Blueberry Cheesecake

29 oktober 2023Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 3 minuten

Serves: 8 stuks

Deze leuke mini cheesecakes zijn altijd een hit op elk feestje of etentje! Dit is een no bake cheesecake, dus alleen even laten opstijven in de koelkast en aanvallen maar! Een heerlijk romig cheesecakebeslag met een zelfgemaakte bosbessen compote, die je simpel maakt met de blauwe bessen van aldi.nederland Deze taartjes zijn stiekem te lekker om met iemand anders te delen!

Print recept

Blueberry Cheesecake

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 3 minuten
  • Totale tijd 3 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Blauwe bessen compote:

  • 200 gram blauwe bessen, (vers of vriezer)
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 2 eetl. maizena
  • 1 theel. verse citroensap

Koekjes bodem:

  • 150 gram Degestive koekjes
  • 80 gram roomboter, ongezouten
  • 1 theel. kristalsuiker

Cheesecake beslag:

  • 250 gram roomkaas
  • 80 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 8 gram Klopfix, slagroomversteviger
  • 250 ml ongeklopte slagroom

Bereiding:

Blauwe bessen compote:

  • 1)

    Doe de blauwe bessen in een steelpannetje op het vuur.

  • 2)

    Voeg de kristalsuiker en het water erbij en breng het zachtjes aan de kook voor 5-8 minuten.

  • 3)

    Voeg het citroensap met de maïzena toe aan de compote.

  • 4)

    Laat het al roerend nog een paar minuten doorkoken, tot je ziet dat de compote dikker wordt.

  • 5)

    Haal de pan van het vuur en laat de compote volledig afkoelen.

Koekjes bodem:

  • 1)

    Maal de koekjes fijn en meng de gesmolten roomboter erdoor.

  • 2)

    Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk de bodem goed aan.

  • 3)

    Zet de bakvorm voor 15 minuten in de koelkast.

  • 4)

    Klop intussen de roomkaas met de kristalsuiker, vanillesuiker en de Klopfix in 2-3 minuten romig.

  • 5)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het door op middelhoge snelheid.

  • 6)

    Doe het cheesecake beslag in een spuitzak en verdeel het beslag over de vormpjes.

  • 7)

    Verdeel twee eetlepels bessen compote bovenop en strijk glad.

  • 8)

    Zet de cheesecakes voor minimaal 3 uur in de koelkast en daarna nog voor een uur in de vriezer, zodat je ze makkelijk uit de vorm kunt drukken.

  • 9)

    Garneer de cheesecakes met geklopte slagroom en verse blauwe bessen. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Aldi Nederland.

4 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept