.
xfaatjee
26 juni 2014 at 09:03
Dankjewel lieve meid! Deze kruidenpotjes komen van de Action meid. 2 potjes voor maar 1.50 😀
ilham
29 juni 2014 at 12:04
waar koop je die pak bulgur als ik vrage mag
xfaatjee
29 juni 2014 at 12:31
Bij de Albert Heijn, Plus, Emté of Jumbo Xx
Lilly Bee
6 juli 2014 at 19:34
Oh wat een heerlijke salade! Ik heb het gemaakt met een beetje citroensap.. echt heerlijk!!
xfaatjee
7 juli 2014 at 09:10
Wat leuk om te lezen meid! Xx
latifa
24 juli 2014 at 21:24
Ziet er heerlijk uit
xfaatjee
25 juli 2014 at 08:11
Dankjewel lieve meid! <3
Wafaa
18 oktober 2014 at 09:40
Salam meid
Ik heb jouw site pas ontdekt en tbark’Allaah wat een finne site! Ik had een vraagje over deze bulgursalade. Voor hoeveel personen is t? Ik wil t voor 12 personen maken en weet niet hoeveel ik dan moet maken..
xfaatje
30 oktober 2014 at 18:25
3likoem salaam meid! Aawh super lief van je dankjewel meid! Voor 12 personen zou ik het recept wel verdubbelen. Dit recept is net goed voor ongeveer 4 personen! <3
Nasssss
6 december 2015 at 16:26
Dit is zo heerlijk! Maak dit recept zoooo vaak haha. Heel goed uitgelegd, je bent een topper mashAllah! x
xfaatje
7 december 2015 at 10:31
Hallo Nass,
Allah ibarkfiek meid, dankjewel!
Nass
7 juni 2016 at 12:23
Faat,
Wat is t verschil tussen deze bulgur en die ene bulgur uit de turkse winkels?? Want dat pakje die je gebruikt is van de AH, zit er een verschil in qua smaak?
xfaatje
7 juni 2016 at 12:32
Hallo Nass,
Oh nee hoor ik denk niet dat er een verschil in zit. Je kunt ook de andere gebruiken hoor. Succes Xx
Nass
7 juni 2016 at 12:53
Dank je wel voor de snelle reactie je bent een schat!
xfaatje
7 juni 2016 at 13:14
Hallo Nass,
Graag gedaan hoor Xx
Siham
24 april 2017 at 13:55
heerlijk dit! ga het zeker een keer proberen!!
Fatima El Irari
25 april 2017 at 07:07
Hallo Siham,
Moet je zeker doen, erg lekker!
Liefs,
Fatima
Nora
11 mei 2017 at 14:31
Heerlijk, vandaag maak ik dit.. wist nooit dat het zo makkelijk was:d
Fatima El Irari
12 mei 2017 at 08:21
Hallo Nora,
Haha het is echt makkelijk inderdaad! Smakelijk schat!
Liefs,
Fatima
Karima
30 mei 2017 at 10:42
Hallo Fatima,
Ik heb geen bulgur in huis momenteel en wil dit zo graag maken. Kan dit ook met fijne couscous of is dat helemaal iets anders? hihi…
Grtjs
Karima
Fatima El Irari
30 mei 2017 at 13:37
Hallo Karima,
Met couscous kan het ook hoor, alleen dan moet je de couscous even stomen ipv koken.
Liefs,
Fatima
NAJIA
31 juli 2017 at 19:44
Hoi Faatje,
Wat een fijn recept! Ik heb het zojuist uitgeprobeerd met bulgur uit de Turkse winkel, pul biber, granaatappelsiroop en citroensap. Dit zijn ingrediënten die ik voor een paar mislukte kisirs had gekocht, haha. Jouw recept lukte daarentegen wél, ik wil niet eens weten wat de voorgaande keren misging, ik houd jouw recept voortaan aan. Zelfs warm smullen we hier:).
xNes
Fatima El Irari
1 augustus 2017 at 07:36
Hallo Najia,
Wat goed om te horen zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. En de combinatie die jij hebt gebruikt lijkt mij ook erg lekker hmm!
Liefs,
Fatima
Halima
6 augustus 2017 at 20:13
salaam aleikom
alles goed
kheb deze salade vandaag gemaakt, heel lekker
dank u
ma’salama
Fatima El Irari
7 augustus 2017 at 11:36
Alaikoem salaam Halima,
Ah super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Liefs,
Fatima
Arzu
15 september 2017 at 13:00
Als je hem op z’n Turks maakt, wil je echt niets anders meer. Granaatappelsiroop is echt een must in kisir
Fatima El Irari
18 september 2017 at 13:35
Hallo Arzu,
Hmm klinkt goed. En hoeveel moet ik er dan van toevoegen?
Liefs,
Fatima
Arzu
18 september 2017 at 14:16
Hai Fatima,
Ik gebruik meestal een eetlepel, maar het best kan je naar smaak toevoegen.
In het Turks heet het nar eksisi, in het Nederlands heet het granaatappel melasse geloof ik.
Ik doe er ook 2 eetlepels isot bij.
De citroen kan je dan weglaten als het te zuur wordt.
Ik vind je echt leuk om te volgen op instagram.
Fatima El Irari
19 september 2017 at 06:02
Hallo Arzu,
Ah super! Ik ga een deze dagen dan even langs de Tukse slager en dan ga ik opzoek naar deze twee producten haha. Dat is lief! Dankjewel lieve schat! Xx
Liefs,
Fatima
Halima
6 december 2018 at 13:43
Hey fatima ik volg je al heel lang en wauw wauw wauw mashallah ik heb gisteren de citroencake gemaakt ik had een vraagje over de salade moet ik er 1theelepel tomatenpure bij doen of??
Sorry dat begreep ik niet zo goed en ga vooral zo door ik neem hier heel veel recepten van je over hahahaha
Groetjes: Halima
Fatima El Irari
7 december 2018 at 21:09
Hi Halima,
Wat goed! Klopt, je gebruikt 2 theelepels tomatenpuree. Xx
Sou
9 mei 2019 at 14:25
Salam topper!
Voor hoe veel personen is dit recept? Ik wil het als kleine salade erbij met de standaard simpele salade voor mn 2 tafels gasten. Is dit recept voldoende voor 20 man dus 2 kleine bakjes per tafel zeg maar.
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 14:53
Alaikoem salaam lieverd,
Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Xx
hasna
13 mei 2019 at 07:57
salam kan ik deze dag op voorhand makeb
Fatima El Irari
14 mei 2019 at 09:09
Alaikoem salaam Hasna,
Ja, hoor dat kan zeker.
Senna
23 juni 2024 at 20:08
Hoeveel zout en peper moet er ongeveer ben er zo slecht in
Fatima El Irari
3 juli 2024 at 07:41
Hi Senna,
Ik gebruik een theelepel zout en een halve theelepel zwarte peper.
Kim
2 december 2019 at 14:16
Turkse kisir is dit en jij doet alsof het uit de Marokkaanse keuken komt lachwekkend 😂.
Fatima El Irari
2 december 2019 at 23:26
Waar lees jij dat dit een Marokkaans gerecht is? En dit is niet de bereidingswijze zoals de Turken het maken, dus ik kan het ook niet Turks noemen.
Senna
23 juni 2024 at 20:09
Moet er voor 100 gram bulgur een hele komkommer in ? Zie namelijk een halve
Fatima El Irari
3 juli 2024 at 07:39
Hi Senna,
Ik gebruik een halve komkommer.