BATBOTS MET TONIJN

5 juni 2017Fatima El Irari

Wanneer ik batbot hoor moet ik op de een of andere manier direct aan de Ramadan denken. Dit komt waarschijnlijk omdat wij thuis vaak batbot klaarmaken tijdens de ramadan. De gehakt batbots en de gevulde batbots kennen jullie onderhand al van mij, maar deze lekkere tonijn batbots hebben jullie hier op de blog nog niet voorbij zien komen. Ik kan je nu al vertellen dat je voor een grote keus gaat staan, maak je nou de gehakt batbots of gaat je keus toch uit naar deze heerlijke tonijn batbots? Beide batbot recepten zijn heerlijk, maar ik raad je toch eens aan ook deze variant te proberen!

Ingrediënten: (10 stuks)
.
Voor het deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 50 gr. fijne griesmeel
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 300 ml lauwwarme melk
  • 1 etl. gedroogde gist
  • extra zonnebloemolie
Voor de tonijn vulling:
.
  • 1 blikje tonijn 
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • handvol groene olijven
  • 3 etl. tomatensaus
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
  • cheddar kaas
Bereiding:
.
  1. Mix in een ruime kom de bloem samen met de griesmeel en het zout.
  2. Giet de melk in een aparte kom en voeg de gedroogde gist en de kristalsuiker erbij. Roer dit samen, dek het mengsel af en laat het voor 5 minuten staan tot het gist papje begint te schuimen en je de gist goed ruikt.
  3. Giet het gist papje vervolgens in de kom en kneed het deeg goed tot een soepel deeg die nog iets plakt. 
  4. Stort het deeg vervolgens op je werkplek en kneed deze nog even door met wat zonnebloemolie.  Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats het deeg erin. Dek de kom af met folie en een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.
Tonijn vulling:
.
  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien samen met de paprika mooi lichtbruin. 
  2. Verwijder de zonnebloemolie van de tonijn en voeg de tonijn toe in de koekenpan. Kruimel de tonijn met behulp van een houten lepel tot kleine stukjes.
  3. Snijd de olijven in schijfjes, voeg deze toe en bak geheel mee op middelmatig vuur.
  4. Als laatste breng je het geheel op smaak met peper en zout en voeg je de tomatensaus erbij. Roer geheel door en laat het nog voor ongeveer 5 minuten op laag vuur doorbakken.
  5. Haal de koekenpan van het vuur en laat de tonijn vulling geheel afkoelen, voordat je de batbots gaat vullen!
Batbots vormen en vullen:
.
  1. Pak het gerezen deeg er weer bij en druk met je handpalm de lucht uit het deeg.
  2. Vet je handen in met zonnebloemolie en stort het deeg op je werkplek. Kneed het deeg nog eventjes door en en vorm het deeg tot een staaf.
  3. Vet je handen nog eens licht in met zonnebloemolie en knijp met je wijsvinger en je duim een bolletje van het deeg. Vorm het deeg vervolgens tot een bal en zet deze apart op je ingevette werkplek.
  4. Dek de bolletjes deeg ondertussen af met plasticfolie zodat het deeg weer samen kan trekken en je straks makkelijk batbots kunt vormen.
  5. Druk het bolletje deeg met de toppen van je vingers plat tot een ronde plak. Zie video voor een duidelijker beeld!
  6. Schep anderhalf eetlepel van de tonijn vulling op en verdeel deze in het midden van het plak deeg.
  7. Plaats voor variatie eens een plakje Cheddar kaas bovenop de vulling, breng de randen naar het midden en knijp het deeg aan de bovenkant goed samen.
  8. Draai het bolletje deeg om en druk deze ietsjes plat. Zet het gevulde bolletje deeg apart en dek deze af met een theedoek. Werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.
Batbots afbakken:
.
  1. Je kunt de batbots afbakken in een Marokkaanse koekenpan of je gebruikt een pizzapan, gewone koekenpan of je bak ze in de oven.
  2. Verwarm de koekenpan op laag vuur. Pak het bolletje deeg erbij en druk deze plat tot ongeveer 1 cm dikte.
  3. Pak voorzichtig het deeg op en leg deze in de warme koekenpan. Bak de batbot aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 5 minuten.
  4. Wanneer de batbot gaar is verwijder je deze uit de pan en plaats je de batbot op een bord. Dek de batbot af met een theedoek, zodat de batbot lekker warm en zacht blijft.

Laat je niet afschrikken door de vele stappen hierboven hoor, want geloof mij het valt reuze mee! Je kunt de batbots zelfs na het afbakken makkelijk invriezen en deze eruit halen wanneer je er trek in hebt. Ben je al een fan van mijn Gehakt Batbots? Dan ga je ook dit recept geweldig vinden, dus zeker even proberen hoor!

Extra tips&trics:
.
  • Ben je nog niet zo’n kei in het kneden van deeg? Dan raad ik je aan om het gist papje in stappen bij de droge ingrediënten te gieten. Telkens wanneer je ziet dat de melk is opgenomen giet je er weer wat bij. 
  • Wil je de batbots invriezen? Stop de batbots dan in diepvries zakjes wanneer ze nog lauwwarm zijn en vries ze dan direct in.
  • Vervang de melk eventueel met water.

Liefs,
Fatima

Print recept

191 Comments

  • Hafsa

    5 juni 2017 at 14:13

    Zien er ongelooflijk lekker uit!
    Morgen in sha Allah staat dat op het menu!
    Enorm bedankt Fatima!
    Moge Allah je belonen!
    Xx

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:53

      Dankjewel lieve Hafsa! Allahoema ameen inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

      1. Danny

        12 juni 2017 at 08:47

        Hoi Fatima, ik heb griesmeel gehaald alleen er schijnt meerdere soorten te zijn. Een voor koekjes te maken en de ander voor brood. Heb nu eentje van dr.oetker gehaald (griesmeelpudding) en eentje bij een oosterse winkel. Welke moet ik nu hebben?

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:32

        Hallo Danny,

        Ik raad je echt aan om de griesmeel bij een Marokkaanse of Turkse slager te halen.(ook veel goedkoper) En je kunt dan vragen om de fijne griesmeel. Ik heb de griesmeel van de Albert Heijn ook eens gebruikt, maar ik was daar niet echt tevreden over.

        Groet,
        Fatima

  • Sanae

    5 juni 2017 at 14:37

    Door jou ziet het er zo gemakkelijk uit bij mij lukt de deeg vaak niet maar ik ga het nu op deze manjer proberen. Ik gebruikte altijd water voor het gist ipv melk misschien ging het daar al mis. Besaha voor straks!

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:52

      Hallo Sanae,

      Ah dankjewel lieve meid! Water kun je ook altijd gebruiken, maar van melk krijg je nog zachtere broodjes!

      Liefs,
      Fatima

  • Jasmina

    5 juni 2017 at 14:50

    Salaam aleikoem.
    Ivm allergie gebruiken wij geen melk, kan het ook met kokos of havermelk?
    Liefs Jasmina

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:50

      Hallo Jasmina,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken hoor.

      Liefs,
      Fatima

    2. Ilona Saouir van dooren

      30 maart 2020 at 10:51

      Hoi fatima

      Hoe veel kookboeken heb je

      1. Fatima El Irari

        30 maart 2020 at 11:10

        Hi Ilona,

        Ik heb nu een kookboek die al uit is en dit jaar start ik aan mijn tweede boek.
        https://www.bol.com/nl/p/uit-de-keuken-van-fatima/9200000102150462/?bltgh=mTP7Rca53lho76-wihpJjA.1_10.11.ProductImage

  • Salma

    5 juni 2017 at 15:28

    Kan je de broodjes ook maken met grove griesmeel?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:50

      Hallo Salma,

      Ja hoor kan ook.

  • Hafsa

    5 juni 2017 at 16:09

    Ik had gezegd dat ik ze morgen zou maken maar kon het niet weerstaan Haha! Heb ze nu al gemaakt en het deeg is aan het rijzen.. kijk er zo naar uit straks!

    Mmm

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:50

      Hallo Hafsa,

      Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      1. Hafsa

        6 juni 2017 at 12:34

        Zeker en vast ze waren super lekker deze ga ik vaker maken in sha Allah

        Dank je Fatima ?

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 13:49

        Hallo Hafsa,

        Super schat en heel graag gedaan!

        Liefs,
        Fatima

  • Souraya

    5 juni 2017 at 16:42

    Hey Fatima,

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik zou ze graag ook willen maken, maar ik wil graag 1 kilo deeg gebruiken. Moet ik dan alles van het recept verdubbelen?

    Liefs,
    Souraya

  • Lamia

    5 juni 2017 at 17:04

    Waarom is bij mij het deeg aan de harde kant? Heb precies recept gevolgd

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:04

      Hallo Lamia,

      Heb je het deeg goed genoeg door gekneed en laten rijzen? Als je dit niet doet, dan krijg je zwaar en droog deeg.

  • Hafsa

    5 juni 2017 at 17:16

    Bij mij was het ook nog redelijk hard en nie echt luchtig heb het halfuurtje langer laten rijzen en het was een pak beter en na het kneden en bolletjes van maken werd het ook alleen maar beter

    Xx

    1. Lamia

      5 juni 2017 at 17:31

      Bij mij is waarschijnlijk iets mis gegaan, het deeg blijft hard 🙁 daar gaan mn broodjes

      1. Hafsa

        5 juni 2017 at 18:23

        Mischien te weinig gekneed kan dat? Mahlish volgende keer in sha Allah zullen ze lukken

        Xxx

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 07:10

        Hallo Hafsa,

        Dat kan zeker lieverd. Je moet het deeg ook echt vanaf het begin zo goed kneden, zodat het deeg lekker zacht wordt!

        Liefs,
        Fatima

      3. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 07:08

        Hallo Lamia,

        Na het rijzen of daarvoor?

        Liefs,
        Fatima

    2. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:08

      Hallo Hafsa,

      Je moet het deeg echt vanaf het begin zo goed mogelijk kneden lieverd. En na het rijzen wordt het deeg alleen maar zachter inderdaad. Heeft het gesmaakt?

      Liefs,
      Fatima

  • Nimet

    5 juni 2017 at 18:07

    Wat ziet dit er heerlijk uit! ? ik ga het zeker proberen. Ik wil er meer maken en invriezen welke ingrediënten moet ik dan verdubbelen?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:10

      Hallo Nimet,

      Ik zal dan het gehele recept verdubbelen. Dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Florencia

    5 juni 2017 at 20:25

    Hoi hoi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil ze morgen maken. Welke pan gebruik je hiervoor?

    Dankjewel alvast!

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:13

      Hallo Florencia,

      Ik gebruik een koekenpan van Tefal.

      Liefs,
      Fatima

  • Hafsa

    5 juni 2017 at 20:35

    Ze waren heerlijk!
    Chokran Fatima

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:14

      Hallo Hafsa,

      Aah super lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Lamia

    5 juni 2017 at 21:10

    Ze zijn gelukkig gelukt ondanks dat deeg aan de harde kant was, ze waren heerlijk 🙂

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:14

      Hallo Lamia,

      Aah wat goed schat! Echt waar hoe vaker je met deeg werkt hoe beter je erin wordt inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

  • Geen

    5 juni 2017 at 21:33

    Je zou mijn leven een heel stuk makkelijker maken, als je net als vroeger gewoon in de ingriendenlijst vermeld hoeveel zout en peper je dient te gebruiken.
    Het valt me op dat je dat de laatste tijd niet doet, wat ik erg jammer vind. Ik volgde je juist omdat ik je zo duidelijk vond. Nu moet ik iedere keer vragen hoeveel zout en peper je hebt gebruikt. Heeft het een reden dat je het nu op een ander manier doet?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:16

      Hallo,

      Zout en peper is altijd op smaak vandaar dat ik altijd enkel peper en zout aangeef. Als ik bijvoorbeeld 1 theelepel zout aangeef, dan kan de ene dat te weinig vinden en de ander weer teveel. Daarom geef ik altijd enkele zout en peper aan.

      1. Geen

        6 juni 2017 at 11:03

        Hoi,

        Het klopt zeker dat zout en peper op smaak is. Je gaf eerst wel altijd aan hoeveel zout en peper jij hebt gebruikt. Wij konden dan vanaf dat punt bepalen of we zelfde hoeveelheid gebruikten, iets meer of iets minder.
        Nu hebben we geen handleiding van hoeveel ongeveer. Ik vind dat echt lastig, ik kan niet zo goed op gevoel werken qua kruiden.
        Ik ben heel blij met je recepten en ze zijn ook zo lekker allemaal, maar het lukt me echt niet zonder de precieze hoeveelheden…
        Ik hoop dat je toch nog voortaan dit erbij wil vermelden…

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 11:09

        Hallo,

        Is geen enkel probleem hoor. Ik zal het er voortaan bijzetten.

        Liefs,
        Fatima

  • Hanane

    6 juni 2017 at 07:20

    Shokran voor het delen van je heerlijke recepten Fatima!

    Ik wil graag weten welke tomatensaus je gebruikt in het tonijnmengsel.

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:48

      Hallo Hanane,

      Graag gedaan lieve schat. Als je even de video bekijkt, dan zie je het pakje bij de ingrediënten. Het is de tomatensaus van Heinz.

      Liefs,
      Fatima

    2. Nadia

      6 juni 2017 at 07:49

      Salaam, Fatima gebruikt voor dit recept de Tomato frito van Heinz dat laat ze ook in haar filmpje zien.

  • sara

    6 juni 2017 at 08:57

    salam moalykom fatima,

    bedankt voor recepten en je duidelijke uitleg djazak Allahu ghairain,
    ik heb de gemaakt maar moest meer melk gebruiken dan in het recept klopt dat?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 11:16

      Alaikoem salaam Sara,

      Ik gebruik altijd precies 300 ml melk lieverd. Als je meer nodig hebt, dan is dat ook geen probleem. Hoeveel heb je in totaal er extra bijgedaan?

      Liefs,
      Fatima

      1. Fatima

        18 december 2019 at 11:03

        Dit was ook bij het geval, deeg is nu aan het rijzen maar het was niet zo soepel als in de video.. en ik heb langer gekneed dan normaal.

      2. Fatima El Irari

        18 december 2019 at 15:24

        Hi Fatima,

        Kneed je het deeg met de hand? Hoe langer je het deeg kneed hoe soepeler het wordt.

  • Selma

    6 juni 2017 at 09:25

    Beste Fatima,

    De batbots met gehakt zijn mijn lievelings broodjes. Maar deze ga ik ook zeker proberen. En ik weet nu al dat ze heel lekker gaan smaken. Ik volg je al een tijdje, en ben erg tevreden over bijna al je recepten( heb niet alles gemaakt, nog niet) ??

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 11:15

      Hallo Selma,

      Wat lief zeg! Deze moet je eens uitproberen lieve schat echt lekker!

      Liefs,
      Fatima

  • Malika

    6 juni 2017 at 10:34

    kan het ook met volkorenmeel gemaakt worden of is het dan minder lekker?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 11:12

      Hallo Malika,

      Ja hoor dat kan zeker en is net zo lekker!

      Liefs,
      Fatima

  • Esma

    6 juni 2017 at 11:34

    Salaam oeilaiykoem Faatje ?ben super fan van al jou recepten je bent zo goed Mascha Allah ?..kan je ook soya melk gebruiken ipv gewone melk? En waar kneed ik het dan heb geen keukenrobot?

    1. Siham

      6 juni 2017 at 12:51

      Hey esma.. ik zat toevallig reacties te lezen. ik dacht kan je wel een beetje helpen. je kan het dan met de hand kneden op je keuken aanrecht.. aanrecht beetje invetten met zonnebloemolie en kneden maar.. duurt alleen wel wat langer.. 15 min/20 min ofzo echt goed kneden.. (je kan op youtube wel vinden hoe je het beste kan kneden (als je er niet bekend mee bent) (met keukenmachine meestal 8 min) Of je doet het in een mengkom en kneed daar het deeg in..
      Succes!! En sojamelk kan je gewoon gebruiken ipv normale melk.. xx

      1. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 13:52

        Hallo Siham,

        Bedankt voor je hulp lieverd!

    2. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:48

      Alaikoem salaam Esma,

      Ja hoor die kun je ook gebruiken. Je kunt het deeg ook met de hand kneden, alleen let er wel op dat je het deeg echt goed kneed. Met de keukenmachine gaat het namelijk makkelijker haha, maar het kan zeker ook met de hand hoor.

  • ikram

    6 juni 2017 at 12:28

    Hey meid hoeveel batbots heb je uit 500 gram meel gekregen?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:49

      Hallo Ikram,

      Ongeveer 12 batbot, maar let er wel op dat de hoeveelheid afhangt van de grote van je deeg bolletjes.

  • Meryam

    6 juni 2017 at 12:34

    Salam,

    Mijn gistenmengsel wilt geen pap worden hoe komt dat?

    Xx meryam

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:51

      Alaikoem salaam,

      Dit kan vele oorzaken hebben bijv; is de gist niet over datum? Is de melk lauw genoeg? Of misschien is de melk te warm waardoor de gist niet actief kan worden.

  • Siham

    6 juni 2017 at 12:48

    Salam Fatima alles goed ik had een vraagje wanneer komt jou gehakt broodje online wat je op de snap liet zien ben er heel benieuwd naar gr.

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:51

      Hallo Siham,

      Dit recept komt deze week waarschijnlijk online!

      Liefs,
      Fatima

  • Fadwa

    6 juni 2017 at 13:07

    Liefste xFaatje,
    hoeveel gram deeg zou 1 bolletje zijn?

    Alvast bedankt!
    xxx

  • Louisa

    6 juni 2017 at 13:46

    Hoi Fatima
    Heerlijke broodjes! Bak je de batbots af zonder of met olie? X

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:54

      Hallo Louisa,

      Zonder olie lieverd, want de broodjes bevatten zelf als olie en omdat ik een Tefal koekenpan gebruik blijft het deeg niet plakken.

      Liefs,
      Fatima

  • F.T

    6 juni 2017 at 14:49

    Haĺlo.
    Ik wil dit graag vandaag maken inschaAllah kan ik de kaas weg laten of veranderd de smaak dan.. of wat zal ik als extra kunnen toevoegen bv een paprika ofzo
    Bedankt!

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:42

      Hallo,

      Je kunt de kaas weglaten hoor en de smaakt blijft heerlijk!

      Liefs,
      Fatima

  • Esma

    6 juni 2017 at 16:03

    Dank je wel voor je hulp siham en Faatje?.kan het dan niet met mixer met andere kopjes??.lijkt wel moeilijk met de hand en ben niet egt een keukenprinses ?

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:43

      Hallo Esma,

      Ja hoor als jouw handmixer van die deeghaken heeft dan kun je die ook gebruiken. Ik moet eerlijk toegeven dat je met de hand wel langer bezig bent en het kost ook meer energie haha.

      Liefs,
      Fatima

  • Asmae

    6 juni 2017 at 17:16

    Lieveeee fatima, ik ben vooral een stille lezer maar het werd eens tijd dat ik wat van me liet horen. Ik heb zoveeel recepten van jou uitgeprobeerd en alles lukte, voel me dan altijd een keukenprinsesje. Heb zoveel sites met recepten geprobeerd maar dan heb ik niet altijd zoveel geluk als met jouw recepten.
    Ik wilde je echt oprecht bedanken want je hebt me echt leren koken, door jou heb ik uberhaupt de stap richting de keuken gezet. Ik gun jou het bestee! Moge Allaah je belonen voor al je goede daden. ❤️❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:49

      Hallo lieve Asmae,

      Aah wat een ontzettend LIEF berichtje zeg! Ik ben altijd zo blij met zulke lieve volgers zoals jou! Wat fijn dat mijn blog jouw zoveel inspiratie geeft, echt leuk! Nogmaals bedankt voor je lieve woorden lieverd en ik wens je nog heel veel kook en bakplezier!

      Liefs,
      Fatima

  • Oumaima

    6 juni 2017 at 17:27

    Hallo Fatima,

    Ik probeer de batbot nu te maken maar mijn gist schuimde niet. Moet ik de stap dan opnieuw doen?

    Groetjes Oumaima

  • Soraya

    6 juni 2017 at 18:21

    Ik ha vandaag die wraps in de oven maken wat je op Snapchat had ik wil nu het liefst het recept en hoelang moeten ze de oven in op Snapchat reageer je niet dan moet het maar hier maar het liefst dan ook nu antwoord xxx soraya

  • Phebe

    6 juni 2017 at 18:36

    Super bedankt voor dit heerlijk recept! Wij hebben er echt van genoten. Ik ben nooit goed in deegwaren, dus ik was verrast toen dit recept in een kaar was gelukt! Keep up the good work!

  • Najat

    6 juni 2017 at 19:34

    Ziet er super lekker uit Fatima, super. ?Vraagje: kan ik ook tonijn uit water gebruiken i.p.v zonnebloemolie?
    Gr Najat

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:53

      Hallo Najat,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, die kun je ook gebruiken hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Najat

    6 juni 2017 at 21:55

    Wouw! Het is mij gelukt! Ze waren zo lekker en zacht! Was gewoon verbaasd, want ik ben echt een ware ramp in de keuken..en ook nog eens een man die kieskeurig is etc..Ben zo dankbaar voor jouw recepten! Zo duidelijk en goed uitgelegd! Ik hou je in de gaten voor nog een eventuele workshop in de toekomst? Groetjes Najat

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:54

      Hallo Najat,

      Ah super meid! Ik ben blij voor je dat het je is gelukt, want ik weet hoe gelukkig je daar van kunt worden haha! Ik ben van plan om in de toekomst workshops te geven inschAllah! Bedankt voor je lieve woorden lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Nassira

    7 juni 2017 at 08:15

    Er staat 1,5 theelepel gist, bedoel je niet 1,5 eetlepel gist ? Ik gebruik de griene gist van ah is die goed ?

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:55

      Hallo Nassira,

      1.5 theelepel gist lieverd. Die van Dr. oetker is goed.

  • Nassira

    7 juni 2017 at 08:16

    Wil het vandaag maken hoop op een snel antwoord 😉 en BTW je bent geweldig al je recepten zien er zo lekker uit

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:57

      Hallo Nassira,

      Dankjewel lieve schat! Je gebruikt echt 1.5 theelepel gedroogde gist. Ik gebruik altijd de gist van Dr. Oetker en meet deze af met een theelepel. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Soum

    7 juni 2017 at 11:18

    Hi nassira, ik heb de batbots ook gemaakt en ik doe 1 zakje gist bij (7gram) een groen zakje van de ah indd. Succes! X

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:58

      Hallo Soum,

      Bedankt voor je hulp hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • an

    7 juni 2017 at 11:53

    salaam,

    hoeveel zout doe je er bij?

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:58

      Alaikoem salaam,

      Dat is naar smaak, maar zelf doe ik er maar 1 theelepel zout bij.

  • asma

    7 juni 2017 at 15:51

    Hoi Fatima,

    Ik ben zojuist zonnebloem vergeten te halen. Zou je ipv zonnebloem ook olijfolie mogen gebruiken?

    Mvg,

    Asma

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:06

      Hallo Asma,

      Dit kan wel, maar ik denk wel dat olijfolie een te sterke smaak heeft.

  • Yasmina

    7 juni 2017 at 16:32

    Hoi faatje.

    Ik had een vraag over de gist. Ik zie soms bij je recepten dat je gistpoeder zo in doet. En soms gistpapje van maakt. Moet dat altijd zo ? Of kan je gist zo indoen ?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:08

      Hallo Yasmina,

      Het kan op beide manieren hoor lieverd.

  • Nassira

    7 juni 2017 at 17:07

    Hoi fatima, heb ze gemaakt zien er goed uit straks met Maghreb proeven. Hoe kan ik ze straks het beste opwarmen?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:08

      Hallo Nassira,

      Ah super! Je kunt de batbot kort verwarmen in de koekenpan.

  • asma

    7 juni 2017 at 17:53

    Faatje,

    Ik had zojuist mijn deeg laten rijzen en bolletjes van gemaakt en ineens moeste ik met water en is in aanraking gekomen met het deeg???… kan ik nog batbots maken??

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:10

      Hallo Asma,

      Dit is mij ook eens overkomen hoor haha. Je kunt dan wat bloem op de deeg bolletjes strooien, dan wordt het deeg weer ietsjes droog.

  • Mientje

    8 juni 2017 at 02:58

    Hey faatje ik volg je sinds kort ik vind je gewelldig allahumabreek moge allah ke rijkelijk belonen van het recepten delen
    Maar heb en vraag wil vandaag batbot maken maar zo als ik de recept lees en video kijk zie ik wat anders begrijp hem helemaal bijna niet hihi maar moet ik de zout nou wel gebruiken of niet want zie daar niet staan en ook niet in de video ik zie ook staan dat je melk apart moet doen of is het alleen genoeg met de gist

  • Mientje

    8 juni 2017 at 02:59

    Hey faatje ik volg je sinds kort ik vind je gewelldig allahumabreek moge allah ke rijkelijk belonen van het recepten delen
    Maar heb en vraag wil vandaag batbot maken maar zo als ik de recept lees en video kijk zie ik wat anders begrijp hem helemaal bijna niet hihi maar moet ik de zout nou wel gebruiken of niet want zie daar niet staan en ook niet in de video ik zie ook staan dat je melk apart moet doen of is het alleen genoeg met de gist ik had ze gemaakt met 300 ml melk gemengd met gist ik had in een keer gedaan de eeeg was hard maar had toch nog wat melk bijgevoegd uit eindelijk was het gelukt

  • asma

    8 juni 2017 at 18:23

    Salaam Faatje,

    Zoals je hier bovenaan ziet staan, heb ik gisteren batbots gemaakt. Ze waren lekker maar wel iets aan de taaie kant niet echt luchtig dus. Ik heb me precies aan het recept gehouden, zelfs nog een beetje melk erbij gedaan, omdat het deeg niet soepel genoeg was. Ik merk wel dat ik dit bij alle broodjes recepten van jou heb. Graag zou ik willen weten wat ik fout doe. O ja, de lauwwarme melk en gist schuimde niet echt bij mij als in jouw filmpje. Hoe kan dit komen? Ik zou graag wat tips van je willen krijgen.

    mvg,

    Asma

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:18

      Alaikoem salaam Asma,

      Dus als je broodjes maakt dan zijn ze altijd droog bedoel je? Als je droge broodjes hebt, dan ligt dit echt aan het deeg. Het deeg is dan niet goed genoeg gekneed en is nog te zwaar. Het kan ook aan het rijs proces liggen. Gebruik je een keukenmachine of kneed je met de hand?

      1. asma

        9 juni 2017 at 15:48

        Ja een beetje aan de harde kant. Het plakt wel. Het is alleen niet echt soepel. Welke bloem gebruik jij? Overigens zijn je recepten wel lekker hoor, het kan zijn dat ik net wat andere merk namen gebruik dan jij en dat het daar verschil in zint.

      2. asma

        9 juni 2017 at 15:50

        O, ik gebruik keukenmachine en mijn handen daarna. rijzen doe ik op een kamertemperatuur met een doek overheen.

  • Sellie

    8 juni 2017 at 22:05

    Salaam,

    Vandaag heb ik deze verrukkelijke tonijn batbots gemaakt en ze waren echt héérlijk! Soekran bezaf voor de moeite die je doet om recepten te delen.
    Normaal ben ik echt een complete disaster in de keuken maar met faatjes recepten komt het altijd goed ? Thanks daarvoor! Liefs Sellie

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:20

      Alaikoem salaam Sellie,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Oum Soumaya

    9 juni 2017 at 09:51

    Salaamu aleikoem wa rahmatullaah wa barakatuh lieve Fatima,
    Ik volg je pas kort, maar begin nu al fan te worden hihi. Je maakt zuuuulke lekkere dingen en je filmpjes zien er echt mooi uit. Allahuma baarek. Ga deze tonijn batbot ook zéker proberen in shaa Allah.
    Ik ben totaal geen kitchen princess en kook omdat het moet, maar door jou krijg ik echt zin om te kokkerellen. Laatst jouw harira gemaakt….die was super?
    Vraagje….heb je ook een recept voor Sfinzj?
    Liefs oum Soumaya

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:22

      Alaikoem salaam lieve Oum Soumaya,

      Wat onwijs lief zeg en Welkom!! Dankjewel lieve schat echt lief! Ik heb een recept van Sfinzj en die zal ik snel delen inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

  • Hager

    9 juni 2017 at 12:35

    Hey.

    Kan je dit ook met speltbloem maken?

    Merci!

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 08:44

      Hallo Hager,

      Ja hoor kan ook.

      1. Hager

        12 juni 2017 at 15:24

        Dank je wel! Ik probeer het vanavond!

  • Asma

    10 juni 2017 at 13:43

    Salaam Fatima,

    Ik wil dit recept graag uitproberen, maar dan wel weinig maken. Dit recept geeft 10 stuks. Kan ik ook alles door de helft delen om 5 stuks te krijgen? En geldt dit dan alleen voor de bloem, griesmeel en melk?
    Jouw recepten zien er altijd heel lekker uit! TbarkAllah 3lik 🙂
    Dankjewelxx

    Asma

  • Moslimah

    11 juni 2017 at 07:13

    Assalaam oe 3alaikie Fatima!
    ik zou graag de batbots vandaag willen maken naar heb geen griesmeel in huis..zou.ik het gewoon kunnen weg laten of vervangen met extra meel of iets dergelijks of krijg ik dan niet het juiste deeg?
    Alvast bedankt voor jouw antwoord en ga zo door met het helpen van anderen..word
    enorm gewaardeerd!allahoema baarik fiekie! Amien!

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:20

      Alaikoem salaam Moslimah,

      Dankjewel ileve schat! Sorry voor mijn late reactie hoor. Als je geen griesmeel hebt, dan kun je gewoon extra bloem gebruiken. Dus de griesmeel vervangen door bloem.

      Liefs,
      Fatima

  • Naïma

    11 juni 2017 at 08:39

    Salam lieve Faatje,

    Gisteravond hebben wij heerlijk genoten van jouw zoveelste heerlijk creatie. Ik had ze nooit eerder gemaakt plus ik had bezoek. Het zweet brak me uit omdat ik als de dood was dat het zou mislukken ( super slim om een nieuw recept uit te proberen tijdens bezoek:D)

    Gelukkig zijn ze perfect gelukt en waren ze Heerlijk! Ik heb veel complimenten gehad en alle dames doe aanwezig waren wilde het recept. Ik heb ze verwezen naar jouw website. Uiteindelijk was het een gezellige avond waar jouw site hoofdonderwerp van was hihihi.

    Nogmaals dag voor het delen.

    Veel liefs Naïma♡

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:21

      Alaikoem salaam lieve Naima,

      Aah wat leuk zeg! En wat stoer dat je alsnog het recept hebt durven uitproberen(ik begrijp dat je zenuwachtig bent als je bezoek krijgt haha!) Echt onwijs lief van je zeg, dankjewel lieve schat! Heel graag gedaan en ik wens je nog heel veel kook en bakplezier inschallah!

      Liefs,
      Fatima

  • Maryam

    11 juni 2017 at 09:25

    Salaam Fatima,
    Kan ik ook gewoon de Marokkaanse tonijn met tomatensaus gebruiken ipv tomaten puree erbij toevoegen?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:22

      Alaikoem salaam MAryam,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Kaoutar

    11 juni 2017 at 13:46

    Hoi, hoelang moet je de batbots laten staan nadat je de vulling erin hebt gedaan? Dus wanneer kan je de batbots dan vormen? alvast bedankt! X

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:24

      Hallo Kaoutar,

      Je kunt na het vullen van de batbots de rest vullen en dan begin je met het platdrukken van de batbots en kunnen ze afgebakken worden.

      Liefs,
      Fatima

  • Mrly

    14 juni 2017 at 07:04

    Hihi Ik heb na veel kijken.. toch mezelf maar n cadeau gegeven n KEUKENMACHINE! En nu al zo blij want heb deze heerlijke broodjes gemaakt! Met nog een extra hulp op snapchat (bedankt ook daarvoor) zijn ze me gelukt! Ga vandaag iets anders proberen Hihi..

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 13:08

      Hallo lieverd,

      Haha wat leuk zeg! Oh was jij dat gisteren met de rode keukenmachine? Ik ben blij dat je zo enthousiast bent(was ik ook met mijn eerste keukenmachine haha) Heel veel bakplezier toegewenst meid!

      Liefs,
      Fatima

      1. Mrly

        14 juni 2017 at 16:02

        Hihi jaaaaa dat was ik.. ben vandaaag weer aan de slag gegaan ?

      2. Fatima El Irari

        15 juni 2017 at 07:07

        Haha wat leuk! Goed beziggggg!

        Liefs,
        Fatima

  • Siham

    15 juni 2017 at 17:46

    Fatima lieverd ben dol op jouw recepeten!
    Baraka Allahu fiekie hiervoor. kan me voorstellen dat je heel veel energie hier in stopt naast je drukke leventje en dan ben je ool nog eens onlangs getrouwd!! topvrouw dat je bent! Ik heb nog wel een vraagje, wij zijn met zn tweetjes en ik wil dan 5 broodjes maken ipv 10. En ben daar zojuist mee aan de slag gegaan. en heb exact alles gehalveerd. Alleen heb ik de gist niet gehalveerd maar bijna 2 theelepels gedaan omdat het papje niet schuimde. de rest van de ingredienten heb ik wel gehalveerd. Is dit goed wat ik gedaan heb? heb trouwens tijdens het kneden in de keukenmachine er wat olie bij gedaan omdat het hard bleef.. is dit alles wat ik heb gedaan goed? of heb ik het verpest nu?

    alvast shokrannnn barcha barcha ( dankjewel in het tunesisch)

    kusjes van een trouwe tunesische fan!!

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:18

      Hallo lieve Siham,

      Wat onwijs lief zeg, dankjewel lieve schat! Allah ibarkfiek! Hoe ik het nu lees heb je eigenlijk alles goed gedaan hoor. Heeft het gesmaakt lieverd?

      Liefs,
      Fatima

  • Siham

    16 juni 2017 at 13:05

    salam fatima bedankt voor je heerlijke recepten wil de tonijn batbots maken maar had een vraagje als je ze hebt gebakken hoe kan je ze het beste verbergen choekran?

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:22

      Alaikoem salaam,

      Dankjewel lieve schat! Je plaatst de batbots op een bord en wikkelt er een plastic zak omheen. En hierop leg je weer een theedoek. Op deze manier blijven ze lekker zacht en kun je ze voor het eten nog even kort opwarmen in de koekenpan.

  • Loubna

    17 juni 2017 at 12:12

    Hii Fatima,

    Heb een vraagje wat voor maatbeker gebruik je voor de meel? ?

    1. Shaima

      17 juni 2017 at 19:38

      Assalāmu ‘alaykum,

      Die is van de action! Ik heb hem ook. Heel fijn.

      Liefs

    2. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:31

      Hallo Loubna,

      Ik gebruik de maatbeker van de Action. Die kost rond de 0.90 cent.

      Liefs,
      Fatima

  • Shaima

    17 juni 2017 at 19:37

    Assalāmu ‘alaykum,

    Hoe kan je de batbots het beste bewaren?

    Liefsxx

  • Samiya

    22 juni 2017 at 18:22

    Slm alaikoem!
    Heerlijk lijkt me het recept!
    Welke saus is dat ?

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:28

      Alaikoem salaam Samiya,

      Dankjewel lieverd. Bedoel je de tomatensaus? Zo ja deze is van het merk Heinz.

      Liefs,
      Fatima

  • zozo

    3 augustus 2017 at 09:56

    ik heb een vraagje hoeveel zonnebloemolie moet je gebruiken

    1. Fatima El Irari

      7 augustus 2017 at 11:34

      Hallo Zozo,

      De zonnebloemolie gebruik je bij het vormen van de batbot. Je dient voor jezelf te bepalen hoeveel je ongeveer nodig hebt. Je kunt het beste en klein kommetje vullen met olie en telkens je handen invetten en dan te werk gaan met het deeg. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Sabrine

    26 augustus 2017 at 14:04

    Hoi ik heb 2 vragen. Ik heb nu 2x geprobeerd dat gistpapje te maken maar er schuimt niks op. Mijn volgende vraag is of jij weet waarom mijn deeg altijd zo brokkelig blijft en hard?

    1. Fatima El Irari

      26 augustus 2017 at 16:16

      Hallo Sabrine,

      Welke gist gebruik je als ik vragen mag? Als het deeg brokkelig is en hard, dan heb je het deeg niet lang genoeg gekneed en wellicht ook niet genoeg/water of melk erbij gedaan.

      Liefs,
      Fatima

  • Sabrine

    27 augustus 2017 at 16:57

    Hoi, ik gebruik de gist van dr oetker en huismerk bloem van albert heijn. Ik wilde je nog zeggen dat ik en mijn gezinnetje heel blij zijn met jou recepten. Door jou heb ik meer inspiratie en tover ik door jou recepten zoveel lekkers op tafel. Bedankt daarvoor xx

    1. Fatima El Irari

      28 augustus 2017 at 18:07

      Hallo Sabrine,

      Wat ontzettend lief zeg, dankjewel hoor! Nou ik gebruik precies dezelfde gist, dus daar kan het sowieso niet aan liggen. Waar het wel aan kan liggen is dat het water/melk te warm is of juist weer te koud. In beide gevallen zal de gist niet gaan schuimen. Maar rijst het deeg wel? Want ik gebruik ook vaak droge gist direct in het deeg, dus zonder het te laten ‘schuimen’ en ook dan rijst het deeg super goed. Ik hoor het graag.

      Liefs,
      Fatima

  • Amira

    30 maart 2018 at 16:10

    Salaam aleikoem faatje!

    Bedankt voor je duidelijke en lekkere recepten!! Ik heb het vandaag geprobeerd te maken alleen word mijn deeg niet zo mooi soepel als die van jou.. ik kneed alles met mijn handen… wat doe ik verkeerd ?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2018 at 22:07

      Alaikoem salaam Amira,

      Hoe was je deeg na het kneden? Xx

      1. Amira

        2 april 2018 at 18:45

        Het was een beetje stevig dus niet zacht en soepel

      2. Fatima El Irari

        3 april 2018 at 07:01

        Hi Amira,

        Het deeg hoort echt lekker soepel te zijn. Hoe lang kneed je het deeg ongeveer? En kneed je het met een deegmachine of met de hand?

  • Amira

    3 april 2018 at 08:40

    Ik heb het met de hand gedaan voor ongeveer 10 minuten.. Xx

  • Amira

    3 april 2018 at 08:41

    Kan het zijn dat ik meer melk moet toevoegen misschien ?

    1. Fatima El Irari

      3 april 2018 at 09:26

      Hi Amira,

      Als je merkt dat het deeg nog steeds niet soepel is en droog aanvoelt, dan kun je altijd extra melk toevoegen. Dit doe je wel in kleine stappen, zodat je altijd voor jezelf kunt bepalen of het deeg meer of minder nodig heeft. InschAllah lukt het de volgende keer perfect!

      1. Amira

        3 april 2018 at 12:31

        Oké dank je wel!! Ik laat je weten als het gelukt is xxxxx

      2. Fatima El Irari

        3 april 2018 at 12:34

        Succes lieverd!

  • Rajae

    3 mei 2018 at 06:14

    Ik heb ze gisteren gemaakt. Er is maar 1 broodje overgebleven. Super. Ik had speltbloem gebruikt en de volgende keer wil ik volkoren meel gebruiken. Daardoor had ik wel extra water moeten gebruiken, maar dat is altijd zo de ene meel is de ander niet
    Superrrr recept en ik maak je msemen al twee jaar ook echt super.
    Vandaag griesmeel broodjes ook met spelt.
    Shokran

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2018 at 06:18

      Hi Rajae,

      Wat goed zeg en erg fijn dat ik nu ook weet dat het met speltbloem ook lekker is! Goed bezig lieverd en geniet ervan! Xx

  • Erika

    16 mei 2018 at 15:47

    Hoi Fatima,

    Wat kun je ipv paprika gebruiken?
    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 06:39

      Hi Erika,

      Je kunt de paprika weglaten en eventueel vervangen met prei. Xx

  • Oumnouafel

    16 mei 2018 at 22:03

    Salaam

    Ik zie in jouw 2 batbot recepten dat met gehakt gebruk je geen griesmeel maar met de tonijn wel ?

    Ik wou de gehakt vervangen voor kipfilet maar wat is het verschil qua griesmeel

    Dankjewel

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 06:45

      Alaikoem salaam Oumnouafel,

      De ene keer gebruik ik wel griesmeel en de andere keer weer niet. Vaak gebruik ik he tniet als ik het op dat moment niet in huis heb. Met griesmeel krijgen de batbots een iets krokante structuur.

  • Gina

    18 mei 2018 at 11:42

    Schat
    kan ik deze batbot broodjes maken met t zelfde recept als mini batbot?

    Xx
    Gina

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2018 at 12:49

      Hi Gina,

      Jazeker, dat kan ook! Xx

  • Charisse

    18 mei 2018 at 16:14

    Hallo, hoe lang moet het deeg kneden in de robot? Ik volg je recept maar het is niet elastisch maar droog …

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2018 at 17:14

      Hi Charisse,

      Met de keukenrobot dien je het deeg voor zeker 5 minuten op hoge snelheid te kneden. Als het deeg te droog is, dan moet er meer water bij en moet je het deeg nog doorkneden.

  • Sarah

    19 mei 2018 at 12:15

    Hey Fatima,

    Eerst en vooral: je bent top. Vraagje: kan ik verse gist gebruiken? Zo ja, hoeveel? (Ik heb geen droge gist in huis nu 🙁 )
    Kan ik ze vullen met shoarmavlees? Zou dat lekker zijn? Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2018 at 14:12

      Hi Sarah,

      Dankjewel lieve schat! Als je verse gist gebruikt, dan heb je de helft nodig van het blokje. En jazeker met shoarmavlees lijkt het mij ook erg lekker hoor! Succes lieverd. Xx

  • Amira

    20 mei 2018 at 12:07

    Ik wil deze broodjes gaan maken ik ga een kg meel gebruiken moet ik dan 2 zakjes droge gist gebruiken van de Lidl?

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2018 at 00:00

      Hi Amira,

      Ja, als je 1 kg gaat gebruiken dan gebruik je 2 zakjes gedroogde gist. Xx

  • Ikram

    22 mei 2018 at 05:49

    Hey Fatima

    als deze batbots gemaakt zijn. Mogen ze dan in de diepvries bewaard worden?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:13

      Hi Ikrma,

      Jazeker, dat kan altijd! Xx

  • Amal

    23 mei 2018 at 14:34

    Salaamoe 3alaikoum Fatima!

    Ik ben je recept nu aan het maken maar ook mijn deeg is gelijk al heel hard. Bij lange na niet zo plakkerig als in de video. Weet je zeker dat de verhouding bloem en melk klopt?
    Ik bak al jaaaaren deegjes dus aan mijn kneedtechnieken kan het echt niet liggen ?

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 08:57

      Alaikoem salaam Amal,

      De ingrediënten kloppen 100% en ik maak het al jaren op dezelfde manier. Als het deeg te hard is, dan is het deeg niet lang genoeg gekneed. En als het deeg te droog is dan mag je er altijd melk bijdoen in stappen en weer doorkneden.

      Liefs,
      Fatima

  • Lotte

    30 mei 2018 at 07:30

    Salaam Oe Alaikoum Fatima,

    Een vraagje mbt dit recept:

    – hoelang moet ik ongeveer kneden als ik het met de hand doe? Zowel de eerste keer kneden als na het rijzen.

    Gr Lotte

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2018 at 10:40

      Alaikoem salaam Lotte,

      Als je het deeg met de hand kneed dan ben je zeker wel 8 a 10 minuten bezig met kneden. Na het rijzen kneed je het deeg voor ongeveer 1 minuut door en maak je er bolletjes van. Succes! Xx

  • Faiza

    4 juni 2018 at 20:20

    Hoi Fatima,

    Ik heb vandaag je recept voor het eerst uitgeprobeerd. Ik moet je zeggen dat het deeg lekker zacht was na het rijzen, alleen na het vullen en bakken, was er meer deeg dan vulling. Natuurlijk is voor alles een eerste keer. Maar wat kan ik misschien anders doen, dat ik niet meer deeg dan vulling heb.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      5 juni 2018 at 06:14

      Hi Faiza,

      De belangrijkste stap is het deeg maken, dus dat kan je in ieder geval al! Als je meer vulling wilt dan deeg, dan moet je het deeg gewoon meer vullen haha. Hoe groter je batbot is hoe meer vulling je nodig hebt. Xx

  • Tourr

    6 februari 2019 at 17:24

    Kneed je de deeg zonder water?

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:24

      Hi Tourr,

      Dit keer had ik het deeg met melk gekneed, maar je zou ook water kunnen gebruiken.

  • Ashley

    30 maart 2019 at 06:29

    Hoiii, Kan ik de griesmeel weglaten? Ik wil.ze vandaag maken

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2019 at 09:56

      Hi Ashley,

      Jazeker, je kunt griesmeel vervangen door bloem. Succes! Xx

  • Latifa

    12 april 2019 at 12:26

    recept van het deeg klopt niet! Ik heb er 400ml melk van gemaakt, waardoor je wel een soepele deeg kreeg.

    1. Fatima El Irari

      12 april 2019 at 17:09

      400 ml water bij 500 gram bloem is teveel. Ik gebruik altijd 300 ml bij 500 gram bloem.

      1. Oemmie Junayd

        8 mei 2019 at 16:58

        Ik heb ze paar keer gemaakt en als ik melk erbij doen krijg ik een soepel deeg en als ik me aan het recept houdt dan worden ze niet zo zacht.

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2019 at 20:33

        Hoe bedoel je precies? Worden ze hard of?

  • Samira

    12 mei 2019 at 11:56

    Dag lieve Fatima! Je recepten zien er overheerlijk uit.. ik heb chebekkia gemaakt en zeer gelukt..maar de deeg van deze recept niet 🙁 ik heb gedroogde gist gekocht en precies de stappen gevolgd maar kreeg geen papje.. 3 keer opnieuw gedaan, zoals beetje melk opgewarmd maar niks hielp. Wat doe ik verkeerd?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 07:49

      Hi Samira,

      Wat goed dat de chebakia is gelukt! Al krijg je geen papje, dan nog kun je het mengsel gebruiken hé. Heb je dit weggegooid?

      1. Samira

        14 mei 2019 at 10:44

        Dag Fatima,
        Nee niet weggegooid, ik heb gewoon in een deeg gegooid maar helaas was de deeg niet gerezen. De deeg was stug en niet elastisch. Ik had de deeg in de keukenmachine gedaan en ongeveer 10 minuten in hoogste stand gedaan. Bij lsemmen lukt mij wel om deeg elastisch te maken. Tips? Liefs Sam

      2. Fatima El Irari

        14 mei 2019 at 10:50

        Hi Samira,

        Wat gek! Ik denk dat de melk of te warm of juist weer te koud was. Op deze manier kan de gedroogde gist niet zijn werking doen. Je kunt de volgende keer ook de gist gewoon bij de bloem doen en de melk er dan in stappen bijdoen. Dus je hoeft niet perse een gistpapje te maken.

  • Senna

    15 mei 2019 at 07:36

    Hoi Fatima allereerst bedankt voor je mooie recepten! Ik zie dat je twee recepten hebt voor de batbots. Eentje met gehakt en een met tonijn. Bij de tonijnbatbots voeg je ook griesmeel toe aan het deeg maar bij de gehaktbatbots gebruik je alleen bloem. Wat is beter? Met of zonder griesmeel in het deeg? Welk recept voor batbot deeg heeft jouw voorkeur?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 07:38

      Hi Senna,

      Graag gedaan lieverd! Met griesmeel zijn de batbots iets krokanter en zonder zijn ze gewoon zacht. Ik maak ze allebei, maar ik ga toch vaker voor de batbots met enkel bloem. Xx

    2. Mayaa

      30 maart 2020 at 17:09

      Lieve Fatima,

      Ik heb een vraagje, momenteel heb ik alleen zelfrijzend bakmeel in huis, kan ik dit gebruiken? En moet ik dan alsnog het gistpapje maken?

      Gr mayaa

      Ps je recepten zijn heerlijk!

      1. Fatima El Irari

        31 maart 2020 at 08:08

        Hi Mayaa,

        Wat lief dankjewel! Om brood echt zacht en luchtig te krijgen heb je echt gist nodig lieverd.

  • Anja

    26 mei 2019 at 14:39

    Hoeveel verse gist

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2019 at 14:53

      Hi Anja,

      1 eetlepel gedroogde gist.

  • Nadia V.

    23 juni 2019 at 10:26

    Lieve Fatima, ik zou deze batbots graag in de oven willen klaarmaken, maar op hoeveel graden doe ik dit, en hoe lang moeten ze dan bakken ? Alvast bedankt voor al jouw heerlijke recepten en jouw antwoord ! Ik wens jou en je familie nog een hele fijne zondag toe ! ????

    1. Fatima El Irari

      24 juni 2019 at 10:23

      Hi lieve Nadia,

      Je kunt de batbots op 180 / 200 graden afbakken voor ongeveer 30 a 40 minuten. En dan op de boven-onder warmte. Xx

  • Chayen

    18 september 2019 at 15:46

    Hi Fatima,

    Ik wil de Batbots graag klaarmaken om mee te nemen naar werk voor de lunch, kan ik ze van tevoren maken en invriezen om ze later op te eten? En Hoelang kan je ze invriezen en blijven ze lekker ? Liefs, Chayen

    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      19 september 2019 at 10:17

      Hi chayen,

      Jazeker, als de batbots lauwwarm zijn kun je ze invriezen. En voor het serveren kun je ze op laag vuur even verwarmen in de koekenpan of voor ongeveer 5 minuten in de oven op 100 graden. Je kunt de batbots voor zeker 2 weken vriezen.❤️

  • Rabia

    4 december 2019 at 05:46

    Hoi! Ik heb gister geprobeerd dit te maken alleen mijn deeg ging niet rijzen. Wat kan ik hier aan doen? Ik heb het nogsteeds op een warme plek laten staan om te rijzen..

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:35

      Hi Rabia,

      Welke gist gebruik je en was deze nog houdbaar?

  • Shanna

    24 maart 2020 at 16:19

    Hoi Fatima,

    Ik geniet al een tijd van jouw heerlijke recepten, zo ook van deze! Alleen had ik een vraagje, kan je de vulling ook maken met tomatenpuree in plaats van saus? Ik hoor het graag van je!

    Heel veel gezondheid toegewenst!

    En p.s. je hebt een super mooie stem! 😘

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2020 at 13:41

      Hi Shanna,

      Wat lief, dankjewel! Je zou ook tomatenpuree kunnen gebruiken, alleen raad ik tomatenpuree nooit aan als saus voor een vulling omdat tomatenpuree best zuur is. Je zou wel de tomatensaus helemaal weg kunnen laten of kunnen vervangen door chilisaus. Xx

  • Deborah Demaegt

    28 maart 2020 at 13:42

    Lieve Fatima,
    Kan ik de gevulde babots ook invriezen zonder ze af te bakken en juist afbakken als ik ze uit de vriezer haal?

    Groetjes Deborah

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2020 at 16:16

      Hi Deborah,

      Je kunt de batbot het beste afbakken en dan pas invriezen. Als je ze uit de diepvries haalt kun je ze even kort verwarmen in de koekenpan of in de oven.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept