Bananenmuffins
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 6 stuks
Bananenmuffins
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 100 ml gesmolten roomboter
- 125 gram zure room
- 300 gram bloem
- 1 theel. bakpoeder
- 1 theel. kaneel
- 1/2 theel. zout
- 100 gram gehakte pecannoten
- 100 gram chocolate chips
Ook nodig:
- extra gehakte pecannoten
- extra chocolate chips
Bereidingswijze:
Bananenbrood beslag:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de muffinvorm met papiertjes.
- 2)
Klop in een ruime kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout samen. Zet opzij.
- 3)
Klop in een aparte kom de eieren, geprakte bananen, kristalsuiker, basterdsuiker en de boter samen.
- 4)
Voeg de zure room room erbij en mix het kort door.
- 5)
Spatel het bloemmengsel voorzichtig door de natte ingrediënten en roer ook de pecannoten en de chocolate chips erbij.
- 6)
Schep het beslag in de muffinvorm en strooi bovenop extra pecannoten en chocolate chips.
- 7)
Bak de bananenbroodmuffins in circa 18-20 minuten goudbruin en gaar.
Dit artikel is in samenwerking met Too Good To Go.
2 Comments
Sevilay
12 september 2022 at 10:49
Dag Fatima, weer een geweldig recept!🧿Waarmee zou ik zure room kunnen vervangen in dit recept. Gewone niet opgeklopte room? Veel succes met alles en heel veel liefs.
Fatima El Irari
15 september 2022 at 10:05
Hi Sevilay,
Aah lief, dankjewel! Je zou yoghurt kunnen gebruiken of creme fraiche kan ook. Xx