BROWNIETAART MET FRAMBOZENMOUSSE

23 mei 2019Fatima El Irari

Deze brownietaart met frambozenmousse is zo onweerstaanbaar lekker! Ik maakte deze taart laatst om mee te nemen naar mijn schoonouders en iedereen was er weg van! Zelfs degene die niet zo’n chocolade liefhebber zijn vonden te taart ook erg lekker, haha! Een fudgy brownie met een lekkere romige frambozenmousse, geloof mij ook bij jou wordt deze taart een groot succes!

Ingrediënten: (6 personen)
.
Brownie: (springvorm 20 cm)
  • 150 gr. bloem
  • 50 gr. cacaopoeder
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 120 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 ml kokend water
Frambozenmousse:
.
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 etl. poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr. frambozen
Extra:
.
  • 2 etl. melk
  • gesmolten chocolade
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef in een kom de bloem, cacaopoeder, kristalsuiker, vanillesuiker, bakpoeder en het zout. Roer dit samen en zet de kom even opzij. Mix in een andere kom de melk en de eieren samen en voeg de droge ingrediënten erbij. Giet het kokend water erbij en mix het geheel samen voor 1 minuut tot een vloeibaar beslag.

Stap 2.
.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Roer met een spatel het beslag door en giet het beslag in de springvorm. Zet de oven op 160 graden en bak de brownie gaar voor ongeveer 30 minuten. Laat de brownie volledig afkoelen op een rooster en besprenkel de brownie vervolgens met de melk. Mix de mascarpone met de poedersuiker mooi glad. Giet de slagroom er in stappen bij en mix op middelhoge snelheid tot een stevige crème. Dek de kom af en zet de crème voor 15 minuten in de koelkast.

Stap 3.
.

Pureer de frambozen glad en haal het mengsel door een zeef. Pak de mascarpone crème erbij en roer de frambozen puree erdoor. Verdeel de crème bovenop de afgekoelde brownie en strijk de crème glad. Giet de gesmolten chocolade in een boterhamzakje en maak zigzaggende bewegingen bovenop de mousse. Spuit met de overige mousse mooie toefjes bovenop en zet de taart voor zeker 30 minuten in de koelkast. Haal de brownietaart 10 minuten voor serveren uit de koelkast en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Op Instagram tref je een korte instructievideo.
  • De mascarpone en de slagroom horen goed koud te zijn.
  • Het is makkelijker om de frambozen crème met een spuitzak bovenop de brownie te spuiten.
  • Plaats de springvorm rand om de brownie, zodat de crème niet over de randen kan lopen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

56 Comments

  • Intissar

    23 mei 2019 at 12:43

    Lekker! Ga het zeker maken

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 12:44

      Ah lekker! Xx

  • Zakia

    23 mei 2019 at 13:12

    Hoi Fatima,
    Het ziet er weer lekker uit!
    Een vraag kan ik het ook met aardbeien makem en hou ik dan dezelfde hoeveelheid aan?

  • Zakia

    23 mei 2019 at 13:12

    Hoi Fatima,
    Het ziet er weer lekker uit!
    Een vraag kan ik het ook met aardbeien makem en hou ik dan dezelfde hoeveelheid aan?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 15:58

      Hi Zakia,

      Dankjewel! Jazeker, ook met aardbeien is deze taart lekker. En je houdt gewoon dezelfde hoeveelheden aan.??♥️

  • Mounia

    23 mei 2019 at 13:16

    Ziet er zo goed uit! Jammer genoeg heb ik thuis enkel een sprinvorm van 24 cm
    en weet ik nooit goed hoe ik het recept moet omvorm.

    Hoe kan ik dit doen?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 15:58

      Hi Mounia,

      Die kun je ook gewoon gebruiken hoor, alleen dan wordt de taart iets lager. ❤️

  • Saloua

    23 mei 2019 at 13:25

    Zou ik de mascarpone kunnen vervangen met roomkaas?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 15:57

      Hi Saloua,

      Jazeker, je kunt ook roomkaas gebruiken. Zelf vind ik monchou lekker.

  • Intissar

    23 mei 2019 at 15:24

    Hello,

    Kun je de slagroom ook door een lactosevrijproduct vervangen?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 15:56

      Hi Intissar,

      Ja, hoor je kunt lactose vrije slagroom gebruiken. Deze is o.a. te vinden bij de Jumbo.

      1. Intissar

        24 mei 2019 at 08:20

        Mooi en de mascarpone want zover ik weet is er geen lactosevrije mascarpone

  • AMINA

    23 mei 2019 at 15:27

    Mmmm jazeker lekker ik ga ok probeeren inch3allah

  • AMINA

    23 mei 2019 at 15:31

    Mmmmm ja zeker ik ga ok probeeren incha3allah

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 15:54

      Inschallah!?

  • Hanan

    23 mei 2019 at 15:36

    Salaam Fatima, sorry even een andere vraag, het recept van de batbot die je gisteren maakte, wnn komt die online?
    Zag er zo goed uit, wil er gelijk mee aan de slag, vandaar mij vraag.
    Alvast bedankt voor het reageren. ??

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 15:54

      Alaikoem salaam Hanan,

      Dankjewel lieverd. Dat recept komt morgen inschallah!❤️

  • Ikram

    24 mei 2019 at 00:31

    Hoi fatima

    Kan ik er ook een brownie cake van maken met 2 lagen dan verdubbel ik de hoeveelheid en doe ik in het midden de mascarpone slagroom vulling en als topping. Zodat de taart wat groter oogt? Of is dit geen goed idee

  • Ikram

    24 mei 2019 at 06:15

    Hoi fatima,
    Kan ik er ook 2 lagen van maken i.p.v. 1?
    Hoe zou jij dat doen eerst de eerste laag dan de slagroom weer de cake en dan de topping?
    Of is dat niet zo slim?
    Een wat bredere taart is de bedoeling

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2019 at 06:54

      Hi Ikram,

      Ja, hoor dat kan. Je zou dan de brownie twee keer kunnen bakken en de Frambozenmousse maak je dan maar 1 keer.❤️

  • Nadia

    24 mei 2019 at 08:38

    Hoi Fatima,

    Kan ik ook diepvries frambozen gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 19:00

      Hi Nadia,

      Ja, dat kan zeker. Laat de frambozen wel eerst goed ontdooien en dep ze ietsjes droog met keukenpapier.

  • Busra

    24 mei 2019 at 08:38

    Welke bakformaat gebruik je hier voor?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 19:07

      Hi Busra,

      De springvorm heeft een diameter van 20 cm.

  • Kim

    24 mei 2019 at 11:40

    Lieve Fatima,

    Ook hier een reactie van mij. Puur omdat iedereen mag weten dat je een PRACHTIG mens bent van binnen en van buiten! En je recepten zijn stuk voor stuk TOPPIE zelfs de dingen waar ik normaliter niet gek op ben vind ik lekker als ik ze op de Fatima-manier klaarmaak. Ga alsjeblieft forever door met je kookblog.

    XXX Kim

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 18:58

      Lieve Kim,

      Wat een onwijs lief berichtje zeg! Super bedankt lieve schat en ik waardeer echt zulke lieve volgers zoals jou!♥️

  • naw

    24 mei 2019 at 21:58

    Hi,

    zou dit recept ook zonder ei gemaakt worden i.v.m. een allergie. Sta namelijk vaak op het punt om dit soort recepten te maken, maar wordt tegengehouden door het ingrediënt ei.

    dank je

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 14:34

      Hi Naw,

      Jazeker, je kunt het ei weglaten geen probleem.

  • Nasira

    25 mei 2019 at 11:45

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor het recept. Ik vroeg me af welke wilton spuitmond je gebruikt hiervoor en welke spuitmondje(s) vind je sowieso een must have?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 14:32

      Hi Nasira,

      Graag gedaan lieverd. Ik gebruik de Wilton 1M en deze gebruik ik voor alle toefjes. Xx

  • Maryam

    25 mei 2019 at 15:58

    Lieve fatima,

    Allereerst ruikt mijn huis nu al heerlijk door de brownie?

    Helaas mislukt de topping nu al 2x achter elkaar, het is te waterig van de slagroom, heb zelfs hoeveelheid minder slagroom gedaan maar ook dat mocht niet baten, heb jij tips?!

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 18:54

      Hi Maryam,

      Wat jammer! Waren de mascarpone en de slagroom goed koud? En welke mascarpone gebruik je?

      1. Maryam

        29 mei 2019 at 11:11

        Jazeker waren goed koud!
        Ikzelf gebruik mascarpone van Galbani, heb uiteindeijk maar voor een andere toppinggekozen

      2. Fatima El Irari

        31 mei 2019 at 10:40

        Hi Maryam,

        Oh oké. Heb je verse frambozen of frambozen uit de diepvries gebruikt?

  • Nasira

    25 mei 2019 at 18:32

    Bedankt voor je reactie! Ik heb m vandaag gemaakt. Moet ik wat over is vanavond in de koelkast bewaren?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 18:48

      Hi Nasira,

      Ah lekker! Ja, ik zou de taart wel afgedekt in de koeling bewaren ivm de topping. Geniet ervan!❤️

  • Yasmin

    25 mei 2019 at 23:09

    Hooi Fatima,

    Net je taart gemaakt maar helaas was de bodem mislukt. Hij was super dun en niet luchtig. Weet jij hoe dit komt?
    En zou je weer intructiefilmpjes willen maken? Met teksten mislukt alles en de instagramfilmpjes helpen ook niet?

    Gr Yasmin

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 23:24

      Hi Yasmin,

      Hoe groot is je vorm? Ik heb nu helaas geen tijd om uitgebreid instructievideo’s te maken. Als je het recept goed doorleest, dan moet het goed komen. En je kunt mij altijd om hulp vragen natuurlijk. Xx

      1. Siham

        16 juni 2019 at 10:36

        Hi Fatima,
        Kan ik ook een sprimgvorm met diameter van 18cm gebruiken aub? dankjewel.

      2. Fatima El Irari

        16 juni 2019 at 15:51

        Hi Siham,

        Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken. Xx

  • Safia

    25 mei 2019 at 23:26

    Vandaag gemaakt en iedereen vond het lekker! Ik ga nog een heleboel recepten van jouw proberen dankje!!

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 23:30

      Hi Safia,

      Wat goed! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • Naima

    25 mei 2019 at 23:27

    Super gelukt, dankjewel lieve Fatima! Ik heb je net een foto gemaild.

    Dikke kus!

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 23:30

      Hi Naima,

      Ziet er super lekker uit!

  • Halima

    25 mei 2019 at 23:28

    Ik heb en vorm van 24 cm gebruikt en de taart is super goed gelukt! Wel iets lager, maar erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Chokran lieve Fatima!

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 23:29

      Hi Halima,

      Wat goed om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • Dunia

    26 mei 2019 at 17:31

    Hi fatima, wat een héérlijk recept weer??
    Ik ben ermee bezig om te maken de bodem zit in de oven, maar ik kom net achter dat ik mascarpone vergeten heb om te halen? kan ik de bodem vewaren en morgen afmaken?

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2019 at 19:20

      Hi Dunia,

      Ja, hoor je kunt de brownie afgedekt met plasticfolie goed bewaren tot morgen. Je hoeft de brownie niet in de koelkast te bewaren. Xx

  • A

    4 juni 2019 at 14:02

    Kan de brownie ook in de heteluchtoven en op hoeveel graden moet die dan? Is het nodig om er ook nog klopfix doorheen te doen? Bij mij mislukken op de 1 of andere manier vaak gerechten met slagroom..als het dan even in de koelkast staan lijkt de slagroom wateriger te worden. Fijn suikerfeest!

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2019 at 09:42

      Hi A,

      Zelf bak ik nooit op de hetelucht functie, dus ik gok zo dat je de temperatuur dan op 160 graden kunt zetten. Door klopfix wordt de slagroom juist heel stevig en zakt die niet in.

  • Klavertje22

    16 juni 2019 at 01:41

    Salam fatima, ik heb enkel een springvorm met een diameter van 18 cm thuis. Kan ik deze ook gebruiken aub?

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:49

      Alaikoem salaam Klavertje,

      Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken.

  • Maria

    1 juli 2019 at 13:43

    Hoi Fatima,

    Kan ik om te voorkomen dat mijn frambozenmousse mislukt doordat die niet stevig genoeg wordt (Ik lees namelijk dat de topping bij iemand anders is mislukt ) de slagroom dan het beste eerst apart kloppen en dan toevoegen aan de mascarpone?

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2019 at 12:11

      Hi Maria,

      Als de slagroom en de mascarpone goed koud zijn, dan kan het eigenlijk al niet mislukken. Ja hoor, je kunt het ook apart mixen en dan bij de mascarpone spatelen. Xx

  • Özlem

    22 juli 2019 at 11:46

    Hey Fatima,

    İk heb deze taart gisteren gemaakt en smaak is werkelijk heerlijk! Alleen was de brownie erg zwaar qua structuur, een beetje richting rubber achtig. Waar heb ik het fout gedaan?

    1. Fatima El Irari

      22 juli 2019 at 14:08

      Hi Özlem,

      Wat goed! Hoe lang heb je de brownie gebakken?

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept