Batata mcharmla oftewel gemarineerde aardappeltjes op de Marokkaanse manier! Dit Marokkaans gerecht is een van de simpelste en snelste gerechten uit de Marokkaanse keuken. Lekkere zachte gemarineerde aardappeltjes met een dik sausje waar je met warm brood lekker in kunt soppen. Super simpel om te bereiden en het staat in minder dan 30 minuten op tafel!
Ingrediënten:
- 2 etl. olijfolie
- 3 knoflookteentjes, uitgeperst
- 2 etl. koriander
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. komijnpoeder
- 1/2 tl. gemberpoeder
- 1/2 tl. zwarte peper
- mespunt kurkuma
- 5 middelgrote kruimige aardappelen
- circa 500 ml warm water
Bereiding:
Stap 1.
Verhit de olijfolie in de pan en voeg de knoflook, koriander, paprikapoeder, zout, komijnpoeder, gemberpoeder, zwarte peper en de kurkuma toe en roer het goed door. Schil de aardappelen, snijd ze in grove blokjes en spoel ze om onder koud water. Voeg de aardappelen toe in de pan en giet het water in de pan tot de aardappelen onder staan.
Stap 2.
Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur met de deksel op de pan voor 10-15 minuten. Check na 10 minuten of de aardappelen gaar zijn, verwijder de deksel van de pan en laat de saus voor 5-8 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer de batata mcharmla met lekker warm brood en een salade en smullen maar!
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
47 Comments
Loupi
10 juli 2019 at 11:37
Heerlijk fatima heb m net gemaakt doet me denken aan de batata van mn oma❤??
Fatima El Irari
10 juli 2019 at 19:05
Hi Loupi,
Haha, wat leuk! Eetsmakelijk!♥️
Malak
17 augustus 2024 at 11:26
Kan je de Batata ook met groenten maken en vlees of moet het echt aleen en als het kan hoe doe je dat
Nawal
10 juli 2019 at 15:48
Dat ziet er heeeerlijk uit
Fatima El Irari
10 juli 2019 at 19:04
Dankjewel Nawal!♥️
Bianca
25 november 2021 at 17:45
Mag ik vragen hoe je de saus maakt wil het graag maken het weekend
Dank jullie wel
Liefs Bianca
Soukaïna
12 juli 2019 at 17:51
Wawie ziet er verrukkelijk uit, ga ik zeker uitproberen!
Fatima El Irari
13 juli 2019 at 08:29
Dankjewel lieverd!?♥️
Lemmie
14 juli 2019 at 14:26
Oehhhh?? Ik ga dit vanavond even maken! Ziet er heerlijk uit
Fatima El Irari
14 juli 2019 at 18:32
Ah lekker! Geniet ervan!♥️
Dounia
14 april 2020 at 14:40
Voor hoeveel personen is dit ?😊
Fatima El Irari
14 april 2020 at 17:44
Hi Dounia,
Voor ongeveer 3-4 personen.
Talitha
17 juli 2019 at 14:11
Ziet er heerlijk uit!!! ? Als de aardappelen gaar zijn moet je ze dan uit de pan halen en dan de saus alleen even laten pruttelen?
Fatima El Irari
17 juli 2019 at 15:51
Hi Talitha,
Als de aardappelen gaar zijn, dan is de tajine eigenlijk klaar. Dus je hoeft de aardappelen er niet uit te halen.❤️
Talitha
17 juli 2019 at 19:13
Oh ik wist niet dat het in een tajine moet ? dankjewel Fatima ?♥️
Fatima El Irari
17 juli 2019 at 19:31
Oh nee sorry ik bedoel gewoon in de pan, haha. Ik haalde twee recepten door elkaar..?
Ilham
30 juli 2019 at 17:36
Hi! Voor hoeveel personen is dit recept? ?
Fatima El Irari
31 juli 2019 at 07:14
Hi Ilham,
Ongeveer 4 personen.??♥️
Dounia
31 juli 2019 at 11:15
Salam, gebruik je koriander poeder?
Fatima El Irari
31 juli 2019 at 12:47
Hi Dounia,
Nee, ik gebruik verse koriander en die snijd ik fijn. Ik gebruik ongeveer 2 eetlepels fijngesneden koriander.
Sara
12 september 2019 at 08:26
Hoi Fatima! Wat zou ik hier nog bij kunnen maken?
Fatima El Irari
12 september 2019 at 11:58
Hi Sara,
Zelf maak ik er altijd alleen nog een groene salade bij. Xx
Lamyae
5 augustus 2019 at 20:07
Salam,
Moet je de saus dus niet in een aparte pan klaarmaken?
Fatima El Irari
6 augustus 2019 at 07:59
Alaikoem salaam Lamyae,
Nee, want de aardappelen garen juist in de saus.
Amin
5 augustus 2019 at 20:40
Heey kan ik hier ook gehakt balletjes toevoegen?
Fatima El Irari
6 augustus 2019 at 07:58
Hi Amin,
Jazeker, dat kan.
Amina
6 augustus 2019 at 16:29
Ik heb het gemaakt met gehakt balletjes, balletjes apart gekruid. Met dezelfde kruiden, het was heerlijk! Bedankt
Fatima El Irari
7 augustus 2019 at 07:51
Hi Amina,
Ben blij dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan. Xx
Sam
15 september 2019 at 17:15
Hi Fatima,
Wat voor pan gebruik je hiervoor?
Fatima El Irari
15 september 2019 at 19:33
Hi Sam,
Ik gebruik gewoon een diepe pan met deksel waar je bijvoorbeeld ook rijst in kookt. Xx
Melissa
14 oktober 2019 at 08:48
Hoi Fatima, ik heb dit recept gemaakt en het was echt super lekker. Ook mijn man vond het heerlijk. Ik kende dit gerecht niet op deze manier. Bedankt! Xx
Fatima El Irari
14 oktober 2019 at 18:33
Hi Melissa,
Wat leuk om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Liefs,
Fatima
Stephanie
21 november 2019 at 18:03
Hey Fatima,
Vandaag heb ik dit recept gemaakt.
Het was lekker.
Alleen klopt het dat de smaak een beetje kan wegvallen?
Ik heb wel alles gemaakt zoals er stond.
Fatima El Irari
23 november 2019 at 12:14
Hi Stephanie,
Wat bedoel je precies met wegvallen? Ik hoor het graag.
Liefs,
Fatima
Laila
1 december 2019 at 13:10
Hoi Fatima,
Dit gerecht ziet er heerlijk uit. Kan ik ook stukjes kipfilet erdoor doen en moet ik die dan apart bakken
Fatima El Irari
1 december 2019 at 13:22
Hu Laila,
Ja, hoor kan ook. Je hoeft de kip dan niet apart te bakken maar die kan er gewoon tegelijk bij. Xx
Laila
2 december 2019 at 09:31
Dank je voor je reactie. Ook gewoon in het water?
Fatima El Irari
4 december 2019 at 11:42
Hi Laila,
Ja, gewoon meekoken. Xx
Tatjana
18 mei 2020 at 14:16
Ik heb dit recept geprobeerd, alleen de saus werd niet dik, bleef heel waterig en had ook niet zo’n mooi kleurtje als op de foto
Tips om de saus goed te krijgen?
Fatima El Irari
18 mei 2020 at 20:31
De saus wordt dik als je het lang genoeg kookt, maar als je teveel water hebt gebruikt dan kan de saus waterig blijven. Je kunt de volgende keer ongeveer 50 ml water mengsen met 1 eetlepel maizena en dit mengsel bij de saus gieten. Hierdoor wordt de saus ook dik.
Kathleen
11 februari 2020 at 16:21
Salaam
Bij mij was het echt heel waterachtig…wat doe ik verkeerd?
Fatima El Irari
12 februari 2020 at 08:16
Alaikoem salaam Kathleen,
Ik denk dat je het over de saus hebt? Als deze waterig is, dan moet je de saus langer koken, zodat de dikker wordt.
Natacha
25 april 2020 at 13:35
Hoi Fatima,
Ik zou dit graag vanavond maken. Maar je spreekt telkens van een sausje? Dit is toch gewoon water met de kruiden erin toch? Hoe kan dit dan een dik sausje worden?
Alvast bedankt!!
Groetjes
Fatima El Irari
25 april 2020 at 22:06
Hi Natacha,
Klopt, maar door aardappelen wordt het mengsel van de kruiden en het water een dikke saus.
M alibasic
29 april 2020 at 17:29
bij mij leek het water niet in te dikken? En heb precies de hoeveelheden aangehouden en de bereidingswijze. Wat kan er dan toch bij mij zijn fout gaan?
Fatima El Irari
30 april 2020 at 14:22
Hi,
Heb je de saus lang doorgekookt op middelhoog vuur?
Hilde
5 september 2024 at 10:28
Het was heerlijk !😍 Ik had er ook kipdrumsticks erbij gemaakt en een Griekse salade met feta.