Zin in een lekker en simpel toetje voor vanavond, dan is deze tiramisu in glaasjes met bokkenpootjes en aardbeien een goede keus! Super simpel om te maken en het staat al binnen 30 minuten op tafel, heerlijk!
Bokkenpootjes Tiramisu

Prep time: 20 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves: 8 stuks
Bokkepootjes Tiramisu met Aardbeien
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Tiramisu crème:
- 250 gram mascarpone, koud
- 80 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml verse slagroom, koud
Extra:
- bokkepootjes in stukjes
- verse aardbeien in blokjes
- geraspte chocolade
Bereidingswijze:
Tiramisu crème:
- 1)
Schep de mascarpone in een kom en voeg de kristalsuiker en vanillesuiker erbij.
- 2)
- 3)
Giet de koude slagroom er geleidelijk bij en roer het mengsel met een garde flink door.
- 4)
- 5)
Dek de kom af met plasticfolie en zet de crème voor 10 minuten in de koelkast.
- 6)
Glazen vullen:
- 1)
Snij de bokkenpootjes en de aardbeien in kleine stukjes en zet ze opzij.
- 2)
Pak de crème erbij en schep het in een spuitzak.
- 3)
- 4)
Spuit bovenop de bokkenpootjes een laagje van de crème.
- 5)
Herhaal dezelfde stappen en eindig met een laagje aardbeien.
- 6)
43 Comments
Kheira
25 april 2020 at 16:50
Heeeerlijk! Ramadan Mubarak, dear Fatima
Fatima El Irari
25 april 2020 at 22:07
Ramadan mubarak lieve Kheira! Xx
Rabia
29 april 2020 at 17:59
Hoi Fatima,
Wat kan ipv aardbeien gebruiken?
Groetjes
Fatima El Irari
30 april 2020 at 14:23
Hi Rabia,
Je kunt echt van alles gebruiken zoals kersen uit blik, ananas, mango, banaan etc.
Lina
27 april 2020 at 09:03
Salaamoe3likom fatima.
Bedankt voor de lekker recept!!
Ziet er lekker jammie uit.
Macha Allah 3lak.
Kun je ook stroopwafels gebruiken?
Fatima El Irari
27 april 2020 at 22:01
Alaikoem salaam Lina,
Bedankt lieve schat! Jazeker, je kunt ook stroopwafels gebruiken. Xx
Soraya
1 mei 2020 at 18:39
Hi Fatima,
Kan je dit toetje ook een avond van te voren maken of raad je dat niet aan?
Ik hoor het graag.
Groetjes,
Soraya
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:45
Hi Soraya,
Ja, hoor zulke toetjes kun je juist een dag van tevoren maken. Gewoon goed afgedekt in de koelkast bewaren. Xx
Ouiam
25 april 2020 at 17:47
Hi Fatima,
Kan ik i.p.v mascarpone ook philadelphia gebruiken?
xx
Fatima El Irari
25 april 2020 at 22:10
Hi Ouiam,
Ja, hoor je kunt ook roomkaas gebruiken. Xx
Ceylan
30 mei 2020 at 10:47
Maar mijn mengeling is zo watering geworden is dit normaal?
Ik heb sucralose gebruikt ipv suiker.
Heeft dit er iets mee te maken?
Fatima El Irari
30 mei 2020 at 14:54
Hi Ceylan,
Als het beslag te waterig is geworden, dan heb je de slagroom waarschijnlijk te snel erbij gedaan. Dit moet je echt in kleine stappen doen en ondertussen goed blijven mixen.
Milena
26 april 2020 at 10:41
Hey Fatima kan ik ook iets grotere glazen gebruiken?
Fatima El Irari
26 april 2020 at 17:58
Hi Milena,
Ja, hoor je kunt echt elk soort glas gebruiken. Xx
Ess
26 april 2020 at 11:02
Lieve Fatima, ziet er lekker uit! Ik heb geen bokkenpootjes in huis, zou ik in plaats daarvan ook lange vingers kunnen gebruiken?
Fatima El Irari
26 april 2020 at 17:59
Hi Ess,
Ja, hoor je kunt ook prima langen vingers gebruiken. Xx
Tulay
30 april 2020 at 16:15
hoi Fatima,
allereerst Ramadan Mubarak.
kan de mascarpone door iets anders vervangen worden ?
Groet, Tulay
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:24
Hi Tulay,
Ramadan mubarak! Ja, hoor je kunt ook roomkaas of monchou gebruiken.
Suheda
26 april 2020 at 11:54
Ik ga het vandaag meteen uitproberen. Ziet er goed uit!! En leuk dat je de turkse theeglazen op die manier gebruikt 😊
Fatima El Irari
26 april 2020 at 18:03
Hi Suheda,
Geniet ervan lieverd! Xx
Lina Bouyglafin
26 april 2020 at 17:12
Heeyyy,
Kan ik het in de koelkast bewaren of word de slagroom dan niet lekker meer?
Xx lina
Fatima El Irari
26 april 2020 at 18:06
Hi Lina,
Ja, hoor als je de toetjes maar goed afdekt dan kun je ze zelfs voor een hele dag in de koelkast zetten.
gulla
27 april 2020 at 11:36
Liefe fatima, moet de slageroom al voorens geklopt zijn of . niet.
Al vast bedankt
Fatima El Irari
27 april 2020 at 22:03
Hu Gulla,
Nee de slagroom hoeft van tevoren niet geklopt te zijn. Xx
Samantha el edrissi reyahi
28 april 2020 at 19:07
Heerlijk recept heb ze gemaakt alleen vergeten foto te maken me ouders hebben er van genoten
Fatima El Irari
29 april 2020 at 13:56
Hi Samantha,
Het belangrijkste is dat jullie er van hebben genoten! Ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx
Gülay
1 mei 2020 at 08:09
Hoi Fatima, ik heb je recept net gemaakt. Hij is zo waterig geworden. Niet zoals bij jou. Ik heb hem nu in de koelkast. Denk je dat het nog goed kan komen?
Alvast bedankt🌹
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:36
Hi Gülay,
Als je de slagroom er niet geleidelijk bijgiet en het mixt, dan kan het mengsel al snel waterig worden. Maar in de koelkast stijft het altijd wel iets op. Is het nog goedgekomen?
Rabiye
29 april 2020 at 15:38
Hallo Fatima, kan ik in plaats van slagroom gewoon room gebruiken? Wat is in feite het verschil tussen beide?
Alvast bedankt voor je antwoord!
Fatima El Irari
30 april 2020 at 14:19
Hi Rabiye,
Bedoel je kookroom? Nee, die kun je niet gebruiken voor dit recept.
Samia Elise
30 april 2020 at 19:01
Salaam malikoum Fatima,
Wat een geweldig recept. Zelfs mijn vond het lekker. Alleen hij is geen groot fan bokkenpootjes. Dus ik wilde eigenlijk vragen of ik de volgende keer de bokkenpootjes kan vervangen door andere koekjes. Zo ja, welke?
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:27
Alaikoem salaam Samia,
Bedankt lieverd! Ja, hoor je kunt bijvoorbeeld Oreo koekjes gebruiken of bastonge koekjes.
Arzu
30 april 2020 at 21:03
Hi! Ik wil het voor alleen 2 personen maken, kan ik het recept dan halveren of lukt dat dan niet?
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:31
Hi Arzu,
Ja, hoor je kunt het recept prima halveren.
Hu
1 mei 2020 at 14:44
Hoi mijn creme is wat waterig hoe kan ik dat oplossen heb namelijk 250 ml slagroom gebruikt
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 14:00
Hi Hu,
Je hebt ook maar 200 ml slagroom nodig. Je kunt de creme in de koelkast zetten dan wordt die wel iets steviger.
Fatima
1 mei 2020 at 22:37
Ramadan Mubarak lieve Fatima. Ik heb ze vandaag gemaakt. Heerlijk ❤️😋
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:49
Ramadan mubarak lieverd! Ah fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Xx
Cicek
3 mei 2020 at 17:35
Hoi,
Mijn crème is heel erg waterig geworden alleen hij staat al 3 kwartier in de koelkast en nog is die waterig 🙁 Hoe kan ik het oplossen zodat die steviger wordt
Groetjes
Fatima El Irari
4 mei 2020 at 12:37
Hi Cicek,
Hoeveel ml slagroom heb je gebruikt? Als je de slagroom er niet geleidelijk bijgiet en het blijft mixen dan wordt het al gauw waterig.
Cicek
3 mei 2020 at 19:15
Hoi,
Ik heb het gevonden. Voor de waterig creme heb ik 1 zakje klopfix gebruikt en hij is perfect geworden ook even de koelkast laten staan voor 10 min en je hebt heel heerlijke creme 🥰
Fatima El Irari
4 mei 2020 at 12:40
Hi Cicek,
Ah wat een goede tip! Bedankt voor het doorgeven.Xx
Alda
17 september 2022 at 20:00
Ik ga dit zeker maken ziet er zo lekker uit. bedankt voor het recept groetjes van mij Alda