Bueno Cheesecake

Prep time: 30 minuten
Cook time:
Serves: 6 personen
Bueno Cheesecake (No Bake)
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Totale tijd 8 uur 30 minuten
- Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten:
Koek bodem:
- 150 gram biscuit koekjes
- 1 eetl. kristalsuiker
- 120 gram gesmolten roomboter
Bueno cheesecake crème:
- 500 gram Philadelphia roomkaas
- 80 gram poedersuiker
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 3 reepjes kinder chocolade
- 180 gram hazelnootpasta
- 6 blaadjes gelatine
Ook nodig:
- 50 gram chocolade
- geklopte slagroom
- Kinder Bueno chocolade
Bereidingswijze:
Koek bodem:
- 1)
Maal de koekjes met de kristalsuiker en de roomboter fijn in een keukenmachine.
- 2)
Schep de koek kruimels op de bodem van een springvorm van 20 cm en druk het stevig aan.
- 3)
Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Bueno cheesecake crème:
- 1)
Klop in een kom de roomkaas met de poedersuiker in 2-3 minuten glad en romig.
- 2)
Voeg de koude slagroom er geleidelijk aan toe en mix de crème in 3-4 minuten stevig.
- 3)
Ga met een spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom en roer de crème door.
- 4)
Smelt de kinder chocolade au bain-marie en voeg de gesmolten chocolade toe aan de crème.
- 5)
Voeg ook de hazelnootpasta erbij en mix de crème in 2-3 minuten romig.
- 6)
Pak twee eetlepels van de cheesecake crème en verwarm deze in een steelpan.
- 7)
Los hierin de gelatine op, laat het mengsel iets afkoelen en voeg het mengsel toe aan de crème.
- 8)
Mix de crème nog eens door en schep de cheesecake crème op de koekjesbodem.
- 9)
Zet de cheesecake voor minimaal 8 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.
Cheesecake afmaken:
- 1)
Smelt de chocolade au bain-marie en giet de chocolade in een boterhamzakje.
- 2)
Knip een kleine opening in de hoek van het zakje en maak zigzagende bewegingen op de cheesecake.
- 3)
Spuit toefjes slagroom op de cheesecake en garneet met stukjes Kinder Bueno. Enjoy!