Bissara Dyal Lfoul

19 maart 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Iedereen kent wel de welbekende bissara met gedroogde spliterwten, maar heb je deze soep ook weleens geproefd met lfoul (tuinbonen)? Echt heerlijk en zeker het proberen waard!

Print recept

Bissara Dyal Lfoul (Tuinbonen soep)

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de soep:

  • 300 gram gedroogde tuinbonen, geweekt
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook , uitgeperst
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 1.5 liter kokend water

Extra:

  • harissa kruiden
  • lente-ui in stukjes

Bereidingswijze:

  • 1)

    Spoel de gedroogde tuinbonen in een zeef onder water. Doe de tuinbonen in een pan met water (tot het water er boven uitsteekt) en zet de pan op het aanrecht voor 1-2 uur.

  • 2)

    Verwarm de olijfolie in de pan, voeg de uien en de knoflook toe en bak het omscheppend aan op middelhoog vuur. 

  • 3)

    Voeg de tuinbonen, zout, paprikapoeder, komijnpoeder, gemberpoeder en de harissa kruiden toe en schep het door.

  • 4)

    Giet het kokend water in de pan, roer het door en breng de soep aan de kook voor 30-40 minuten met het deksel op de pan.

  • 5)

    Check na 30 minuten of de tuinbonen gaar zijn en haal dan de pan van het vuur.

  • 6)

    Pureer de soep met de staafmixer op lage snelheid glad en zet de pan weer op het vuur. Laat de bissara voor 3-5 minuten pruttelen op laag vuur.

  • 7)

    Serveer de bissara met stukjes lente-ui, harissa kruiden en een snufje komijnpoeder.

Extra tips&tricks:

  • Mocht de bissara nog iets te dik zijn dan kun je extra water toevoegen.
  • Vervang de tuinbonen door spliterwten.

8 Comments

  • Kimberley

    20 maart 2020 at 15:48

    Hoi hoi! Kan je de soep ook met verse (diepvries) tuinbonen maken? Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2020 at 18:09

      Hi Kimberley,

      Ja, hoor dat kan ook alleen zal de kooktijd wel iets korter zijn. Gewoon de soep goed in de gaten houden. Xx

  • Ilona

    21 maart 2020 at 08:38

    Hoi fatima,

    Waar haal ik de harissa kruiden.
    Groetjes ilona

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2020 at 19:02

      Hi Ilona,

      Die kun je vinden bij de Albert Heijn en Jumbo of je gaat even langs de Marokkaanse slager. Xx

    2. Gop

      23 maart 2020 at 09:38

      SLM, ik ga het zonder harissakruiden doen. Kan ik het vervangen met iets anders of gwn weglaten?

      1. Fatima El Irari

        23 maart 2020 at 10:36

        Alaikoem salaam Gop,

        Je kunt het weglaten of vervangen door cayennepeper.

  • Noura

    25 maart 2020 at 18:50

    Salam Fatima,

    Ik heb de soep vandaag gemaakt en mijn gezin en ik vonden het heerlijk!
    Dankjewel voor het lekkere recept😘

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:14

      Alaikoem salaam Noura,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en heel graag gedaan. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept