Batbot met Spinazie en Fetakaas

15 april 2020Fatima El Irari

Prep time: 2 uur

Cook time: 30 minuten

Serves: 12 stuks

Ook zo dol op spinazie en fetakaas? Dan moet je deze barbot gevuld met spinazie en fetakaas zeker eens proberen! Heerlijk zachte batbots waar je geen genoeg van krijgt! Lekker met een kommetje soep, ik zeg maken!

Print recept

Batbot met Spinazie en Fetakaas

  • Voorbereidingstijd 2 uur
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 2 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingredients

Voor het deeg:

  • 400 gram bloem, gezeefd
  • 100 gram fijne griesmeel
  • 2 eetlepels melkpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 ml lauwwarm water

Spinazie & fetakaas vulling:

  • 800 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 300 gram fetakaas

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Meng in een ruime kom de bloem, griesmeel, melkpoeder, zout, kristalsuiker en de gist samen.

  • 2)

    Roer de zonnebloemolie bij het lauwwarme water.

  • 3)

    Giet het mengsel geleidelijk in de kom en kneed het deeg op middelhoge snelheid soepel voor 3-5 minuten.

  • 4)

    Dek het deeg af met een theedoek en laat het voor 60 minuten rijzen op een warme plek.

Spinazie & Fetakaas vulling:

  • 1)

    Verwijder de steel van de spinazie en snijd de spinazie in kleine stukjes.

  • 2)

    Spoel de spinazie in een vergiet goed om onder koud water en laat het uitlekken.

  • 3)

    Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de spinazie, knoflook, komijnpoeder, zout en de harissa kruiden toe.

  • 4)

    Bak de spinazie omscheppend voor 5-8 minuten gaar op middelhoog vuur.

  • 5)

    Haal de spinazie uit de pan en laat het volledig afkoelen.

Batbot vormen:

  • 1)

    Stort het gerezen deeg uit de kom en kneed het met de hand nog even door.

  • 2)

    Vorm het deeg tot een staaf en snijd er stukjes uit van elk 70 gram.

  • 3)

    Vorm elk stukje deeg tot een bol en dek de bolletjes deeg weer af voor 15 minuten.

  • 4)

    Druk een bolletje deeg plat tot een ronde plak en verdeel in het midden wat spinazie.

  • 5)

    Verkruimel de fetakaas bovenop de spinazie.

  • 6)

    Breng de zijkanten van het deeg naar het midden en knijp het goed dicht.

  • 7)

    Draai de batbot om en druk het deeg ietsjes plat.

  • 8)

    Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en druk de batbot nog ietsjes platter.

  • 9)

    Bak de batbot aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar.

  • 10)

    Serveer de batbot met een soep naar keuze en eet smakelijk!

56 Comments

  • Angela

    15 april 2020 at 09:21

    Lekker! Lijkt me ook leuk als borrelhapje 🙂

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:34

      Hi Angela,

      Oh ja ook erg leuk! Je zou ze dan zelf iets kleiner kunnen maken en serveren op een borrelplank.

  • Fancy

    15 april 2020 at 09:50

    Hallo Fatima☺️

    Waar haal je melkpoeder?

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:33

      Hi Fancy,

      Melkpoeder is gewoon de koffie creamer die je gebruikt in je koffie. Xx

    2. Sabrina

      18 april 2020 at 16:20

      Hoi Fatima,
      Ik wil deze broodjes maken en in de oven afbakken. Hoe lang moeten ze dan in de oven?

      Gr sabrina

      1. Fatima El Irari

        19 april 2020 at 14:31

        Hi Sabrina,

        Ik zou ze dan afbakken op 200 graden voor ongeveer 25-30 minuten. In de tussentijd gewoon goed in de gaten houden.

  • carlijn

    15 april 2020 at 10:18

    Kun je deze babots invriezen?

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:33

      Hi Carlijn,

      Ja, je kunt de broodjes invriezen wanneer ze nog ietsjes warm zijn.

  • M

    15 april 2020 at 10:50

    Is het ook goed als ik mijn eigen deeg recept gebruik? Dus zonder griesmeel en melkpoeder

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:32

      Ja, hoor je kunt griesmeel en de melkpoeder ook weglaten en enkel bloem gebruiken.

  • Lisette

    15 april 2020 at 12:40

    Schat kan je de melkpoeder ook weglaten of is het erg belangrijk?

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:29

      Hi Lisette,

      Kun je ook weglaten hoor als je het niet hebt. Xx

  • Saida

    15 april 2020 at 13:08

    Leuk dat je elke dag iets plaatst vooral in deze tijden van thuis zitten. Genoeg om mee bezig te zijn Xx

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:29

      Hi Saida,

      Aah leuk dat je zo enthousiast bent! Xx

  • Najiba

    15 april 2020 at 16:19

    Selaam aleikom, wat als je geen melkpoeder hebt kan je gewoon melk gebruiken? Voor de batbot spinazie.
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:26

      Hi Najiba,

      Als je geen melkpoeder hebt, dan kun je het gewoon helemaal weglaten. Xx

  • Ayse

    15 april 2020 at 18:30

    Lieve Fatima, kan het ook zonder griesmeel?

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:25

      Hi Ayse,

      Ja, hoor je kunt ook enkel bloem gebruiken. Xx

      1. Arzu

        5 mei 2020 at 19:58

        Moet je dan gewoon 400 gram bloem gebruiken of 500 gram als vervanger voor de griesmeel?

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:13

        Hi Arzu,

        Sorry ik begrijp je niet?

    2. Leyla

      15 april 2020 at 23:07

      Hey,
      Kan ik ook olijfolie gebruiken ipv zonnebloemolie?

      1. Fatima El Irari

        16 april 2020 at 07:39

        Hi Leyla,

        Ja, hoor kan ook.

  • Ibtissam

    15 april 2020 at 22:26

    Hey Fatima,

    Dat ziet er weer heerlijk uit!! Ik heb een vraagje ivm je recept van kip bastilla. Ik zou graag van je recept briwat maken met kipfilet, nu weet ik niet precies hoeveel kipfilets ik moet gebruiken?

    Groetjes, Ibtissam

    1. Fatima El Irari

      16 april 2020 at 07:41

      Hi Ibtissam,

      Bedankt lieverd! Je kunt 500 gram kipfilet gebruiken. Je zult de kipfilet toch in stukjes moeten snijden, dus dan heb je aan 500 gram meer dan genoeg.

    2. Anna

      26 april 2020 at 19:39

      Lieverd, bak je ze op het eind in olijfolie of zonder olie ? Xx

      1. Fatima El Irari

        27 april 2020 at 19:04

        Hi Anna,

        Ik gebruik helemaal geen olie, omdat ik een koekenpan heb met anti aankbaklaag. Maar je kunt de pan wel licht invetten hoor.

  • Serpil

    15 april 2020 at 22:57

    Ik maak deze deeg meestal met melk in plaats van water.
    Wat is het verschil?

    1. Fatima El Irari

      16 april 2020 at 07:40

      Hi Serpil,

      Met melk kan ook. Met melk wordt de batbot nog zachter. Xx

  • Caroline

    17 april 2020 at 14:44

    Hallo Fatima

    Mijn deeg is zo plakkerig/sticky. Wat gaat er fout?
    Heerlijke recepten plaats je trouwens…

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 14:45

      Hi Caroline,

      Heb je al het water al gebruikt? Als het deeg nog plakkerig is, dan doe je er een beetje olie bij en kneed je het weer even door. Op deze manier zal het plakkerige verdwijnen.

  • Xhen

    18 april 2020 at 17:26

    Hoii,
    Welke griesmeel gebruik je? Is dat maisgriesmeel of een ander soort en waar haal je dit?
    PS dankjewel voor het delen van je recepten! Door jou heb ik leren koken hahaha

    1. Fatima El Irari

      19 april 2020 at 14:30

      Hi Xhen,

      Wat lief, dankjewel! Ik gebruik inderdaad mais griesmeel en dan de fijne variant. Xx

      1. Xhen

        20 april 2020 at 10:52

        Hoii dankjewel voor je reactie! Waar koop je de fijne variant van mais griesmeel? Ik kan het nergens vinden, alleen de grove variant. En welk merk is dat? Xx

      2. Fatima El Irari

        21 april 2020 at 11:29

        Hi Xhen,

        Bij de Marokkaanse slager heb je veel soorten. Merk weet ik zo niet, maar je kunt gewoon om fijne griesmeel vragen.

  • Nawal

    19 april 2020 at 14:05

    Kan je deze broodjes ook vullen met kip eventueel?

    1. Fatima El Irari

      19 april 2020 at 14:13

      Hi Nawal,

      Ja, hoor kan prima.

  • Esma

    25 april 2020 at 10:34

    Hoi salaam
    Ik heb een vraagje, wil deze graag maken met diepvries spinazie. Maar moet ik kruiden gaan gebruiken tijdens het bakken van de spinazie? En of uien/knoflook?. Wil het vandaag of morgen maken inshahallah. Xx

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 11:13

      Alaikoem salaam Aziza,

      Als je diepvries spinazie gebruikt, dan kun je ook gewoon dezelfde ingredienten gebruiken zoals met verse spinazie.

      1. Esma

        26 april 2020 at 03:46

        Bedankt voor je reactie, had nog een vraagje?. Kan ik deze batbot ook plain laten zodat ik ze zelf kan vullen? . Ik wil graag 2 soorten maken met 1 deeg als het kan.
        P.s ik had die pizza rolletjes gemaakt maar dan met gehakt, het was heerlijk en zacht!! Xx Esma

      2. Fatima El Irari

        26 april 2020 at 08:22

        Hi Esma,

        Ja, hoor je hoeft ze niet perse te vullen. Ah fijn om te horen lieverd. Ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

      3. Hayet

        7 mei 2020 at 10:05

        Lieve Fatima,

        Bedankt voor je heerlijke recept. Ik heb een vraagje over de harissa kruiden is dat hetzelfde als ras el hanout?

        X

      4. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:26

        Hi Hayet,

        Nee, lieverd is niet hetzelfde. Harissa kruiden kun je vergelijken met chili vlokken. Xx

  • Sabine

    26 april 2020 at 10:00

    Ik heb geen keukenmachine. Kan ik het ook met een staafmixer doen?

    1. Fatima El Irari

      26 april 2020 at 17:57

      Hi Sabine,

      Met een staafmixer kun je helaas niet deeg kneden. Je kunt het deeg wel met de hand kneden.

  • Rabiya

    26 april 2020 at 17:13

    Salam Fatima,

    Wat een heerlijk recept, ik ga deze morgen voor de iftar maken inshaAllah. Ik heb een technisch vraagje; is of komt er een mogelijkheid om favoriete recepten op de website op te slaan dmv een account of iets dergelijks. Ik zou graag recepten willen opslaan om ze later makkelijker terug te vinden. Alvast hartelijk dank en Ramadan Kareem!

    1. Fatima El Irari

      26 april 2020 at 18:06

      ALaikoem salaam Rabiya,

      Bedankt lieve schat! Ja, inschAllah we zijn er mee bezig. Ramadan mubarak! Xx

      1. Anna

        26 april 2020 at 19:41

        Lieverd,
        Bak je ze aan het eind in olijfolie ? Of zonder olie ? En voor hoelang bak je ze ongeveer ?
        Xx Anna

  • Erwin Baiuer

    27 april 2020 at 16:48

    Net de batbots gemaakt.
    Wat een feest, wat lekker.

    1. Fatima El Irari

      27 april 2020 at 22:10

      Hi erwin,

      Wat leuk om te horen! Ben blij dat het heeft gesmaakt.

  • Erwin Bauer

    27 april 2020 at 16:51

    Net de batbots gemaakt.
    Wat een feest. Wat lekker.

    Groet,
    Erwin

  • Hanane

    29 april 2020 at 15:52

    Ziet er heerlijk uit! Hoeveel gram gist is 1 zakje? Ik gebruik de gist van bruggeman, kan dat ook?

    1. Fatima El Irari

      30 april 2020 at 14:19

      Hi Hanane,

      Dankjewel! 1 zakje gist is 7 gram. Je kunt de helft van het blokje verse gist gebruiken.

  • Anoniem

    11 mei 2020 at 16:24

    Kan je de harissa kruiden vervangen door andere kruiden? Zo ja welke?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:45

      Ja, je kunt bijvoorbeeld chili vlokken gebruiken of cayennepeper.

  • Liyah

    14 mei 2020 at 14:24

    Wat is de verhouding als je verse gist wilt gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2020 at 17:25

      Hi Liyah,

      Je kunt precies hetzelfde recept gebruiken, alleen dan vervang je de doge gist door een half blokje (21 gram) verse gist.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept