Brownie met Paaseieren

10 april 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 9 stuks

Mocht je nog wat paaseieren in huis hebben liggen, dan kun je vandaag aan de slag met deze heerlijke brownie! Maak je kinderen dolgelukkig met deze lekkere chewy brownies vol paaseitjes!

Print recept

Brownie met Paaseieren

  • Aantal personen: 9 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 150 gram paaseieren
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 extra paaseieren

Garnering

  • 250 ml verse slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • frambozen
  • paaseieren

Bereidingswijze:

Het beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte en bekleed een vierkant bakvorm met bakpapier. Zorg dat het bakpapier iets over de zijkanten heen hangt.

  • 2)

    Smelt de paaseieren met de de roomboter au bain-marie en blijf ondertussen roeren. 

  • 3)

    Giet de gesmolten chocolade in een beslagkom en mix de kristalsuiker en de vanillesuiker erdoor.

  • 4)

    Voeg de eieren een per een toe en mix ze door het beslag.

  • 5)

    Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout erbij en roer de droge ingrediënten met een spatel erbij.

  • 6)

    Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  • 7)

    Snijd de extra paaseieren doormidden en druk ze voorzichtig in het beslag.

  • 8)

    Bak de brownie in 20-30 minuten bijna gaar, zodat de binnenkant nog ietsjes nat blijft. Laat de brownie daarna afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur.

Brownies garneren:

  • 1)

    Mix de koude slagroom met de kristalsuiker en de klopfix op hoge snelheid stijf.

  • 2)

    Schep de slagroom in de spuitzak en zet het even opzij.

  • 3)

    Snijd de brownies in vierkante stukjes en spuit op elk stukje een toef slagroom.

  • 4)

    Garneer de brownies met frambozen en paaseieren en smullen maar!

12 Comments

  • Nadia

    10 april 2020 at 09:39

    Hoi Fatima

    Kan dit ook zonder de paaseieren?
    Zo ja wat kan ik dan anders toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      11 april 2020 at 11:18

      Hi Nadia,

      Jazeker, je kunt ook stukjes chocolade gebruiken of je doet er gebroken koekjes in zoals Oreo. Xx

      1. Yasmine

        11 april 2020 at 18:18

        Dag Fatima, kan het zijn dat je bij stap 5 de cacaopoeder bent vergeten?

      2. Fatima El Irari

        12 april 2020 at 13:58

        Hi Yasmine,

        Klopt, sorry. Ik heb het erbij gezet. Bedankt voor het doorgeven. Xx

      3. Michele

        12 april 2020 at 17:50

        Hoi Fatima
        Hoe groot is uw bakvorm die je gebruikt. Ik kwam net toe met men beslag om men vorm te vullen dus lijkt wat dunner dan andere brownies die ik al gemaakt heb..
        van smaak is het wel top! Groetjes

      4. Fatima El Irari

        13 april 2020 at 18:35

        Hi Michele,

        De bakvorm die ik gebruik is 27×26 cm. Is het gelukt?

  • Fatima

    10 april 2020 at 18:51

    Hai Fatima!
    Wat een heerlijk recept weer!!
    Ik ben alleen de cocoa vergeten… 🙁 is dat een ramp??

    Liefs, Fatima 😉

    1. Fatima El Irari

      11 april 2020 at 11:17

      Hi Fatima,

      Dankjewel! Dan wordt de brownie iets minder ‘chocolade achtig’ maar is geen ramp hoor!

  • Samira

    11 april 2020 at 13:57

    Hij is net uit de oven. Nu laten afkoelen en vanavond lekker opsmikkelen met de kids. Kan bijna niet wachten🤤

    1. Fatima El Irari

      12 april 2020 at 13:56

      Hi Samira,

      Wat leuk! Geniet ervan! Xx

  • Meryem

    26 april 2020 at 18:28

    Hey faatje,

    Kan ik i.p.v. de roomboter zonnebloemolie gebruiken?

    Groetjessss

    1. Fatima El Irari

      27 april 2020 at 19:03

      Hi Meryem,

      Ja, hoor kan ook.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept