BATBOTS MET GEHAKT

16 mei 2015Fatima El Irari

Ingrediënten: (10 stuks)

Voor het deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 280 ml lauwwarme melk
  • 1 zakje gedroogde gist
Voor de gehakt vulling:
.
  • 300 gr. gehakt, gemarineerd
  • 1 ui, in schijfjes
  • 3 kleuren paprika, in blokjes
  • 200 gr. champignons, in schijfjes
  • 2 etl. tomatensaus
  • 1 etl. chilisaus
Extra:
.
  • geraspte kaas
  • cheddar kaas

Bereiding:

  1. Mix in een ruime kom de bloem samen het zout.
  2. Giet de melk in een aparte kom en voeg hier de gedroogde gist en de kristalsuiker bij. Roer dit samen, dek het mengsel af en laat het voor 5 minuten staan tot het gist papje begint te schuimen en je de gist goed kunt ruiken.
  3. Giet het papje vervolgens in stappen bij de bloem en kneed het deeg op hoge snelheid goed door.
  4. Stort het deeg vervolgens op je werkplek en kneed deze nog even door met wat zonnebloemolie.
  5. Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats hier het deeg in. Dek de kom af met folie en een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.
    IMG_6715
  6. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien mooi lichtbruin.
  7. Schep het gemarineerde gehakt erbij, verkruimel deze met de houten lepel en bak deze mooi goudbruin aan.
  8. Schep de champignons en de paprika stukjes erbij en bak geheel mee.
  9. Wanneer het gehakt gaar is laat je deze geheel afkoelen.
    IMG_6837
Batbot broodjes vouwen en vullen:
.
  1. Stort het gerezen deeg op je werkblad en kneed deze even door.
  2. Vorm het deeg tot een lange rol en dek het deeg af voor 10 minuten. Op deze manier kan het deeg weer samentrekken en zal het vormen van de broodjes straks soepel gaan.
  3. Vet je handen in met zonnebloemolie en knijp met je wijsvinger en je duim een bolletje deeg.
  4. Vorm het deeg tot een mooi rond bolletje en plaats deze op de ingevette werkplek.IMG_6922IMG_6962
  5. Werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af en dek alle deeg bolletjes weer af voor 15 minuten.
  6. Druk het bolletje deeg plat tot een ronde plak van ongeveer 1 cm dikte.IMG_6982
  7. Schep ongeveer twee volle eetlepels van de gehakt vulling in het midden en verdeel boven de vulling een plakje cheddar kaas of wat geraspte kaas.
  8. Breng de zijkanten van het deeg naar het midden en druk het deeg in het midden goed samen.IMG_7012IMG_6997IMG_7002
  9. Druk vervolgens het bolletje deeg iets plat en zet het deeg met de naad naar beneden even apart op je werkblad.
  10. Dek het deeg weer voor ongeveer 10 minuten af voordat je ze gaat afbakken.
  11. Verwarm de koekenpan op middelmatig vuur.
  12. Plaats de batbot in de koekenpan en druk de batbot nog ietsjes aan. Bak de batbot aan beide kanten mooi goudbruin. 
  13. Plaats de gebakken batbot op een bord en dek het bord af met een theedoek. Zo blijven de broodjes lekker warm en zacht.

Liefs,
Fatima

Print recept

226 Comments

  • Jasmine

    16 mei 2015 at 19:13

    Tbarkellah 3la uw duidelijke foto’s en uitleg meid!!
    Als ik de batbots maak, opvul en ze 10min laat rijzen dan komen er gaten in bij mij?

    1. xfaatje

      16 mei 2015 at 19:42

      Salaam Jasmine, Super lieve compliment! Dankjewel lieverd. Dit komt doordat de vulling denk ik toch nog een beetje warm is. Dit kan ook zijn doordat je het deeg niet genoeg hebt laten rusten wanneer je bolletjes had gemaakt.En het kan er ook nog eens aan liggen, dat je misschien de bolletjes deeg te plat hebt gemaakt en het deeg hierdoor te dun is. Als je de volgende keer op deze 3 punten let, dan moet het inschAllah goed komen. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel meid. <3

      1. Hayat

        9 juli 2015 at 18:22

        Hii, k had nooit gedacht dat het mij zou gaan lukken.. Tot nu toe dan haha. Ik ben ze aan het bakken alleen hoe zorg ik ervoor dat ook de zijkanten gaar worden. Het vuur staat al op zn allerzachtst en ze de onder en boven kant zijn al goudbruin helpp me

      2. xfaatje

        10 juli 2015 at 10:14

        Hallo Hayat, Zo zie je maar weer hé. Super goed van je! Je kunt de batbot tegen de zijkant van de pan leggen, zodat deze ook warm worden en meebakken. Heeft het gesmaakt?

  • khadija

    16 mei 2015 at 19:26

    Ze zien er heerlijk uit!
    Dankjewel voor het delen.
    K ga ze ook maken tijdens de ramadan in shaa Allah.

    1. Fati

      21 januari 2016 at 17:23

      Hoi meid ik ben gekoppeld jou recepten

      1. xfaatje

        22 januari 2016 at 13:38

        Hallo Fati,

        Wat bedoel je precies?

      2. Mella

        14 mei 2016 at 11:59

        ze bedoelt “gek op jou” maar denk dat woordenboek gekoppeld ervan gemaakt heeft

  • Ibtissam

    16 mei 2015 at 19:36

    Heeeerlijk ! Ziet er yummi yummi uit ! Ga ze ook proberen en idd ideaal tijdens ramadan . Bedankt voor het plaatsen ! Hahaha moest lachen om jou moeders stukje ,komt me heeel bekend voor haha! mama’s <3

    1. xfaatje

      16 mei 2015 at 19:44

      Haha dankjewel Ibtissam! Ja, deze batbots zijn echt lekker en vooral tijdens de Ramadan inschAllah! Haha mama’s iedereen herkent het wel denk ik. <3

  • Fatima

    16 mei 2015 at 19:41

    Ik heb ze gister ook gemaakt met het zelfde recept die jij ook hebt gebruikt. En ze waren heeerlijk! Zeker een aanrader voor de ramadan.

    1. xfaatje

      16 mei 2015 at 22:24

      Hallo Fatima, goed om te lezen!

  • Umm F

    16 mei 2015 at 19:55

    Oh waauw maa shaa Allaah! Was afgelopen week nog opzoek naar een recept hiervoor maar alhamdulilaah is jouw recept het duidelijkst. Deze ga ik zeker proberen deze week in shaa Allaah, en indien een succes, ook regelmatig in de ramadaan. JazaakAllaahu gayran voor alle moeite die je doet voor je blogs, heel veel mensen hebben er profijt van alhamdulilaah. Ben al regelmatig doorverwezen naar jou blog hihi. Moge Allaah je zegenen en belonen ameen ❤️

    Ps: welke deegmachine heb jij? En kan die een brooddeeg enzo aan of wankelt hij heel erg?

    1. xfaatje

      16 mei 2015 at 22:23

      Salaam Umm F, super lief van je meid dankjewel! Leuk dat je het recept wilt uitproberen. Je zult er geen spijt van krijgen haha! Ik gebruik de Tristar MX4162 en hij werkt goed! Je kunt er prima, deeg, cake beslag etc. in maken geen probleem. <3

      1. Umm F

        23 mei 2015 at 14:52

        JazaakAllaahu gayran. Heb het geprobeerd en ze waren heerlijk! Zou ik ze ook een dag van tevoren kunnen maken? En zoja, hoe zou ik ze dan het beste kunnen bewaren? Liefsx

  • f. Haddouty

    16 mei 2015 at 20:18

    Ik wil graag respecten

    1. xfaatje

      16 mei 2015 at 22:19

      Sorry, wat bedoel je precies? Het recept? Die staat er bij.

      1. Latifa

        9 juni 2018 at 18:15

        Hey faatje

        Zou ik ze ook in de oven kunnen doen zo ja hoeveel graden en hoeveel minuten

  • Faiza

    16 mei 2015 at 20:40

    Heerlijk zien ze eruit tabarkAllah 3lik!
    Welke soort kruiden gebruik jij? Xx

    1. xfaatje

      16 mei 2015 at 22:14

      Dankjewel Faiza! Bedoel je de kruiden die ik gebruik voor het marineren van het gehakt? Zo ja, klik dan hier. <3

  • Loubna

    17 mei 2015 at 06:26

    Salem oe alaikum

    Bedankt voor dit heerlijke recept!

    Ik had alleen een opmerking over dat gehakt in de koelkast kan afkoelen.
    Mij is altijd geleerd dat dat niet goed is voor het eten.
    Ivm bacteriën etc.

    Fatima heb jij misschien een foto van de tomatenpuree die jij gebruikt?

    Mvg Loubna

    1. xfaatje

      20 mei 2015 at 14:34

      Salaam Loubna, hier heb je eigenlijk wel gelijk in, want ik kan me herinneren dit ook ergens gehoord of gelezen te hebben. Bedankt voor de informatie meid. Ik gebruik de tomatenpuree van HAK. Dit zit in een rode verpakking. Bedankt. <3

  • Aicha

    17 mei 2015 at 06:32

    Jammie

    1. xfaatje

      20 mei 2015 at 14:32

      <3

  • Faiza

    17 mei 2015 at 07:55

    Bedankt❤️

  • Denise

    17 mei 2015 at 11:34

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik doe niet aan ramadan, dus ik ga deze binnenkort proberen te maken. Ben benieuwd!

    1. xfaatje

      24 mei 2015 at 21:00

      Hallo Denise, Deze broodjes zijn ook zeker niet bedoelt alleen voor de Ramadan haha. Leuk dat je deze broodjes ook gaat uitproberen. Succes. <3

  • Fatimazahra

    21 mei 2015 at 11:13

    Salaam, zier er heerlijk uit tbarke Allah. Ik lees in j ingrediënten dat j suiker toevoegt maar lees t niet terug in de bereiding. Kan t weggelaten worden of moet t wel in t deeg?

    1. xfaatje

      24 mei 2015 at 09:17

      Hallo Fatima, oh bedankt voor het aangeven, dan kan ik het even aanpassen. Als je wilt kun je de suiker weggelaten. ❤

  • Esme

    21 mei 2015 at 19:17

    Hmmmm… Ziet er lekker uit!

  • F

    22 mei 2015 at 06:27

    Ma sha Allah! Geweldig uitgelegd!
    Love it! Voor een beginner is het echt fijn wanneer iemand duidelijk uitlegd :$

    Shokran!

    1. xfaatje

      24 mei 2015 at 09:22

      Dankjewel lieve meid! Ook ik weet hoe het is als je net begint met koken en dan wil je het liefst alles zo duidelijk mogelijk hebben hihi. Dankjewel lieverd! ❤

  • Evelien

    22 mei 2015 at 09:21

    Hallo, Ziet er heerlijk uit!! Kan ik de broodjes invriezen?
    Zoja..eerst bakken er dan invriezen of nog “rauw” invriezen?

    1. xfaatje

      24 mei 2015 at 09:16

      Dankjewel meid. Je kunt deze broodjes zeker invriezen. Maar je moet ze dan wel eerst afbakken, laten afkoelen en dan invriezen. ❤

  • roqaya

    26 mei 2015 at 19:46

    Hoi.

    ziet er heerlijk uit. Jou uitleg en foto’s

    erg leuk en duidelijk!

    1. xfaatje

      26 mei 2015 at 20:09

      Hallo meis, Dankjewel voor je lieve compliment! <3

  • Zahra

    28 mei 2015 at 10:18

    Salaam ou3aleikoumou !
    Lijkt me heerlijk ! Zo heerlijk dat ik het vandaag wil maken. Ik heb helaas geen gehakt in huis. Denk je dat het ook lekker is met tonijn uit blik ? Xxxx

    1. xfaatje

      29 mei 2015 at 19:44

      Salaam Zahra, je kunt ook tonijn gebruiken hoor. Heb ik ook vaak gedaan en is net zo lekker hihi. <3

  • Ouissam

    29 mei 2015 at 16:46

    Hey meid, ziet er goed uit mashAllah ga ik zeker in de ramadan proberen in shaa Allah. Een vraagje is het ook te doen in de msemenpan? Of toch liever een tefalpan

    1. xfaatje

      29 mei 2015 at 19:43

      Hallo OUissam, dankjewel lieve meid! Je kunt voor het afbakken van de batbot ook zeker een msemmenpan gebruiken hoor. Succes! <3

      1. Zohra

        11 mei 2019 at 09:45

        Salam, ziet er heerlijk uit. Kan je misschien zeggen hoe lang het deeg moet kneden in de keuken robot?

      2. Fatima El Irari

        11 mei 2019 at 18:13

        Ik kneed het deeg voor zeker 3 a 5 minuten op hoge snelheid.❤️

  • Fayrouz

    30 mei 2015 at 11:36

    Hoi Faatje,

    Wat een leuk recept zeg, mijn complimenten ook voor hoe je dit hebt opgeschreven !!
    And guess wat ? Ik ben dit nu ook aan het maken en dacht ik laat even een reactie achter. Ga zo door meid! Xx

    1. xfaatje

      31 mei 2015 at 11:51

      Hallo Fayrouz, bedankt voor je leuke en lieve compliment! Ben benieuwd wat je ervan vond. En heel graag gedaan hoor. <3

  • Fatima Sahbaz

    1 juni 2015 at 12:34

    Slm Faatje! Super leuke recepten met top uitleg, dank u wel hiervoor!
    De batbots wil ook eens proberen Insh’Allah… Maar kan ik deze ook invriezen en hoe??
    Bedankt xx

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:37

      Salaam Fatima, super lief van je! Bedankt lieve meid. Je kunt deze broodjes zeker ook invriezen. Je bakt de broodjes af zoals uitgelegd. Laat ze dan afkoelen en vries ze direct in. Wanneer je er zin in hebt, haal je de broodjes uit de oven en verwarm je ze nog even kort in de oven of magnetron. <3

  • umharun

    2 juni 2015 at 23:21

    Salamoe alaikum lieve meid,
    wat lijkt mij dit gerecht lekker zeg
    ik ga inshallah morgen maken. ik had alleen een vraag over. kun je ook in de oven maken?

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:34

      Salaam Umharun, dit is ook echt lekker haha. Je kunt deze broodjes ook zeker in de oven bereiden. Doet mijn moeder namelijk vaak haha. Succes meid. <3

  • Salwa

    3 juni 2015 at 15:30

    Selaam mag ik vragen wat bedoel je met theelepel? SOEP lepel of KOFFIE lepel? x

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:32

      Salaam Salwa, ja natuurlijk mag je dat vragen. Met een theelepel bedoel ik dus echt een lepel die je gebruikt bij de thee. Je kunt het vergelijken met een koffielepel. Als je even op theelepel googled, en kijkt naar afbeeldingen. Succes meid.

  • Ashley umm rayan

    8 juni 2015 at 14:37

    Sallam ik ben ze nu aan het maken ben echt benieuwd hahah

    Ik hou van je recepten alleen heb ik dit keer kip vulling

    Xxx

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:22

      Hallo Ashley, en is het nog gelukt? Hmm met kipvulling zijn deze broodjes ook heerlijk. <3

  • My Linh

    10 juni 2015 at 09:44

    Yumm! Dit gerecht lijkt heel erg op Koreaanse Pannekoek (Hotteok). Ik houd van dit soort doughy-stuff ^^

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:21

      Hallo My Linh, oh wat grappig haha. Heb eerlijk gezegd nog nooit een Koreaanse Pannenkoek op. Zijn deze pannenkoeken gevuld?

  • Sarah

    18 juni 2015 at 09:20

    Hallo, de broodjes zien er echt heerlijk uit masha allah.
    Ik heb een vraagje over het laten rijzen in de over. Moet je de oven voor verwarmen op een bepaalde graden en dan uitzetten?
    Ik wil ze vanavond maken voor de iftar insha allah.

    Soukran

    1. xfaatje

      18 juni 2015 at 11:29

      Hallo Sarah, bedankt voor je lieve compliment! Je kunt de oven voor verwarmen, maar eerlijk gezegd doe ik dit alleen in de winter wanneer de keuken koud is. In de zomer doe ik dit bijna nooit. Heb je toch een iets koude keuken, dan raad ik je wel aan om de oven voor te verwarmen en dan uit te zetten. Succes, en alvast smakelijk eten. <3

  • soufia

    18 juni 2015 at 10:59

    Salaam Meid,

    Ziet er heerlijk uit en echt een duidelijke uitleg!

    zou je de deeg in de diepvries kunnen bewaren? Om voor een andere dag te kunnen maken of is dat niet aan te raden?..

    gr

    Soufia

    1. xfaatje

      18 juni 2015 at 11:29

      Salaam Soufia, bedankt voor je lieve compliment! Ik bewaar af en toe het deeg in de koelkast, maar niet in de diepvries. Je kunt het deeg dus gerust afdekken met plastic en deze in de koelkast bewaren. Succes meid. <3

  • Youssra

    19 juni 2015 at 14:33

    Salam wa3alaykom, ziet er heerlijk uit. Ik wil het heel graag vandaag maken maar heb geen griesmeel in huis is het mogelijk ook zonder of is dit echt verplicht?

    1. xfaatje

      20 juni 2015 at 16:30

      Salaam 3likoem Youssra, nee hoor je kunt deze broodjes ook maken zonder de griesmeel. Succes meid. <3

  • Nadia

    19 juni 2015 at 15:45

    Ze zien er heerlijk uit!! Kan ik ipv gedroogde gist ook een blokje gebruiken??

    1. xfaatje

      20 juni 2015 at 16:29

      Hallo Nadia, Ja, hoor dat kan ook geen probleem. <3

  • khamissa

    19 juni 2015 at 20:49

    Salaam mo3alaykoum

    Heb ze vandaag gemaakt maar heb de deeg op gevoel gemaakt. Maar wat ik van jou heb is om ze met olie uit te smeren ipv meel te gebruiken. Heel fijn om zo te werken met olie nooit meer met meel. Heel handig….thanx

    1. xfaatje

      20 juni 2015 at 16:28

      Salaam 3likoem Khamissa, super om te lezen meid. Met zonnebloemolie gaat het ook veel makkelijker haha. <3

  • Sim

    20 juni 2015 at 11:08

    Ziet er heerlijk uit! Tbarkellah 🙂

    Ik hbe ze gisteren gemaakt, was er totaal niet tevreden mee 🙁 Ze waren zo droog… ik heb geen keukenmachine, zou het daardoor komen? Het deeg was droog en tijdens het bakken ook hard..