BANANENBROOD MET NOTEN

14 juli 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
Bananenbrood beslag:
  • 3 rijpe bananen
  • 6 dadels
  • 2 eieren
  • 1 thl. kaneel
  • snufje zout
  • 2 tl. bakpoeder
  • 150 gr bloem
  • handvol walnoten, gehakt
  • handvol gemengde noten, gehakt
  • handvol pure chocolade, gehakt
  • handvol krenten of rozijnen
  • 3 etl. geraspte kokos
  • 30 ml melk
Extra:
  • gemengde noten
  • eventueel stukjes chocolade
Bereiding:
  1. Prak de bananen met een vork in een kom. Je kunt er eventueel voor kiezen om een banaan te gebruiken om het bananenbrood aan de bovenkant te garneren. Tip! Als je maar twee bananen prakt, dan dien je er rekening mee te houden dat je in totaal 50 ml melk nodig hebt voor in het beslag, omdat het beslag dan minder vloeibaar is.
  2. Voeg de dadels die je in stukjes hebt gesneden (zonder pit) bij de geprakte banaan en roer dit samen.
  3. Breek de eieren bij het beslag en mix de eieren met de garde op hoge tempo bij het beslag.
  4. Voeg de kaneel samen met het zout toe en mix dit door het beslag.


  5. Voeg de bakpoeder toe en de helft van de bloem en mix dit met de garde voorzichtig bij het beslag. Zodra je ziet dat droge ingrediënten zijn opgenomen voeg je de andere helft van de bloem toe. Tip! Let op dat je het beslag niet te lang mixt, zodat het bananenbrood niet zwaar en droog wordt.
  6. Hak de gemengde noten, walnoten en de chocolade in grove stukken. Voeg vervolgens alle drie toe aan het beslag en roer deze door het beslag. Tip! Deze 3 ingrediënten kun je echt na smaak toevoegen, ongeveer een handje vol is meer dan genoeg.
  7. Voeg vervolgens ook de krenten of rozijnen en de geraspte kokos toe en roer weer samen.
  8. Giet als laatste de melk bij het beslag en mix dit voorzichtig samen tot een iets lichter beslag. Ga dan nog even met de spatel door het beslag heen.25
  9. Bekleed de bakblik met bakpapier en giet het beslag er in een keer in.
  10. Verdeel eventueel nog wat noten bovenop het bananenbrood en druk deze met de spatel ietsjes aan. Je zou nu ook wat bananenstukjes bovenop kunnen verdelen.6
  11. Bak de bananenbrood in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30-40 minuten mooi goudbruin.
  12. Wanneer de bananenbrood gaar is laat je deze voor 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Stort vervolgens de bananenbrood op een rooster en laat deze volledig afkoelen.7

Snijd het bananenbrood in plakjes, zet een kop koffie of een kopje thee voor jezelf en geniet er lekker van! Erg simpel om klaar te maken en ook nog eens lekker gezond. Bak deze bananenbrood eventueel op een zondag, snijd in plakjes en verdeel deze in aparte zakjes voor de hele week. Op deze manier heb je voor de rest van de week elke dag een lekker en gezond tussendoortje bij de hand!

Zie hier foto’s van foodies die het bananenbrood al hebben uitgeprobeerd.

Liefs,
Fatima12

Print recept

Nutrition

56 Comments

  • Youssra

    14 juli 2017 at 08:48

    Hoi Fatima, kan je er ook voor kiezen om geen bananen in het recept te stoppen?

    1. Najat

      14 september 2020 at 20:48

      Salaam alaykom
      Kan ik bloem vervangen met havermout?

      1. Fatima El Irari

        16 september 2020 at 07:32

        Hi Najat,

        Havermoutmeel bedoel je? Ja, hoor dat kan zeker.

  • Hanane

    14 juli 2017 at 09:27

    Hoe groot is uw bakvorm

    1. Fatima El Irari

      17 juli 2017 at 05:46

      Hallo Hanane,

      De vorm die ik heb gebruikt is in de lengte 20 cm.

      1. Hanane

        17 juli 2017 at 14:25

        Dankje vr uw reactie ❤

      2. Fatima El Irari

        17 juli 2017 at 14:52

        Graag gedaan Hanane! Xx

  • Rahma

    14 juli 2017 at 11:26

    Bananenbrood zonder bananen hihihi 😉

    Hartelijk dank voor delen Fatima !
    Gaan we uitproberen!

    Fijn dat je nu ook bewust en Gezonde recepten hebt 😉

    Goede afwisseling altijd Fijn toch?

    Greetz!

    1. Fatima El Irari

      15 juli 2017 at 16:57

      Hallo Rahma,

      Hoe bedoel je er zit toch gewoon banaan in haha? Dankjewel lieve schat.

      1. Souad

        11 oktober 2017 at 21:05

        Haha je hebt de eerste reactie bovenaan van youssra gemist denk ik vandaar dat rahma zei bananenbrood zonder bananen. Ze reageerde op Youssra haha. Bedankt voor het recept ik ga em deze week maken incha allah

      2. Fatima El Irari

        12 oktober 2017 at 06:16

        Hallo Souad,

        Ohh haha wat stom! Succes en ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Xx

        Liefs,
        Fatima

  • Sarah

    14 juli 2017 at 16:12

    Hoi Fatima,

    ziet er heerlijk uit!
    Ik wil je recept graag maken. Ik vraag me af hoeveel walnoten, noten, krenten/rozijnen en pure chocolade hebt gebruikt. Ben namelijk niet zo goed in hoeveelheden haha, altijg bang dat ik net te veel gebruik en dat de smaak overheerst.

    Groetjes Sarah

    1. Fatima El Irari

      17 juli 2017 at 05:48

      Hallo Sarah,

      Ik gebruik echt van alle soorten een handje vol. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

    2. Josje

      8 mei 2020 at 00:31

      Kan ik in plaats van meel amandelmeel gebruiken?

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:31

        Hi Josje,

        Ja, hoor dat kan.

  • Nora

    14 juli 2017 at 23:26

    Hoi faat,

    Zou je jouw buffetjast willen delen?
    Ik wilzo graag zoiets hebben ben ee opzoek naar.. 🙂 ziet er altijd zo handig uit als je het in delen laat zien.

    Alvast bedankt schat

    Gr.
    Nora

    1. Fatima El Irari

      17 juli 2017 at 05:49

      Hallo Nora,

      Zal ik binnenkort eens doen. Dankjewel meis!

      Liefs,
      Fatima

  • Charifa

    15 juli 2017 at 06:06

    Slm ben een fan van je recepten. HET bananenbrood ga ik zeker uitproberen 😉

    1. Fatima El Irari

      15 juli 2017 at 16:59

      Alsikoem salaam,

      Dankjewel meid! Het is inderdaad HET haha.

  • Choumicha

    17 juli 2017 at 09:52

    Slm, hen heel wat van je recepten geprobeerd. Echt een fan! Heb opdracht aan mijn zus gegeven om bananenbrood te maken. Het is wel lkkr maar kan het dat het nog wat nat, zeg maar smeuiig van binnen is. Of is het de bedoeling dat het droog moet zijn? Het doet me wel denken aan broodpudding als ik het proef.. grt

    1. Fatima El Irari

      17 juli 2017 at 11:11

      Alaikoem salaam Choumicha,

      Bedankt voor je lieve complimenten hoor! Het bananenbrood hoort aan de binnenkant droog te zijn, eigenlijk zoals een cake. Heb je het bananenbrood volledig laten afkoelen? Als deze toch nat is gebleven nadat je het hebt laten afkoelen, dan kun je de volgende keer het bananenbrood iets langer in de oven laten staan. Als de bovenkant al bruin is gekleurd, dan kun je er een stuk aluminiumfolie op leggen. Op deze manier zal het bananenbrood aan de binnenkant nog door garen, maar zal de buitenkant niet verder bakken. Ik hoor het graag van je.

      Liefs,
      Fatima

      1. choumicha

        17 juli 2017 at 11:46

        alvast dank! ik zal er volgende keer opletten. xx

      2. Fatima El Irari

        17 juli 2017 at 12:12

        Graag gedaan hoor!

        Liefs,
        Fatima

  • Nora

    18 juli 2017 at 21:16

    Grote fan, ik heb heerlijke bananebrood gemaakt en neem elke dag een stukje uit de vriezer om mee naar het werk te nemen en ik heb je kip met zoetzure saus en noedels groenten gemaakt, heerlijk? Elke x pik ik er iets uit van je recepten…? Tbarkallah alik?

    1. Fatima El Irari

      19 juli 2017 at 06:01

      Hallo Nora,

      Aah wat lief zeg! Ik ben blij te lezen dat je zo enthousiast bent over mijn recepten. Allah ibarkfiek lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Nasira

    24 juli 2017 at 14:23

    Waar heb je de bakvorm gekocht? Ik zie overal bakvormen van 30 cm en niet van 20.

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2017 at 14:59

      Hallo Nasira,

      Deze heb ik bij De Lidl gekocht, maar je zou ook een vorm van 30 cm kunnen gebruiken hoor(doe ik ook weleens) Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Rachida

    27 juli 2017 at 20:31

    Hoi Fatima
    Ik heb een gluten allergie kan ik in plaats van bloem maizena gebruiken? Zo ja hoeveel gram heb ik dan nodig?
    Alvast bedankt!!

    1. Fatima El Irari

      31 juli 2017 at 06:02

      Hallo Rachida,

      Ik zou dan ongeveer 200 gr. maizena gebruiken, omdat maizena lichter is dan bloem. Succes meid!

      liefs,
      Fatima

    2. Fahima

      5 november 2017 at 09:20

      Hallo rachida
      Ik weet sinds twee weken dat ik ook een glutenallergie heb.
      Heb jij wel eens geprobeerd Marokkaanse recepten glutenvrij te maken? Zoals Msemen sfenj etc
      Ik hoop dat je het niet erg vind dat ik je dit vraag.
      Groetjes
      Fahima

  • Fatima

    28 juli 2017 at 12:47

    Ik heb mijn brood 1 uur en 10 min in de oven van 180 °c laten zitten en hij is nog niet gaar, hoedan?

    1. Fatima El Irari

      31 juli 2017 at 06:03

      Hallo Fatima,

      Dat is wel heel lang voor een bananenbrood. Wat voor een oven heb je als ik vragen mag? En op welke stand heb je de oven gezet?

      Liefs,
      Fatima

  • Laila

    1 augustus 2017 at 20:00

    Ik heb nu 2x de bananen brood gebakken. En allebei de keren is het aan de buitenkant nog nattig. Moet het echt in bakpapier? Of kan ik de bakvorm ook gewoon invetten? Het is wel super lekker hoor!.

    1. Fatima El Irari

      2 augustus 2017 at 06:05

      Hallo Laila,

      Ik gebruik de bakpapier zodat het bananenbrood niet blijft plakken en je het er makkelijk uit kunt liften, maar je mag de bakblik ook gewoon invetten hoor. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat het aan de bakpapier ligt. Mag ik vragen hoe lang je de bananenbrood in de oven hebt gezet en op hoeveel graden?

      Liefs,
      Fatima

  • Gzala

    12 september 2017 at 17:00

    Lieve Fatima ik heb je banen brood gemaakt het was zooo lekker ik woon namelijk in Marokko en ik maak het nu op bestelling voor mensen ze zijn er dol op ik maak nu bij a elke dag zo een 16 a 22 broden

  • Nora

    30 september 2017 at 10:37

    As Salam alaykoem lieverd, ik heb een vraagje kan je het ook in een springvorm doen aangezien ik geen bakblik heb?

    1. Fatima El Irari

      2 oktober 2017 at 08:57

      Alaikoem salaam Nora,

      Ja hoor dat kan ook. Ik raad je dan een bakblik aan met een diameter van 20 of 24 cm. Je zou er ook muffins van kunnen maken. Xx

  • Nimet

    14 oktober 2017 at 17:33

    Slm Fatima❤️ ik heb vandaag je bananenbrood recept gemaakt en ja hoor mijn complimenten het smaakt echt lekker?bedankt voor al je leuke recepten en inspiraties die je met ons deelt ❤️

    1. Fatima El Irari

      16 oktober 2017 at 05:39

      Alaikoem salaam Nimet,

      Ah super zeg! Heel graag gedaan lieverd. Xx

      1. Isra

        18 mei 2020 at 16:50

        Ik ben de melk vergeten toe te voegen! Hij staat al in de oven. Is dat erg??

      2. Fatima El Irari

        18 mei 2020 at 20:36

        Hi Isra,

        Nee hoor is niet zo heel erg.

  • Nora

    16 oktober 2017 at 19:37

    Ooh ziet er heerlijk uit! Ik heb dit weekend ook een variant gemaakt van deze bananenbrood. Volgende dag ook heerlijk bij het ontbijt!

    1. Fatima El Irari

      17 oktober 2017 at 06:34

      Hallo Nora,

      Lekker hé! Je brengt me op een idee om vanavond weer een bananenbrood te bakken. Dankjewel lieverd! Xx

  • kim

    2 november 2017 at 09:33

    hoeveel gemengde noten gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      2 november 2017 at 09:43

      Hallo Kim,

      Gewoon een mix van allerlei noten en dan een handjevol. De noten mag je echt puur na smaak toevoegen. Je kunt altijd minder noten of juist meer noten nemen.

      Liefs,
      Fatima

  • Chida

    11 maart 2018 at 10:39

    Hallo Fatima,

    Kun je dit ook maken met speltmeel?

    1. Fatima El Irari

      11 maart 2018 at 11:23

      Hallo chida,

      Jazeker, speltmeel kun je ook gebruiken. Xx

  • Ilse

    26 april 2018 at 09:32

    Haj!
    Is het noodzakelijk om de geraspte kokos erbij te doen?
    Op het moment heb ik dat niet bij de hand namelijk.
    Anders ga ik het nog even kopen! 🙂

    Hij ziet er op het filmpje wel heerlijk uit!

    1. Fatima El Irari

      26 april 2018 at 09:43

      Hi Ilse,

      Het is geen ramp als je de geraspte kokos weglaat hoor. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      1. Ilse

        26 april 2018 at 11:23

        Dankjewel! Ik ga mijn best doen! 🙂

  • Floor

    31 augustus 2018 at 20:46

    Hoi Fatima,

    Mijn brood komt het uit de oven en is fantastisch gelukt. De 1e keer dat ik iets bak in 3 jaar? Mijn vrienden zijn er ook zeer tevreden over. Dank je wel voor de duidelijke video.
    Ik heb een vraag, heb je heel misschien de voedingswaarde van dit recept ook? Ik moet op mij voeding letten en houd daarom bij hoeveel calorieën, vetten, eiwitten, etc ik binnen krijg. Niet om af te vallen, laat dat duidelijk zijn :). Mocht je die hebben, kun je mij die mailen? Of als je een andere manier weet om hieraan te komen zou ook heel tof zijn. Liefs

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:26

      Hi Floor,

      Wat goed zeg! Je mag zeker trots op jezelf zijn dat het je in een keer is gelukt hoor! Sorry, maar zelf houd ik nooit calorieën, vetten etc. bij.

      Liefs,
      Fatima

    2. Yeliz

      15 april 2020 at 07:05

      Hoi Fatima,

      Kan ik ook havermout of volkoren meel toevoegen ipv meel? Zo ja hoeveel gram? Of is het voor beide 150 gram. Vraagje? Waarom voeg je als laats het melk? Of maakt de volgorde niet uit ?

      Gr. Yeliz

      1. Fatima El Irari

        15 april 2020 at 19:38

        Hi Yeliz,

        Ja, hoor je kunt ook havermout of volkoren meel gebruiken en de hoeveelheid blijft dan gewoon zelf. De melk maakt het beslag iets lichter. Xx

  • giovanni berling

    8 april 2020 at 15:02

    Ik heb thuis 4 rijpe bananen liggen en dacht, laat me nou voor het eerst in m’n leven een bananenbrood maken. Na wat surfen op het internet kwam ik jou recept tegen en dacht bij mezelf, nou dit is een lekkere bananenbrood, deze ga ik maken! En deze wordt het dus.

    1. Fatima El Irari

      8 april 2020 at 20:29

      Hi Giovanni,

      Haha wat leuk! Nou ik hoop dat het heeft gesmaakt.

      Groetjes, Fatima

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept