Ben jij ook dol op pittig eten? Dan moet je deze broodjes met hete kip echt eens proeven! Super simpel om te maken en erg lekker met een kommetje soep.
Broodjes Hete Kip
Prep time: 1 uur 50 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 12 stuks
Broodjes Hete Kip
- Voorbereidingstijd 1 uur 50 minuten
- Kooktijd 30 minuten
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 500 gram bloem
- 1 eetlepel melkpoeder, coffee creamer
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 80 ml zonnebloemolie
- 250 ml melk, lauwwarm
Pittige kip:
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 300 gram kipfilet, in stukjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kip kruiden
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1/2 rode peper, fijngesneden
- 1 eetlepel pittige Samurai saus
- 1 eetlepel pittige chilisaus
Extra:
- 1 eidooier
- 1 theelepel melk
Bereidingswijze:
- 1)
Voeg de bloem, de melkpoeder, gedroogde gist en de kristalsuiker in de kom en roer het kort samen.
- 2)
Strooi het zout aan de zijkant van de kom, voeg het ei en de zonnebloemolie erbij en mix het op lage snelheid.
- 3)
Giet de lauwwarme melk er geleidelijk bij en kneed het deeg op middelhoge snelheid voor 3-5 minuten.
- 4)
Vorm het deeg tot een bal, plaats het terug in de kom en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.
- 5)
- 6)
Voeg de ui, knoflook, alle kruiden en de zonnebloemolie erbij. Roer de kip goed door tot de marinade goed is ingetrokken.
- 7)
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip voor 2-3 minuten.
- 8)
Voeg de paprika en de rode peper erbij en roer het door.
- 9)
Plaats de deksel op de pan voor 3-5 minuten of totdat de kip en de groenten gaar zijn.
- 10)
Roer als laatste de Samurai en de chilisaus erbij en laat de kip nog even pruttelen op laag vuur.
Broodjes vormen:
- 1)
Verdeel het deeg in tien gelijke bolletjes en dek de bolletjes af voor 10 minuten.
- 2)
Druk elk bolletje plat tot een vierkant, breng de linker en rechterzijde naar het midden en druk deze samen.
- 3)
- 4)
Snijd in elk broodje aan de bovenzijde met een mesje vier sneetjes. Meng de eidooier en de melk samen en bestrijk de broodjes.
- 5)
Strooi de sesamzaadjes bovenop en bak de broodjes goudbruin en gaar (boven-onder) op 200 graden voor 25-30 minuten.
- 6)
46 Comments
Melek
7 februari 2020 at 10:21
Oh wat fijn die plaatjes Fatima, dank je wel. Vind het heel lastig te maken zonder foto’s. Ziet er weer heel lekker uit.
Fatima El Irari
7 februari 2020 at 12:18
Hi Melek,
Graag gedaan! Bij de iets moeilijkere recepten zal ik wel gewoon stappenfoto’s plaatsen.❤️
Michelle Fatima
7 februari 2020 at 11:07
Als je om 18 uur wilt eten, hoe laat moet je dan ongeveer beginnen met de broodjes?
Fatima El Irari
7 februari 2020 at 12:17
Hi Michelle,
Als je rond 15:00/15:30 uur begint, dan ben je rond 18:00 uur wel klaar.
Melissa
7 februari 2020 at 11:41
Lijkt me heerlijk! Ik heb nog nooit zelf brood gemaakt maar wil het wel gaan proberen. Heb al zakjes gedroogde gist gekocht.
Vraagje: waar koop je melkpoeder? Of kan het ook zonder?
En nog een vraagje, ik snap dit niet zo goed: “Druk elk bolletje plat tot een vierkant, breng de zijkanten naar het midden en druk deze samen.” Kan je dag misschien nog toelichten?
Heb nu al zin om het te maken!
Fatima El Irari
7 februari 2020 at 12:16
Hi Melissa,
Zelf brood bakken is echt leuk! Melkpoeder is eigenlijk gewoon koffie creamer die je bij zwarte koffie doet. Je kunt het in elke supermarkt vinden. Wanneer je het deeg tot bolletjes hebt gevormd en je deze even hebt laten rusten druk je elk bolletje plat tot een soort van vierkant (zie de stappenfoto’s). Dan breng je de linker en rechterkant naar het midden en het deeg druk je dan samen, zodat je een lang staafje deeg hebt. Hoop dat het zo duidelijk is.❤️
bertina
7 februari 2020 at 12:25
hallo Fatima
ik heb een vraagje kan je de melk poeder ook vervangen voor wat anders heb hier 2 kindjes die geen melk/lactose mogen hebben en zou graag een keer dit recept willen maken met de broodjes zelfgemaakt erbij
groetjes bertina
bertina
7 februari 2020 at 12:30
sorry dubbel geplaatst
Ouassima ö
23 april 2020 at 23:15
Salem,
Moet je bij het smeren van de broodjes eigeel en melk enkel een hele ei gebruiken dus de eiwit ook? En doe je gewoon een hele ei bij de voorbereiding van het deeg?
Fatima El Irari
24 april 2020 at 01:04
Alaikoem salaam Ouassima,
Ja, hoor je kunt ook enkel een hele ei gebruiken om de broodjes in te smeren. De melk kun je de achterwegen laten. Xx
Fatima El Irari
7 februari 2020 at 12:37
Hi Bertina,
Ja, hoor. Je kunt de melkpoeder ook gewoon weglaten geen probleem.
Liefs,
Fatima
bertina
7 februari 2020 at 12:53
super bedankt voor uw snelle reactie
groetjes bertina
Chantalle
27 oktober 2020 at 20:46
Hi Fatima,
Dit recept lijkt me heerlijk. Wanneer moet ik de chili saus gebruiken in dit recept? Liefs
Fatima El Irari
2 november 2020 at 10:41
Hi Chantalle,
De chilisaus mag tegelijk met de Samurai saus erbij.
bertina
7 februari 2020 at 12:28
hallo Fatima
zou je voor de melkpoeder ook een ander ingredient kunnen gebruiken.
wij hebben twee kindjes met melk/lactose intolerantie.
en zou graag een keer dit recept willen maken inclusief de broodjes
Fatima El Irari
7 februari 2020 at 12:36
Hi Bertina,
Ja, hoor. Je kunt de melkpoeder ook gewoon weglaten geen probleem.
Liefs,
Fatima
Mina
3 mei 2020 at 05:30
Hey! Er staat dat je bij de kip ook zonnebloemolie moet doen, maar dat stond er alleen bij de deeg respect en niet bij die van de kip. Hoeveel moet je voor de kip gebruiken?
Fatima El Irari
3 mei 2020 at 11:01
Hi Mina,
Je gebruikt een scheutje zonnebloemolie voor de kip, dus ongeveer een eetlepel.
Ibtissam
10 februari 2020 at 15:30
Mmmm ziet er weer heerlijk uit!!!
Ik heb een vraagje ivm je appel-kaneelcake. Aangezien ik een kleinere bakvorm heb wil ik de ingrediënten halveren. Maar hoe halveer je eieren??
Groetjes Ibtissam
Fatima El Irari
10 februari 2020 at 17:02
Hi Ibtissam,
Bedankt lieverd! Je klopt het ei los en dan giet je gewoon de helft erbij. Xx
Sheila
11 februari 2020 at 23:45
Hi Fatima wat voor chill saus gebruik jij? Heb je misschien een link
Van de samurai saus zag ik al een klein beetje dat het een fles van remia is.
Fatima El Irari
12 februari 2020 at 08:14
Hi Sheila,
Ik gebruik pittige chilisaus van de Lidl. Dit is de saus; https://www.ah.nl/producten/product/wi226237/gouda-s-glorie-red-hot-samurai?gclid=EAIaIQobChMIxs-s68jL5wIVw-J3Ch3gWw6JEAQYAyABEgLBEvD_BwE
Sheila
12 februari 2020 at 12:01
Sorry maar volgens mij heb je de samurai saus gestuurd haha
Fatima El Irari
12 februari 2020 at 14:18
Hi Sheila,
Haha, sorry! Dit is de juiste foto en dan de linker fles. https://www.google.com/search?q=pittige+chilisaus+lidl&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjD26SnmsznAhXCsKQKHW7pADkQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1440&bih=726#imgrc=gAB_Aih3Yn60CM
Ouassima
23 april 2020 at 23:17
Sorry ging niet helemaal goed bij vorige bericht. Ik vroeg me dus af of je ook een hele ei mag gebruiken bij het besmeren van de broodjes? Of moet je echt eigeel en melk?
Serap
15 februari 2020 at 06:58
Hoi Fatima,
Kan je de broodjes ook 1 dag van te voren maken? Dus een dag van te voren de broodjes en de dag erna de kipvulling erin doen? ivm tekort aan tijd wilde ik de broodjes een dag van te voren maken. Maar blijven ze dan nog vers?
Fatima El Irari
15 februari 2020 at 14:33
Hi Serap,
Ja, hoor je kunt de broodjes prima een dag van tevoren bakken en bewaren tot de volgende dag. Gewoon goed afdekken tot de volgende dag.
Joora
29 april 2020 at 17:35
Wat een heerlijke recepten! Dat boek ga ik zeker bestellen! Vandaag heb ik de hete kip gemaakt met de hamburger broodjes (we hadden ook hamburgers) en de harira met kalfsvlees. Echt super duidelijke je video erbij! Ze hebben gesmuld, dank je wel.
Fatima El Irari
30 april 2020 at 14:23
Hi Joora,
Ah wat fijn om te horen dat het allemaal heeft gesmaakt! Bedankt voor je lieve compliment.
Liefs,
Fatima
Jorike
30 maart 2020 at 15:53
Hoi! Wat een heerlijke recepten allemaal! Kan je deze broodjes ook met zelfrijzend bakmeel maken?
Fatima El Irari
31 maart 2020 at 08:07
Hi Jorike,
Dankjewel! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit broodjes gebakken met zelfrijzend bakmeel, dus ik weet niet zeker of het kan.
Zu
26 april 2020 at 13:28
Hi!
Kan je ook bakkersgist gebruiken i.p.v droge gist als je dat niet hebt?
Fatima El Irari
26 april 2020 at 18:04
Hi Zu,
Jazeker, je kunt ook verse gist gebruiken. Je gebruikt dan de helft van het blokje (21 gram).
Jamila
30 april 2020 at 00:23
Heey Fatima
Vraagje snap het niet zo goed met het opvouwen van het deeg. Als je de 2 kanten naar midden doet heb je een rechthoekige vorm. Hoe zit het met de uiteindes van het deeg moeten deze ook naar binnen?
Groetjes,
Jamila🥰
Fatima El Irari
30 april 2020 at 14:30
Hi Jamila,
De uiteindes druk je gewoon goed tegen elkaar aan.
Inge
4 mei 2020 at 20:37
Mijn zoon zou zo graag zo’n soort broodje eten met kip of worst, maar is allergisch aan ei. Ken jij een alternatief recept?
Fatima El Irari
5 mei 2020 at 22:57
Hi Inge,
Je kunt het ei ook weglaten hoor. Je hebt dan alleen wel ongeveer 20 ml extra water of melk nodig.
Imane
18 mei 2020 at 19:00
Hoi Fatima,
Mag ik vragen waar jij dat scherpe mesje vandaan hebt? Mijn moeder is er al zo lang op zoek naar! Ik zag deze ook voorbij komen op je snaps/insta stories..
Groetjes,
Imane
Fatima El Irari
18 mei 2020 at 20:40
Hi Imane,
Haha, dit is gewoon een setje mesjes voor een stanleymes. Ik gebruik deze echt alleen voor deeg. Xx
Loubna
21 april 2021 at 12:49
Salaam,
Ziet er weer super lekker uit! Ik heb een vraagje kan ik volkorenmeel gebruiken inplaats bloem?
Groetjes loubna
Fatima El Irari
4 mei 2021 at 11:01
Alaikoem salaam Loubna,
Jazeker, dat kan ook. Xx
Soumaya
29 april 2021 at 09:25
Salam alikoem Fatima,
Ik begreep een zin niet die je geplaatst had, namelijk:
3)
“Leg het deeg met de naad naar beneden” op de bakplaat en dek het deeg weer af voor 30 minuten.
Wat wordt er hiermee bedoeld? Met de naad naar beneden..
Groetjes,
Soumaya
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:57
Alaikoem salaam Soumaya,
Waar je het deeg samenknijpt, dat leg je de naar beneden zodat het broodje tijdens het bakken niet open kan gaan.
Ouassima Aakki
5 december 2021 at 11:18
Salem,
Welke kipkruiden gebruik je?
Evelien Van Arkel
16 december 2021 at 05:08
Hoi!
Tof recept! Kan ik de broodjes ook invriezen?
Ibtissam
4 april 2022 at 13:37
Sallam,
Leuk recept! Voor hoeveel mensen is dit?