Bananenbrood met Cranberries, Sinaasappel en Caramel

24 oktober 2024Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 35 minuten

Serves: 10 stuks

Wanneer de dagen korter worden en het buiten regent, is er niets zo uitnodigend als de geur van vers gebakken bananenbrood in huis! Dit bananenbrood is helemaal herfst proof met de warme smaken van kaneel, de frisheid van de sinaasappel en de knapperigheid van de walnoten en stukjes chocolade.
Het bananenbrood is getopt met zachte Caramel, die ik natuurlijk weer heel eenvoudig maakte met de snoepjes van Werther’s Original. Dit keer gebruikte ik de Caramel & Crème snoepjes, die van binnen gevuld zijn met een fluweelzachte vloeibare Caramel vulling. De zachte, luchtige textuur van het bananenbrood in combinatie met de kleverige, zoete Caramel topping maakt elke hap een feestje! De ultieme verwennerij op een regenachtige middag, met een warme kop thee of koffie.

Print recept

Bananenbrood met Cranberries, Sinaasappel en Caramel

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 35 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. honing
  • 100 ml melk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • 1/4 theel. zout

Ook nodig:

  • 80 gram Werther’s Original Caramel & Crème
  • 2 eetl. slagroom
  • 1 sinaasappel
  • handvol wanoten
  • handvol gedroogde cranberry's
  • handvol chocolate chips

Bereiding:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 °C (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Prak de bananen met een vork fijn en mix de basterdsuiker en de honing erdoor.

  • 3)

    Voeg de eieren toe en mix het beslag luchtig voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Voeg de melk en de zonnebloemolie toe en mix het nog eens door.

  • 5)

    Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout erbij en mix het beslag op lage snelheid goed samen.

  • 6)

    Bekleed het bakblik met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

  • 7)

    Snijd de sinaasappel in plakjes en leg ze er bovenop.

  • 8)

    Strooi daar de walnoten, cranberry’s en de chocolade overheen.

  • 9)

    Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

  • 10)

    Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het volledig afkoelen.

  • 11)

    Smelt de Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes in de koekenpan
    op laag vuur en roer de slagroom erbij.

  • 12)

    Blijf de Caramel saus roeren, tot je ziet dat de slagroom goed is opgenomen.

  • 13)

    Haal de Caramel van het vuur en laat de saus iets afkoelen zodat hij dikker
    wordt, maar nog steeds vloeibaar is.

  • 14)

    Beweeg langzaam je lepel heen en weer boven het bananenbrood. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Werther’s Original.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept