BATBOTS MET TONIJN

5 juni 2017Fatima El Irari

Wanneer ik batbot hoor moet ik op de een of andere manier direct aan de Ramadan denken. Dit komt waarschijnlijk omdat wij thuis vaak batbot klaarmaken tijdens de ramadan. De gehakt batbots en de gevulde batbots kennen jullie onderhand al van mij, maar deze lekkere tonijn batbots hebben jullie hier op de blog nog niet voorbij zien komen. Ik kan je nu al vertellen dat je voor een grote keus gaat staan, maak je nou de gehakt batbots of gaat je keus toch uit naar deze heerlijke tonijn batbots? Beide batbot recepten zijn heerlijk, maar ik raad je toch eens aan ook deze variant te proberen!

Ingrediënten: (10 stuks)
.
Voor het deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 50 gr. fijne griesmeel
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 300 ml lauwwarme melk
  • 1 etl. gedroogde gist
  • extra zonnebloemolie
Voor de tonijn vulling:
.
  • 1 blikje tonijn 
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • handvol groene olijven
  • 3 etl. tomatensaus
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
  • cheddar kaas
Bereiding:
.
  1. Mix in een ruime kom de bloem samen met de griesmeel en het zout.
  2. Giet de melk in een aparte kom en voeg de gedroogde gist en de kristalsuiker erbij. Roer dit samen, dek het mengsel af en laat het voor 5 minuten staan tot het gist papje begint te schuimen en je de gist goed ruikt.
  3. Giet het gist papje vervolgens in de kom en kneed het deeg goed tot een soepel deeg die nog iets plakt. 
  4. Stort het deeg vervolgens op je werkplek en kneed deze nog even door met wat zonnebloemolie.  Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats het deeg erin. Dek de kom af met folie en een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.
Tonijn vulling:
.
  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien samen met de paprika mooi lichtbruin. 
  2. Verwijder de zonnebloemolie van de tonijn en voeg de tonijn toe in de koekenpan. Kruimel de tonijn met behulp van een houten lepel tot kleine stukjes.
  3. Snijd de olijven in schijfjes, voeg deze toe en bak geheel mee op middelmatig vuur.
  4. Als laatste breng je het geheel op smaak met peper en zout en voeg je de tomatensaus erbij. Roer geheel door en laat het nog voor ongeveer 5 minuten op laag vuur doorbakken.
  5. Haal de koekenpan van het vuur en laat de tonijn vulling geheel afkoelen, voordat je de batbots gaat vullen!
Batbots vormen en vullen:
.
  1. Pak het gerezen deeg er weer bij en druk met je handpalm de lucht uit het deeg.
  2. Vet je handen in met zonnebloemolie en stort het deeg op je werkplek. Kneed het deeg nog eventjes door en en vorm het deeg tot een staaf.
  3. Vet je handen nog eens licht in met zonnebloemolie en knijp met je wijsvinger en je duim een bolletje van het deeg. Vorm het deeg vervolgens tot een bal en zet deze apart op je ingevette werkplek.
  4. Dek de bolletjes deeg ondertussen af met plasticfolie zodat het deeg weer samen kan trekken en je straks makkelijk batbots kunt vormen.
  5. Druk het bolletje deeg met de toppen van je vingers plat tot een ronde plak. Zie video voor een duidelijker beeld!
  6. Schep anderhalf eetlepel van de tonijn vulling op en verdeel deze in het midden van het plak deeg.
  7. Plaats voor variatie eens een plakje Cheddar kaas bovenop de vulling, breng de randen naar het midden en knijp het deeg aan de bovenkant goed samen.
  8. Draai het bolletje deeg om en druk deze ietsjes plat. Zet het gevulde bolletje deeg apart en dek deze af met een theedoek. Werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.
Batbots afbakken:
.
  1. Je kunt de batbots afbakken in een Marokkaanse koekenpan of je gebruikt een pizzapan, gewone koekenpan of je bak ze in de oven.
  2. Verwarm de koekenpan op laag vuur. Pak het bolletje deeg erbij en druk deze plat tot ongeveer 1 cm dikte.
  3. Pak voorzichtig het deeg op en leg deze in de warme koekenpan. Bak de batbot aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 5 minuten.
  4. Wanneer de batbot gaar is verwijder je deze uit de pan en plaats je de batbot op een bord. Dek de batbot af met een theedoek, zodat de batbot lekker warm en zacht blijft.

Laat je niet afschrikken door de vele stappen hierboven hoor, want geloof mij het valt reuze mee! Je kunt de batbots zelfs na het afbakken makkelijk invriezen en deze eruit halen wanneer je er trek in hebt. Ben je al een fan van mijn Gehakt Batbots? Dan ga je ook dit recept geweldig vinden, dus zeker even proberen hoor!

Extra tips&trics:
.
  • Ben je nog niet zo’n kei in het kneden van deeg? Dan raad ik je aan om het gist papje in stappen bij de droge ingrediënten te gieten. Telkens wanneer je ziet dat de melk is opgenomen giet je er weer wat bij. 
  • Wil je de batbots invriezen? Stop de batbots dan in diepvries zakjes wanneer ze nog lauwwarm zijn en vries ze dan direct in.
  • Vervang de melk eventueel met water.

Liefs,
Fatima

Print recept

183 Comments

  • Hafsa

    5 juni 2017 at 14:13

    Zien er ongelooflijk lekker uit!
    Morgen in sha Allah staat dat op het menu!
    Enorm bedankt Fatima!
    Moge Allah je belonen!
    Xx

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:53

      Dankjewel lieve Hafsa! Allahoema ameen inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

      1. Danny

        12 juni 2017 at 08:47

        Hoi Fatima, ik heb griesmeel gehaald alleen er schijnt meerdere soorten te zijn. Een voor koekjes te maken en de ander voor brood. Heb nu eentje van dr.oetker gehaald (griesmeelpudding) en eentje bij een oosterse winkel. Welke moet ik nu hebben?

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:32

        Hallo Danny,

        Ik raad je echt aan om de griesmeel bij een Marokkaanse of Turkse slager te halen.(ook veel goedkoper) En je kunt dan vragen om de fijne griesmeel. Ik heb de griesmeel van de Albert Heijn ook eens gebruikt, maar ik was daar niet echt tevreden over.

        Groet,
        Fatima

  • Sanae

    5 juni 2017 at 14:37

    Door jou ziet het er zo gemakkelijk uit bij mij lukt de deeg vaak niet maar ik ga het nu op deze manjer proberen. Ik gebruikte altijd water voor het gist ipv melk misschien ging het daar al mis. Besaha voor straks!

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:52

      Hallo Sanae,

      Ah dankjewel lieve meid! Water kun je ook altijd gebruiken, maar van melk krijg je nog zachtere broodjes!

      Liefs,
      Fatima

  • Jasmina

    5 juni 2017 at 14:50

    Salaam aleikoem.
    Ivm allergie gebruiken wij geen melk, kan het ook met kokos of havermelk?
    Liefs Jasmina

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:50

      Hallo Jasmina,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Salma

    5 juni 2017 at 15:28

    Kan je de broodjes ook maken met grove griesmeel?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:50

      Hallo Salma,

      Ja hoor kan ook.

  • Hafsa

    5 juni 2017 at 16:09

    Ik had gezegd dat ik ze morgen zou maken maar kon het niet weerstaan Haha! Heb ze nu al gemaakt en het deeg is aan het rijzen.. kijk er zo naar uit straks!

    Mmm

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:50

      Hallo Hafsa,

      Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      1. Hafsa

        6 juni 2017 at 12:34

        Zeker en vast ze waren super lekker deze ga ik vaker maken in sha Allah

        Dank je Fatima ?

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 13:49

        Hallo Hafsa,

        Super schat en heel graag gedaan!

        Liefs,
        Fatima

  • Souraya

    5 juni 2017 at 16:42

    Hey Fatima,

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik zou ze graag ook willen maken, maar ik wil graag 1 kilo deeg gebruiken. Moet ik dan alles van het recept verdubbelen?

    Liefs,
    Souraya

  • Lamia

    5 juni 2017 at 17:04

    Waarom is bij mij het deeg aan de harde kant? Heb precies recept gevolgd

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:04

      Hallo Lamia,

      Heb je het deeg goed genoeg door gekneed en laten rijzen? Als je dit niet doet, dan krijg je zwaar en droog deeg.

  • Hafsa

    5 juni 2017 at 17:16

    Bij mij was het ook nog redelijk hard en nie echt luchtig heb het halfuurtje langer laten rijzen en het was een pak beter en na het kneden en bolletjes van maken werd het ook alleen maar beter

    Xx

    1. Lamia

      5 juni 2017 at 17:31

      Bij mij is waarschijnlijk iets mis gegaan, het deeg blijft hard 🙁 daar gaan mn broodjes

      1. Hafsa

        5 juni 2017 at 18:23

        Mischien te weinig gekneed kan dat? Mahlish volgende keer in sha Allah zullen ze lukken

        Xxx

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 07:10

        Hallo Hafsa,

        Dat kan zeker lieverd. Je moet het deeg ook echt vanaf het begin zo goed kneden, zodat het deeg lekker zacht wordt!

        Liefs,
        Fatima

      3. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 07:08

        Hallo Lamia,

        Na het rijzen of daarvoor?

        Liefs,
        Fatima

    2. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:08

      Hallo Hafsa,

      Je moet het deeg echt vanaf het begin zo goed mogelijk kneden lieverd. En na het rijzen wordt het deeg alleen maar zachter inderdaad. Heeft het gesmaakt?

      Liefs,
      Fatima

  • Nimet

    5 juni 2017 at 18:07

    Wat ziet dit er heerlijk uit! ? ik ga het zeker proberen. Ik wil er meer maken en invriezen welke ingrediënten moet ik dan verdubbelen?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:10

      Hallo Nimet,

      Ik zal dan het gehele recept verdubbelen. Dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Florencia

    5 juni 2017 at 20:25

    Hoi hoi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil ze morgen maken. Welke pan gebruik je hiervoor?

    Dankjewel alvast!

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:13

      Hallo Florencia,

      Ik gebruik een koekenpan van Tefal.

      Liefs,
      Fatima

  • Hafsa

    5 juni 2017 at 20:35

    Ze waren heerlijk!
    Chokran Fatima

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:14

      Hallo Hafsa,

      Aah super lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Lamia

    5 juni 2017 at 21:10

    Ze zijn gelukkig gelukt ondanks dat deeg aan de harde kant was, ze waren heerlijk 🙂

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:14

      Hallo Lamia,

      Aah wat goed schat! Echt waar hoe vaker je met deeg werkt hoe beter je erin wordt inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

  • Geen

    5 juni 2017 at 21:33

    Je zou mijn leven een heel stuk makkelijker maken, als je net als vroeger gewoon in de ingriendenlijst vermeld hoeveel zout en peper je dient te gebruiken.
    Het valt me op dat je dat de laatste tijd niet doet, wat ik erg jammer vind. Ik volgde je juist omdat ik je zo duidelijk vond. Nu moet ik iedere keer vragen hoeveel zout en peper je hebt gebruikt. Heeft het een reden dat je het nu op een ander manier doet?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:16

      Hallo,

      Zout en peper is altijd op smaak vandaar dat ik altijd enkel peper en zout aangeef. Als ik bijvoorbeeld 1 theelepel zout aangeef, dan kan de ene dat te weinig vinden en de ander weer teveel. Daarom geef ik altijd enkele zout en peper aan.

      1. Geen

        6 juni 2017 at 11:03

        Hoi,

        Het klopt zeker dat zout en peper op smaak is. Je gaf eerst wel altijd aan hoeveel zout en peper jij hebt gebruikt. Wij konden dan vanaf dat punt bepalen of we zelfde hoeveelheid gebruikten, iets meer of iets minder.
        Nu hebben we geen handleiding van hoeveel ongeveer. Ik vind dat echt lastig, ik kan niet zo goed op gevoel werken qua kruiden.
        Ik ben heel blij met je recepten en ze zijn ook zo lekker allemaal, maar het lukt me echt niet zonder de precieze hoeveelheden…
        Ik hoop dat je toch nog voortaan dit erbij wil vermelden…

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 11:09

        Hallo,

        Is geen enkel probleem hoor. Ik zal het er voortaan bijzetten.

        Liefs,
        Fatima

  • Hanane

    6 juni 2017 at 07:20

    Shokran voor het delen van je heerlijke recepten Fatima!

    Ik wil graag weten welke tomatensaus je gebruikt in het tonijnmengsel.

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:48

      Hallo Hanane,

      Graag gedaan lieve schat. Als je even de video bekijkt, dan zie je het pakje bij de ingrediënten. Het is de tomatensaus van Heinz.

      Liefs,
      Fatima

    2. Nadia

      6 juni 2017 at 07:49

      Salaam, Fatima gebruikt voor dit recept de Tomato frito van Heinz dat laat ze ook in haar filmpje zien.

  • sara

    6 juni 2017 at 08:57

    salam moalykom fatima,

    bedankt voor recepten en je duidelijke uitleg djazak Allahu ghairain,
    ik heb de gemaakt maar moest meer melk gebruiken dan in het recept klopt dat?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 11:16

      Alaikoem salaam Sara,

      Ik gebruik altijd precies 300 ml melk lieverd. Als je meer nodig hebt, dan is dat ook geen probleem. Hoeveel heb je in totaal er extra bijgedaan?

      Liefs,
      Fatima

      1. Fatima

        18 december 2019 at 11:03

        Dit was ook bij het geval, deeg is nu aan het rijzen maar het was niet zo soepel als in de video.. en ik heb langer gekneed dan normaal.

      2. Fatima El Irari

        18 december 2019 at 15:24

        Hi Fatima,

        Kneed je het deeg met de hand? Hoe langer je het deeg kneed hoe soepeler het wordt.

  • Selma

    6 juni 2017 at 09:25

    Beste Fatima,

    De batbots met gehakt zijn mijn lievelings broodjes. Maar deze ga ik ook zeker proberen. En ik weet nu al dat ze heel lekker gaan smaken. Ik volg je al een tijdje, en ben erg tevreden over bijna al je recepten( heb niet alles gemaakt, nog niet) ??

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 11:15

      Hallo Selma,

      Wat lief zeg! Deze moet je eens uitproberen lieve schat echt lekker!

      Liefs,
      Fatima

  • Malika

    6 juni 2017 at 10:34

    kan het ook met volkorenmeel gemaakt worden of is het dan minder lekker?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 11:12

      Hallo Malika,

      Ja hoor dat kan zeker en is net zo lekker!

      Liefs,
      Fatima

  • Esma

    6 juni 2017 at 11:34

    Salaam oeilaiykoem Faatje ?ben super fan van al jou recepten je bent zo goed Mascha Allah ?..kan je ook soya melk gebruiken ipv gewone melk? En waar kneed ik het dan heb geen keukenrobot?

    1. Siham

      6 juni 2017 at 12:51

      Hey esma.. ik zat toevallig reacties te lezen. ik dacht kan je wel een beetje helpen. je kan het dan met de hand kneden op je keuken aanrecht.. aanrecht beetje invetten met zonnebloemolie en kneden maar.. duurt alleen wel wat langer.. 15 min/20 min ofzo echt goed kneden.. (je kan op youtube wel vinden hoe je het beste kan kneden (als je er niet bekend mee bent) (met keukenmachine meestal 8 min) Of je doet het in een mengkom en kneed daar het deeg in..
      Succes!! En sojamelk kan je gewoon gebruiken ipv normale melk.. xx

      1. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 13:52

        Hallo Siham,

        Bedankt voor je hulp lieverd!

    2. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:48

      Alaikoem salaam Esma,

      Ja hoor die kun je ook gebruiken. Je kunt het deeg ook met de hand kneden, alleen let er wel op dat je het deeg echt goed kneed. Met de keukenmachine gaat het namelijk makkelijker haha, maar het kan zeker ook met de hand hoor.

  • ikram

    6 juni 2017 at 12:28

    Hey meid hoeveel batbots heb je uit 500 gram meel gekregen?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:49

      Hallo Ikram,

      Ongeveer 12 batbot, maar let er wel op dat de hoeveelheid afhangt van de grote van je deeg bolletjes.

  • Meryam

    6 juni 2017 at 12:34

    Salam,

    Mijn gistenmengsel wilt geen pap worden hoe komt dat?

    Xx meryam

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:51

      Alaikoem salaam,

      Dit kan vele oorzaken hebben bijv; is de gist niet over datum? Is de melk lauw genoeg? Of misschien is de melk te warm waardoor de gist niet actief kan worden.

  • Siham

    6 juni 2017 at 12:48

    Salam Fatima alles goed ik had een vraagje wanneer komt jou gehakt broodje online wat je op de snap liet zien ben er heel benieuwd naar gr.

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:51

      Hallo Siham,

      Dit recept komt deze week waarschijnlijk online!

      Liefs,
      Fatima

  • Fadwa

    6 juni 2017 at 13:07

    Liefste xFaatje,
    hoeveel gram deeg zou 1 bolletje zijn?

    Alvast bedankt!
    xxx

  • Louisa

    6 juni 2017 at 13:46

    Hoi Fatima
    Heerlijke broodjes! Bak je de batbots af zonder of met olie? X

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:54

      Hallo Louisa,

      Zonder olie lieverd, want de broodjes bevatten zelf als olie en omdat ik een Tefal koekenpan gebruik blijft het deeg niet plakken.

      Liefs,
      Fatima

  • F.T

    6 juni 2017 at 14:49

    Haĺlo.
    Ik wil dit graag vandaag maken inschaAllah kan ik de kaas weg laten of veranderd de smaak dan.. of wat zal ik als extra kunnen toevoegen bv een paprika ofzo
    Bedankt!

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:42

      Hallo,

      Je kunt de kaas weglaten hoor en de smaakt blijft heerlijk!

      Liefs,
      Fatima

  • Esma

    6 juni 2017 at 16:03

    Dank je wel voor je hulp siham en Faatje?.kan het dan niet met mixer met andere kopjes??.lijkt wel moeilijk met de hand en ben niet egt een keukenprinses ?

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:43

      Hallo Esma,

      Ja hoor als jouw handmixer van die deeghaken heeft dan kun je die ook gebruiken. Ik moet eerlijk toegeven dat je met de hand wel langer bezig bent en het kost ook meer energie haha.

      Liefs,
      Fatima

  • Asmae

    6 juni 2017 at 17:16

    Lieveeee fatima, ik ben vooral een stille lezer maar het werd eens tijd dat ik wat van me liet horen. Ik heb zoveeel recepten van jou uitgeprobeerd en alles lukte, voel me dan altijd een keukenprinsesje. Heb zoveel sites met recepten geprobeerd maar dan heb ik niet altijd zoveel geluk als met jouw recepten.
    Ik wilde je echt oprecht bedanken want je hebt me echt leren koken, door jou heb ik uberhaupt de stap richting de keuken gezet. Ik gun jou het bestee! Moge Allaah je belonen voor al je goede daden. ❤️❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:49

      Hallo lieve Asmae,

      Aah wat een ontzettend LIEF berichtje zeg! Ik ben altijd zo blij met zulke lieve volgers zoals jou! Wat fijn dat mijn blog jouw zoveel inspiratie geeft, echt leuk! Nogmaals bedankt voor je lieve woorden lieverd en ik wens je nog heel veel kook en bakplezier!

      Liefs,
      Fatima

  • Oumaima

    6 juni 2017 at 17:27

    Hallo Fatima,

    Ik probeer de batbot nu te maken maar mijn gist schuimde niet. Moet ik de stap dan opnieuw doen?

    Groetjes Oumaima

  • Soraya

    6 juni 2017 at 18:21

    Ik ha vandaag die wraps in de oven maken wat je op Snapchat had ik wil nu het liefst het recept en hoelang moeten ze de oven in op Snapchat reageer je niet dan moet het maar hier maar het liefst dan ook nu antwoord xxx soraya

  • Phebe

    6 juni 2017 at 18:36

    Super bedankt voor dit heerlijk recept! Wij hebben er echt van genoten. Ik ben nooit goed in deegwaren, dus ik was verrast toen dit recept in een kaar was gelukt! Keep up the good work!

  • Najat

    6 juni 2017 at 19:34

    Ziet er super lekker uit Fatima, super. ?Vraagje: kan ik ook tonijn uit water gebruiken i.p.v zonnebloemolie?
    Gr Najat

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:53

      Hallo Najat,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, die kun je ook gebruiken hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Najat

    6 juni 2017 at 21:55

    Wouw! Het is mij gelukt! Ze waren zo lekker en zacht! Was gewoon verbaasd, want ik ben echt een ware ramp in de keuken..en ook nog eens een man die kieskeurig is etc..Ben zo dankbaar voor jouw recepten! Zo duidelijk en goed uitgelegd! Ik hou je in de gaten voor nog een eventuele workshop in de toekomst? Groetjes Najat

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:54

      Hallo Najat,

      Ah super meid! Ik ben blij voor je dat het je is gelukt, want ik weet hoe gelukkig je daar van kunt worden haha! Ik ben van plan om in de toekomst workshops te geven inschAllah! Bedankt voor je lieve woorden lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Nassira

    7 juni 2017 at 08:15

    Er staat 1,5 theelepel gist, bedoel je niet 1,5 eetlepel gist ? Ik gebruik de griene gist van ah is die goed ?

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:55

      Hallo Nassira,

      1.5 theelepel gist lieverd. Die van Dr. oetker is goed.

  • Nassira

    7 juni 2017 at 08:16

    Wil het vandaag maken hoop op een snel antwoord 😉 en BTW je bent geweldig al je recepten zien er zo lekker uit

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:57

      Hallo Nassira,

      Dankjewel lieve schat! Je gebruikt echt 1.5 theelepel gedroogde gist. Ik gebruik altijd de gist van Dr. Oetker en meet deze af met een theelepel. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Soum

    7 juni 2017 at 11:18

    Hi nassira, ik heb de batbots ook gemaakt en ik doe 1 zakje gist bij (7gram) een groen zakje van de ah indd. Succes! X

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:58

      Hallo Soum,

      Bedankt voor je hulp hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • an

    7 juni 2017 at 11:53

    salaam,

    hoeveel zout doe je er bij?