Blueberry Cheesecake

29 oktober 2023Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 3 minuten

Serves: 8 stuks

Deze leuke mini cheesecakes zijn altijd een hit op elk feestje of etentje! Dit is een no bake cheesecake, dus alleen even laten opstijven in de koelkast en aanvallen maar! Een heerlijk romig cheesecakebeslag met een zelfgemaakte bosbessen compote, die je simpel maakt met de blauwe bessen van aldi.nederland Deze taartjes zijn stiekem te lekker om met iemand anders te delen!

Print recept

Blueberry Cheesecake

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 3 minuten
  • Totale tijd 3 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Blauwe bessen compote:

  • 200 gram blauwe bessen, (vers of vriezer)
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 2 eetl. maizena
  • 1 theel. verse citroensap

Koekjes bodem:

  • 150 gram Degestive koekjes
  • 80 gram roomboter, ongezouten
  • 1 theel. kristalsuiker

Cheesecake beslag:

  • 250 gram roomkaas
  • 80 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 8 gram Klopfix, slagroomversteviger
  • 250 ml ongeklopte slagroom

Bereiding:

Blauwe bessen compote:

  • 1)

    Doe de blauwe bessen in een steelpannetje op het vuur.

  • 2)

    Voeg de kristalsuiker en het water erbij en breng het zachtjes aan de kook voor 5-8 minuten.

  • 3)

    Voeg het citroensap met de maïzena toe aan de compote.

  • 4)

    Laat het al roerend nog een paar minuten doorkoken, tot je ziet dat de compote dikker wordt.

  • 5)

    Haal de pan van het vuur en laat de compote volledig afkoelen.

Koekjes bodem:

  • 1)

    Maal de koekjes fijn en meng de gesmolten roomboter erdoor.

  • 2)

    Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk de bodem goed aan.

  • 3)

    Zet de bakvorm voor 15 minuten in de koelkast.

  • 4)

    Klop intussen de roomkaas met de kristalsuiker, vanillesuiker en de Klopfix in 2-3 minuten romig.

  • 5)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het door op middelhoge snelheid.

  • 6)

    Doe het cheesecake beslag in een spuitzak en verdeel het beslag over de vormpjes.

  • 7)

    Verdeel twee eetlepels bessen compote bovenop en strijk glad.

  • 8)

    Zet de cheesecakes voor minimaal 3 uur in de koelkast en daarna nog voor een uur in de vriezer, zodat je ze makkelijk uit de vorm kunt drukken.

  • 9)

    Garneer de cheesecakes met geklopte slagroom en verse blauwe bessen. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Aldi Nederland.

20 Comments

  • Sham

    30 oktober 2023 at 10:28

    Hallo fatima,

    Hoelang mag je dit bewaren in de koelkast?

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2023 at 11:02

      Hi Sham,

      Je kunt de cheesecakes afgedekt voor 2 dagen in de koelkast bewaren. Xx

  • Johanna

    30 oktober 2023 at 15:50

    Ziet er heerlijk uit!
    Welke maat bakvormpjes is gebruikt?
    Alvast dank, groet johanna

      1. Sarah

        6 november 2023 at 21:25

        Hi

        Laat je dit dan eerst weer ontdooien voor je het opdient?

        Sarah

      2. Fatima El Irari

        16 juni 2024 at 20:32

        Hi Sarah,

        Even op kamertemperatuur laten komen en je kunt ze serveren.

      3. Samantha

        8 juni 2024 at 14:15

        Hoi ik wou ook graag de bakvorm weten maar als ik erop klik krijg ik niks te zien op oeps er is iets misgegaan.
        Vr gr

  • Ismahan

    2 november 2023 at 20:23

    Hi Fatima,

    Kan ik ook blauwe bessen uit de vriezer gebruiken? En kan ik voor dit recept ook gewoon een normale ronde bakvorm gebruiken?

  • Dilara

    8 november 2023 at 00:10

    Hoi hoi, zou ik dit willen maken in 1 grote vorm. Kan ik dan dezelfde hoeveelheid ingrediënten aanhouden?

    Alvast bedankt, groet Dilara

  • Kirsten

    10 november 2023 at 13:48

    Hi,
    Als ik een gewone springvorm wil gebruiken moet ik de ingrediënten dan verdubbelen? Of valt dat wel mee?

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2024 at 20:32

      Hi Kirsten,

      Nee hoor dat hoeft niet. Je kunt dan wel het beste een vorm van 20 of 22 cm gebruiken.

  • Ann

    22 december 2023 at 12:19

    Hey Fatima,

    De slagroom voor op het einde op de cheesecake te doen, die staat niet mee vermeld bij de ingrediënten, klopt dat? Of is dat een deel van de 250ml room? Die heb je toch volledig nodig voor de cheesevulling hé?
    Kan je dit ook doen met frambozen? Heb je dit al eens getest? Mijn kinderen zijn meer verzot op frambozen dan op blauwe bessen, daarom dat ik het even vraag!

    Groetjes,
    Ann

  • Jacqueline

    23 januari 2024 at 20:41

    Hi Fatima

    Kan je deze ook in de vriezer bewaren?
    Hartelijke groet

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2024 at 20:30

      Hi Jacqueline,

      Jazeker, dat kan ook.

  • Astrid van der stap

    28 februari 2024 at 16:44

    Hallo,
    Ik vraag me af waarom de delen roomkaas en slagroom gelijk zijn? Ik andere recepten gaat er juist meer roomkaas in dan slagroom, wat is het verschil en is dit stevig genoeg?
    Groetjes Astrid.

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2024 at 20:31

      Hi Astrid,

      Je kunt minder slagroom gebruiken, dan heb je een iets stevigere crème. Doordat je ze in de koelkast en vriezer zet worden ze echt goed stevig.

  • Astrid

    29 februari 2024 at 17:59

    Hallo
    Als ik wat minder slagroom gebruik worden ze dan wat steviger?

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2024 at 20:30

      Hi Astrid,

      Ja, hoor dan krijg je een iets stevigere crème.

  • Marjolein

    2 april 2024 at 17:03

    Hei Fatima,

    Wat zou ik eventueel kunnen gebruiken ipv klopfix? Ze verkopen het niet in Noorwegen.

    Heerlijke en leuke recepten staan er op je website, ga zo door!

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2024 at 20:29

      Hi Marjolein,

      Bedankt! Hebben ze daar helemaal geen slagroomversteviger? Je zou anders ook prima gelatine kunnen gebruiken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept