Bladerdeeg Slagroomtaartjes

14 juni 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Deze eenvoudige bladerdeeg-aardbeitaartjes zijn dé perfecte zoete dessert om te serveren aan je gasten of natuurlijk gewoon lekker voor jezelf! Ideaal als je nog even snel wat lekkers wilt maken, want deze taartjes zet je binnen 30 minuten al op tafel.

Ingrediënten:
  • 5 stuks bladerdeeg
  • 250 ml slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
  • aardbeien 
  • 1 tl. citroenrasp
Bereiding:
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder warmte). Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien tot ze ietsjes zachter zijn. Druk met een kom een ronde vorm uit het bladerdeeg. Pak vervolgens een andere kom die iets kleiner is en druk deze in het midden van het ronde plakje bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het midden en bak de bladerdeeg taartjes in ongeveer 15-20 minuten mooi lichtbruin.  

Stap 2.

Wanneer de taartjes uit de oven komen zie je dat de bodem van het bladerdeeg iets naar boven is gekomen. Druk met de achterkant van een glas het bladerdeeg goed plat naar beneden. Plaats de taartjes vervolgens op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Mix de slagroom met de kristalsuiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak. Spuit in de holte van elk taartje een mooie toef slagroom en verdeel bovenop de aardbeien en de citroenrasp. Serveer de taartjes lekker koud en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Extra tips&tricks:
.
  • Op Instagram tref je een instructievideo.
  • Vervang de aardbeien door elk ander soort fruit.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

10 Comments

  • Hanane

    14 juni 2019 at 08:33

    Ziet er lekker uit! Zakt de slagroom niet in? Heb je geen klopfix nodig?

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2019 at 09:00

      Hi Hanane,

      Dankjewel! Nee, als je de slagroom goed stijf klopt en de taartjes in de koelkast bewaard dan zakt de slagroom niet in. Je mag natuurlijk wel altijd 1 zakje klopfix toevoegen hoor.

  • Oum ri

    14 juni 2019 at 12:20

    Dit lijkt me ook heerlijk met banketbakkersroom zou je dat ook kunnen gebruiken? ?

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2019 at 12:49

      Jazeker, ook lekker!?

  • Samira

    14 juni 2019 at 22:28

    Asalaam alaikoum Fatima
    Ik zie dat er suiker op de randjes zitten. Strooi je dat voor het bakken erop?
    Super recept

    1. Fatima El Irari

      15 juni 2019 at 06:07

      Alaikoem salaam Samira,

      Oh ja dit kun je erop strooien voordat je de taartjes serveert. Ik ga het er even bijzetten. Xx

  • Kim

    17 juni 2019 at 16:52

    Heb ze gister gemaakt, waren heerlijk!
    Had de bladerdeeg nog besmeerd met ei en er dan kristalsuiker over gedaan, voor ik ze in de oven deed, ook echt een aanrader!! Dank voor het recept!

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2019 at 08:22

      Hi Kim,

      Wat goed! Bedankt voor de tip!?

  • Imane

    18 november 2019 at 21:22

    Salam Fatima,
    Ziet er lekker,mooi en gemakkelijk uit.
    Wilde alleen weten welke bladerdeeg het is?
    Is het die pak van 10stuks van de Albert hijen?

    Dankje Xx Grtks Imane

    1. Fatima El Irari

      19 november 2019 at 19:25

      Hi Imane,

      Dankjewel lieverd! Klopt, gewoon de diepvries bladerdeeg van 10 stuks, die je ook bij de Albert Heijn hebt.❤️

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept