Op zoek naar een gemakkelijk recept voor vanavond? Probeer eens dit broodje met lekkere gekruide kefta (gehakt). Makkelijk om te maken en ook nog eens superlekker. Een ideale lichte maaltijd voor op een warme zomerdag zoals vandaag!
Broodje Kefta (Gehakt)
Prep time: 15 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves: 4 stuks
Broodje Kefta (Gehakt)
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 25 minuten
- Aantal personen: 4 stuks
Ingrediënten:
Voor de marinade:
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui , fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 1 eetlepel koriander, fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel roomboter
Kruiden:
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel harissa kruiden
- 1/2 theelepel komijn poeder
Overig:
- 4 harde broodjes
- sla
- komkommer , in plakjes
- tomaat , in plakjes
- rode ui , in ringen
- saus naar keuze
Bereidingswijze:
Gehakt marineren:
- 1)
Leg het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie, koriander en de kruiden erbij.
- 2)
Voeg de olijfolie en de zonnebloemolie toe en marineer het gehakt.
- 3)
Vorm schijfjes van het gehakt en laat de marinade voor minstens 30 minuten in het gehakt trekken.
- 4)
Verhit de roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt gaar en sappig.
Broodjes opmaken:
- 1)
Snijd de broodjes open en verdeel er wat sla, tomaat, uien en de gehakt schijfjes op.
- 2)
10 Comments
Yasmina
12 augustus 2020 at 22:09
Salaam faatje.
Bak je het in blue band roomboter vloeibare ?
Fatima El Irari
19 augustus 2020 at 17:43
Hi Yasmina,
Die zou je ook kunnen gebruiken of je gebruikt zonnebloemolie of roomboter. Xx
Sara
22 augustus 2020 at 12:29
Salaam Fatima
Van waar heb je die broodjes gekocht?
Fatima El Irari
25 augustus 2020 at 12:58
Alaikoem salaam Sara,
Deze kant en klare broodjes zijn van de Jumbo. Xx
Amber
6 mei 2021 at 13:01
Zojuist je gehaktballen gemaakt en gegeten op stokbrood met sla, komkommer en tomaat. Ook nog zelf knoflooksaus gemaakt. Het was heerlijk!!
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:09
Hi Amber,
Ah super! Bedankt voor je bericht.
Marcha
26 augustus 2020 at 22:45
Eet je dit warm? Of kun je de burgertjes ook van te voren klaar maken?
En heb je een tip voor een saus?
Fatima El Irari
27 augustus 2020 at 22:24
Hi Marcha,
Persoonlijk vind ik de burgertjes warm het lekkerst, maar ook koud zijn ze prima te eten hoor. Zelf vind ik een mix van mayonaise en chilisaus erg lekker.
Khaoula
16 oktober 2020 at 04:33
Salam Fatima ,
Would you please tell me how can I check your recipes in English ! I can’t understand deutch ?
Thank you
I’m a big fun
Fatima El Irari
19 oktober 2020 at 18:24
Alaikoem salaam Khaoula,
Aah thank you sweetheart! On the right side of the website you have a translation function. If you set it to English, all recipes will automatically be translated into English.