Bramen Cupcakes
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 10 stuks
Bramen Cupcakes
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Cupcake beslag:
- 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 150 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren
- 150 gram bloem
- 1 theel. bakpoeder
- 1/4 theel. zout
- 100 ml melk
Bramen crème:
- 500 gram mascarpone, koud
- 150 gram poedersuiker
- 80 ml slagroom, koud
- 125 gram bramen
- druppel paarse kleurstof , gel
Bereidingswijze:
Cupcake beslag:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Verdeel de tien muffinvormpjes over de bakvorm en zet opzij.
- 3)
Mix de zachte roomboter met de kristalsuiker en de vanille extract in 2-3 minuten luchtig.
- 4)
Breek de eieren er per stuk bij en mix de eieren er goed door.
- 5)
Meng de bloem, bakpoeder en het zout samen.
- 6)
Voeg het bloem mengsel in twee delen bij het mengsel in de kom en mix het kort door, tot een egaal mengsel.
- 7)
Voeg de melk toe en mix het nog eens kort door tot een egaal mengsel.
- 8)
Verdeel het beslag over de papiertjes en bak de cupcakes in 18-20 min. gaar.
- 9)
Wanneer de cupcakes gaar zijn laat je ze op een rooster volledig afkoelen.
Bramen crème:
- 1)
Mix de koude mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.
- 2)
Giet de koude slagroom er geleidelijk bij en mix de de crème ondertussen goed stijf.
- 3)
Prak de helft van de bramen met een vork en haal ze door een zeef, zodat de pitjes achterblijven.
- 4)
Roer de bramen met een druppel paarse kleurstof door de crème en zet voor 10 minuten in de koelkast.
- 5)
Schep de crème in de spuitzak met spuitmondje en spuit op elke cupcake een toef crème.
- 6)
Garneer met de overgebleven bramen en serveer, eet smakelijk!