Broodjes Hete Kip

7 februari 2020Fatima El Irari

Prep time: 1 uur 50 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 12 stuks

Ben jij ook dol op pittig eten? Dan moet je deze broodjes met hete kip echt eens proeven! Super simpel om te maken en erg lekker met een kommetje soep.

Print recept

Broodjes Hete Kip

  • Voorbereidingstijd 1 uur 50 minuten
  • Kooktijd 30 minuten

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel melkpoeder, coffee creamer
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 250 ml melk, lauwwarm

Pittige kip:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 gram kipfilet, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kip kruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 1 eetlepel pittige Samurai saus
  • 1 eetlepel pittige chilisaus

Extra:

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel melk

Bereidingswijze:

  • 1)

    Voeg de bloem, de melkpoeder, gedroogde gist en de kristalsuiker in de kom en roer het kort samen.

  • 2)

    Strooi het zout aan de zijkant van de kom, voeg het ei en de zonnebloemolie erbij en mix het op lage snelheid. 

  • 3)

    Giet de lauwwarme melk er geleidelijk bij en kneed het deeg op middelhoge snelheid voor 3-5 minuten.

  • 4)

    Vorm het deeg tot een bal, plaats het terug in de kom en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.

  • 5)

    Snij de kip in blokjes en plaats de stukjes in de pan. 

  • 6)

    Voeg de ui, knoflook, alle kruiden en de zonnebloemolie erbij. Roer de kip goed door tot de marinade goed is ingetrokken. 

  • 7)

    Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip voor 2-3 minuten.

  • 8)

    Voeg de paprika en de rode peper erbij en roer het door. 

  • 9)

    Plaats de deksel op de pan voor 3-5 minuten of totdat de kip en de groenten gaar zijn. 

  • 10)

    Roer als laatste de Samurai saus erbij en laat de kip nog even pruttelen op laag vuur.

Broodjes vormen:

  • 1)

    Verdeel het deeg in tien gelijke bolletjes en dek de bolletjes af voor 10 minuten. 

  • 2)

    Druk elk bolletje plat tot een vierkant, breng de linker en rechterzijde naar het midden en druk deze samen.

  • 3)

    Leg het deeg met de naad naar beneden op de bakplaat en dek het deeg weer af voor 30 minuten.

  • 4)

    Snij in elk broodje aan de bovenzijde met een mesje vier sneetjes. Meng de eidooier en de melk samen en bestrijk de broodjes. 

  • 5)

    Strooi de sesamzaadjes bovenop en bak de broodjes goudbruin en gaar (boven-onder) op 200 graden voor 25-30 minuten. 

  • 6)

    Snijd elk broodje open, verdeel op de bodem plakjes komkommer en tomaat en schep er twee volle eetlepels kip op. Serveer de broodjes met een saus naar keuze en smullen maar!

37 Comments

  • Melek

    7 februari 2020 at 10:21

    Oh wat fijn die plaatjes Fatima, dank je wel. Vind het heel lastig te maken zonder foto’s. Ziet er weer heel lekker uit.

    1. Fatima El Irari

      7 februari 2020 at 12:18

      Hi Melek,

      Graag gedaan! Bij de iets moeilijkere recepten zal ik wel gewoon stappenfoto’s plaatsen.❤️

  • Michelle Fatima

    7 februari 2020 at 11:07

    Als je om 18 uur wilt eten, hoe laat moet je dan ongeveer beginnen met de broodjes?

    1. Fatima El Irari

      7 februari 2020 at 12:17

      Hi Michelle,

      Als je rond 15:00/15:30 uur begint, dan ben je rond 18:00 uur wel klaar.

  • Melissa

    7 februari 2020 at 11:41

    Lijkt me heerlijk! Ik heb nog nooit zelf brood gemaakt maar wil het wel gaan proberen. Heb al zakjes gedroogde gist gekocht.
    Vraagje: waar koop je melkpoeder? Of kan het ook zonder?
    En nog een vraagje, ik snap dit niet zo goed: “Druk elk bolletje plat tot een vierkant, breng de zijkanten naar het midden en druk deze samen.” Kan je dag misschien nog toelichten?
    Heb nu al zin om het te maken!

    1. Fatima El Irari

      7 februari 2020 at 12:16

      Hi Melissa,

      Zelf brood bakken is echt leuk! Melkpoeder is eigenlijk gewoon koffie creamer die je bij zwarte koffie doet. Je kunt het in elke supermarkt vinden. Wanneer je het deeg tot bolletjes hebt gevormd en je deze even hebt laten rusten druk je elk bolletje plat tot een soort van vierkant (zie de stappenfoto’s). Dan breng je de linker en rechterkant naar het midden en het deeg druk je dan samen, zodat je een lang staafje deeg hebt. Hoop dat het zo duidelijk is.❤️

  • bertina

    7 februari 2020 at 12:25

    hallo Fatima

    ik heb een vraagje kan je de melk poeder ook vervangen voor wat anders heb hier 2 kindjes die geen melk/lactose mogen hebben en zou graag een keer dit recept willen maken met de broodjes zelfgemaakt erbij

    groetjes bertina

    1. bertina

      7 februari 2020 at 12:30

      sorry dubbel geplaatst

      1. Ouassima ö

        23 april 2020 at 23:15

        Salem,

        Moet je bij het smeren van de broodjes eigeel en melk enkel een hele ei gebruiken dus de eiwit ook? En doe je gewoon een hele ei bij de voorbereiding van het deeg?

      2. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 01:04

        Alaikoem salaam Ouassima,

        Ja, hoor je kunt ook enkel een hele ei gebruiken om de broodjes in te smeren. De melk kun je de achterwegen laten. Xx

    2. Fatima El Irari

      7 februari 2020 at 12:37

      Hi Bertina,

      Ja, hoor. Je kunt de melkpoeder ook gewoon weglaten geen probleem.

      Liefs,
      Fatima

      1. bertina

        7 februari 2020 at 12:53

        super bedankt voor uw snelle reactie

        groetjes bertina

  • bertina

    7 februari 2020 at 12:28

    hallo Fatima

    zou je voor de melkpoeder ook een ander ingredient kunnen gebruiken.
    wij hebben twee kindjes met melk/lactose intolerantie.
    en zou graag een keer dit recept willen maken inclusief de broodjes

    1. Fatima El Irari

      7 februari 2020 at 12:36

      Hi Bertina,

      Ja, hoor. Je kunt de melkpoeder ook gewoon weglaten geen probleem.

      Liefs,
      Fatima

      1. Mina

        3 mei 2020 at 05:30

        Hey! Er staat dat je bij de kip ook zonnebloemolie moet doen, maar dat stond er alleen bij de deeg respect en niet bij die van de kip. Hoeveel moet je voor de kip gebruiken?

      2. Fatima El Irari

        3 mei 2020 at 11:01

        Hi Mina,

        Je gebruikt een scheutje zonnebloemolie voor de kip, dus ongeveer een eetlepel.

  • Ibtissam

    10 februari 2020 at 15:30

    Mmmm ziet er weer heerlijk uit!!!

    Ik heb een vraagje ivm je appel-kaneelcake. Aangezien ik een kleinere bakvorm heb wil ik de ingrediënten halveren. Maar hoe halveer je eieren??

    Groetjes Ibtissam

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2020 at 17:02

      Hi Ibtissam,

      Bedankt lieverd! Je klopt het ei los en dan giet je gewoon de helft erbij. Xx

  • Sheila

    11 februari 2020 at 23:45

    Hi Fatima wat voor chill saus gebruik jij? Heb je misschien een link
    Van de samurai saus zag ik al een klein beetje dat het een fles van remia is.

      1. Sheila

        12 februari 2020 at 12:01

        Sorry maar volgens mij heb je de samurai saus gestuurd haha

      2. Ouassima

        23 april 2020 at 23:17

        Sorry ging niet helemaal goed bij vorige bericht. Ik vroeg me dus af of je ook een hele ei mag gebruiken bij het besmeren van de broodjes? Of moet je echt eigeel en melk?

  • Serap

    15 februari 2020 at 06:58

    Hoi Fatima,

    Kan je de broodjes ook 1 dag van te voren maken? Dus een dag van te voren de broodjes en de dag erna de kipvulling erin doen? ivm tekort aan tijd wilde ik de broodjes een dag van te voren maken. Maar blijven ze dan nog vers?

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2020 at 14:33

      Hi Serap,

      Ja, hoor je kunt de broodjes prima een dag van tevoren bakken en bewaren tot de volgende dag. Gewoon goed afdekken tot de volgende dag.

    2. Joora

      29 april 2020 at 17:35

      Wat een heerlijke recepten! Dat boek ga ik zeker bestellen! Vandaag heb ik de hete kip gemaakt met de hamburger broodjes (we hadden ook hamburgers) en de harira met kalfsvlees. Echt super duidelijke je video erbij! Ze hebben gesmuld, dank je wel.

      1. Fatima El Irari

        30 april 2020 at 14:23

        Hi Joora,

        Ah wat fijn om te horen dat het allemaal heeft gesmaakt! Bedankt voor je lieve compliment.

        Liefs,
        Fatima

  • Jorike

    30 maart 2020 at 15:53

    Hoi! Wat een heerlijke recepten allemaal! Kan je deze broodjes ook met zelfrijzend bakmeel maken?

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 08:07

      Hi Jorike,

      Dankjewel! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit broodjes gebakken met zelfrijzend bakmeel, dus ik weet niet zeker of het kan.

  • Zu

    26 april 2020 at 13:28

    Hi!

    Kan je ook bakkersgist gebruiken i.p.v droge gist als je dat niet hebt?

    1. Fatima El Irari

      26 april 2020 at 18:04

      Hi Zu,

      Jazeker, je kunt ook verse gist gebruiken. Je gebruikt dan de helft van het blokje (21 gram).

  • Jamila

    30 april 2020 at 00:23

    Heey Fatima

    Vraagje snap het niet zo goed met het opvouwen van het deeg. Als je de 2 kanten naar midden doet heb je een rechthoekige vorm. Hoe zit het met de uiteindes van het deeg moeten deze ook naar binnen?

    Groetjes,

    Jamila🥰

    1. Fatima El Irari

      30 april 2020 at 14:30

      Hi Jamila,

      De uiteindes druk je gewoon goed tegen elkaar aan.

  • Inge

    4 mei 2020 at 20:37

    Mijn zoon zou zo graag zo’n soort broodje eten met kip of worst, maar is allergisch aan ei. Ken jij een alternatief recept?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 22:57

      Hi Inge,

      Je kunt het ei ook weglaten hoor. Je hebt dan alleen wel ongeveer 20 ml extra water of melk nodig.

  • Imane

    18 mei 2020 at 19:00

    Hoi Fatima,

    Mag ik vragen waar jij dat scherpe mesje vandaan hebt? Mijn moeder is er al zo lang op zoek naar! Ik zag deze ook voorbij komen op je snaps/insta stories..

    Groetjes,

    Imane

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:40

      Hi Imane,

      Haha, dit is gewoon een setje mesjes voor een stanleymes. Ik gebruik deze echt alleen voor deeg. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept