Briwats met Gehakt

16 april 2020Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time: 15 minuten

Serves: 12 stuks

Yes, het is weer tijd voor een hartig recept! Deze lekkere briwats gevuld met gekruid gehakt doen het altijd goed bij ons thuis. Lekker met een kommetje soep en ze zijn binnen een mum van tijd op!

Print recept

Briwats met Gehakt

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 55 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

Voor het gehakt:

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel ras el hanout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien , in partjes

Extra

  • Filodeeg
  • 50 gram roomboter

Bloem-water mengsel:

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepep water

Bereidingswijze:

De vulling:

  • 1)

    Plaats het gehakt in een kom en voeg de knoflook, alle kruiden, peterselie en de olijfolie toe.

  • 2)

    Meng de marinade goed door het gehakt en laat de marinade goed intrekken.

  • 3)

    Verhit een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien omscheppend mooi lichtbruin.

  • 4)

    Voeg het gehakt erbij en rul het gehakt tot kleine stukjes.

  • 5)

    Bak het gehakt in 5-8 minuten gaar op middelhoog vuur.

  • 6)

    Schep het gehakt uit de koekenpan en laat het op een bord volledig afkoelen.

Briwat vullen:

  • 1)

    Haal het filodeeg uit de verpakking en snij er verticaal stroken uit van ongeveer 10 cm breed.

  • 2)

    Smeer een strook filodeeg licht in met de gesmolten roomboter.

  • 3)

    Leg onderaan in de hoek een volle eetlepel van het gehakt en vouw de briwat dicht tot een driehoek.

  • 4)

    Roer de bloem en water samen, smeer dit mengsel op de randen van het filodeeg en plak dicht.

  • 5)

    Plaats de briwats op een bekleed bakplaat en smeer ze nog licht in met roomboter.

  • 6)

    Bak de briwat in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 13-15 minuten goudbruin.

31 Comments

  • Ot

    16 april 2020 at 10:19

    Salam aleikoum ik heb een vraag ik zou er 36 willen maken moet ik dan alle hoeveelheden keer 3 doen?

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 15:39

      Hi Ot,

      Ik zou dan 1 kilo gehakt nemen, 4 uien en de kruiden alleen twee keer verdubelen.

  • Wahiba

    16 april 2020 at 10:20

    Hey fatima

    Super handig met foto’s erbij
    Heb alle ingrediënten al in huis gehaald en vanavond InschaAllah maken💕

    Een vraagje over de ene laatste foto ik zie aan de eerste foto rechts dat hij soort van omgeslagen is, klopt dat? Of zie ik het verkeerd hahah.

    Hoop gauw van je te horen

    Ps. Bedankt voor het delen❤️

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 15:42

      Hi Wahiba,

      Bedankt lieverd! Dit hoef je normaal gesproken dus niet te doen hoor, alleen ik had per ongeluk het filodeeg iets te breed gesneden en daarom vouwde ik de zijkant iets naar binnen haha.

  • choumicha

    16 april 2020 at 10:34

    salaam alekoem Fatima,

    Wederom weer een mooi en lekker gerecht voor ons geplaats..dankjewel!
    ik wil graag weten bij t vouwen van de filodeeg
    zie ik bij de derde afbeelding dat t deeg aan de rechterkant opgevouwen is, is dit met een reden.
    mvg

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 15:38

      Alaikoem salaam Choumicha,

      Graag gedaan lieverd! Dit hoef je normaal gesproken niet te doen hoor, alleen ik had per ongeluk het filodeeg iets te breed gesneden haha.

    2. Fatima

      20 april 2020 at 08:29

      Beste Fatima ,

      Kan ik ze zeg maar ook bewaren in de koelkast en later afbakken
      Of moet ik ze gelijk afbakken

      Groetjes Fatima

      1. Fatima El Irari

        20 april 2020 at 09:54

        Hi Fatima,

        Ja, hoor je kunt de briwats afdekken en in de koelkast bewaren.

  • H

    16 april 2020 at 10:43

    Hoi Fatima,

    Dankjewel voor het recept. Ziet er weer lekker uit ma sha allah! Hoeveel vellen filodeeg gebruik je voor een briwat?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 15:33

      Dankjewel! Ik gebruik voor een briwat een lange strook filodeeg.

  • Khadija

    16 april 2020 at 11:00

    Hey Fatima

    Moet ik de briwats eerst afbakken voor ik deze invries?

    Groetjes
    Khadija

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 15:36

      Hi Khadija,

      Nee, je vriest de briwats ongebakken in. Xx

      1. Valentina Langov

        24 april 2020 at 15:07

        Fatima,

        Kan je de roomboter weghouden? En in de plaats daarvan boter of margerine gebruiken?

        Groetjes Valentina

      2. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 15:17

        Hi Valentina,

        Ja, dat kan ook. Xx

      3. Fay

        8 mei 2022 at 12:37

        Hoi Fatima, moet je ze even laten ontdooien vooraleer je ze afbakt of diepgevroren afbakken? Xx

      4. Fatima El Irari

        2 juni 2022 at 12:16

        Hi Fay,

        Ik laat ze altijd voor zo’n 10 minuten op de aanrecht staan.

  • Steffie

    16 april 2020 at 12:41

    Fatima, bedankt voor al je heerlijke recepten! Je bent geliefd in mijn familie haha omdat ik altijd jouw recepten voor ze klaar maak. Tip: gisteravond op 24 kitchen het programma van Anthony Bourdain ging over de stad Tanger en het eten/leven daar.. deze hapjes kwamen volgens mij ook voorbij☺

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 15:29

      Hi Steffie,

      Aah wat lief, dankjewel! Dit is echt een populair Marokkaans gerecht dus zeker het proberen waard!

  • Roumaissa Ziani

    17 april 2020 at 12:30

    Hai
    Kan ik ook loempiadeeg gebruiken maar in een vierkante vorm

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 14:58

      Hi Roumaissa,

      Ja, die kun je ook gebruiken.

  • Samya

    21 april 2020 at 17:30

    Het Fatima!

    Vraagje,

    Gebruik je 2 stroken op mekaar of gewoon 1 strook om ze te vullen?

    1. Fatima El Irari

      22 april 2020 at 13:17

      Hi Smaya,

      Ik gebruik voor elke briwat 1 strook filodeeg.

  • mmmmmm

    28 april 2020 at 02:32

    als je de loumpia filo deeg gebruikt dan moet je hem frituren toch? top recept weer en echt duidelijke uitleg en website. En wil je aub je youtube weer oppakken ik genoot echt van je video’s 😍 zo zonde om niet verder er mee te gaan.

    1. Fatima El Irari

      28 april 2020 at 14:40

      Hi,

      Ja, ik zou ze dan wel frituren want dan zijn ze het lekkerst. Aah super lief van je dankjewel! Ik ben ook echt wel van plan om weer video’s te maken, alleen moet ik dit nog inplannen inschAllah.

  • Aisha

    4 mei 2020 at 23:29

    Hoi Fatima,

    Waar haal jij je filodeeg? Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk maar dat vouwen ging helemaal mis! Mijn filodeeg was namelijk niet zo lang als die jij op de afbeelding hebt. Hoor het graag..

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:25

      Hi Aisha,

      Filodeeg haal ik altijd bij de Marokkaanse slager. Vind die van de supermarkt ook altijd te smal.

  • Linda

    2 december 2020 at 09:20

    Vraag over het vouwen: nadat je het vlees erop hebt gelegt bouw je een driehoek. Moet je de rest van het deeg dan eraf snijden of vouw je dat er ook omheen?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:39

      Hi Linda,

      Het filodeeg dat je overhoudt kun je inderdaad of afsnijden of je vouwt het er gewoon omheen.

      Liefs, Fatima

  • Marianne

    7 februari 2021 at 14:47

    Dag Fatima, Voor mijn cursisten ga ik van deze Briwats een vegan variant maken. Ik ben heel benieuwd wat de saus is die op de foto van dit recept staat en of je daar ook een recept van hebt.

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:01

      Hi Marianne,

      Wat leuk! Dit is gewoon simpele zoete chilisaus.

  • Ayah

    3 januari 2024 at 21:30

    Wa salaam aleykum zuster,

    Als ik ze bij de marokkaanse bakkerij haal zijn ze vaak donkerder, dikker qua ‘deeg’.
    Kan het zijn dat er bladerdeeg wordt gebruikt? ik vind filodeeg enorm onhandig, het is of al snel te bevroren en gebroken of het wordt ineens hard…ik hoor graag van je!

    salaam,
    Ayah

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept