Bloemkool Kerrie-Gehaktschotel

6 november 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Een paar dagen geleden maakte ik een heerlijke ovenschotel van bloemkool, gehakt en kerriesaus en mijn berichten box explodeerde met vragen naar het recept, haha! Als je mij met het avondeten gelukkig wilt maken, maak dan zeker een ovenschotel voor me. Ovenschotel zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens lekker simpel om ze een paar uur of zelfs een dag van tevoren klaar te maken en afgedekt te bewaren. Deze romige bloemkool ovenschotel met gehakt en kerriesaus is een grote favoriet thuis en ik weet zeker dat deze ook bij jullie thuis in de smaak zal vallen, dus zeker proberen!

Ingrediënten: (4 personen)
  • 400 gr. aardappelen
  • scheut melk
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1/2 krop bloemkool
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. gemarineerd rundergehakt
  • 1 prei, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl zout
  • scheut melk
Kerriesaus:
  • 50 gr. margarine (of roomboter)
  • 30 gr. bloem
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Bereiding:
Stap 1.

Kook de aardappelen gaar in licht gezout water, giet het water af en stamp de aardappelen met een scheut melk en de peterselie fijn. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in water halfgaar. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak het gehakt aan voor 2-3 minuten aan. Voeg de prei, ui en het zout erbij en bak het op middelhoog vuur tot de ui iets zachter is geworden. Voeg de bloemkool erbij en schep geheel om.

Stap 2.

Smelt in een steelpannetje de margarine op laag vuur en voeg de bloem en de kerriepoeder erbij. Roer het met een garde goed door en giet de melk erbij terwijl je blijft doorroeren. Wanneer de saus indikt klop je het ei los en voeg je deze samen met het zout en de zwarte peper erbij. Blijf de saus doorroeren tot het ei is opgenomen en de saus is ingedikt.

Stap 3.
.

Verdeel de vulling op de bodem van de ovenschaal en giet er de helft van de kerriesaus bovenop. Verdeel de aardappelpuree bovenop en strijk het glad. Giet de overige kerriesaus bovenop de puree en strooi er eventueel extra geraspte kaas op. Bak de ovenschotel in de oven op 200 graden voor ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin. Serveer er een frisse salade bij en smullen maar!

Extra tips&tricks:
.
  • Je kunt de aardappelpuree ook met een spuitzak in de schotel spuiten.
  • Als de kerriesaus iets te dik is kun je er extra melk bijdoen en het extra op smaak brengen met zout.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

18 Comments

  • Ibtissam

    6 november 2019 at 09:11

    Dag Fatima,

    Mmmm ziet er weer heeeerlijk uit. Maar kan ik de bloemkool vervangen door broccoli of een andere groente? Ik zal het zeker uitproberen!!

    Groetjes

    Ibtissam

    1. Fatima El Irari

      6 november 2019 at 09:13

      Hi Ibtissam,

      Jazeker, je kunt de bloemkool vervangen door broccoli. Geniet ervan en graag gedaan! Xx

  • Ilhem

    6 november 2019 at 16:26

    Salam aleikom fatima,

    Ik wil je even bedanken voor al het lekkers die je post en ik weer voor elke dag wat lekkers op tafel leg. Vooral zo doorgaan want ben nu echt gewend geraakt hihi. 👍🏻

    1. Fatima El Irari

      6 november 2019 at 18:29

      Alaikoem salaam Ilhem,

      Wat een een waardering, super lief! Heel graag gedaan lieve schat en inschAllah mag ik je nog lang inspireren met lekkere recepten. Xx

  • Latifa

    7 november 2019 at 12:51

    Ben zo blij met je recepten, alle recepten wat ik van jou maak lukken in 1 keer! Dank je wel!
    P.s ik zou echt heel graag een keer een recept willen zien van gegrilde groenten.😬

    1. Fatima El Irari

      7 november 2019 at 13:41

      Hi Latifa,

      Aah dankjewel lieverd! Ik ben blij dat de recepten allemaal zo goed lukken en in de smaak vallen. InschAllah ik zal er een recept van delen. Xx

  • Nawal

    7 november 2019 at 12:53

    Kan ik kant en klare kerriesaus ervoor gebruiken en kipfile doen in plaats van gehakt

    1. Fatima El Irari

      7 november 2019 at 13:39

      Hi Nawal,

      Ja, hoor je kunt kant en klare saus gebruiken en ook gehakt vervangen door kip.

  • Hassana

    14 november 2019 at 09:17

    Elke week maak ik wel een recept van jou. Valt hier erg in de smaak. Vraagje over het gemarineerde gehakt met welke producten marineer je dat.

    1. Fatima El Irari

      14 november 2019 at 12:08

      Hi Hassana,

      Ah dat is leuk om te horen! Zie hier het recept aub; https://uitdekeukenvanfatima.nl/gehakt-marinade/

  • L

    23 november 2019 at 21:29

    Probeer ns met ghee te bakken i.p.v. zonnebloemolie, is gezonder en heel erg lekker 🙂 Morgen maak ik dit recept.

    1. L

      23 november 2019 at 21:31

      Morgen maak IK dit recept, bedoelde ik)))

      1. Fatima El Irari

        24 november 2019 at 17:48

        Haha, dat dacht ik al!

    2. Fatima El Irari

      24 november 2019 at 17:47

      Hi,

      Nog nooit van gehoord. Ik ga het even opzoeken.

      Liefs,
      Fatima

  • Sandra

    5 januari 2020 at 19:09

    Hoi Fatima,

    We hebben deze heerlijke ovenschotel vanavond gegeten, de kinderen smulden er ook van. Ik heb broccoli gebruikt ipv bloemkool (ik las in de reacties dat dat kon) en kokosmelk in de kerriesaus ivm lactosevrij. Ik vroeg me af of met kokosmelk het ei nog wel nodig is. De saus werd na toevoegen van de kokosmelk namelijk al dik genoeg. Ik heb het ei nog wel toegevoegd, maar daarna de saus verdund met wat water. Bedankt vast voor je reactie!

    Gr Sandra

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2020 at 12:43

      Hi Sandra,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Je kunt het ei de volgende keer ook prima weglaten in de saus hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Klaudia

    9 januari 2020 at 12:24

    Lekker recept! Maar er staat bij dat het voor 4 personen is, wij hebben dit met 2 personen opgegeten… Een normale portie aardappelen is 200-250 gram, dus 400 gram voor 4 personen is wel erg weinig.

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2020 at 14:02

      Ben blij dat het heeft gesmaakt! Wij eten hier echt twee dagen van, als we beide een keer opscheppen..😂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept