Bapao met Spicy kip
Prep time:
Cook time:
Serves: 8 stuks
Bapao met Spicy kip
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Bapao deeg:
- 100 ml lauwwarme melk
- 80 ml lauwwarm water
- 1 zakje gedroogde gist
- 4 eetl. kristalsuiker
- 300 gram bloem
- 1/2 theel. bakpoeder
- 1/2 theel. zout
- 2 eetl. zonnebloemolie
Kip vulling:
- 300 gram kipdijfilet
- 2 eetl. milde olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 eetl. LEE KUM KEE Premium Sojasaus
- 2 eetl. LEE KUM KEE Hoisinsaus
- 1 eetl. LEE KUM KEE Oestersaus
Bereidingswijze:
Bapao deeg:
- 1)
Meng de lauwwarme melk met het water, gist en de kristalsuiker. Laat het mengsel voor 10 minuten staan.
- 2)
Meng ondertussen de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
- 3)
Giet de zonnebloemolie en het gist mengsel in de kom.
- 4)
Kneed het deeg in 5-6 minuten zacht en elastisch op middelhoge snelheid.
- 5)
Haal het deeg uit de kom en vorm het tot een bal.
- 6)
Leg het deeg terug in de kom en dek af met plasticfolie en laat het op een warme plaats voor 60 minuten rijzen.
Spicy kip vulling:
- 1)
Snijd de kip in kleine blokjes.
- 2)
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui goudbruin.
- 3)
Voeg de knoflook erbij en bak het mee voor 1-2 minuten.
- 4)
Schep de kip erbij en bak het 5-6 minuten goudbruin.
- 5)
Voeg de sojasaus, Hoisinsaus en de oestersaus erbij en bak het mee voor 3-4 minuten.
- 6)
Schep de gebakken kip op een bord en laat volledig afkoelen.
Bapao vullen:
- 1)
Druk de lucht uit het deeg en snijd het deeg in 10 stukken en rol de stukjes tot ronde bolletjes. Dek af voor 10 minuten.
- 2)
Druk elk bolletje deeg ietsjes plat en schep in het midden twee eetlepels van de kip vulling.
- 3)
Vouw de zijkanten van het deeg naar het midden en druk het deeg stevig samen.
- 4)
Breng intussen water aan de kook in een pan en plaats het stoommandje bovenop. Zorg ervoor dat de mand het water niet raakt!
- 5)
Leg op de bodem van het stoommandje een stuk bakpapier en plaats de bapaos erin.
- 6)
Plaats de deksel erop en stoom de bapaos in 20-25 minuten gaar. Serveer met een saus naar keuze, eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Lee Kum Kee.
12 Comments
Ibtisame
3 februari 2022 at 14:54
En als je geen stoommandje hebt?
Fatima El Irari
13 februari 2022 at 23:06
Je zou bijvoorbeeld ook een couscouspan kunnen gebruiken.
Ulku
3 februari 2022 at 15:17
Is het ook mogelijk om de oestersaus weg te laten in het recept?
Fatima El Irari
13 februari 2022 at 23:05
Ja hoor dat kan.
Kookdromen
12 maart 2022 at 22:49
Kan ik het ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren? Of kan je het invriezen bijv.? (Voor of na het stomen?)
Zien er lekker uit!
Fatima El Irari
3 april 2022 at 12:00
Je kunt de broodjes na het stomen makkelijk invriezen. Wel eerst even iets laten afkoelen.
Kaoutar
4 februari 2022 at 13:34
Kun je de broodjes stomen in een couscous pan ipv mandje?
Fatima El Irari
13 februari 2022 at 23:05
Hi Kaoutar,
Jazker, je kunt ook een couscouspan gebruiken.
Henriëtte
21 februari 2022 at 21:16
Afgelopen weekend gemaakt.
De broodjes waren een groot succes.
Daar kunnen de kant en klaar broodjes niet tegenop. 😉
Complimenten! 😁
Valerie
28 juli 2022 at 13:59
Wat een toprecept! Gebruik het altijd als ik bapao maak. Ik houd zelf niet van hoisin dus deze laat ik altijd achterwege of vervang het voor een andere saus.
Bedankt voor het delen!
Claudia
23 september 2024 at 14:19
Kan het dat mijn deeg heel plakkerig blijft?
Fatima El Irari
1 oktober 2024 at 21:04
Hi Claudia,
Als het deeg te plakkerig, dan kun je er een eetlepel bloem aan toevoegen en het deeg weer mixen.