Bapao met Spicy kip

3 februari 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 8 stuks

Lee Kum Kee vroeg mij om speciaal voor het Chinees nieuwjaar een lekker typisch Chinees recept te maken en daar zeg ik geen nee tegen! Ik ging aan de slag met zelfgemaakte Bapao broodjes en oh wat waren ze goed gelukt! Baos en dumplings zijn tijden het nieuwe jaar, de tijd wanneer iedereen samenkomt een favoriet in de Chinese keuken.
Het lijkt misschien een heel karwei om deze broodjes te maken, maar echt niks is minder waar. Deze lekkere zacht gestoomde broodjes kun je eenvoudig zelf maken én met de vulling kun je ook weer volop variëren. Binnenkort ga ik mij ook eens wagen aan dumplings, zin in!
Print recept

Bapao met Spicy kip

  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Bapao deeg:

  • 100 ml lauwwarme melk
  • 80 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 4 eetl. kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1/2 theel. bakpoeder
  • 1/2 theel. zout
  • 2 eetl. zonnebloemolie

Kip vulling:

  • 300 gram kipdijfilet
  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 eetl. LEE KUM KEE Premium Sojasaus
  • 2 eetl. LEE KUM KEE Hoisinsaus
  • 1 eetl. LEE KUM KEE Oestersaus

Bereidingswijze:

Bapao deeg:

  • 1)

    Meng de lauwwarme melk met het water, gist en de kristalsuiker. Laat het mengsel voor 10 minuten staan.

  • 2)

    Meng ondertussen de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

  • 3)

    Giet de zonnebloemolie en het gist mengsel in de kom.

  • 4)

    Kneed het deeg in 5-6 minuten zacht en elastisch op middelhoge snelheid.

  • 5)

    Haal het deeg uit de kom en vorm het tot een bal.

  • 6)

    Leg het deeg terug in de kom en dek af met plasticfolie en laat het op een warme plaats voor 60 minuten rijzen.

Spicy kip vulling:

  • 1)

    Snijd de kip in kleine blokjes.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui goudbruin.

  • 3)

    Voeg de knoflook erbij en bak het mee voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Schep de kip erbij en bak het 5-6 minuten goudbruin.

  • 5)

    Voeg de sojasaus, Hoisinsaus en de oestersaus erbij en bak het mee voor 3-4 minuten.

  • 6)

    Schep de gebakken kip op een bord en laat volledig afkoelen.

Bapao vullen:

  • 1)

    Druk de lucht uit het deeg en snijd het deeg in 10 stukken en rol de stukjes tot ronde bolletjes. Dek af voor 10 minuten.

  • 2)

    Druk elk bolletje deeg ietsjes plat en schep in het midden twee eetlepels van de kip vulling.

  • 3)

    Vouw de zijkanten van het deeg naar het midden en druk het deeg stevig samen.

  • 4)

    Breng intussen water aan de kook in een pan en plaats het stoommandje bovenop. Zorg ervoor dat de mand het water niet raakt!

  • 5)

    Leg op de bodem van het stoommandje een stuk bakpapier en plaats de bapaos erin.

  • 6)

    Plaats de deksel erop en stoom de bapaos in 20-25 minuten gaar. Serveer met een saus naar keuze, eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Lee Kum Kee.

8 Comments

  • Ibtisame

    3 februari 2022 at 14:54

    En als je geen stoommandje hebt?

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2022 at 23:06

      Je zou bijvoorbeeld ook een couscouspan kunnen gebruiken.

  • Ulku

    3 februari 2022 at 15:17

    Is het ook mogelijk om de oestersaus weg te laten in het recept?

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2022 at 23:05

      Ja hoor dat kan.

      1. Kookdromen

        12 maart 2022 at 22:49

        Kan ik het ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren? Of kan je het invriezen bijv.? (Voor of na het stomen?)

        Zien er lekker uit!

      2. Fatima El Irari

        3 april 2022 at 12:00

        Je kunt de broodjes na het stomen makkelijk invriezen. Wel eerst even iets laten afkoelen.

  • Kaoutar

    4 februari 2022 at 13:34

    Kun je de broodjes stomen in een couscous pan ipv mandje?

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2022 at 23:05

      Hi Kaoutar,

      Jazker, je kunt ook een couscouspan gebruiken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept