Bramen Cupcakes

6 februari 2022Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 10 stuks

Deze beauties zijn gemakkelijk te maken met maar een paar simpele ingrediënten, dé perfecte mix van een smeuïge cupcake met een toef romige frosting. Geloof mij dit wil je!
Print recept

Bramen Cupcakes

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Cupcake beslag:

  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 100 ml melk

Bramen crème:

  • 500 gram mascarpone, koud
  • 150 gram poedersuiker
  • 80 ml slagroom, koud
  • 125 gram bramen
  • druppel paarse kleurstof , gel

Bereidingswijze:

Cupcake beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Verdeel de tien muffinvormpjes over de bakvorm en zet opzij.

  • 3)

    Mix de zachte roomboter met de kristalsuiker en de vanille extract in 2-3 minuten luchtig.

  • 4)

    Breek de eieren er per stuk bij en mix de eieren er goed door.

  • 5)

    Meng de bloem, bakpoeder en het zout samen.

  • 6)

    Voeg het bloem mengsel in twee delen bij het mengsel in de kom en mix het kort door, tot een egaal mengsel.

  • 7)

    Voeg de melk toe en mix het nog eens kort door tot een egaal mengsel.

  • 8)

    Verdeel het beslag over de papiertjes en bak de cupcakes in 18-20 min. gaar.

  • 9)

    Wanneer de cupcakes gaar zijn laat je ze op een rooster volledig afkoelen.

Bramen crème:

  • 1)

    Mix de koude mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.

  • 2)

    Giet de koude slagroom er geleidelijk bij en mix de de crème ondertussen goed stijf.

  • 3)

    Prak de helft van de bramen met een vork en haal ze door een zeef, zodat de pitjes achterblijven.

  • 4)

    Roer de bramen met een druppel paarse kleurstof door de crème en zet voor 10 minuten in de koelkast.

  • 5)

    Schep de crème in de spuitzak met spuitmondje en spuit op elke cupcake een toef crème.

  • 6)

    Garneer met de overgebleven bramen en serveer, eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept