Batbots met Gekarameliseerde Uien

Prep time:
Cook time:
Serves: 10 stuks

Batbots met Gekarameliseerde Uien
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Het deeg:
- 300 gram bloem
- 1 theel. zout
- 100 gram fijne griesmeel
- 7 gram gedroogde gist
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 250 ml lauwwarm water
Gekarameliseerde uien:
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 4 grote uien, in schijfjes
- 1 eetl. kaneel
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
- 2 eetl. kristalsuiker
- 1 eetl. Ketjap Manis
Bereidingswijze:
Het deeg:
- 1)
Meng in een ruime kom de bloem, zout, griesmeel en de gist samen.
- 2)
Roer de zonnebloemolie bij het lauwwarme water.
- 3)
Giet het water mengsel geleidelijk in de kom en kneed het deeg op middelhoge snelheid in 4-5 minuten soepel.
- 4)
Dek het deeg met een theedoek af en laat het voor 60 minuten rijzen op een warme plek.
Gekarameliseerde uien:
- 1)
Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de uien toe.
- 2)
Voeg de kaneel, kurkuma, zout, zwarte peper, kristalsuiker en de Ketjap manis erbij.
- 3)
Bak de uien in 8-10 minuten zacht en glazig.
- 4)
Zet opzij een bord en laat de uien volledig afkoelen.
Batbots vormen:
- 1)
Stort het gerezen deeg op je werkblad en kneed het met de hand voor 1-2 minuten door.
- 2)
Vorm het deeg tot een staaf en snijd er stukjes uit van elk 80 gram.
- 3)
Vorm elk stukje deeg tot een bolletje en dek ze weer af voor 15 minuten.
- 4)
Druk een bolletje deeg plat tot een ronde plak en verdeel in het midden twee eetlepels gekarameliseerde uien.
- 5)
Breng de zijkanten van het deeg naar het midden en knijp het deeg stevig samen.
- 6)
Draai de batbot om en druk het deeg ietsjes plat.
- 7)
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en druk de batbot nog iets platter.
- 8)
Bak de batbot aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar.
- 9)
Serveer de batbot met een soep naar keuze en eet smakelijk!
19 Comments
Fig3n
23 maart 2021 at 18:47
Hoi lieve fatima, kan je dit ook in silex afbakken?
Fatima El Irari
25 maart 2021 at 11:26
Hi Fig3n,
Jazeker, dat kan ook.
Margarita
10 april 2021 at 17:43
Vanmiddag deze broodjes gemaakt. Ze zijn ecgt heerlijk en zo makkelijk te maken. Een geweldig recept wat ik zeker vaker ga maken.
Fatima El Irari
11 april 2021 at 13:36
Hi Margarita,
Aah super lief, dankjewel! Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt. Xx
Yrk
23 maart 2021 at 20:52
Hoi lieve Fatima,
Ga het morgen proberen, zeer benieuwd!! Kan ik griesmeel vervangen voor iets anders of weglaten?
Liefs
Fatima El Irari
25 maart 2021 at 11:26
Hi Yrk,
Ah leuk! Je kunt de griesmeel vervangen door extra bloem
Stefanie Fack
3 april 2022 at 18:56
Hey,
Ik heb deze net gemaakt en een uur laten rijzen maar de deeg plakte volledig. Nochtans heb ik alles gevolgd. Het werd een brei de deeg. Wat zou ik verkeerd gedaan hebben?
De ajuintjes zijn wel heel lekker.
Ns
28 maart 2021 at 00:46
Kan je deze broodjes ook invriezen?
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:36
Hi Ns,
Ja, hoor dat kan zeker. Je kunt ze dan het beste invriezen wanneer ze nog lauwwarm zijn.
Jasmien
8 april 2021 at 21:28
Ziet er super uit! Kan je deze makkelijk invriezen?
Fatima El Irari
11 april 2021 at 13:33
Hi Jasmien,
Dankjewel! Jazeker, je kunt de batbots invriezen wanneer ze nog lauwwarm zijn. Xx
Ma
1 april 2023 at 10:39
Lieve Fatima, bedankt voor jou heerlijke recepten, mooi boek aangeschaft omdat ik respect heb voor jou als mens en uiteraard je bakkunsten:-) Blessed fijne Ramadan.
Fatima El Irari
4 april 2023 at 08:13
Hi lieve Ma,
Wat een lief berichtje zeg! Bedankt lieve schat en ik wens jou en je naasten ook een gezegende Ramadan inschallah. Xx
Noura
14 april 2021 at 11:03
Salam wa3laikoum Fatima,
Allereerst Ramadan mubarak! Ik hoop dat het goed met jou en jouw familie gaat.
Over de batbots: kan ik deze ook in de oven afbakken? Zo ja op hoeveel graden en hoelang ongeveer?
Liefs
Fatima El Irari
14 april 2021 at 23:47
Alaikoem salaam Noura,
Bedankt lieverd, ramadan mubarak! Jazeker, je kunt de batbots ook in de oven bakken. JE bakt ze dan op 200 graden voor ongeveer 25-30 minuten. Ondertussen gewoon even goed in de gaten houden, omdat toch elke oven weer anders is. Xx
narjis
21 april 2021 at 11:44
Hallo,
Kan je deze recept ook gebruiken om batbots zonder vulling te maken ?
Alvast bedankt voor jouw antwoordt
Fatima El Irari
4 mei 2021 at 11:00
Hi Narjis,
Ja hoor dat kan zeker.
Samie
22 april 2022 at 07:54
Hi Fatima, dank voor je recepten! Goede Ramadan gewenst!
Ik wil deze Batbots maken voor op de verjaardag van mijn zoontje om bij de soep te serveren. Zou jij ze een dag van te voren maken? En hoe zou jij ze dan bewaren? En als je ze warm wilt maken dan weer even in de pan of oppiepen in de oven? Dank! Groet Samie
Leila
6 april 2023 at 14:56
Hoi Fatima, bedankt voor je heerlijke recepten. Bij mij worden de batbot altijd heel hard tijdens het bakken. Wat doe ik verkeerd denk je? Alvast bedankt voor je bericht