Bueno Cheesecake

28 april 2022Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 6 personen

Maak gauw deze heerlijke Bueno cheesecake, want oh wat is die lekker! De romige hazelnoot crème in combinatie met de slagroom en koekbodem zorgt voor een ultiem smaakexplosie! Een perfect toetje om je gasten voor te schotelen met het Suikerfeest of om mee te nemen als je op bezoek gaat.

Print recept

Bueno Cheesecake (No Bake)

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Totale tijd 8 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Koek bodem:

  • 150 gram biscuit koekjes
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 120 gram gesmolten roomboter

Bueno cheesecake crème:

  • 500 gram Philadelphia roomkaas
  • 80 gram poedersuiker
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 3 reepjes kinder chocolade
  • 180 gram hazelnootpasta
  • 6 blaadjes gelatine

Ook nodig:

  • 50 gram chocolade
  • geklopte slagroom
  • Kinder Bueno chocolade

Bereidingswijze:

Koek bodem:

  • 1)

    Maal de koekjes met de kristalsuiker en de roomboter fijn in een keukenmachine.

  • 2)

    Schep de koek kruimels op de bodem van een springvorm van 20 cm en druk het stevig aan.

  • 3)

    Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Bueno cheesecake crème:

  • 1)

    Klop in een kom de roomkaas met de poedersuiker in 2-3 minuten glad en romig.

  • 2)

    Voeg de koude slagroom er geleidelijk aan toe en mix de crème in 3-4 minuten stevig.

  • 3)

    Ga met een spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom en roer de crème door.

  • 4)

    Smelt de kinder chocolade au bain-marie en voeg de gesmolten chocolade toe aan de crème.

  • 5)

    Voeg ook de hazelnootpasta erbij en mix de crème in 2-3 minuten romig.

  • 6)

    Pak twee eetlepels van de cheesecake crème en verwarm deze in een steelpan.

  • 7)

    Los hierin de gelatine op, laat het mengsel iets afkoelen en voeg het mengsel toe aan de crème.

  • 8)

    Mix de crème nog eens door en schep de cheesecake crème op de koekjesbodem.

  • 9)

    Zet de cheesecake voor minimaal 8 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.

Cheesecake afmaken:

  • 1)

    Smelt de chocolade au bain-marie en giet de chocolade in een boterhamzakje.

  • 2)

    Knip een kleine opening in de hoek van het zakje en maak zigzagende bewegingen op de cheesecake.

  • 3)

    Spuit toefjes slagroom op de cheesecake en garneet met stukjes Kinder Bueno. Enjoy! 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept