Aardbeien Bastogne Mousse

9 maart 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Toetjes, zijn lekker voor het weekend! Deze heerlijke luchtige Bastogne aardbeienmousse is zo schandalig lekker en maak je klaar met maar een paar simpele Ingrediënten. Dus mocht je opzoek zijn naar een simpel en lekker toetje, dan moet je dit toetje zeker eens proberen!

Ingrediënten: (4 stuks)
.
  • 500 ml slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • 6 middelgrote aardbeien
  • Bastogne koekjes

Bereiding:
.

Stap 1.

Voor je begint met het kloppen van slagroom kun je het beste de beslagkom en de gardes voor 5 minuten in de vriezer zetten. Op deze manier zijn beide materialen goed koud en word de slagroom snel mooi stijf geklopt. Giet de koude slagroom in de beslagkom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom op hoge snelheid mooi stijf en zet wat slagroom apart voor de garnering.

Stap 2.

Maak de aardbeien schoon en dep ze goed droog. Pureer de aardbeien in een keukenmachine fijn en haal ze eventueel door een zeef als je de pitjes niet in de toetjes wilt. Giet de aardbeiensaus bij de slagroom en vouw de aardbeiensaus bij de slagroom. Schep de aardbeienmousse in een spuitzak en zat apart.

Stap 3.

Mix de Bastogne koekjes fijn en schep de kruimels op de bodem van een glas. Je gebruikt voor elk glas ongeveer twee koekjes. Spuit een mooie toef aardbeienmousse bovenop de koekjes en spuit hierop weer een toef slagroom die je apart hebt gehouden. Zet de toetjes voor een uur in de koelkast en smullen maar!

Extra tips&trics:

  • Vervang de Bastogne koekjes door andere koekjes die je lekker vindt.
  • Je kunt de aardbeienmousse toetjes altijd een dag van tevoren maken en afgedekt in
    de koelkast bewaren.
  • Vervang de aardbeien eventueel door bramen of frambozen.

Liefs,
Fatima


Print recept

Nutrition

32 Comments

  • Yasmin

    9 maart 2019 at 11:18

    Hoihoi zou je de aardbeienmousse ook als vulling voor een taart kunnen gebruiken. Dikke kus

    1. Fatima El Irari

      9 maart 2019 at 20:20

      Hi Yasmin,

      Jazeker, kan altijd!❤️

  • Karima

    9 maart 2019 at 12:58

    Ik wil gepureerde aarbeien gebruiken voor een taartvulling. Maar dit is meer een mouse. Heb je tips om een aarbeiden taart vulling te maken?

    1. Fatima El Irari

      9 maart 2019 at 20:27

      Hi Karima,

      Deze vulling kun je ook makkelijk gebruiken voor een taart. Zelf vul ik vaker taarten met Aardbeienmousse.??❤️

  • Nihma

    9 maart 2019 at 22:04

    Vandaag gemaakt en het ws heerlijk!?

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2019 at 09:35

      Ah super om te horen!?

  • Saloua

    9 maart 2019 at 22:05

    Fatima, kan ik ook slagroom uit een bus gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2019 at 09:34

      Ik raad je aan om echt verse slagroom te gebruiken. Slagroom uit een spuitbus zakt snel in.

      1. Ombekend

        8 mei 2019 at 15:42

        Ik wil deze toetje maken alleen wil ik en andere koek in plaats van de bastogne welke koekjes zijn hier lekker bij.

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2019 at 20:35

        Oreo koekjes zijn ook erg lekker bij dit toetje.??♥️

  • Noor

    9 maart 2019 at 23:32

    Assalamu alaikum Fatima ❤️
    Mag ik vragen welke spuitmondjes (en zakken) jij gebruikt? Ziet er zo perfect uit!! ? Kan niet wachten het te proberen hihi. Alvast bedankt voor je reactie!

  • Laila

    11 maart 2019 at 15:20

    Hoi Fatima,
    Kan ik kant en klare slagroom gebruiken van Campina, dus niet uit een bus maar de opgeklopte slagroom. Heb slechte ervaringen met het opkloppen van slagroom 🙁
    Waar koop je jouw glaasjes vandaan?
    Groetjes Laila

    1. Fatima El Irari

      11 maart 2019 at 20:44

      Hi Laila,

      Ja, hoor die zou je wel kunnen gebruiken. Glazen komen van de Ikea.❤️

  • Farasha

    2 april 2019 at 20:00

    Het ziet er heerlijk uit! Ik heb 8 stuks nodig. Moet ik alles verdubbelen?

    1. Fatima El Irari

      2 april 2019 at 20:07

      Hi Farasha,

      Ja, dan dien je alle ingredienten te verdubbelen. Xx

      1. Farasha

        2 april 2019 at 20:10

        Bedankt voor je snelle antwoord! Wat moet ik zonder jou? heb veel van je geleerd. Jouw recepten lukken mij altijd ❤️

      2. Fatima El Irari

        2 april 2019 at 20:12

        Graag gedaan lieverd en jij ook bedankt!❤️

  • Nour

    3 april 2019 at 16:23

    Hay Fatima,

    Ik wil deze graag maken voor aanstaande zondag en ben opzoek naar glazen waar ik dit in kan maken. Weet je toevallig nog hoeveel CL de glazen zijn? Heb nu bij de Ikea een soortgelijke gevonden van 30cl

    Met vriendelijke groet,
    Nour.

    1. Fatima El Irari

      3 april 2019 at 19:01

      Hi Nour,

      Bij de glazen heb je van deze glazen twee soorten. Dit zijn de kleintjes.❤️

  • Nora

    7 mei 2019 at 13:21

    Salam Fatima, kan je klopfix weglaten? En mascarpone in de plaats? Choukran xxx

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 13:27

      Alaikoem salaam Nora,

      Je kunt klopfix niet vervangen door mascarpone. Je kunt wel de klopfix geheel weglaten. Of bedoel je dat je de toetjes wilt maken met mascarpone i.p.v. slagroom?

  • Nadia

    18 mei 2019 at 00:21

    Dankjewel! Recept is goed gelukt en ook lekker.

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2019 at 07:15

      Super!❤️

  • An

    22 mei 2019 at 15:23

    Hoeveel bastogne koekjes moet ik gebruiken voor dit recept?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 17:08

      Ik gebruik voor elk glas 2 koekjes.

  • Cem

    27 mei 2019 at 12:29

    Hi,

    Slagroom, bedoel je dan zo een ronde pakje uit de koeling of die vierkante pakjes in het normale schap?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 12:59

      Hi Cem,

      Ik gebruik slagroom uit de koeling, dus inderdaad uit zo’n rond pakje.

  • Loving

    12 juni 2019 at 08:48

    Hai, kan ik er ook mascapone bij doen of veranderd dat de structuur? Want wil het graag gebruiken alles vulling voor een taart. Groetjes

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2019 at 09:06

      Hi Loving,

      Als je er mascarpone bijdoet dan heb je geen luchtige mousse, maar een stevige crème. Je kunt 200 ml slagroom gebruiken en 250 gram mascarpone.

      Liefs,
      fatima

  • Dieke

    30 december 2021 at 14:30

    hi,

    is het ook mogelijk om aardbeien uit de vriezer te gebruiken voor dit recept?

  • FREDDY

    4 mei 2023 at 18:42

    ik vond een heerlijk lekker dessert om bij de koffieklets te geven

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept