Batbot met Romige Kip

12 maart 2025Fatima El Irari

Prep time: 2 uur

Cook time: 30 minuten

Serves: 20 stuks

Deze Marokkaanse panbroodjes, ook wel batbots genoemd, zijn een echte traktatie! Ze zijn heerlijk zacht, luchtig en perfect voor elke gelegenheid. Ik heb ze gevuld met een romige kip prei vulling, maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt ze helemaal naar eigen smaak variëren. Of je nu kiest voor een vleesvulling, groenten of zelfs iets zoets, deze broodjes zijn altijd een succes. Probeer ze zelf en ontdek waarom deze Marokkaanse lekkernijen zo verslavend lekker zijn – je zult ze gegarandeerd keer op keer maken!

Print recept

Batbot met Romige Kip

  • Voorbereidingstijd 2 uur
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 2 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 20 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 250 gram fijne griesmeel
  • 250 gram bloem
  • 250 ml lauwwarm water
  • 80 ml melk
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 theelepel zout , naar smaak
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Kip vulling:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 prei , fijngesneden
  • 50 ml kookroom
  • 1 plakje cheddarkaas, in stukjes

Bereiding:

Deeg bereiden:

  • 1)

    Meng in een kom de bloem, griesmeel, suiker en de droge gist.

  • 2)

    Meng het water en de melk, voeg dit geleidelijk toe en kneed tot een soepel deeg.

  • 3)

    Voeg het zout toe en kneed verder voor 8-10 minuten tot het deeg zacht is.

  • 4)

    Voeg de olie toe, kneed het deeg nog een paar minuten door en vorm er een bol van.

  • 5)

    Dek het deeg af en laat het 45-50 minuten rijzen tot het in volume verdubbelt.

Vormen van de batbots:

  • 1)

    Bestuif het werkblad met een beetje griesmeel en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm.

  • 2)

    Rol het deeg niet te dik uit, zodat de batbots mooi opbollen in de pan.

  • 3)

    Gebruik een glas of een ronde uitsteker om kleine cirkels uit het deeg te snijden.

  • 4)

    Leg de deegstukken op bakpapier, dek ze af met een theedoek en laat 20-30 minuten rijzen.

Bakken:

  • 1)

    Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Bak de batbots aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.

  • 3)

    Draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen en mooi opbollen. Laat de batbots goed afkoelen. 

Kip-prei vulling met cheddar:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Voeg de kipblokjes toe met de kruiden en bak ze goudbruin.

  • 3)

    Voeg de fijngesneden prei toe en bak mee tot deze zacht is.

  • 4)

    Schenk de kookroom erbij en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen.

  • 5)

    Zet het vuur laag en roer de cheddar kaas erdoor totdat deze volledig is gesmolten.

  • 6)

    Laat de vulling iets afkoelen voordat je deze in de batbots doet. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept