Bloemkool met Charmilla

31 januari 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Zo nu en dan is een vegetarische gerechten gewoon heerlijk en dan komt een gerecht zoals deze altijd goed van pas! Een van ons favoriete gerechten is bloemkool in charmilla, oftewel bloemkool in een lekkere kruidige tomatensausje! Alle ingrediënten gaan heel simpel in een pan en je avondmaal staat in minder dan 30 minuten al op tafel, heerlijk!

Print recept

Bloemkool met Charmilla

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 krop bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien, in schijfjes
  • 1 groene papriks, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 grote tomaten, in blokjes
  • 150 ml warm water
  • 2 eetlepels fijne tomatensaus

Kruiden:

  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 1/2 theelepel komijnpoeder

Bereidingswijze:

  • 1)

    Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool halfgaar in licht gezout water. Verwarm de zonnebloemolie in de hapjespan en bak de uien glazig. Voeg de knoflook erbij en bak het even mee. Voeg de tomatenblokjes, paprika en de kruiden erbij en schep het goed door. Plaats het deksel op de pan voor ongeveer 3-5 minuten en kook de tomaten tot ze zacht zijn.

  • 2)

    Roer het water met de tomatensaus en giet het in de pan. Roer de saus goed door en leg de voorgekookte bloemkool in de saus. Schep met een lepel via de zijkant van de pan de saus op en giet het over de bloemkool. Plaats het deksel weer op de pan en laat het koken voor 10-12 minuten op middelhoog vuur.  Wanneer de saus mooi is ingedikt en de bloemkool gaar is garneer je het met fijngesneden peterselie en serveer je het met lekker warm brood, smakelijk eten!

     

     

6 Comments

  • F

    1 februari 2020 at 07:17

    Salam,

    Kloppen de kooktijden? De tomaten maar 3-5 min koken, de bloemkool erbij en dan nog maar 5-8 min?

    1. Fatima El Irari

      2 februari 2020 at 12:01

      Hi F,

      Ja, de bloemkool heeft bijna geen tijd meer nodig omdat je die al hebt voorgekookt. En de tijden zijn altijd maar een schatting, dus je moet zelf even goed in de gaten houden of het gaar is. Xx

  • Sevim

    20 februari 2020 at 09:22

    Hallo Fatima,
    Als ik me niet vergis, had je hier in jouw video tomato passata van Heinz toegevoefd toch? Want zo’n rode saus bekom ik niet met alleen blokjes verse tomaten en water.
    Laat je me iets weten aub?

    Thanks.
    Groetjes,
    Sevim

    1. Fatima El Irari

      20 februari 2020 at 10:04

      Hi Sevim,

      Voor de saus gebruik ik verse tomaten, water en Tomato Frito.

      1. Sevim

        20 februari 2020 at 13:35

        Bedankt voor de snelle antwoord. Ja ik dacht het al, want bij mij zag het er zo niet uit.
        Misschien best de Tomato Frito op de ingredientenlijst noteren, want het staat er niet op.
        Groetjes,
        Sevim

      2. Fatima El Irari

        20 februari 2020 at 21:09

        Hi Sevim,

        Je hebt helemaal gelijk excuses! Ik heb het er gelijk bijgezet. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept