Zo nu en dan is een vegetarische gerechten gewoon heerlijk en dan komt een gerecht zoals deze altijd goed van pas! Een van ons favoriete gerechten is bloemkool in charmilla, oftewel bloemkool in een lekkere kruidige tomatensausje! Alle ingrediënten gaan heel simpel in een pan en je avondmaal staat in minder dan 30 minuten al op tafel, heerlijk!
Bloemkool met Charmilla
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Bloemkool met Charmilla
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 1 krop bloemkool, in roosjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien, in schijfjes
- 1 groene papriks, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 grote tomaten, in blokjes
- 150 ml warm water
- 2 eetlepels fijne tomatensaus
Kruiden:
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel harissa kruiden
- 1/2 theelepel komijnpoeder
Bereidingswijze:
- 1)
Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool halfgaar in licht gezout water. Verwarm de zonnebloemolie in de hapjespan en bak de uien glazig.
- 2)
Voeg de knoflook erbij en bak het even mee. Voeg de tomatenblokjes, paprika en de kruiden erbij en schep het goed door. Plaats het deksel op de pan voor ongeveer 3-5 minuten en kook de tomaten tot ze zacht zijn.
- 3)
Roer het water met de tomatensaus en giet het in de pan. Roer de saus goed door en leg de voorgekookte bloemkool in de saus. Schep met een lepel via de zijkant van de pan de saus op en giet het over de bloemkool. Plaats het deksel weer op de pan en laat het koken voor 10-12 minuten op middelhoog vuur.
- 4)
8 Comments
F
1 februari 2020 at 07:17
Salam,
Kloppen de kooktijden? De tomaten maar 3-5 min koken, de bloemkool erbij en dan nog maar 5-8 min?
Fatima El Irari
2 februari 2020 at 12:01
Hi F,
Ja, de bloemkool heeft bijna geen tijd meer nodig omdat je die al hebt voorgekookt. En de tijden zijn altijd maar een schatting, dus je moet zelf even goed in de gaten houden of het gaar is. Xx
Talitha
13 maart 2020 at 14:08
Hoi Fatima, is de fijne tomatensaus tomato frito ?
Groetjes Talitha
Fatima El Irari
13 maart 2020 at 14:21
Hi Talitha,
Ja, klopt. Xx
Sevim
20 februari 2020 at 09:22
Hallo Fatima,
Als ik me niet vergis, had je hier in jouw video tomato passata van Heinz toegevoefd toch? Want zo’n rode saus bekom ik niet met alleen blokjes verse tomaten en water.
Laat je me iets weten aub?
Thanks.
Groetjes,
Sevim
Fatima El Irari
20 februari 2020 at 10:04
Hi Sevim,
Voor de saus gebruik ik verse tomaten, water en Tomato Frito.
Sevim
20 februari 2020 at 13:35
Bedankt voor de snelle antwoord. Ja ik dacht het al, want bij mij zag het er zo niet uit.
Misschien best de Tomato Frito op de ingredientenlijst noteren, want het staat er niet op.
Groetjes,
Sevim
Fatima El Irari
20 februari 2020 at 21:09
Hi Sevim,
Je hebt helemaal gelijk excuses! Ik heb het er gelijk bijgezet. Xx