Bueno Cheesecake

28 april 2022Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 6 personen

Maak gauw deze heerlijke Bueno cheesecake, want oh wat is die lekker! De romige hazelnoot crème in combinatie met de slagroom en koekbodem zorgt voor een ultiem smaakexplosie! Een perfect toetje om je gasten voor te schotelen met het Suikerfeest of om mee te nemen als je op bezoek gaat.

Print recept

Bueno Cheesecake (No Bake)

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Totale tijd 8 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Koek bodem:

  • 150 gram biscuit koekjes
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 120 gram gesmolten roomboter

Bueno cheesecake crème:

  • 500 gram Philadelphia roomkaas
  • 80 gram poedersuiker
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 3 reepjes kinder chocolade
  • 180 gram hazelnootpasta
  • 6 blaadjes gelatine

Ook nodig:

  • 50 gram chocolade
  • geklopte slagroom
  • Kinder Bueno chocolade

Bereidingswijze:

Koek bodem:

  • 1)

    Maal de koekjes met de kristalsuiker en de roomboter fijn in een keukenmachine.

  • 2)

    Schep de koek kruimels op de bodem van een springvorm van 20 cm en druk het stevig aan.

  • 3)

    Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Bueno cheesecake crème:

  • 1)

    Klop in een kom de roomkaas met de poedersuiker in 2-3 minuten glad en romig.

  • 2)

    Voeg de koude slagroom er geleidelijk aan toe en mix de crème in 3-4 minuten stevig.

  • 3)

    Ga met een spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom en roer de crème door.

  • 4)

    Smelt de kinder chocolade au bain-marie en voeg de gesmolten chocolade toe aan de crème.

  • 5)

    Voeg ook de hazelnootpasta erbij en mix de crème in 2-3 minuten romig.

  • 6)

    Pak twee eetlepels van de cheesecake crème en verwarm deze in een steelpan.

  • 7)

    Los hierin de gelatine op, laat het mengsel iets afkoelen en voeg het mengsel toe aan de crème.

  • 8)

    Mix de crème nog eens door en schep de cheesecake crème op de koekjesbodem.

  • 9)

    Zet de cheesecake voor minimaal 8 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.

Cheesecake afmaken:

  • 1)

    Smelt de chocolade au bain-marie en giet de chocolade in een boterhamzakje.

  • 2)

    Knip een kleine opening in de hoek van het zakje en maak zigzagende bewegingen op de cheesecake.

  • 3)

    Spuit toefjes slagroom op de cheesecake en garneet met stukjes Kinder Bueno. Enjoy! 

13 Comments

  • Beyza

    6 februari 2023 at 00:37

    Hallo
    Welke gelatine gebruik je?
    Kan er ook vegatine in? Zo ja hoeveel gram?

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2023 at 09:36

      Hi Beyza,

      De gelatine die ik gebruik koop ik altijd in Marokko (halal). Maar je kunt ook Vegatine gebruiken hoor. Je hebt dan een zakje nodig (16 gram).

  • Chaima

    3 april 2023 at 11:30

    Hi Faat,

    Waar komt jou spuitzak en spuitmondje vandaan 😍

    1. Fatima El Irari

      4 april 2023 at 08:07

      Hi Chaima,

      Spuitzakken en spuitmondjes (Wilton 1M) bestel ik altijd bij cakemusthaves.nl. Xx

  • Aysenur

    3 april 2023 at 11:37

    Hi Fatima,

    Weer een overheerlijk recept! 😍 Kan de gelatine ook weggelaten worden?

    1. Fatima El Irari

      4 april 2023 at 08:07

      Hi Aysenur,

      Aah wat lief! Je kunt de gelatine wel weglaten, maar dan wordt de Cheesecake niet zo stevig. Je kunt wel de gelatine vervangen door Agar Agar of Vegatine (te koop bij de Jumbo). Xx

  • Yas

    3 april 2023 at 14:34

    Hoi!

    Welke formaat springvorm gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      4 april 2023 at 08:04

      Hi Yas,

      Dit is een springvorm van 22 cm. Je zou ook eentje van 24 cm kunnen gebruiken.

  • Ekram

    3 april 2023 at 17:11

    Hoi Fatima,

    Wat ziet deze taart er weer heerlijk uit! Mag ik vragen waar je deze hazelnootpasta koopt? want ik zag dat hij een andere kleur had dan ze nuttela hazelnootpasta.

    1. Fatima El Irari

      4 april 2023 at 08:03

      Hi Ekram,

      Deze kun je vinden bij de Dille&Kamille. Xx

  • Frederieke

    3 april 2023 at 21:59

    Hoi! Ziet er heerlijkheid 🙂
    Hoeveel Kinder bueno’s gaan er door de crème?

    1. Frederieke

      3 april 2023 at 22:00

      Sorry! Keek verkeerd, ik zie het al!

      1. Fatima El Irari

        4 april 2023 at 08:03

        Is niet erg!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept