Ben je ook zo dol op spinazie en verse broodjes? Dan ga je dit recept van baqola, oftewel spinazie broodjes gegarandeerd lekker vinden! Lekker zachte broodjes met een vulling van kruidige gebakken spinazie, ik zeg maken!
Baqola Croissantjes
Prep time:
Cook time:
Serves: 15 stuks
Baqola Broodjes
- Aantal personen: 15 stuks
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 500 gram bloem
- 1 eetlepel melkpoeder, coffee creamer
- 1 eetlepel gedroogde gist
- 1 theelepel kristalsuiker
- 1 theelepel zout
- 100 ml zonnebloemolie
- 250 ml lauwwarme melk
Voor de Baqola (spinazie)
- 300 gram spinazie, diepvries
- 30 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel koriander, fijngesneden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel roomkaas
- handvol groene olijven , in plakjes
Extra:
- 1 eidooier
- 1 theelepel melk
- gedroogde peterselie
Bereidingswijze:
Het deeg:
- 1)
Roer de bloem, melkpoeder, gedroogde gist en de kristalsuiker in een ruime kom. Voeg het zout en de zonnebloemolie erbij en mix het kort op lage snelheid.
- 2)
Giet de lauwwarme melk er geleidelijk bij en kneed het deeg soepel op middelhoge snelheid voor 3-5 minuten. Kneed het deeg met de hand door met een theelepel zonnebloemolie, vorm het deeg tot een bal en plaats het terug in de kom. Dek de kom af en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.
Baqola (spinazie)
- 1)
Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de spinazie aan tot het volledig is ontdooit en de vrijgekomen vocht is verdampt. Voeg dan de olijfolie, knoflook, koriander, zout, paprikapoeder, komijn en de cayennepeper toe en schep het door. Bak de spinazie voor 18-20 minuten op middelhoog vuur. Wanneer de spinazie gaar is roer je de roomkaas en de olijven erbij en laat je de spinazie volledig afkoelen.
Terug naar het deeg:
- 1)
Verdeel het deeg door de helft en rol van elke bol een rechthoekige plak. Snijd met een scherp mesje vanaf de onderzijde driehoeken uit het deeg. Plaats aan de bovenzijde van elke driehoek een theelepel spinazie en rol het deeg op. (zie Instagram voor een instructievideo.) Dek het deeg af voor 30 minuten.
- 2)
Extra tips & Tricks:
- Giet de melk er altijd geleidelijk bij en niet in een keer.
- De melk is te vervangen door water.
- Je kunt voor dit recept ook kant en klare bladerdeeg of croissantdeeg gebruiken.
8 Comments
Leona
8 maart 2020 at 23:47
Deze zien er heerlijk uit! Hoe bewaar ik de broodjes het beste en hoe lang zijn ze houdbaar?
Fatima El Irari
9 maart 2020 at 10:10
Hi Leona,
Dankjewel! Je kunt de broodjes het beste afgedekt met folie en een theedoek op kamertemperatuur bewaren. Je kunt ze afgedekt voor twee dagen bewaren of zelfs invriezen.
Faatje
2 april 2020 at 00:32
Hey lieverd!!
Vraagje welke spinazie van de diepvries gebruik je?
Fatima El Irari
2 april 2020 at 09:19
Hi Faatje,
Deze is lekker; https://www.ah.nl/producten/product/wi3542/iglo-fijn-gehakte-spinazie-deelblokjes
grifia Fatder
6 april 2021 at 18:07
hey Fatima,
kleine vraagje! haal je al deze producten bij de AH? zo niet, van waar wel en welke je van ergens anders haalt.
dankje wel🥰
met vriendelijke groet,
Grifia Fatder
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:47
Hi Grifia,
Jazeker, je kunt alles bij de Albert Heijn vinden. Xx
Samira
4 mei 2021 at 15:23
Salaam fatima,
kun je mij vertellen welke roomkaas je precies gebruikt?
Wil deze lekkere croissantjes zometeen uitproberen.
Alvast bedankt!
Groetjes Samira
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:04
Hi Samira,
Ik gebruikte de roomkaas van de Lidl, eigen merk. Xx