Ingrediënten: (10 stuks)
Voor het deeg:
.
- 500 gr. bloem
- 1 tl. kristalsuiker
- 1 tl. zout
- 280 ml lauwwarme melk
- 1 zakje gedroogde gist
Gehakt vulling:
- 300 gr. gehakt, gemarineerd
- 1 ui, in schijfjes
- 3 kleuren paprika, in blokjes
- 200 gr. champignons, in schijfjes
- 2 etl. tomatensaus
- 1 etl. chilisaus
Extra:
- geraspte kaas
- cheddar kaas
Bereiding:
- Mix in een ruime kom de bloem samen het zout.
- Giet de melk in een aparte kom en voeg hier de gedroogde gist en de kristalsuiker bij. Roer dit samen, dek het mengsel af en laat het voor 5 minuten staan tot het gist papje begint te schuimen en je de gist goed kunt ruiken.
- Giet het papje vervolgens in stappen bij de bloem en kneed het deeg op hoge snelheid goed door.
- Stort het deeg vervolgens op je werkplek en kneed deze nog even door met wat zonnebloemolie.
- Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats hier het deeg in. Dek de kom af met folie en een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien mooi lichtbruin.
- Schep het gemarineerde gehakt erbij, verkruimel deze met de houten lepel en bak deze mooi goudbruin aan.
- Schep de champignons en de paprika stukjes erbij en bak geheel mee.
- Wanneer het gehakt gaar is laat je deze geheel afkoelen.
Batbot vormen en vullen:
- Stort het gerezen deeg op je werkblad en kneed deze even door.
- Vorm het deeg tot een lange rol en dek het deeg af voor 10 minuten. Op deze manier kan het deeg weer samentrekken en zal het vormen van de broodjes straks soepel gaan.
- Vet je handen in met zonnebloemolie en knijp met je wijsvinger en je duim een bolletje deeg.
- Vorm het deeg tot een mooi rond bolletje en plaats deze op de ingevette werkplek.
- Werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af en dek alle deeg bolletjes weer af voor 15 minuten.
- Druk het bolletje deeg plat tot een ronde plak van ongeveer 1 cm dikte.
- Schep ongeveer twee volle eetlepels van de gehakt vulling in het midden en verdeel boven de vulling een plakje cheddar kaas of wat geraspte kaas.
- Breng de zijkanten van het deeg naar het midden en druk het deeg in het midden goed samen.
- Druk vervolgens het bolletje deeg iets plat en zet het deeg met de naad naar beneden even apart op je werkblad.
- Dek het deeg weer voor ongeveer 10 minuten af voordat je ze gaat afbakken.
- Verwarm de koekenpan op middelmatig vuur.
- Plaats de batbot in de koekenpan en druk de batbot nog ietsjes aan. Bak de batbot aan beide kanten mooi goudbruin.
- Plaats de gebakken batbot op een bord en dek het bord af met een theedoek.
Liefs,
Fatima
257 Comments
Jasmine
16 mei 2015 at 19:13
Tbarkellah 3la uw duidelijke foto’s en uitleg meid!!
Als ik de batbots maak, opvul en ze 10min laat rijzen dan komen er gaten in bij mij?
xfaatje
16 mei 2015 at 19:42
Salaam Jasmine, Super lieve compliment! Dankjewel lieverd. Dit komt doordat de vulling denk ik toch nog een beetje warm is. Dit kan ook zijn doordat je het deeg niet genoeg hebt laten rusten wanneer je bolletjes had gemaakt.En het kan er ook nog eens aan liggen, dat je misschien de bolletjes deeg te plat hebt gemaakt en het deeg hierdoor te dun is. Als je de volgende keer op deze 3 punten let, dan moet het inschAllah goed komen. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel meid. <3
Hayat
9 juli 2015 at 18:22
Hii, k had nooit gedacht dat het mij zou gaan lukken.. Tot nu toe dan haha. Ik ben ze aan het bakken alleen hoe zorg ik ervoor dat ook de zijkanten gaar worden. Het vuur staat al op zn allerzachtst en ze de onder en boven kant zijn al goudbruin helpp me
xfaatje
10 juli 2015 at 10:14
Hallo Hayat, Zo zie je maar weer hé. Super goed van je! Je kunt de batbot tegen de zijkant van de pan leggen, zodat deze ook warm worden en meebakken. Heeft het gesmaakt?
Mimi
24 april 2020 at 07:51
Fatima je recepten zijn geweldig !!
Ik wil deze maken maar heb geen melk in huis kan het zonder of is het een must ?!
Fatima El Irari
24 april 2020 at 12:21
Hi Mimi,
Bedankt lieve schat! Ja, hoor je kunt het deeg ook kneden met water i.p.v. melk. Xx
Aicha
24 april 2020 at 18:24
Ik heb enkel verse koningsgist in huis. Hoeveel kan ik hiervan gebruiken?
Fatima El Irari
25 april 2020 at 11:06
Hi Aicha,
Je gebruikt dan 21 gram.
Ashley
8 januari 2021 at 19:44
Hoi Fatima,
Allereerst wil ik zeggen dat je echt heerlijke recepten hebt! Ik heb deze heerlijke batbots gisteren proberen te maken. Helaas werd bij mij het deeg niet goed gaar tijdens het bakken. Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen (ik heb de batbots in de oven gedaan om ze te garen maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Helpt een deksel op de pan misschien?
Ook zag ik in andere recepten griesmeel als ingredient voor een batbot. Stel dat ik dit er de volgende x bij doe wordt het dan heel anders qua smaak en structuur?
Alvast heel erg bedankt voor je reactie.
Groetjes,
Ashley
Fatima El Irari
13 januari 2021 at 12:33
Hi Ashley,
Wat lief dankjewel! Als de batbot niet gaar wordt in de pan, dan kan dit liggen aan dat de broodjes misschien iets te dik zijn. Probeer de volgende keer de broodjes iets platter te drukken en een deksel op de pan werkt ook altijd goed. Verder is het erg belangrijk om het vuur niet al te hoog te zetten. En de batbots kunnen ook in de oven bereidt worden hoor.
Liefs, Fatima
khadija
16 mei 2015 at 19:26
Ze zien er heerlijk uit!
Dankjewel voor het delen.
K ga ze ook maken tijdens de ramadan in shaa Allah.
Fati
21 januari 2016 at 17:23
Hoi meid ik ben gekoppeld jou recepten
xfaatje
22 januari 2016 at 13:38
Hallo Fati,
Wat bedoel je precies?
Mella
14 mei 2016 at 11:59
ze bedoelt “gek op jou” maar denk dat woordenboek gekoppeld ervan gemaakt heeft
Sam
17 maart 2024 at 19:50
Hoi Fatima..
Bij worden de broodjes wat dikker als ik ze bak.. k druk ze plat genoeg op het aanrecht als k ze vul maar ook in de pan zelf.. dan alsnog worden ze wat dikker waardoor de ene kant dun is en de vulling is en de andere kant deeg.. dat eet niet lekker weg .. mischien heb k het niet lang laten rusten? Of niet genoeg olie tijdens het laten rusten van de deeg en het kneden ervan ? Hoor graag van je
Ibtissam
16 mei 2015 at 19:36
Heeeerlijk ! Ziet er yummi yummi uit ! Ga ze ook proberen en idd ideaal tijdens ramadan . Bedankt voor het plaatsen ! Hahaha moest lachen om jou moeders stukje ,komt me heeel bekend voor haha! mama’s <3
xfaatje
16 mei 2015 at 19:44
Haha dankjewel Ibtissam! Ja, deze batbots zijn echt lekker en vooral tijdens de Ramadan inschAllah! Haha mama’s iedereen herkent het wel denk ik. <3
Fatima
16 mei 2015 at 19:41
Ik heb ze gister ook gemaakt met het zelfde recept die jij ook hebt gebruikt. En ze waren heeerlijk! Zeker een aanrader voor de ramadan.
xfaatje
16 mei 2015 at 22:24
Hallo Fatima, goed om te lezen!
Umm F
16 mei 2015 at 19:55
Oh waauw maa shaa Allaah! Was afgelopen week nog opzoek naar een recept hiervoor maar alhamdulilaah is jouw recept het duidelijkst. Deze ga ik zeker proberen deze week in shaa Allaah, en indien een succes, ook regelmatig in de ramadaan. JazaakAllaahu gayran voor alle moeite die je doet voor je blogs, heel veel mensen hebben er profijt van alhamdulilaah. Ben al regelmatig doorverwezen naar jou blog hihi. Moge Allaah je zegenen en belonen ameen ❤️
Ps: welke deegmachine heb jij? En kan die een brooddeeg enzo aan of wankelt hij heel erg?
xfaatje
16 mei 2015 at 22:23
Salaam Umm F, super lief van je meid dankjewel! Leuk dat je het recept wilt uitproberen. Je zult er geen spijt van krijgen haha! Ik gebruik de Tristar MX4162 en hij werkt goed! Je kunt er prima, deeg, cake beslag etc. in maken geen probleem. <3
Umm F
23 mei 2015 at 14:52
JazaakAllaahu gayran. Heb het geprobeerd en ze waren heerlijk! Zou ik ze ook een dag van tevoren kunnen maken? En zoja, hoe zou ik ze dan het beste kunnen bewaren? Liefsx
f. Haddouty
16 mei 2015 at 20:18
Ik wil graag respecten
xfaatje
16 mei 2015 at 22:19
Sorry, wat bedoel je precies? Het recept? Die staat er bij.
Latifa
9 juni 2018 at 18:15
Hey faatje
Zou ik ze ook in de oven kunnen doen zo ja hoeveel graden en hoeveel minuten
Faiza
16 mei 2015 at 20:40
Heerlijk zien ze eruit tabarkAllah 3lik!
Welke soort kruiden gebruik jij? Xx
xfaatje
16 mei 2015 at 22:14
Dankjewel Faiza! Bedoel je de kruiden die ik gebruik voor het marineren van het gehakt? Zo ja, klik dan hier. <3
Loubna
17 mei 2015 at 06:26
Salem oe alaikum
Bedankt voor dit heerlijke recept!
Ik had alleen een opmerking over dat gehakt in de koelkast kan afkoelen.
Mij is altijd geleerd dat dat niet goed is voor het eten.
Ivm bacteriën etc.
Fatima heb jij misschien een foto van de tomatenpuree die jij gebruikt?
Mvg Loubna
xfaatje
20 mei 2015 at 14:34
Salaam Loubna, hier heb je eigenlijk wel gelijk in, want ik kan me herinneren dit ook ergens gehoord of gelezen te hebben. Bedankt voor de informatie meid. Ik gebruik de tomatenpuree van HAK. Dit zit in een rode verpakking. Bedankt. <3
Aicha
17 mei 2015 at 06:32
Jammie
xfaatje
20 mei 2015 at 14:32
<3
Mimi
6 oktober 2020 at 15:08
Slm kan je ook lege batbouts maken met deze resept?
Fatima El Irari
6 oktober 2020 at 17:33
Alaikoem salaam Mimi,
Jazeker, dat kan. Xx
Faiza
17 mei 2015 at 07:55
Bedankt❤️
Denise
17 mei 2015 at 11:34
Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik doe niet aan ramadan, dus ik ga deze binnenkort proberen te maken. Ben benieuwd!
xfaatje
24 mei 2015 at 21:00
Hallo Denise, Deze broodjes zijn ook zeker niet bedoelt alleen voor de Ramadan haha. Leuk dat je deze broodjes ook gaat uitproberen. Succes. <3
Fatimazahra
21 mei 2015 at 11:13
Salaam, zier er heerlijk uit tbarke Allah. Ik lees in j ingrediënten dat j suiker toevoegt maar lees t niet terug in de bereiding. Kan t weggelaten worden of moet t wel in t deeg?
xfaatje
24 mei 2015 at 09:17
Hallo Fatima, oh bedankt voor het aangeven, dan kan ik het even aanpassen. Als je wilt kun je de suiker weggelaten. ❤
Esme
21 mei 2015 at 19:17
Hmmmm… Ziet er lekker uit!
F
22 mei 2015 at 06:27
Ma sha Allah! Geweldig uitgelegd!
Love it! Voor een beginner is het echt fijn wanneer iemand duidelijk uitlegd :$
Shokran!
xfaatje
24 mei 2015 at 09:22
Dankjewel lieve meid! Ook ik weet hoe het is als je net begint met koken en dan wil je het liefst alles zo duidelijk mogelijk hebben hihi. Dankjewel lieverd! ❤
Kathleen De Wachter
21 april 2020 at 09:05
Salaam ,
Vraagje kan je deze op voorhand maken en dan invriezen ?
Fatima El Irari
21 april 2020 at 11:37
Alaikoem salaam Kathleen,
Jazeker, dat kan. Je kunt de batbot afbakken en invriezen wanneer ze nog lauwwarm zijn.
Evelien
22 mei 2015 at 09:21
Hallo, Ziet er heerlijk uit!! Kan ik de broodjes invriezen?
Zoja..eerst bakken er dan invriezen of nog “rauw” invriezen?
xfaatje
24 mei 2015 at 09:16
Dankjewel meid. Je kunt deze broodjes zeker invriezen. Maar je moet ze dan wel eerst afbakken, laten afkoelen en dan invriezen. ❤
roqaya
26 mei 2015 at 19:46
Hoi.
ziet er heerlijk uit. Jou uitleg en foto’s
erg leuk en duidelijk!
xfaatje
26 mei 2015 at 20:09
Hallo meis, Dankjewel voor je lieve compliment! <3
Zahra
28 mei 2015 at 10:18
Salaam ou3aleikoumou !
Lijkt me heerlijk ! Zo heerlijk dat ik het vandaag wil maken. Ik heb helaas geen gehakt in huis. Denk je dat het ook lekker is met tonijn uit blik ? Xxxx
xfaatje
29 mei 2015 at 19:44
Salaam Zahra, je kunt ook tonijn gebruiken hoor. Heb ik ook vaak gedaan en is net zo lekker hihi. <3
Ouissam
29 mei 2015 at 16:46
Hey meid, ziet er goed uit mashAllah ga ik zeker in de ramadan proberen in shaa Allah. Een vraagje is het ook te doen in de msemenpan? Of toch liever een tefalpan
xfaatje
29 mei 2015 at 19:43
Hallo OUissam, dankjewel lieve meid! Je kunt voor het afbakken van de batbot ook zeker een msemmenpan gebruiken hoor. Succes! <3
Zohra
11 mei 2019 at 09:45
Salam, ziet er heerlijk uit. Kan je misschien zeggen hoe lang het deeg moet kneden in de keuken robot?
Fatima El Irari
11 mei 2019 at 18:13
Ik kneed het deeg voor zeker 3 a 5 minuten op hoge snelheid.❤️
Ik
24 maart 2020 at 18:02
Hi Fatima,
Wat ziet dat er weer heerlijk uit maa shaa Allah. Ik heb als leek nog een vraag. Ik heb een kitchenaid (classic) op welke stand en hoelang moet ik dat precies kneden? 🙈
Can you help me out?
Liefs, Zohra
Fatima El Irari
25 maart 2020 at 13:40
Hi Zohra,
Bedaqnkt lieve schat! Je kunt het deeg eerst beginnen te kneden op lage snelheid (stand 2) en dan verhoog je de snelheid naar stand 4. Je kneed het deeg voor ongeveer 3-5 minuten zacht en soepel. Xx
Fayrouz
30 mei 2015 at 11:36
Hoi Faatje,
Wat een leuk recept zeg, mijn complimenten ook voor hoe je dit hebt opgeschreven !!
And guess wat ? Ik ben dit nu ook aan het maken en dacht ik laat even een reactie achter. Ga zo door meid! Xx
xfaatje
31 mei 2015 at 11:51
Hallo Fayrouz, bedankt voor je leuke en lieve compliment! Ben benieuwd wat je ervan vond. En heel graag gedaan hoor. <3
Fatima Sahbaz
1 juni 2015 at 12:34
Slm Faatje! Super leuke recepten met top uitleg, dank u wel hiervoor!
De batbots wil ook eens proberen Insh’Allah… Maar kan ik deze ook invriezen en hoe??
Bedankt xx
xfaatje
11 juni 2015 at 21:37
Salaam Fatima, super lief van je! Bedankt lieve meid. Je kunt deze broodjes zeker ook invriezen. Je bakt de broodjes af zoals uitgelegd. Laat ze dan afkoelen en vries ze direct in. Wanneer je er zin in hebt, haal je de broodjes uit de oven en verwarm je ze nog even kort in de oven of magnetron. <3
umharun
2 juni 2015 at 23:21
Salamoe alaikum lieve meid,
wat lijkt mij dit gerecht lekker zeg
ik ga inshallah morgen maken. ik had alleen een vraag over. kun je ook in de oven maken?
xfaatje
11 juni 2015 at 21:34
Salaam Umharun, dit is ook echt lekker haha. Je kunt deze broodjes ook zeker in de oven bereiden. Doet mijn moeder namelijk vaak haha. Succes meid. <3
Salwa
3 juni 2015 at 15:30
Selaam mag ik vragen wat bedoel je met theelepel? SOEP lepel of KOFFIE lepel? x
xfaatje
11 juni 2015 at 21:32
Salaam Salwa, ja natuurlijk mag je dat vragen. Met een theelepel bedoel ik dus echt een lepel die je gebruikt bij de thee. Je kunt het vergelijken met een koffielepel. Als je even op theelepel googled, en kijkt naar afbeeldingen. Succes meid.
Ashley umm rayan
8 juni 2015 at 14:37
Sallam ik ben ze nu aan het maken ben echt benieuwd hahah
Ik hou van je recepten alleen heb ik dit keer kip vulling
Xxx
xfaatje
11 juni 2015 at 21:22
Hallo Ashley, en is het nog gelukt? Hmm met kipvulling zijn deze broodjes ook heerlijk. <3
My Linh
10 juni 2015 at 09:44
Yumm! Dit gerecht lijkt heel erg op Koreaanse Pannekoek (Hotteok). Ik houd van dit soort doughy-stuff ^^
xfaatje
11 juni 2015 at 21:21
Hallo My Linh, oh wat grappig haha. Heb eerlijk gezegd nog nooit een Koreaanse Pannenkoek op. Zijn deze pannenkoeken gevuld?
Sarah
18 juni 2015 at 09:20
Hallo, de broodjes zien er echt heerlijk uit masha allah.
Ik heb een vraagje over het laten rijzen in de over. Moet je de oven voor verwarmen op een bepaalde graden en dan uitzetten?
Ik wil ze vanavond maken voor de iftar insha allah.
Soukran
xfaatje
18 juni 2015 at 11:29
Hallo Sarah, bedankt voor je lieve compliment! Je kunt de oven voor verwarmen, maar eerlijk gezegd doe ik dit alleen in de winter wanneer de keuken koud is. In de zomer doe ik dit bijna nooit. Heb je toch een iets koude keuken, dan raad ik je wel aan om de oven voor te verwarmen en dan uit te zetten. Succes, en alvast smakelijk eten. <3
Nissa
25 april 2020 at 16:10
Thnx lieve fatima voor u super gerechtjes. Vind het makkelijk hoe jij alles in de puntjes uitlegt.
TbarkAllah doe zo verder
Fatima El Irari
25 april 2020 at 22:06
Hi Nissa,
Graag gedaan lieverd! Bedankt voor je lieve compliment. Xx
soufia
18 juni 2015 at 10:59
Salaam Meid,
Ziet er heerlijk uit en echt een duidelijke uitleg!
zou je de deeg in de diepvries kunnen bewaren? Om voor een andere dag te kunnen maken of is dat niet aan te raden?..
gr
Soufia
xfaatje
18 juni 2015 at 11:29
Salaam Soufia, bedankt voor je lieve compliment! Ik bewaar af en toe het deeg in de koelkast, maar niet in de diepvries. Je kunt het deeg dus gerust afdekken met plastic en deze in de koelkast bewaren. Succes meid. <3
Youssra
19 juni 2015 at 14:33
Salam wa3alaykom, ziet er heerlijk uit. Ik wil het heel graag vandaag maken maar heb geen griesmeel in huis is het mogelijk ook zonder of is dit echt verplicht?
xfaatje
20 juni 2015 at 16:30
Salaam 3likoem Youssra, nee hoor je kunt deze broodjes ook maken zonder de griesmeel. Succes meid. <3
Nadia
19 juni 2015 at 15:45
Ze zien er heerlijk uit!! Kan ik ipv gedroogde gist ook een blokje gebruiken??
xfaatje
20 juni 2015 at 16:29
Hallo Nadia, Ja, hoor dat kan ook geen probleem. <3
khamissa
19 juni 2015 at 20:49
Salaam mo3alaykoum
Heb ze vandaag gemaakt maar heb de deeg op gevoel gemaakt. Maar wat ik van jou heb is om ze met olie uit te smeren ipv meel te gebruiken. Heel fijn om zo te werken met olie nooit meer met meel. Heel handig….thanx
xfaatje
20 juni 2015 at 16:28
Salaam 3likoem Khamissa, super om te lezen meid. Met zonnebloemolie gaat het ook veel makkelijker haha. <3
Sim
20 juni 2015 at 11:08
Ziet er heerlijk uit! Tbarkellah 🙂
Ik hbe ze gisteren gemaakt, was er totaal niet tevreden mee 🙁 Ze waren zo droog… ik heb geen keukenmachine, zou het daardoor komen? Het deeg was droog en tijdens het bakken ook hard..
xfaatje
20 juni 2015 at 16:27
Hallo Sim, Allah ibarkfiek meid. Het deeg hoort juist lekker zacht te zijn. Ik denk dat je het deeg te kort hebt gekneed. Heb je wel heel het water gebruikt, dat aangegeven staat in het recept? Ik denk dat je de volgende keer het deeg iets langer moet kneden en het ook goed moet laten rijzen. Volgende keer lukt het je inschAllah. <3
hulya
20 juni 2015 at 11:10
Wat een super mooie uitleg! Beter had het niet gekunt. Ziet er heerlijk uit. Bedankt voor het delen
xfaatje
20 juni 2015 at 16:25
Hallo Hulya, super lief van je! Bedankt meid. <3
mimi
21 juni 2015 at 11:47
Salammeid! Allereerst maa shaa Allah wat heb jij heerlijke en duidelijke recepten. Mijn vraag gaat eigenlijk over de bolletjes die je maakt. Ik heb nog steeds niet onder de knie hoe ik ongeveer even grote moet maken. Wst resulteert in broodjes van verschollemde formaten haha. Heb je tips voor mij hoe ik dat kan verbeterem?
xfaatje
22 juni 2015 at 08:17
Salaam 3likoem Mimi, bedankt voor je super lieve compliment meid, Allah ibarkfiek! Ik kan je een tip geven om gelijke bolletjes te maken. Wat je kunt doen is wanneer je het deeg hebt laten rusten het uitrollen in een rechthoekige vorm. Dus eigenlijk gewoon een lange staaf. Pak dan een mes en snijd de rechthoekige deeg in het midden. Je hebt dan twee delen deeg zeg maar. Die snijd je dan ook weer in het midden, en als het kan snijd je die ook weer door het midden. Zo heb je gelijke bolletjes schat. Wat je ook kunt doen is de bolletjes deeg afwegen. Hoop dat je hier iets aan hebt. Als je foto’s nodig hebt om te kijken wat ik precies bedoel, dan kun je naar het recept van de kruidenboter olls. Daar laat ik zien hoe je het deeg gelijk kunt snijden. Succes meid. <3
kloudia
23 juni 2015 at 12:32
Hoi, dankjewel voor dat mooi en lijkt heel lekker batbot. Ik maakt het vandaag voor het eerst alleen zit zulke schuurtje in mijn bolletjes hoort het zo? Wilde foto bij toevoegen alleen lukt me niet. Alvast bedankt
xfaatje
24 juni 2015 at 09:17
Hallo Kloudia, bedankt voor je lieve compliment. Als je het deeg niet lang genoeg laat rusten, en direct bolletjes gaat vormen van het deeg dan zullen er scheurtjes in het deeg ontstaan. Dus de volgende keer voordat je de bolletjes gaat maken moet je het deeg echt minstens 10 minuten laten rusten.
Umm
28 juni 2015 at 13:58
Lieve Faatje,
Ik wil je bedanken voor alle recepteren die je met ons deelt. Wat jouw site uniek maakt is dat je het echt stap voor stap uitlegt inclusief duidelijke foto’s.
Bedankt en ga zo door!
Veel liefs.
xfaatje
28 juni 2015 at 19:19
Hallo Umm, bedankt voor je super lieve complimenten! Moge Allah swt jou belonen voor je lieve woorden. <3
Umm
29 juni 2015 at 16:45
Ameen. Moge Allah jou belonen voor het delen van jouw heerlijke recepten. Ik ben nu bezig met jouw batbot maar heb er alle vertrouwen in dat het moet lukken.
Liefs van mij.
Ps: recepteren moet recepten zijn natuurlijk haha!
xfaatje
30 juni 2015 at 07:10
Hallo Umm, Allahoema Ameen lieverd. En wat vond je van de batbots? <3
fadilla
28 juni 2015 at 20:51
dag
ik had ze ook gemaakt met een ander recept maar het deeg was wat te plakkerig in de mond.
hoe weet ik of er voldoende melk in zit en die 1 theelepel gist is dat 1 zakje gist van dr oetker voldoende. volgende keer probeer ik jouw recept
bedankt alvast
xfaatje
29 juni 2015 at 07:43
Hallo Fadila, wanneer je een samenhangend deeg hebt dat elastisch is, dan weet je dat je genoeg melk hebt toegevoegd. Ik gebruik ook het zakje gist van Dr. Oetkerm, maar hier gebruik je maar 1 eetlepel van.
Houda
3 juli 2015 at 15:40
Dag lieverd, je bent een toppertje in de keuken petje af hoor! Ik had een vraagje, als je de broodjes gaat afbakken gebruik je dan olie of boter in de koekenpan.. Xx
xfaatje
5 juli 2015 at 15:36
Hallo Houda, Bedankt lieve schat! Nee, hoor is niet nodig meis. Tenzij je niet een anti-aanbak koekenpan hebt. Dan zal ik wel een klein beetje zonnebloemolie gebruiken. <3
Karima
5 juli 2015 at 18:10
Love your blog ❤️
xfaatje
6 juli 2015 at 11:03
Hallo Karima, haha thank you! <3
Rose
6 juli 2015 at 12:38
Salamoe alaikoem,
Baraka Allahoe feeki voor het delen van jouw recept.
Heb het ook gemaakt en mijn gasten waren er dol op.
Liefs!!
xfaatje
6 juli 2015 at 13:41
Salaam Rose, Ben blij te lezen dat jullie hebben gesmuld Alhamdoelilah! Graag gedaan meis. <3
laliyala
6 juli 2015 at 16:17
Hoeveel broodjes krijg je ongeveer uit dit recept?
xfaatje
7 juli 2015 at 06:59
Hallo Laliala, 10 stuks.
Sarrah
9 juli 2015 at 11:08
Hoi, Ik wil deze vanavond maken voor zaterdag. Kan ik ze dan gewoon in de oven doen op 150 graden? Of eerst ontdooien in de magnetron? Bedankt alvast voor je reactie.
xfaatje
9 juli 2015 at 12:02
Hallo Sarrah, je kunt de broodjes op voorhand al maken en in de diepvries stoppen. Haal ze op de dag zelf uit de diepvries en laat ze even ontdooien in het zakje. Verwarm de broodjes dan kort in een koekenpan of in de oven.
Jamila
12 mei 2019 at 11:31
Liefste Fatima voor die batbots is dat ongeveer 50gr per bol xxx
Fatima El Irari
12 mei 2019 at 15:28
Hi Jamila,
40 a 50 gram.❤️
Chaimae
10 juli 2015 at 16:28
Hoii ik wil dit recept ook uitproberen vanavond alleen heb nog een klein vraagje, nadat je de vulling erin hebt gezet kan je ze dan meteen afbakken of moet je nog een bepaalde tijd wachten.
Ps sorry voor bovenstaande reactie die was perongeluk haha!
xfaatje
13 juli 2015 at 13:13
Hallo Chaimae, Wanneer je alle broodjes hebt gevuld en plat hebt gedrukt kun je de broodjes direct afbakken hoor. Succes. <3
noor
11 juli 2015 at 18:03
Salam Fatima,
Heb ze gemaakt, maar ze zien er droog uit. Het lijkt op gewoon marokkaans brood en niet op batbot. Heb ipv een el gist het hele zakje gebruikt. Voor de rest geen melk. Wel steeds goed laten rusten. Ik heb jouw ander recept v de gewone batbot ALS eerste gevolgd en toen dit recept afgemaakt vwb de vulling. Ik vind het wel vreemd dat de twee recepten voor wat betreft de basis zo van elkaar . Is dat een bewuste keuz, omdat het broodje voor de vulling Anders Moet zijn? Hoop InshAllah dat ik het snel onder de knie krijg, begin nu wel hoop Te verliezen.
Beslama u
xfaatje
13 juli 2015 at 10:55
Hallo Noor, allereerst wil ik even aangeven dat de melk de broodjes juist zacht maakt. En welk ander recept bedoel je precies? Bedoel je de mini batbot? Die kneed ik inderdaad zonder melk, omdat deze iets anders moeten zijn dan de gevulde batbots. Ik hoor het graag, dan kan ik je verder helpen.
kien
13 juli 2015 at 23:53
Kan ik de helft van de ingrediënten gebruiken? Zodat k maar 5 broodjes krijg?
xfaatje
14 juli 2015 at 09:08
Hallo Kien, Ja dat kan zeker.
Saffira
24 juli 2015 at 13:35
Salaam,
Voor deze dezelfde vraag kan ik deze na het bakken ook invriezen?
Bedankt voor jouw snelle reactie! Top recepten
ouiss
27 juli 2015 at 16:32
Hallo faatje, super dat je je kookkunsten met ons deelt! Ik zie bij de ingredienten van het deeg dat er suiker bij moet. Maar ik zie het niet terug in de omschrijving ? Liefs ouiss
xfaatje
28 juli 2015 at 08:38
Hallo Ouiss, bedankt hoor! Ja er hoort inderdaad suiker bij. Ik zal het even in de bereidingswijze erbij zetten haha. Bedankt! <3
Bouchra
23 september 2015 at 12:33
Supermooi recept! Ben dol op je werk. Ik heb deze broodjes ook gemaakt maar dan worden de broodjes zo dik waardoor de randen wit blijven en de inhoudt propt zich aan 1 kant van het deed. Wat doe ik verkeerd?
xfaatje
23 september 2015 at 12:42
Goedemiddag Bouchra, Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Je kunt de volgende keer erop letten dat je het bolletje gevulde deeg iets platter drukt. Wat betreft de vulling is het misschien een idee om het gehakt iets meer te kruimelen en de groenten iets kleiner te snijden. Zo kun je de vuulling meer over de oppervlakte verdelen. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je.
khadija
7 november 2015 at 13:32
Kan je ook fijne tarwe giesmeelgebruiken
xfaatje
9 november 2015 at 09:07
Hallo Khadija, ja hoor kan ook.
Julide
8 november 2015 at 19:15
Het ziet er erg lekker uit
Ik ga het morgen ook proberen
Erg duidelijk uitgelegd ??????
xfaatje
9 november 2015 at 08:59
Hallo Julide, dankjewel meid!
jorine
5 december 2015 at 16:33
Hallo,even een vraagje..kan ik de batbot ook invriezen?of hoe kan ik ze langer bewaren??
xfaatje
5 december 2015 at 20:51
Hallo Jorine,
Ja, hoor je kunt de batbot makkelijk invriezen.
jorine
6 december 2015 at 14:50
bedankt, vandaag gemaakt met alleen uw gemarineerde gehakt en ceddar kaas…heerlijk..
alleen nog een vraag hoeveel moet het deeg rijzen en moet ik de batbot gebakken invriezen of rauw?..
ze zijn echt super lekker en heel goed uitgelegd..bedankt
xfaatje
7 december 2015 at 10:29
Hallo Jorine,
Alleen met gehakt en kaas zijn deze broodjes ook heerlijk inderdaad hmm! Het deeg moet zeker 60 minuten rijzen en als je de batbot wilt invriezen, dan doe je dit nadat je de broodjes hebt afgebakken en ze nog ietsjes warm zijn. Bedankt voor je lieve compliment!
Samira
9 december 2015 at 09:32
Tbarka Allah 3lik….lekker zoals gewoonlijk. Deze wil ik ook maken maar dan ff zonder vulling voor uit te proberen. Moet ik dan nadat ik bolletjes heb gemaakt en ze zijn gerezen beetje platdrukken en dan beginnen met bakken? Chokran hbiba alvast
xfaatje
9 december 2015 at 10:44
Hallo Samira,
Ik heb op je voorgaande vraag geantwoord. Succes Xx
senna
2 januari 2016 at 22:08
Ik heb ze ook gemaakt en waren heerlijk. Soekran meid.
xfaatje
6 januari 2016 at 12:36
Hallo Senna,
Super! Heel graag gedaan hoor Xx
Deborah
21 januari 2016 at 17:01
Salaam,
Ik zou graag willen weten welke gist ik moet gebruiken?
Alvast bedankt
xfaatje
22 januari 2016 at 13:38
Alaikoem salaam Deborah,
Ik gebruik de gedroogde gist uit een zakje van Dr. Oetker.
Maryam
12 februari 2016 at 15:57
Heey Faatje,
Ik sta op het punt om die batbot te maken maar heb geen gist in huis.. Is het mogelijk om het ook met bakpoeder te doen? En anders zou ik een gist blokje moeten halen maar weet de verhoudingen daar niet van..
Hoop zsm op je antwoord! Xx
xfaatje
14 februari 2016 at 17:09
Hallo Maryam,
Excuses voor mijn late reactie. Is het nog gelukt?
Fad
14 maart 2016 at 08:56
Hai, kan ik de broodjes ook opwarmen in de oven en dan heb ik het over resterende broodjes die ik niet ga vullen? Xx
xfaatje
14 maart 2016 at 10:48
Hallo Faadje,
Ja hoor dat kan zeker! x
Sam
8 april 2016 at 23:37
Hey faatje,
Ik heb een vraagje stel dat ik 20 batbots maak moet ik dan het hele recept verdubbelen inclusief de gist?
Groetjes,
Sam
xfaatje
12 april 2016 at 08:12
Hallo Sam,
Ja, dat raad ik je wel aan. Succes! x
Umm N.
12 april 2016 at 15:57
Assalamoe alayki Fatima.
Ik heb de broodjes zojuist gemaakt en ze zijn echt heerlijk!! Echt een superrecept.
Baarakallaahoe fieki!!
xfaatje
18 april 2016 at 07:06
Salaam alaikoem Umm N,
Ah, super meid! Heel graag gedaan lieverd! Xx
Iris
7 november 2020 at 16:25
Chokran! Vandaag deze broodjes gemaakt en ze zijn heerlijk 😊. Bedankt voor je goede uitleg, het was makkelijk te volgen
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:33
Hi Iris,
Wat goed! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx
Carolien
11 mei 2016 at 07:06
Ik heb een keer marokkaans brood geprobeerd te bakken en ze werden niet lekker zacht. Kan dat komen doordat ik er geen aluminium overheen heb gedaan? Want volgens mij lijkt het wel op elkaar..
Verder was het brood ook lekker en luchtig, alleen was de korst keihard.
Groetjes carolien
Carolien
11 mei 2016 at 13:58
Oh en nog een vraagje: de meeste recepten doen water bij het deeg i.p.v. Melk. Kan je mij vertellen wat het verschil is?
Alvast bedankt!
xfaatje
12 mei 2016 at 06:34
Hallo Carolien,
Klopt, je kunt of water of melk gebruiken. Als je melk gebruikt, dan krijg je een iets zachter deeg. Melk gebruik ik vaak voor de zoete broodjes of in dit geval dan voor deze batbot. Maar je kunt ook prima enkel water gebruiken. Succes!
Sabrina
28 mei 2016 at 15:41
Wat voor kruiden gebruik je in gehakt?
xfaatje
6 juni 2016 at 06:41
Hallo Sabrina,
Zie hieronder aub!
https://uitdekeukenvanfatima.nl/gehakt-marinade-2/
Najlae
3 juni 2016 at 08:06
Hoi Faatje,
Bedankt voor al je heerlijke en duidelijk omschreven recepten. Je recepten zijn voor mij in elk geval heel vaak een redding in nood :-D. Ik heb gisterenavond deze batbots gemaakt en ze smaken inderdaad erg lekker. De broodjes werden bij mij uiteindelijk alleen wel erg dik/bol waardoor je soms meer deeg dan vulling proefde. Heb jij een idee waar dit aan kan liggen? Ik heb ze naar mijn idee wel goed platgedrukt..
Liefs
xfaatje
6 juni 2016 at 07:00
Hallo Najlae,
Aah, zo lief van je! Allahoema Bareek lieverd! Nou als je batbot iets te dik zijn, dan raad ik je aan om de bolletjes eerst iets kleiner te vormen. Daarna moet je proberen om bij het platdrukken van het deeg dit zo dun mogelijk te doen. Wel opletten dat het weet niet TE dun is, want dan kan je deeg scheuren. Succes meis! Xx
Sanae
7 juni 2016 at 13:06
Ik wil verse gist gebruiken hoeveel heb ik dan nodig?
xfaatje
7 juni 2016 at 13:14
Hallo Sanae,
Ongeveer een volle theelepel.
Hanane
8 juni 2016 at 10:32
Hey fatima,
een vraagje. ik wil het graag ook maken maar heb geen fijne griesmeel in huis. op mijn zak staat moyenne. kan ik het ook met moyenne griesmeel maken?
xfaatje
8 juni 2016 at 12:59
Hallo Hanane,
Ja, hoor dat kan zeker! Succes meid Xx
Hajar
9 juni 2016 at 19:49
Salam, echt een super recept. Ik heb een vraagje ik heb het gevoel dat de zijlant niet goed bakt, waardoor mijn batbots te bruin zijn geworden. Hoe kan dat?
xfaatje
10 juni 2016 at 07:25
Hallo Hajar,
Je moet het vuur sowieso op de middelmatige stand zetten. Je kunt de batbot op de zijkanten leggen tegen de rand aan, zodat de randen ook iets kunnen kleuren. Bedankt Xx
nour
10 juni 2016 at 12:57
Salam faatje,
In je recept staat 1.5 thl gist, maar in de commentaren heb je het over 1 thl gist. Hoeveel gist gebruik je precies….weet je toevallig ook hoeveel gram dit is?
xfaatje
10 juni 2016 at 13:07
Alaikoem salaam Nour,
Het is 1.5 thl. gist. Ik zal het even aanpassen. Sorry, ik weet niet hoeveel gram dit is.
N
11 juni 2016 at 11:54
Salaam Fatima,
Er staat dat je de gist met wat lauwe melk en suiker in een kommetje apart moet doen. Bedoel je daarmee de hele 400ml? Zo niet vind ik nergens terug wanneer je het mengsel van gist melk en suiker moet toevoegen aan de bloem?
xfaatje
11 juni 2016 at 23:58
Alaikoem salaam Nina,
Van de 400 ml water pak je ongeveer 3 eetlepels water en daarmee maak je het gist papje. Het gist papje giet je gewoon gelijk bij de bloem.
Rezan
17 juni 2016 at 17:30
Ze zijn lekker uit bedankt voor lekkere recepten ik heb vaak u recepten geprobeerd bij mij altijd gelukt en perfecte resept
xfaatje
19 juni 2016 at 11:41
Hallo Rezan,
Super! Bedankt voor je lieve bericht!
Sarah Ettayeby
18 juni 2016 at 18:53
Hoi!
Ik wilde eventjes zeggen dat je recepten top zijn! De batbotjes zijn supergoed gelukt! Thank you en ga zo Door!
Xx
xfaatje
20 juni 2016 at 10:46
Hallo Sarah Ettayeby,
Super lief! Dankjewel hoor! Xx
Sak
20 juni 2016 at 12:05
Salaam fatima, ziet er heeerlijk uit tbarkallah!! Ik vroeg me af of ik ook grove smida kan gebruiken. Heb namelijk de fijne niet maar wel de andere graag hoor ik dit can je xxx
xfaatje
20 juni 2016 at 13:34
Ja, hoor die kun je ook gebruiken geen probleem! Succes!
Nour
22 juni 2016 at 22:27
Ik ga ze morgen proberen!! 😀 ze zien er zo overheerlijk uit! Een klein vraagje: Smeer je je pan in met vetstof voor je ze bakt?
Groetjessss
xfaatje
22 juni 2016 at 23:09
Nee, ik vet de koekenpan niet in, want ik heb een anti aanbaklaag. Als je dit niet hebt, dan raad ik je wel aan om de koekenpan even in te smeren Xx
Nour
23 juni 2016 at 12:00
Okido! Dankjeweeeeel! Ik heb er zoveel zin in!! k ga ze bakken in m’n msemmenpan. Xxx
faatje
24 juni 2016 at 20:48
MashaAllah wat een goed recept en duidelijk. Ik heb ze zo vaak geprobeerd en ze wilde maar niet lukken. Met jou recept eindelijk gelukt!!!
Baraka Allaho fiki…
ga zo door.
xfaatje
27 juni 2016 at 08:29
Hallo Faatje,
Aah, super! Dankjewel lieve schat! Xx
Salima
25 juni 2016 at 11:57
Hoi! Ff een vraagje, wat kan ik t beste doen om ze net voor maghreb af te bakken. Want mijn deeg heeft nu een uur gerezen maar als ik ze nu ga maken dan zijn ze niet zo vers. Kan ik de gerezen deeg gewoon 5 uur laten of alvast rondjes maken en dan laten of gewoon in de koelkast bewaren? ?
xfaatje
27 juni 2016 at 09:36
Hallo Salima,
Je kunt het deeg in de koelkast zetten, nadat het lang genoeg heeft gerezen. Wat ik altijd doe is de batbot gewoon allemaal afbakken en net voor de magreb even opwarmen in de koekenpan en serieus ze smaken dan ook heerlijk!
umm r
26 juni 2016 at 18:58
Salamu allaykum,
ik heb ze gisteren gemaakt. En ik ben er heel trots op ze zijn heel goed gelukt. Echt super blij, goed hoor meid jouw receptenzijn altijd zo duidelijk.
xfaatje
27 juni 2016 at 11:23
Alaikoem salaam Umm R,
Super meid! Je mag ook zeker weten trots op jezelf zijn! Heel lief, bedankt lieverd! Xx
Brenda
29 juni 2016 at 17:32
Hoi!
Wat houd 1.5 thl gist ongeveer in? Ik gebruik dan die droge gist zakjes van dr oetker van 8 gram.. 1 zakje genoeg of wat raad je aan? Een theelepel kan qua grootte ook weleens verschillen. Ik heb al eens batbot gemaakt maar was niet tevreden over het deeg. Wil jouwe heel graag uitproberen ?
xfaatje
30 juni 2016 at 06:59
Hallo Brenda,
Met 1,5 thl. Gist bedoel ik dus 1 hele theelepel+ een halve theelepel. Maar 1 zakje gedroogde gist is ook voldoende voor het deeg. Dit recept lukt mij en vele andere altijd, dus jou hopelijk ook! Succes meis Xx
Chaimaa
21 juli 2016 at 13:14
Salaam fatii,
Tbarellah 3lik, je hebt echt super duidelijke en lekkere recepten. Ik wilde zojuist batbout broodjes maken, alleen heb ik geen melk. Zou dit eventueel ook met water lukken?
Kusjes, Chaimaa
xfaatje
21 juli 2016 at 13:34
Alaikoem salaam Chaimaa,
Allah ibarkfiek lieve schat, erg lief! Ja, hoor je kunt ook prima water gebruiken geen probleem. Succes meis! Xx
Paul
28 november 2024 at 16:46
Ik heb u recept geprobeerd en de batbots 30 minuten in de oven gedaan op 200 gr.
De broodjes rijzen dan nog wat na en worden dus dikker maar fantastisch lekker
Siham
10 oktober 2016 at 11:07
Salam fatima.. ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren echt zo lekker!! Ik heb precies zelfde keukenmachine als de jouwe besteld dus nu ga ik lekker aan de slag met al je deegwaren recepten!! Super super duidelijke uitleg!! Nog even random een vraagje.. wanneer komt er een Marokkaans brood recept.. ik wacht echt op jouw recept zodat ik zeker weet dat het lukt hihihi
Bedankt voor alle moeite topper!!
Dikke kus
xfaatje
10 oktober 2016 at 12:00
Hallo Siham,
Aah super meis! Deze week ga ik een recept delen inschAllah, dus komt helemaal goed! Xx
Dounia
16 oktober 2016 at 16:55
Haaaaj
Moet het deeg veel opstijgen of een beetje ?
Fatima
17 oktober 2016 at 06:16
Hallo Dounia,
Het deeg rijst iets minder dan het dubbele. Welke gist gebruik je?
Sivan
18 oktober 2016 at 14:08
Heey lieverd.. als een jong getrouwde vrouw ken ik eigenlijk niet zo heel veel recepten.. jou blog helpt mij altijd om iets lekkers thuis op tafel neer te zetten.. dankjewel! Nou wilde ik vragen of deze batbots ook met zelfrijzend meel ipv bloem kunnen gemaakt worden? X
Fatima
19 oktober 2016 at 07:25
Hallo Sivan,
Dat is een lief complimentje! Eerlijk gezegd zou ik geen normaal bloem gebruiken, omdat in zelfrijzend bloem bakpoeder zit. Bij de bloem zelf ga je ook nog eens gist toevoegen daarom. Xx
Melek
21 oktober 2016 at 17:07
Selam aleykum! Leuke site heb je ten eerste.
Ten 2de heb ik vraagje ik wil deze broodjes proberen maar kan het ook met maismeel ipv van bloem? Dat schijnt gezOnder te zijn namelijk… En weet je toevallig of ik irmik (durum buğdayı irmiği) kan gebruiken? Ik woon namelijk in turkije dus dat is wat ik hier kan vinden aan griesmeel.. alvast bedankt! En ik zal vast meer van je recepten gaan proberen want vind dat je alles super goed uit legt maşallah voor jou!
Groetjes melek
Rayhana
31 december 2016 at 20:54
Hoi Fatima, heb precies je recept gevolgd tijdens het bakken in zo een marokkaanse koekepan … waren zo mooi bruin etc … maar daarna wilde ik proeven en was het binnen nog niet gaar de deeg… wat doe ik niet goed??? De pan goed verwarmen ?? Want ik had laag vuurtje gedaan en hij werd mooi dik tijdens het bakken
Fatima El Irari
3 januari 2017 at 07:40
Hallo Rayhana,
Dan denk ik dat je de broodjes(buitenkant) te snel hebt gebakken. Voordat je begint verwarm je altijd de koekenpan op laag vuur. Als de pan al te warm is wanneer je de broodjes afbakt, dan zullen de broodjes tijdens het bakken gelijk bruin kleuren. Hierdoor denk je dan dat de broodjes gaar zijn, maar dat is dus niet. Ik raad je aan de volgende keer de pan op middelmatig vuur te verwarmen en de broodjes dan rustig af te bakken.(nooit vuur te hoog zetten)
Meryem
19 januari 2017 at 18:28
Salammmm,
Aan de reacties te zien is het iedereen gelukt Hahah behalve bij deze beginneling heel jammer ?
Fatima El Irari
20 januari 2017 at 07:31
Alaikoem salaam Meryem,
Ah de eerste keer kan het altijd mis gaan hoor en zelfs de tweede keer! Mag ik vragen wat er precies verkeerd is gegaan, dan kan ik je helpen.
Liefs Fatima
Suzan tolk
30 januari 2017 at 13:15
Hoi hoi
Stomme vraag wat voor tomatensaus gebruik je?
Fatima El Irari
21 maart 2017 at 08:47
Hallo Suzan,
Is geen stomme vraag hoor hihi. Ik gebruik de tomatensaus van Heinz uit een pakje.
Liefs Fatima
senna
15 februari 2017 at 19:57
Heerlijk heb ze ook gemaakt soekran
Jajat
10 april 2017 at 17:12
Salam aleykoem fatima,
Ik wil deze broodjes gehakt nu maken maar welke drooggist heb ik nodig die van albertheijn die groene zakje of die blokje die blauwe?
Gr
Fatima El Irari
11 april 2017 at 06:13
Alaikoem salaam Jajat,
Je hebt het groene zakje van de Albert Heijn nodig lieve schat.
Liefs,
Fatima
Geen
29 mei 2017 at 11:40
Spoed op hoeveel graden bak ik ze in de oven af en voor hoelang?
Heb ze al eens eerder gemaakt, maar toen in de pan.
Fatima El Irari
30 mei 2017 at 07:46
Hallo,
In de oven bak je ze op 180 graden voor ongeveer 30 minuten mooi goudbruin.
Groet,
Fatima
assma
2 juni 2017 at 13:03
Salaam alaikoem,
Ziet er heerlijk uit.
Zou ik ze helemaal klaar kunnen maken en dan half uur voor iftar kunnen afbakken. Zoja hoe moe en waar moet ik ze bewaren?
Zizi
2 juni 2017 at 18:49
Hoi Faatje,
Ik heb de batbot vandaag uitgeprobeerd en het is helemaal verkeerd gegaan.
Toen ik het al uit de oven had uitgehaald(ik heb geen oven aangezet) was het al vochtig..?
Daarna is de rest ook niet meer zo soepel gegaan helaas. Ik kreeg gaten in me deeg terwijl me vlees goed was afgekoeld.
Heb je misschien tips voor mij i love batbots and your recepten!
Help a girl out xx
Fatima El Irari
4 juni 2017 at 10:12
Hallo Zizi,
Als je gaten in het deeg krijgt, dan komt dit doordat je het deeg waarschijnlijk niet even hebt laten rusten. Toen je bolletjes van het deeg maakte heb je toen het deeg weer even afgedekt? En had je het gehakt goed gekruimeld tot kleine stukjes? Hierdoor kan het deeg ook scheuren als er te grote stukken in de vulling zitten.
Liefs,
Fatima
Chirine
14 juni 2017 at 07:45
Salaam,
Ik had het volgens mij al eerder gevraagd alleen weet ik niet meer bij welk recept. Misschien had ik het op YouTube gevraagd. Ik wilde graag weten hoelang ik het deeg moet kneden met de hand.
Jou recepten lukken trouwens altijd. Dankjewel daarvoor ?
Fatima El Irari
14 juni 2017 at 13:10
Alaikoem salaam Chirine,
Met de hand ben je wel iets langer bezig ongeveer 10 minuten. Maar ook met de hand kun je het deeg gewoon kneden hoor. Succes!
Liefs,
Fatima
Najat
17 juni 2017 at 09:17
Hallo Fatima, vandaag ga ik deze maken InshaAllah. Heb een vraagje..Kan ik bij gehakt ook een beetje tomatensaus toevoegen? Ik dacht dat maakt het nog lekkerder of niet? Ik volg je trouwens sinda kort op snapchat. Ik ging stuk toen je man de staande wand een reuzenrad noemde hihihi. Groetjes Najat
R
14 augustus 2017 at 13:45
Heyy
K had dit nog nooit gegeten of gemaakt maar wat is dit lkr zeg en wat een goede uitleg
Voor k het wist had k er 20 en voor k het wist waren ze op whahah
Nu voor de 2de x deze week aan het maken
Dankjewel
Fatima El Irari
14 augustus 2017 at 17:48
Hallo Roos,
Haha wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Nou ik eet er ook makkelijk een paar achter elkaar op hoor haha! Graag gedaan hoor.
Liefs,
Fatima
Donia
30 oktober 2017 at 12:16
Beste Faatje,
Jouw recepten zijn geweldig en je bent een enorme inspiratiebron voor mij.
Ik heb juist een vraagje ivm de batbot met gehakt.
Ik heb thuis een elektrisch kookplaat, lukt dit ook hierop? of moet het op een gasfornuis zijn?
Alvast bedankt.
Groetjes
Fatima El Irari
30 oktober 2017 at 13:32
Hallo Donia,
Wat ontzettend lief zeg, dankjewel! Jazeker, ook op een elektrische kookplaat kun je de batbot afbakken. Succes ermee! Xx
Liefs,
Fatima
Daphne
28 november 2017 at 23:54
Lijkt me heerlijk! Ga ik morgen maken.
Groetjes,
Daphne
Fatima El Irari
29 november 2017 at 07:23
Hallo Daphne,
Moet je zeker doen, want ze zijn echt heerlijk! Succes ermee!
Liefs,
Fatima
Deekie
11 januari 2018 at 15:31
Hoi faatje,Meel of griesmeel?
In de beschrijving staat griesmeel, in lijst staat meel. Of doe je beiden?
Fatima El Irari
12 januari 2018 at 16:58
Hallo Deekie,
Ik heb het even aangepast. Ik gebruik 500 gram bloem. Succes! Xx
Hayat
5 mei 2018 at 06:44
Hoi Fatima,
Dankjewel voor al je heerlijke recepten. Ik heb echt al heel veel van je gemaakt en het lukt altijd super goed.
Nu ben ik een beetje op de gezondere toer aan het gaan en ik vroeg me af of ik de batbots ook met speltmeel of ander soort meel zou kunnen maken. Ik hoor het graag.
Hayat
5 mei 2018 at 09:44
Ik heb het geprobeerd met speltmeel. Ze zijn goed gelukt. Ze zijn alleen wat droger dus tijdens het doorkneden wat extra water met je knokkels indrukken 😉
Fatima El Irari
5 mei 2018 at 19:13
Hi Hayat,
Ah super dat je het even aangeeft, dan ga ik dit even in het recept vermelden voor andere die ook speltmeel willen gaan gebruiken. Xx
Fatima El Irari
5 mei 2018 at 19:12
Hi Hayat,
Ah wat lief zeg! Ik ben blij dat je alhamdoelilah enthousiast bent over mijn recepten, dankjewel! Jazeker, je kunt de batbots altijd met speltmeel maken. Toevallig had een volger een paar dagen terug voor dit recept speltmeel gebruikt en ze vond het erg lekker! Succes lieverd. Xx
Shahrazaad
17 mei 2018 at 17:42
Salam walaikoum, soukran voor je lekkere recept. Kan ik het ook in de oven doen
Fatima El Irari
17 mei 2018 at 22:06
Alaikoem salaam Shahrazaad,
Graag gedaan lieverd! Jazeker, dat kan ook! Je bakt dan de batbots Op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten. Xx
Perelien
19 mei 2018 at 15:14
Kan het ook met maismeel
Heb ze gisteren gemaakt en ze waren zo lekker nu heb ik alleen maïsmeel in huos
Fatima El Irari
20 mei 2018 at 08:42
Hi Perelien,
Jazeker, die kun je ook gebruiken. Xx
Sabrina
20 mei 2018 at 07:00
Selam alijkoem lieve faatja
Kan je deze ook op dz grilplaat maken zoals je bij de mnensem doet ?
Je bent een topperd!
Fatima El Irari
20 mei 2018 at 08:27
Alaikoem salaam Sabrina,
Jazeker, dat kan ook! Dankjewel lieverd! Xx
Nadi
20 mei 2018 at 12:31
Salaam Fatima, kan je het deeg zonder vulling invriezen om het later pas te vullen en af te bakken?
Fatima El Irari
20 mei 2018 at 23:59
Alaikoem salaam Nadia,
Ja hoor dat kan. Pak het deeg dan goed in met plastic folie of in een platic zak en dan kun je het deeg invriezen. Xx
RINY
20 mei 2018 at 19:06
Kaatje welk merk glutenvrij meel heb je hiervoor gebruikt
Latifa
9 juni 2018 at 00:23
Salem,kan ik het deeg kneden met een broodbakmachine?
Fatima El Irari
9 juni 2018 at 15:55
Alaikoem salaam Latifa,
Bedoel je echt zo’n broodmachine? Zelf heb ik deze nog nooit gebruikt voor het kneden van deeg.
Latifa
9 juni 2018 at 18:16
Hey faatje
kan ik ze ook in de oven doen zo ja hoellang en hieveel graden
Latifa
9 juni 2018 at 18:17
Hey faatje
Zou ik ze ook in de oven kunnen
Doen zo ja hoellang en hoeveel graden
X
Latifa
9 juni 2018 at 18:19
Hey faatje
Kan ik ze in de oven doen zo ja h9ellang en hoeveel graden
X
Latifa
9 juni 2018 at 18:23
Hey faatje
Kan ik ze in de oven doen zi ja hoellang en hoeveel graden
Fatima El Irari
10 juni 2018 at 07:59
Hi Latifa,
Ja, hoor dat kan zeker. Op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Houd de batbots ondertussen wel goed in de gaten, want elke oven is anders. Xx
Senna
18 augustus 2018 at 11:27
Ik ga ze weer maken vorige keer heb ik ze met gehakt en deze keer met tonijn. Ze waren heerlijk fatima dank je wel mas saa allah
Fatima El Irari
3 september 2018 at 07:19
Hi Senna,
Wat goed! Heel graag gedaan lieverd. Xx
R
26 november 2018 at 07:11
Haii
Welk meel gebruik je voor de babot
Fatima El Irari
26 november 2018 at 09:12
Vaak gebruik ik die van de Lidl, maar je kunt in principe elke soort gebruiken.??
Xx
11 mei 2019 at 15:41
Ik heb ze nu al klaar liggen maar maghreb /iftar is pas over 3 uurtjes. Is het een probleem om het zo te laten liggen met een theedoek erop of plastic folie ?
Fatima El Irari
11 mei 2019 at 18:09
Met plasticfolie en een theedoek is prima hoor. Geniet ervan!❤️
Hasna
14 mei 2019 at 16:05
Ben ze aan het maken en het deeg is vrij stevig. Heel vreemd want heb ze vaker gemaakt. In een video waar je ze ook maakt, geef je aan 300 ml melk?
Anoniem
16 mei 2019 at 06:51
Salam fatima. Ik heb nog nooit zelf iets van deegwaren gemaakt dit word mijn eerste keer. Ik heb alleen geen keuken machine wel een mixer met deeghaken is dit ook mogelijk voor de batbot?
Bedankt alvast
Fatima El Irari
16 mei 2019 at 07:50
Alaikoem salaam,
Ja, die kun je ook gebruiken alleen ik weet wel dat deeg van 500 gram best moeilijk te mixen is met een deeghaken van een handmixer. Je zou het kunnen proberen en als het niet lukt zou je eventueel altijd het deeg nog met de hand kunnen kneden. Succes! Xx
Soumaya
31 mei 2019 at 08:47
Weer een top recept Fatima! Lekker duidelijk en niet ingewikkeld tbarkellah je hebt goude handjes <3!
Bedoel je met een zakje gedroogde gist de groene dr oetker zakjes: https://www.ah.nl/producten/product/wi30228/dr-oetker-gist-levure
Of kan ik het best de gistblokjes gebruiken die je bij de marokaanse/turkse winkel haalt (in de blauwe verpakking)?
Fatima El Irari
31 mei 2019 at 10:24
Allahibarkfiek lieve Soumaya! Klopt, ik bedoel inderdaad de groene zakjes van Dr. Oetker. Xx
Monique
2 juni 2019 at 17:18
Blijft een succes hier, gevuld met feta, dadels, honing tijm en noten of gekruid vlees, super!
Fatima El Irari
2 juni 2019 at 17:37
Ah super! Klinkt echt lekker al die combinaties! Xx
Yasmine
23 augustus 2019 at 20:14
Salam, het ziet er echt heerlijk uit tbarkallah 3lik, morgen wil ik het inshallah ook gaan maken. Ik had alleen een vraagje over het deeg. Bij dit deeg gebruik je geen griesmeel maar bij het andere recept batbots gevuld met tonijn gebruik je we griesmeel. Ik vroeg me af wat de reden hiervoor is en wat beter is ( ik wil het vullen met gehakt ). Xxx
Fatima El Irari
24 augustus 2019 at 17:32
Alaikoem salaam Yasmine,
Dankjewel! Als je griesmeel toevoegt, dan krijg je iets krokantere batbots. Xx
Souhailla
18 maart 2020 at 13:07
Ik heb helaas geen melk in huis en wegens Corona in huis gesloten! Kan ik ipv melk water gebruiken? Heb wel melk poeder!
Groetjes
Fatima El Irari
18 maart 2020 at 15:02
Hi Souhailla,
Ja, hoor je kunt ook prima water gebruiken. Xx
khouloud
25 april 2020 at 17:17
Salaam alaikom Fatima,
Ramadan Mubarak nog!! <3
Bedankt voor het delen van het recept! Ze worden hopelijk heerlijk! Maar nog een vraagje voor ik ga beginnen: hoelang zijn de batbots houdbaar zonder dat je ze in de koelkast of vriezer doet? En hoelang als je zee wel in de koelkast of vriezer doet?
Liefs Khouloud
Fatima El Irari
25 april 2020 at 22:09
Alaikoem salaam Khouloud,
Ramadan mubarak lieverd! Je kunt de batbot afgedekt op kamertemperatuur bewaren voor een dag. Als je de batbots invriest, dan zijn ze zeker voor meer dan 2 weken houdbaar.
Sabine
26 april 2020 at 10:20
Hey fatima. Ik wil dit recept vandaag maken alleen heb ik geen keukenmachine. Kan ik ook een staafmixer gebruiken of?
Fatima El Irari
26 april 2020 at 17:58
Hi Sabine,
Je kunt het deeg met de hand kneden. Een staafmixer is niet geschikt om deeg mee te kneden.
Leila
7 mei 2020 at 03:20
Hoi lieve Fatima
Bij de tonijn batbots en de laatste met spinazie en feta gebruik je ook griesmeel in het deeg maar bij deze niet. Wat is jouw voorkeur met of zonder griesmeel? Ik wil ze gaan maken en vullen met gehakt of kip maar weet niet welk van de recepten ik moet volgen haha
Fatima El Irari
8 mei 2020 at 10:24
Hi Leila,
Met griesmeel zijn de broodjes iets steviger en alleen met bloem zijn ze iets zachter. Ik vind ze echt allebei lekker haha. Is maar net wat jij lekker vindt. Xx
Jessica
11 juni 2020 at 16:03
Hoi Fatima, bedankt voor je lekkere recepten.. Dit keer wil ik graag de Batbots uitproberen, ik zie alleen dat je er zonnebloemolie voor nodig hebt, maar dit heb ik bijna nooit in huis.. kun je ook olijfolie gebruiken of is dit echt een afrader?
Fatima El Irari
14 juni 2020 at 11:45
Hi Jessica,
Bedankt voor je lieve compliment! Ja, hoor je kunt ook prima olijfolie gebruiken. Xx
Omaja
11 maart 2024 at 00:08
Salam ik ben nu bezig met de batbot maar ik heb geen folie in huis waardoor de gedroogde gist niet schuimt.. heb je een alternatief wat ik kan gebruiken?
Paul
30 november 2024 at 11:44
Deze batbots deze week eens gemaakt, heel goed gelukt, enkel ik bak ze in de oven waardoor ze wat meer rijzen tijdens het bakken. Maar zeer lekker, dank u voor de duidelijke uitleg
Fatima El Irari
1 december 2024 at 13:46
Hi Paul,
Wat goed! Ik ga ze ook eens proberen klaar te maken in de oven.