Bananenmuffins

22 juni 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 6 stuks

Heb je nog wat rijpe bananen in de fruitmand liggen waar je niks mee kunt? Dan is dit het perfecte recept om samen met je kids heerlijke bananenbrood muffins te bakken. Omdat de bananen zo rijp zijn, hoef je geen extra suiker te gebruiken én op deze manier kun je alsnog gebruik maken van de rijpe bananen en hoeven ze dus niet weggegooid te worden! Een leuke activiteit om samen met je kids te doen! Yanis, heeft het bakken met mama helemaal onder de knie hoor en hij vindt het zo leuk om te doen, zo lief om naar te kijken!
Print recept

Bananenmuffins

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 6 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen, geprakt
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 100 ml gesmolten roomboter
  • 125 gram zure room
  • 300 gram bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • 1/2 theel. zout
  • 100 gram gehakte pecannoten
  • 100 gram chocolate chips

Ook nodig:

  • extra gehakte pecannoten
  • extra chocolate chips

Bereidingswijze:

Bananenbrood beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de muffinvorm met papiertjes.

  • 2)

    Klop in een ruime kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout samen. Zet opzij.

  • 3)

    Klop in een aparte kom de eieren, geprakte bananen, kristalsuiker, basterdsuiker en de boter samen.

  • 4)

    Voeg de zure room room erbij en mix het kort door.

  • 5)

    Spatel het bloemmengsel voorzichtig door de natte ingrediënten en roer ook de pecannoten en de chocolate chips erbij.

  • 6)

    Schep het beslag in de muffinvorm en strooi bovenop extra pecannoten en chocolate chips.

  • 7)

    Bak de bananenbroodmuffins in circa 18-20 minuten goudbruin en gaar. 

    Dit artikel is in samenwerking met Too Good To Go.

5 Comments

  • Naima

    22 juni 2021 at 14:15

    In het recept zit in totaal 250 gram aan suiker ( kristal en basterd). Is dat niet een BEETJE te veel???

  • Zainab

    22 juni 2021 at 16:23

    Kan je ook iets anders gebruiken dan zure room?

  • Saida

    2 november 2021 at 08:44

    Hoi Fatima! Kan ik de zure room ook met yoghurt vervangen? 🙂 alvast bedankt voor de moeite! Groetjes, Saida

  • Sevilay

    12 september 2022 at 10:49

    Dag Fatima, weer een geweldig recept!🧿Waarmee zou ik zure room kunnen vervangen in dit recept. Gewone niet opgeklopte room? Veel succes met alles en heel veel liefs.

    1. Fatima El Irari

      15 september 2022 at 10:05

      Hi Sevilay,

      Aah lief, dankjewel! Je zou yoghurt kunnen gebruiken of creme fraiche kan ook. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept