Blauwe Bessen Citroentaart

14 september 2020Fatima El Irari

Prep time: 1 uur

Cook time: 40 minuten

Serves: 6 personen

Er is natuurlijk geen verjaardag zonder taart! Een taart bij de bakker halen is natuurlijk makkelijk, maar wat is er nou leuker dan je familie en gasten jouw zelfgebakken baksel te serveren? Voor mijn verjaardag bakte ik een blauwe bessen taart die ik vulde met een romige roomkaas vulling. De taart viel goed in de smaak en staat voor het volgend feestje alweer op de planning!

Print recept

Blauwe Bessen Citroentaart

  • Voorbereidingstijd 1 uur
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 1 uur 40 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 150 gram roomboter
  • 180 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 3 stuks eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 125 gram zure room
  • 2 eetlepels citroensap
  • 300 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel bloem

De vulling/frosting:

  • 250 gram zachte roomboter
  • 350 gram roomkaas, koud
  • 300 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels citroenrasp

Bereidingswijze:

Het beslag:

  • 1)

    Klop de zachte roomboter met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 1-2 minuten romig.

  • 2)

    Breek de eieren er per een bij en klop het beslag door.

  • 3)

    Roer in een aparte kom de bloem, bakpoeder en het zout samen en zet opzij.

  • 4)

    Meng in een maatbeker de karnemelk, zure room en de citroensap samen.

  • 5)

    Voeg de helft van de droge ingrediënten toe in de kom en giet ook de helft van de natte ingrediënten erbij.

  • 6)

    Klop het beslag voor 60 seconden en voeg dan de overige ingrediënten toe.

  • 7)

    Roer de blauwe bessen en de extra bloem samen en roer de bessen door het beslag.

  • 8)

    Bekleed de bodem van de springvorm (bakvorm 20 cm) met bakpapier en giet het beslag erin.

  • 9)

    Bak de cake op 180 graden (boven-onder) warmte in 35-40 minuten gaar. Laat de cake volledig afkoelen.

De vulling/frosting:

  • 1)

    Mix de zachte roomboter met de handmixer op hoge snelheid voor 3-5 minuten.

  • 2)

    Voeg de roomkaas erbij en mix voor nog eens 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf ondertussen mixen.

  • 4)

    Voeg als laatste de citroenrasp en sap erbij en mix het nog voor een paar seconden door.

  • 5)

    Ga er met een spatel doorheen en dek de kom af en zet in de koelkast voor minstens 15 minuten.

Taart vullen:

  • 1)

    Snijd de afgekoelde cake horizontaal in drie gelijke lagen.

  • 2)

    Verdeel op de eerste laag ongeveer drie eetlepels van de frosting en strijk het glad.

  • 3)

    Herhaal de bovenste stap en eindig met een laag cake.

  • 4)

    Smeer de cake helemaal af met de frosting en schep de overige frosting in een spuitzak en spuit bovenop wat toefjes.

  • 5)

    Garneer de taart met extra blauwe bessen, citroen schijfjes en wat verse munt.

  • 6)

    Zet de taart voor minstens 30 minuten in de koelkast en serveer op kamertemperatuur, geniet ervan!

62 Comments

  • Marya

    14 september 2020 at 11:03

    Hey lieve Fatima,
    Jouw recept ziet er super lekker uit.
    Kan je even na checken maar er ontbreekt de hoeveelheid karnemelk in de bovenstaande ingrediënten.
    X❤️X

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:20

      Hi Marya,

      Dankjewel! Ik heb het er gelijk bijgezet. Xx

  • Roxanne Janssens

    14 september 2020 at 11:49

    Hoi! Ziet er heerlijk uit! Door wat kan ik de zure room vervangen?

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:20

      Hi Roxanne,

      Dankjewel! Door bijvoorbeeld yoghurt of gewoon melk.

    2. Wissam

      2 december 2020 at 16:35

      Hi, Waar heb je jouw bakvorm gekocht?
      Wat is de diameter en diepte van de bakvorm?

      Dankjewel alvast!

      1. Fatima El Irari

        4 december 2020 at 14:38

        Hi Wissam,

        Deze komt van de Hema. De diameter is 20 cm.

  • Ahlam

    14 september 2020 at 11:50

    Hey,
    De hoeveelheid karnemelk staat niet vermeld bij de hoeveelheid. Zo je het willen aanpassen.

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:35

      Hi Ahlam,

      Staat er nu bij, bedankt!

  • Stephanie

    14 september 2020 at 12:37

    Proficiat met je verjaardag! De taart ziet er heerlijk uit en ik zou hem graag maken,alleen in het recept ontbreekt de karnemelk, hoeveel is er nodig?

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:36

      Hi Stephanie,

      Dankjewel hoor! Je hebt 250 ml karnemelk nodig. Xx

  • Rose

    14 september 2020 at 14:09

    Salamalikoem Fatima.

    Taart ziet er lekker uit en zit in mijn lijstje aan dingen die ik binnenkort in sha Allah ga maken 🤩. Alleen paar vragen. Hoeveel ml karnemelk moet je toevoegen en hoeveel cm springvorm is het raadzaam om de taart te bakken.

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:21

      Alaikoem salaam Rose,

      Bedankt lieverd! Ik gebruik 250 ml karnemelk en een springvorm van 20 cm. Xx

  • Michelle

    14 september 2020 at 15:37

    Hi, ziet er heerlijk uit! Overmorgen ben ik jarig dus misschien…..ik zie karnemelk in het recept, maar kan deze niet terug vinden in ingrediënten. Zie ik iets over het hoofd?

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:22

      Hi Michelle,

      Oeps die ben ik vergeten erbij te zetten. Ik gebruik 250 ml karnemelk. Alvast een fijne verjaardag gewenst!

  • Seda

    14 september 2020 at 16:03

    Hoi Fatima,

    Hoeveel ml karnemelk moet er in? Het staat niet in de lijst met ingrediënten.
    Bedankt voor het recept! Ik ga het snel proberen.

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:23

      Hi Seda,

      250 ml karnemelk. Xx

  • Samiha

    14 september 2020 at 16:05

    Hey fatima gefeliciteerd met je verjaardag 🎊🎊.
    Ik had een vraagje bij de ingrediënten staat r geen karnemelk maar wel bij de bereidingswijze.

    Hoeveel karnemelk moet ik erbij doen ?

    Dank u

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:23

      Bedankt lieve Samiha! Je hebt 250 ml karnemelk nodig. Xx

      1. Senna

        28 november 2020 at 15:53

        Salam Fatima, heb de cake gemaakt alleen 40 min op 180 graden is de cake nog niet gaat.. hoe
        Kan dit?

      2. Fatima El Irari

        4 december 2020 at 14:35

        Alaikoem salaam Senna,

        Heb je een grotere vorm gebruikt? Als de cake nog niet gaar is, dan kun je er een stuk aluminiumfolie opleggen en de cake nog voor 10 extra minuten in de oven laten staan.

        Leifs, Fatima

  • Dilek

    14 september 2020 at 16:19

    Hi Fatima, ik wens je een fijne verjaardag! Je taart ziet er heel fris uit, maar in de ingrediënten staat karnemelk niet vermeld. Wel in het recept, hoeveel ml karnemelk moet het zijn?

    Veel lliefs x!

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:24

      Hi Dilek,

      Bedankt lieverd! Klopt, die was ik vergeten erbij te zetten. Je hebt 250 ml karnemelk nodig. Xx

  • Marjolein

    14 september 2020 at 19:26

    Beste Fatima,
    In het recept van de blauwe bessen taart staat dat er karnemelk bij de zure room moet. Maar wat is de hoeveelheid hiervan?

    M.v.g.
    Marjolein

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:25

      Hi Marjolein,

      Sorry, die was ik vergeten erbij te zetten. Je hebt 250 ml nodig. Xx

    2. Sana

      1 december 2020 at 13:23

      Ziet er lekker uit! Welke room gebruik je voor over de taart heen? X

      1. Fatima El Irari

        4 december 2020 at 14:41

        Hi Sana,

        Dit is de vulling/frosting die ik ook deel in het recept.

  • Fatmah

    14 september 2020 at 20:31

    Assalam aleikoem,
    Ma shaa Allah mooie taart en ziet er super lekker uit.
    Alleen bij de ingrediënten staat de karnemelk en de hoeveelheid er niet bij.

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:32

      Alaikoem salaam Fatmah,

      Allahibarkfiek lieverd! Staat er nu bij excuses. Xx

  • Roumaysda

    14 september 2020 at 21:13

    Schat, bij de ingrediënten staat de hoeveelheid karnemelk er niet bij

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:36

      Hi Roumaysda,

      Heb ik erbij gezet lieverd, bedankt! Xx

      1. Quinty

        8 december 2020 at 14:16

        Hi Fatima,

        Wat een heerlijk recept! Kan ik de bosbessen ook vervangen door taart&vlaai fruit kersen in blik??💗

      2. Fatima El Irari

        21 december 2020 at 11:51

        Hi Quinty,

        Jazeker, dat kan ook. Xx

  • Nadia

    14 september 2020 at 21:24

    Hey Fatima,

    De bosbessen citroen taart ziet er heerlijk uit! Ga em ook uitproberen. Alleen staat er in de beschrijving karnemelk maar bij de ingrediënten niet. Hoeveel cl moet je gebruiken?

    Dankjewel!
    Nadia x

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:36

      Hi Nadia,

      Was ik vergeten erbij te zetten, maar het staat er nu bij. Xx

  • Ikram

    15 september 2020 at 07:27

    Salaam alaikoem Fatima, dit ziet er echt yummieeee uit.
    in de ingrediëntenlijst zie ik geen karnemelk staan maar bij de stappen staat karnemelk wel benoemd. Hoeveel karnemelk gaat er in het beslag?

    Liefs,

    Ikram

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:38

      Alaikoem salaam Ikram,

      Bedankt lieverd! Was ik er inderdaad vergeten bij te zetten, maar de hoeveelheid staat er nu bij.

  • Zineb

    15 september 2020 at 08:41

    Hi Fatima!

    Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik zie in het recept karnemelk staan maar die staat niet bij de ingrediënten. Klopt dit?

    Groetjes,
    Zineb

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:38

      Hi Zineb,

      Bedankt lieverd! Klopt, ik was die vergeten erbij te zetten maar de hoeveelheid staat er nu bij. Xx

  • nour

    15 september 2020 at 11:03

    Haii, ik zie bij stap nr.4 karnemelk staan. Karnemelk staat niet bij benodigde ingrediënten. Is normale melk een optie en hoeveel ml moet er in?

    1. Fatima El Irari

      16 september 2020 at 07:39

      Hi Nour,

      Er gaat 250 ml karnemelk in. Xx

  • Hassana Aazzouzi

    17 september 2020 at 18:48

    Hi Fatima,
    Ik ben nu je taart aan het maken, welke roomkaas heb je gebruikt? Die van de Lidl misschien?

    1. Fatima El Irari

      18 september 2020 at 17:38

      Hi Hassana,

      Ik heb Philadelphia gebruikt, maar die van de Lidl kan ook.

  • Basma

    18 september 2020 at 12:47

    Hey Fatima,

    Het ziet er weer heerlijk uit !
    Nu wil ik een andere taart maken thuis is deze beslag dan geschikt ? En is het eventueel mogelijk om de bessen eruit te laten en vervangen voor eventueel iets heel anders ?
    En welke maat bakvorm heb je gebruikt ?

    1. Fatima El Irari

      18 september 2020 at 17:38

      Hi Basma,

      Bedankt lieverd! Jazeker, je kunt dit recept gewoon gebruiken en de bessen vervangen door bijvoorbeeld frambozen. Xx

  • Rasha

    20 september 2020 at 11:27

    Lieve Fatima kan ik de creme iets rozig maken roze of zalm kleur door kleurstof toe te voegen ? Voor de buitenkant zeg maar bedankt alvast

    1. Fatima El Irari

      21 september 2020 at 10:07

      Hi Rasha,

      Ja, hoor dat kan zeker! Ik raad je wel aan om een gel kleurstof te gebruiken. Die van Wilton bijvoorbeeld is heel goed. Xx

  • Rixt

    22 september 2020 at 11:53

    Hallo Fatima! Is de taart maar voor 6 personen? Dat is niet veel! Ik had verwacht voor wat meer personen.. hij oogt groter🙈!

    1. Fatima El Irari

      25 september 2020 at 19:59

      Hi Rixt,

      Haha klopt op de foto ziet die er echt groot uit, maar het is maar een vorm van 20 cm. Zelf snijd ik er 6 stukken uit, maar je kunt de stukjes natuurlijk kleiner snijden of een iets grotere vorm gebruiken.

  • Noura

    29 september 2020 at 10:58

    Salam Fatima,
    Ik wilde alleen zeggen Maa Shaa Allah wat een geduld. De vraag hoeveel ml karnemelk moet erin is al zo vaak gesteld en je blijft m netjes beantwoorden terwijl je m al zo vaak hebt beantwoord en allang in het recept hebt aangepast. Bedankt voor al je lekkere recepten en voor je harde werken.

    Groetjes Noura

    1. Fatima El Irari

      30 september 2020 at 09:52

      Alaikoem salaam Noura,

      Aah lief van je, dankjewel! Ik was het wel zelf vergeten erbij te zetten, dus ik snap al die vragen wel haha. Bedankt lieve schat!

  • Dina

    11 oktober 2020 at 16:59

    Hoi Fatima, ziet heerlijk uit zoals gewoonlijk,
    Ik heb het 2 x gemaakt maar jammer genoeg mislukt al die 2x , ik weet niet wat ik fout doe , de taart blijft nat van binnen

    1. Fatima El Irari

      12 oktober 2020 at 07:32

      Hi Dina,

      Bedankt lieve schat! Als de taart nat blijft van binnen, dan is die gewoon nog niet gaar. Wat voor een oven heb je? Misschien zou je de temperatuur iets lager kunnen zetten?

      1. Dina

        12 oktober 2020 at 12:53

        Hi Fatima,
        bedankt voor je reactie, ik heb een elektrische oven en ik heb de taart lang in de oven gelaten maar toch is ie nat gebleven helaas😱

      2. Fatima El Irari

        13 oktober 2020 at 11:12

        Hi Dina,

        Dan is de aangegeven temperatuur te hoog voor jouw oven. Op hoeveel graden bak je normaal gesproken een cake?

    2. Nadita

      5 februari 2021 at 21:12

      Bij mij bleef de cake ook nat, ik heb hem al 2 uur in de oven, wordt niet gaar, misschien is monchou de verkeerde roomkaas?

      1. Fatima El Irari

        1 maart 2021 at 10:02

        Hi Nadita,

        Als de cake nog nat is, dan is deze nog niet helemaal gaar dus moet de cake nog langer in de oven blijven staan. Dit heeft niks te maken met de soort roomkaas die je gebruikt.

  • Lisa

    7 december 2020 at 14:21

    Hey fatima❤

    Er is morgen een verjaardag maar ik ben nu al bijna klaar met deze taart zou het een probleem zijn als het tot morgen avond afgedekt in de koelkast blijft of maakt dat niet uit?
    Liefs lisa

    1. Fatima El Irari

      21 december 2020 at 11:41

      Hi Lisa,

      Je kunt alle taarten makkelijk een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Xx

  • 6

    5 februari 2021 at 20:39

    Hoi, taart zag er zo mooi uit, dat ik hem ook wilde maken, ik had de taart al 10 minuten verlengd, want 40 minuten is voor mijn oven te weinig. Maar na 50 minuten was de cake nog niet gaar, dan maar een stuk alu folie er op anders gaat ie nog meer barsten, nu weer met 20 minuten verhoogt. Lijkt voor mij dat de taart 1,5 uur in de oven moet. Ik heb een bakvorm van 22 cm genomen omdat ik geen 20 heb, dat is wel iets groter maar de inhoud [beslag] was ook meer, alhoewel ik precies de maten heb genomen zoals beschreven, het paste allemaal in de 22 cm springvorm.
    De vraag is eigenlijk, wanneer je een grotere springvorm gebruikt, omdat je voldoende inhoud hebt, met hoeveel verhoor je de tijd dan

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 10:01

      Als je een grotere vorm gebruikt en het recept ook hebt verdubbeld, dan wordt de baktijd automatisch langer. Zelf bak ik een cake/taart nooit voor 1.5 uur, maar echt voor maximaal 50 minuten. Wat voor een oven heb je als ik vragen mag?

  • Esther

    3 maart 2021 at 15:39

    Hee Fatima!

    Bij de vulling moet je roomkaas gebruiken, maar kun je dit ook weglaten of vervangen voor iets anders? Mijn vader lust namelijk geen kaas 🙁

    Liefs Esther x

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:53

      Hi Esther,

      Je kunt de roomkaas vervangen door yoghurt of melk.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept