Boeklancering – Uit de keuken van Fatima

27 april 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Laat ik eerst vooropstellen dat jullie echt de geweldigste en liefste volgers ooit zijn! Vanaf het moment dat ik op social media bekendmaakte dat ik een kookboek zou uitbrengen, waren jullie zo enthousiast! De reservering gingen meteen zo hard en binnen no time stond mijn kookboek al op nummer 1 op Bol.com.

Ongeveer een jaar geleden werd ik door Willemijn van de uitgeverij Nieuw Amsterdam benaderd met de vraag of het mij leuk leek om een kookboek uit te brengen. Ik begon nog net niet te stuiteren van enthousiasme, want een eigen kookboek maken is altijd een grote droom geweest! Mijn antwoord was dus natuurlijk een grote JA en voor ik het wist stond ik elke week volop te koken om vervolgens alle gerechten te laten fotograferen door Sabine Konings van Ohmyfoodness. De weken/maanden vlogen voorbij en op woensdag 24 april 2019 werd mijn eerste echte kookboek ‘Uit de keuken van Fatima’ dan ook echt officieel gelanceerd. Ik denk er tot op de dag van vandaag nog steeds met een grote glimlach aan terug, want wat was het een waanzinnige middag vol leuke mensen, gezelligheid en lekker eten! Én omdat niet iedereen er natuurlijk bij kon zijn, laat ik jullie graag meegenieten met een heleboel foto’s en een verslag van die dag.

Samen met mijn uitgeverij Nieuw Amsterdam zijn we een aantal weken bezig geweest met het organiseren van de boeklancering. Ik wist eigenlijk al snel wat ik precies wilde, namelijk een gezellige middag met leuke mensen, lekker eten en gezelligheid! Dus leek het mij een leuk idee om een high tea te combineren met de boeklancering en oh wat was het een succes! Ik wilde de boeklancering graag in een restaurant houden, dus nam ik contact op met mijn favoriete restaurant ‘Sultan Ahmet’ in Rotterdam en zij waren gelukkig ook erg enthousiast! Een mooi gezellig Arabisch restaurant die ook nog eens leuk bij de thema van mijn kookboek past.

Amy Schellevis van uitgeverij Nieuw Amsterdam, opende de boeklancering met een lieve speech. Jammer genoeg kon Willemijn er zelf niet bijzijn, maar ze had wel een enorm lief berichtje achtergelaten die Amy tijdens haar speech voorlas. Ik merkte al gauw dat ik emotioneel begon te worden en toen Amy ook nog eens vertelde dat mijn kookboek op nummer 2 (!) is binnengekomen in de bestseller60 lijst kon ik het echt niet meer droog houden. Ik ben zo enorm trots op mijn kookboek en zo enorm dankbaar dat jullie mij allemaal zo hebben gesteund!


Wie mij langer kent weet dat ik niet iemand ben die graag in de belangstelling staat, dus toen ik aan het woord was kneep ik hem wel hoor. Ik bedankte alle personen die mij hebben geholpen en hebben bijgestaan tijdens deze mooie avontuur. Ook in dit artikel wil ik nogmaals iedereen bedanken.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam, bedankt dat jullie mij de kans hebben gegeven om mijn droom te laten uitkomen en ik nu elke dag mijn mooie kookboek in mijn keuken kan bewonderen. Lieve mama, bedankt voor al je hulp en voor de support vanaf jongs af aan. Lief vriendinnetje Layla, bedankt voor je hartverwarmend speech! Mijn lieve man Kamal, bedankt voor het geduld en voor het vertrouwen in hetgeen wat ik doe. Onze lieve baby’tje Yanis wil ik ook bedanken voor het feit dat hij het mij nooit zwaar heeft gemaakt tijdens alle kookdagen en hij lekker rustig is gebleven in mijn buik, haha! En natuurlijk wil ik jullie, mijn lieve trouwe volgers ook bedanken, want zonder jullie was dit ook nooit mogelijk geweest! Mijn dank ik groot lieve mensen echt waar!

Een boeklancering zonder eten kan natuurlijk niet, dus maakte ik een dag van tevoren lekkere gehaktbroodjes, Baghrir (duizend gaatjes pannenkoeken), harira soep en restaurant Sultan Ahmet verzorgde ook nog wat heerlijke high tea hapjes. Het zag er allemaal zo mooi en lekker uit, dus een fotografe mocht ook zeker niet ontbreken. Lieve Faiza van Voir fotografie schoot tussendoor heel wat mooie foto’s en vanaf vandaag ben jij lieve Faiza mijn favoriete fotografe!


Ik hoop jullie nog heel lang te mogen inspireren en gelukkig te mogen maken met lekkere recepten. Nogmaals bedankt voor al jullie lieve support en echt waar lieve mensen, zonder jullie had ik deze droom nooit waar kunnen maken!

Veel liefs,
Fatima

Yanis, ik hou van jou!
Print recept

22 Comments

 • Siham

  27 april 2019 at 17:27

  Lieve Fatima,

  Je bent een voorbeeld voor ons vele! Het was een prachtige middag! Ook hier lees ik weer alle emoties. Je bent een mooi mens. Blijf vooral je zelf en geniet van dit mooie succes! Op naar meer insha Allah!

  1. Fatima El Irari

   27 april 2019 at 22:34

   Super bedankt lieve Siham en wat leuk om je na al die jaren in het echt te ontmoeten. Je bent een lieverd!❤️

 • sousou

  27 april 2019 at 19:10

  Erg leuk voor je! Insha’Allah nog meer zegeningen en succes. Ik ben een anonieme volger die elke dag op weg naar huis nog even stiekem op je site kijkt voor inspiratie. Ik kook alle kookboeken van grote chefs en natuurlijk ben jij een mooie toevoeging. Het is je gegund lieve Fatima?

  1. Fatima El Irari

   27 april 2019 at 22:33

   Aah wat ontzettend lief zeg! Dankjewel lieve Sousou!❤️

 • Rachida

  27 april 2019 at 21:22

  Wat heb jij een hart van goud!

  1. Fatima El Irari

   27 april 2019 at 22:33

   Dankjewel lieve Rachida!❤️

 • quiltingmieke

  28 april 2019 at 17:47

  Piep wat een superdag!!proficiat met je boek meid!! En wat er allemaal op tafel stond zag er beeldig uit en smaakte ongetwijfeld yummie!! Knuf

  1. Fatima El Irari

   28 april 2019 at 21:54

   Dankjewel lieve Mieke!♥️

 • Nadia

  29 april 2019 at 14:41

  Dag Fatima…wat fijn om te zien dat het zo’n fijne middag is geweest..het is je van harte gegund!!…ik volg je al een aantal jaren…en heb al heel wat van je lekkere recepten thuis aan mijn gezin voorgeschoteld…en altijd genieten ze ervan!!…had dus ook meteen je Kookboek besteld!!…erg bedankt voor het kookboek en de heerlijke recepten!!…heel veel geluk!!

  1. Fatima El Irari

   29 april 2019 at 15:08

   Hi lieve Naida,

   Wat een ontzettend lief berichtje! Super bedankt lieve schat!

   Liefs,
   Fatima

 • Yousra

  1 mei 2019 at 07:12

  Hoi Fatima,
  Heel erg leuk je boek je inspireerd vele van ons. We zijn voorlopig wel zoet met je nieuwe boek maar we kijken zoizo nog uit naar meer recepte hahaha.
  Ik wens jou en je gezin heel veel geluk in de toekomst inshallah
  Groetjes uit Rotterdam

  1. Fatima El Irari

   1 mei 2019 at 08:22

   Hi Yousra,

   Wat lief zeg! Super bedankt lieverd en er komen nog wen hoop nieuwe recepten online op de blog.❤️

 • Pinar

  1 mei 2019 at 14:24

  Krijg er gewoon tranen van. Zo mooi & puur ben je.
  Vanavond ga ik mijn ouders verassen met een heerlijke recept van jou. Jou boek mag zeker niet ontbreken in mijn keuken.

  Hugss

  1. Fatima El Irari

   1 mei 2019 at 15:12

   Aah dankjewel lieve Pinar! Geniet er lekker van lieverd. Xx

 • Maya

  7 mei 2019 at 18:30

  Lieve Fatima,
  Ik ben een stille volger maar kon het niet laten om toch een berichtje te sturen… het is je allemaal van harte gegund en bedankt voor alle moeite die je voor je volgers doet… ik moet zeggen dat ik maar liefst 20 kookboeken van jou heb besteld en aan al mijn lieve vrienden/ familie gegeven ze waren allen onwijs blij bedankt ❤️❤️

  1. Fatima El Irari

   7 mei 2019 at 22:20

   Hi lieve Maya,

   Wat lief!! En echt heel graag gedaan hoor. Doordat ik zulke lieve volgers als jou hebt blijft dit alhamdoelilah zo leuk! Nogmaals super bedankt lieverd echt waar!♥️

 • Oumniya

  11 mei 2019 at 08:39

  Superleuk! Ook uit mijn keuken is jou boek niet weg te denken! Jij bedankt voor de inspiratie voor ons vele, en bedankt dat je ons leven in de keuken zoveel makkelijker maakt lieve fatima! Haha allahuma Barik♥️

  1. Fatima El Irari

   11 mei 2019 at 18:13

   Heel graag gedaan lieve schat! Onwijs lief van je!❤️

  2. Najia

   18 mei 2019 at 15:14

   Masha-Allah, mabrouk lieve Fatima, mijn dochter liet mij kennis met jouw recepten en met jou maken. Je hebt ook mij eens een reactie gestuurd. Jouw bescheidenheid siert je. Ondertussen zijn dochters en nichtjes door jou geïnspieerd. Zoals nu, mijn dochter grijpt weer naar jouw kookhoekje en we lezen over jouw boeklancering. Ik ga zeker binnenkort een paar boeken voor mijn dochter en nichtjes aanschaffen inshallah. Allah hafdak ?

   1. Fatima El Irari

    18 mei 2019 at 15:29

    Allahibarkfiek lieve Najia! Super bedankt voor je lieve reactie!?♥️

 • Nour

  28 mei 2019 at 08:09

  Salaam alaykoum lieve Fatima, hartelijk bedankt voor alle energie en tijd die je erin steekt. Je bent echt perfectionistisch en tegelijkertijd aan stekelijk om aan de slag te gaan. Ik kook niet graag maar jij hebt het koken veel aangenamer voor me gemaakt, bedankt! Moge Allah het je ook makkelijk maken!
  Het zou heel tof zijn als er nog wat gezonde (of vegetarische recepten) volgen inshaAllah, ik merk hoe mijn voeding invloed heeft op mijn psyche en emoties. En aagezien dat ons lichaam ook een amaanah is hihi, heb al teveel aan overdaad gedaan in mijn leven 🙂

  Zo bedankt voor alles dat je doet, moge Allah je zegenen en nog meer doelen laten bereiken die je voor jezelf uitstippelt, keep up the good work my dear sister!

  1. Fatima El Irari

   28 mei 2019 at 09:02

   Alaikoem salaam Nour,

   Super bedankt lieve schat en allahoema ameen inschAllah! Ik zal zeker meer vegetarische recepten gaan delen en ook wat gezondere recepten.

   Heel veel liefs,
   Fatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept