Blueberry Muffins

26 oktober 2021Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Blueberry muffins, wie is er niet gek op! Met dit makkelijke recept bak je in een mum van tijd de lekkerste Blueberry muffins! Lekker luchtig deeg, sappige zoete blauwe bessen en een knapperige crumble; deze muffins hebben het allemaal! Maak jij ze vandaag nog?

Print recept

Blueberry Muffins

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 250 gram bloem
  • 2 theel. bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 130 gram kristalsuiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 2 stuks eieren
  • 100 ml gesmolten, roomboter
  • 180 ml melk
  • 200 gram bosbessen
  • 1 eetl. geraspte limoen

Crumble topping:

  • 50 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1/4 theel. zout
  • 40 ml gesmolten roomboter

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Roer in een beslagkom de bloem, bakpoeder, zout, kristalsuiker en de vanillesuiker samen.

  • 3)

    Klop in een aparte kom de eieren met de gesmolten roomboter en de melk samen.

  • 4)

    Giet de natte ingrediënten bij het bloem mengsel en roer het samen tot een klontvrij beslag.

  • 5)

    Roer met een spatel de blauwe bessen en de limoenrasp door het beslag.

  • 6)

    Schep het beslag in de cupcake papiertjes tot net onder de rand.

  • 7)

    Roer de ingrediënten voor de crumble samen en strooi op elk vormpje een volle lepel van het mengsel.

  • 8)

    Bak de muffins in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

  • 9)

    Laat de muffins ietsjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert, eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept