Broccolisoep
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Broccolisoep
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 50 gram roomboter
- 1 ui , fijngesneden
- 2 knoflookteentjes , gehakt
- 30 gram bloem
- 1.5 liter kokend water
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 broccoli , in roosjes
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. chilivlokken
- 1/2 theel. zwarte peper
- 150 ml kookroom
Bereidingswijze:
- 1)
Smelt de roomboter in de pan op middelhoog vuur.
- 2)
Voeg de ui en de knoflook toe en fruit dit aan voor4-5 minuten.
- 3)
Voeg de bloem toe en bak de bloem al roerend gaar voor 1 minuut.
- 4)
Voeg de broccoli, zout, chilivlokken en de zwarte peper erbij en schep het goed door.
- 5)
Verkruimel het bouillonblokje bij het kokende water en giet de bouillon al roerend in de pan.
- 6)
Breng de soep aan de kook voor 25-30 minuten op middelhoog vuur.
- 7)
Haal de pan van het vuur en pureer de broccolisoep met een staafmixer glad.
- 8)
Giet de kookroom erbij en laat de broccolisoep op laag vuur sudderen voor 2-3 minuten.
- 9)
Breng de soep extra op smaak met peper en zout en dien de soep lekker warm op met warm brood!