Baqola Croissantjes

6 maart 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 15 stuks

Ben je ook zo dol op spinazie en verse broodjes? Dan ga je dit recept van baqola, oftewel spinazie broodjes gegarandeerd lekker vinden! Lekker zachte broodjes met een vulling van kruidige gebakken spinazie, ik zeg maken!

Print recept

Baqola Broodjes

  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel melkpoeder, coffee creamer
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml lauwwarme melk

Voor de Baqola (spinazie)

  • 300 gram spinazie, diepvries
  • 30 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel koriander, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel roomkaas
  • handvol groene olijven , in plakjes

Extra:

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel melk
  • gedroogde peterselie

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Roer de bloem, melkpoeder, gedroogde gist en de kristalsuiker in een ruime kom. Voeg het zout en de zonnebloemolie erbij en mix het kort op lage snelheid. 

  • 2)

    Giet de lauwwarme melk er geleidelijk bij en kneed het deeg soepel op middelhoge snelheid voor 3-5 minuten. Kneed het deeg met de hand door met een theelepel zonnebloemolie, vorm het deeg tot een bal en plaats het terug in de kom. Dek de kom af en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.

Baqola (spinazie)

  • 1)

    Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de spinazie aan tot het volledig is ontdooit en de vrijgekomen vocht is verdampt. Voeg dan de olijfolie, knoflook, koriander, zout, paprikapoeder, komijn en de cayennepeper toe en schep het door. Bak de spinazie voor 18-20 minuten op middelhoog vuur. Wanneer de spinazie gaar is roer je de roomkaas en de olijven erbij en laat je de spinazie volledig afkoelen.

Terug naar het deeg:

  • 1)

    Verdeel het deeg door de helft en rol van elke bol een rechthoekige plak. Snijd met een scherp mesje vanaf de onderzijde driehoeken uit het deeg. Plaats aan de bovenzijde van elke driehoek een theelepel spinazie en rol het deeg op. (zie Instagram voor een instructievideo.) Dek het deeg af voor 30 minuten.

  • 2)

    Meng in een kom de eidooier en de melk samen en bestrijk hiermee de broodjes. Strooi er wat gedroogde peterselie bovenop en bak de croissantjes in de oven op 200 graden (boven-onder) voor 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de broodjes warm en smullen maar!

Extra tips & Tricks:

  • Giet de melk er altijd geleidelijk bij en niet in een keer.
  • De melk is te vervangen door water.
  • Je kunt voor dit recept ook kant en klare bladerdeeg of croissantdeeg gebruiken.

8 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept