Baklava Cheesecakes
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 1omstuks
Afgelopen week bakte ik deze kleine baklava cheesecakes en oh wat waren ze lekker! Deze staan op de dag van Eid el Fitr absoluut weer op tafel, hier kan je echt niet vanaf blijven!
Baklava Cheesecakes
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 1omstuks
Voor de bodem:
Voor de bodem:
- 50 gram roomboter, gesmolten
- 10 filodeeg vellen
- 100 gram pistachenoten, gehakt
- 80 gram roomboter, gesmolten
- 50 gram poedersuiker
Voor de cheesecake:
- 500 gram roomkaas
- 300 gram kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 1 theel. vanille extract
- 2 eieren
- 2 eetl. bloem
Siroop:
- 130 gram fijne kristalsuiker
- 150 ml water
- 2 eetl. holning
- 1 eetl. citroensap
Bereiding:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Vet de bodem en de zijkanten van de muffin vorm in met de gesmolten boter.
- 3)
Snijd voor elk holte 6 vierkantjes uit het filodeeg en plaats het eerste filodeeg vierkantje in de holte.
- 4)
Bestrijk met roomboter en leg er weer een vierkantje filodeeg op.
- 5)
Herhaal de stappen tot je alle holtes gevuld hebt.
- 6)
Meng in een kom de gehakte pistache met de poedersuiker.
- 7)
Voeg de gesmolten roomboter toe en meng het goed samen.
- 8)
Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak voor 4-5 minuten of tot het filodeeg mooi goudbruin is gekleurd.
- 9)
Haal de muffinvorm uit de oven en verdeel in elke holte een eetlepel van het pistache mengsel en druk het stevig aan. Zet opzij.
- 10)
Mix de roomkaas met de kristalsuiker in 1-2 minuten romig.
- 11)
Voeg de slagroom en het vanille extract erbij en mix het nogmaals samen tot alles goed is opgenomen.
- 12)
Klop de eieren een voor een door het beslag. Zodra je ziet dat het ene ei is opgenomen stop je direct met mixen.
- 13)
Zeef de bloem erbij en mix het nog eens kort door.
- 14)
Giet het cheesecake beslag in de elke holte van de muffinvorm.
- 15)
Bak de cheesecake in 20-22 minuten of tot de taartjes stevig en lichtbruin zijn.
- 16)
Laat de cheesecake 20 minuten in de oven staan voor je de cheesecake op een afkoelrek plaatst.
- 17)
Laat de cheesecakes daarna op je aanrecht volledig afkoelen.
- 18)
Zet de cheesecake voor minimaal 3 uur of voor een hele nacht in de koelkast.
- 19)
Meng ondertussen in een steelpan de kristalsuiker, het water en de honing samen.
- 20)
Breng het aan de kook en blijf de siroop af en toe roeren.
- 21)
Zet het vuur lager en laat de siroop voor 15 minuten sudderen en roer het zo nu en dan door.
- 22)
Haal de pan van het vuur en giet de siroop over de cheesecakes.
- 23)
Garneer met extra gehakte pistachenoten. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Dille&Kamille.
4 Comments
Sara
26 december 2023 at 19:53
Hoi fatima,
Voet je siroop eraan toe na dat het hele nacht in de koelkast is geweest of na het afkoelen siroop en dan in de koelkast.
Alvast bedankt
Cynthia
23 februari 2024 at 08:52
Hi, thanks for this recipe! Looks amazing. Would love to try. But would like to know how much flour need to be added? There is no mention of flour in the ingredients. But the method says sift in the flour.
Fulya
8 april 2024 at 16:05
Hoi Fatima,
Hoeveel stuks krijg je uit dit recept? Bij de omschrijving staat namelijk “1omstuks”..
Maryam
9 april 2024 at 07:56
Heey Fatima,
Bedoel je hier de lange filodeeg die je bij de turk kan halen?