Bananenbrood met Oreo

13 september 2022Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 35 minuten

Serves:

Een variatie op mijn bananenbrood recept uit mijn boek ‘Elke dag anders’ en dit is echt zonder twijfel dé allerlekkerste bananenbrood die ik ooit heb gebakken! Een smeuïge bananenbrood met zoete stukjes aardbeien, Oreo, pecannoten, walnoten en stukjes melk chocolade. Dit kan natuurlijk niet anders, dan heel erg lekker zijn!

Print recept

Bananenbrood met Oreo en Aardbeien

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 35 minuten
  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten:

Bananenbrood beslag:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 eetl. honing
  • 100 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 4 grote aardbeien
  • 4 stuks Oreo
  • handvol walnoten
  • handvol pecannoten
  • handvol witte chocolade stukjes
  • 1 extra banaan

Bereiding:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Prak in een kom de bananen fijn met een vork en roer de honing erdoor.

  • 3)

    Voeg de melk en de eieren erbij en mix het met een mixer op middelhoge snelheid glad.

  • 4)

    Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erbij en mix op lage snelheid goed door elkaar.

  • 5)

    Snijd de aardbeien, Oreo, walnoten en de pecannoten bijna fijn. Houd wat apart voor de garnering.

  • 6)

    Roer de rest met de witte chocolade met een spatel door het beslag.

  • 7)

    Bekleed het bakblik met bakpapier en giet het beslag erin.

  • 8)

    Leg daarop de extra banaan, die je in de lengte doormidden hebt gesneden.

  • 9)

    Strooi de gehakte noten, aardbeien, Oreo en de witte chocolade bovenop.

  • 10)

    Bak het bananenbrood in de oven in 30-35 minuten gaar.

  • 11)

    Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het volledig afkoelen voordat je het aansnijdt. Enjoy!

2 Comments

  • Selin

    14 september 2022 at 22:24

    Wat was dit lekker zeg!
    Dankje wel Fatima voor je overheerlijke recepten! 😍

    1. Fatima El Irari

      15 september 2022 at 10:04

      Hi Selin,

      Ah leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan en dit is nu ook echt een favoriet van mij, heerlijk. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept