Baghrir (Marokkaanse Duizend gaatjes Pannenkoeken)

8 maart 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Baghrir, wie is er nou niet dol op! Voor degene die niet bekend zijn met deze lekkernij, baghrir is een Marokkaanse pannenkoek die aan de bovenkant talloze gaatjes bevat en erg luchtig van smaak is. Het belangrijkste aan de Marokkaanse baghrir zijn toch echt wel de gaatjes, want ja wees eens eerlijk zonder de gaatjes kun je het bijna geen baghrir noemen, toch? Heb je nou altijd al wat moeite gehad met het maken van baghrir? Dan heb ik bij deze een simpel, duidelijk en erg lekker recept voor je!

Ingrediënten: (20 stuks)
Voor het beslag:
  • 250 gr. fijne griesmeel
  • 150 gr. bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 etl. gedroogde gist
  • 1 tl. zout
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 500 ml lauwwarm water
  • 60 ml extra lauwwarm water
Garnering:
  • honing
  • olijfolie
  • kristalsuiker
Bereiding:
Stap 1.

Zeef de griesmeel, bloem, gedroogde gist, bakpoeder, vanillesuiker en het zout boven een kom. Roer de droge ingrediënten met een garde samen.

Stap 2.

Giet de helft van het lauwwarme water erbij en mix het met een staafmixer of in een blender op samen. Giet het overige water erbij en mix het nogmaals samen tot een vloeibaar beslag.

Baghrir

Stap 3.

Giet het mengsel in een kom en roer het met een spatel nog eens door. Dek de kom af met plasticfolie en een theedoek en laat het beslag voor 60 minuten rijzen op een warme plek.

Stap 4.

Giet het extra water na het rijzen erbij en roer het met de spatel door het beslag. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur, schep een volle pollepel beslag in de koekenpan en bak de baghir aan een zijde gaar tot de onderkant mooi goudbruin is en er aan de bovenkant gaatjes zijn ontstaan.Baghrir1

Stap 5.

Leg de gebakken baghrir op een bord en dek deze af met een theedoek, zodat de bagrhir lekker warm en zacht blijft. Serveer de baghrir met honing.

Extra tips&tricks:
  • Als je geen staafmixer hebt kun je ook een blender gebruiken of een elektrische handmixer.
  • Je hoeft de baghrir niet om te draaien, want de warmte zal door de ontstaande gaatjes naar boven stijgen en zo wordt ook de bovenkant goed gaar.
  • Als je de baghrir wilt invriezen, dan laat je ze na het bakken even afkoelen en stop je ze direct in diepvrieszakjes en mogen ze de vriezer in.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

269 Comments

  • Femke

    8 maart 2016 at 17:47

    Ik hou van Baghrir en maak het op bijna precies dezelfde manier. Ik doe alleen alles in de blender :-). Ik kan baghrir alleen niet zo mooi uitspreken, bij mij klinkt het lekker plats Hollands.. ben benieuwd hoe erg de schoonfamilie me in mei gaat uitlachen haha, dan ga ik naar Marokko. Zin in.

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 08:12

      Heey Femke,

      Haha ik heb echt gelachen om jouw berichtje! Nou het feit al dat je baghrir kunt maken is al top! Je gaat het zeker weten leuk hebben in Marokko inschAllah! Ik wens je alvast heel veel plezier en geniet van al het lekkere eten hmm!!

      1. Ikkie

        7 januari 2019 at 16:15

        Dag,

        Ik heb een zakje gist, kun jij mij vertellen hoeveel zakjes gist erin gaat? Dankjewel

      2. Fatima El Irari

        7 januari 2019 at 19:24

        Hi Ikkie,

        Je kunt 1 zakje gebruiken.??

  • fati

    8 maart 2016 at 17:58

    Je bent echt kook prinsesje ?

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 07:55

      Hallo Fati,

      Ah, en jij bent een schat!

      1. Hanane

        26 maart 2019 at 05:33

        Masha Allah! Super duidelijke recept!

        Fatima, hoe maak je ze klein? Mini baghrir zoals mini harcha.

        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        26 maart 2019 at 05:42

        Dankjewel lieve Hanane,

        Mini baghrir maak je door een mini koekenpan te gebruiken. Ee Action heeft een goede!??❤️

      3. G

        19 april 2020 at 20:23

        Deze vandaag gemaakt, goed gelukt en echt heel lekker! Ik ben zelf Nederlands, maar wat een heerlijke gerechten maak jij. Mijn (Marokkaanse) man is er te blij mee

      4. Fatima El Irari

        19 april 2020 at 22:43

        Hi G,

        Wat leuk zeg! Ik ben blij dat het is gelukt en dat je zo enthousiast bent! Xx

      5. Amina

        3 mei 2020 at 10:48

        Salaam! Als ik verse gist heb hoeveel moet ik dan van het blokje toevoegen? Heb al wat recepten gemaakt van jou en wat ben ik dankbaar dat je dit allemaal zo voor ons doet 💓

      6. Fatima El Irari

        3 mei 2020 at 11:03

        Alaikoem salaam Amina,

        Je gebruikt dan 21 gram verse gist, dus de helft van het blokje. Heel graag gedaan lieverd en bedankt voor de waardering!

  • Jasmine

    8 maart 2016 at 18:06

    Ik ben heel erg benieuwd of me dit gaat lukken want heb al 9382626282627 recepten uitgeprobeerd en niets werkte of nauwelijks. Hoeveel kg smid en bloem heb k wel weggegooid *traan*

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 07:55

      Hallo Jasmine,

      Ah, het gaat je uiteindelijk echt lukken hoor. Laat je mij weten als je het recept hebt uitgeprobeerd(ben benieuwd hihi) xx

      1. samira

        23 oktober 2017 at 16:10

        Salam faatje je kan toch ook met maatbeker doen gram enzo voort

      2. Fatima El Irari

        24 oktober 2017 at 06:07

        Alaikoem salaam Samira,

        Jazeker, je hebt maatbekers met ml en grammen. Bij de Action hebben ze een goede maatbeker. Xx

  • Anissa

    8 maart 2016 at 18:30

    Hey faatje, ik vroeg me af of je geen bakpoeder/gist proeft met dit recept, 2 bakpoeder lijkt inderdaad veel.

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 07:56

      Hallo Anissa,

      Nee, hoor je proeft er niks van terug geloof mij :p

      1. Noor

        17 mei 2019 at 15:19

        Ik heb het uitgeprobeerd en helaas mislukt precies je recept gevolgd. Had wel Griesmeel van de AH. Kan het daarmee te maken hebben? BAALDE!

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2019 at 15:42

        Hi Noor,

        Griesmeel van de AH moet je ook echt niet gebruiken voor baghrir. Je kunt het beste de griesmeel van de Marokkaanse of Turkse slager gebruiken.

  • Rachida

    8 maart 2016 at 19:04

    Mag ik vragen welk koekepannetje jij gebruikt?

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 07:56

      Hallo Rachida,

      Ik gebruik een koekenpan van Tefal en die werkt perfect!

  • Karima

    9 maart 2016 at 08:25

    Asalaam oe aleikoum faatje, wat voor maat is je koekenpan ? En wat is dat voor maatlepel? Xxx

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 08:03

      Alaikoem salaam Karima,

      De diameter van de koekenpan is dacht ik 20 cm en de maatlepels zijn te koop bij de Wibra. Ik vind deze maatlepels makkelijk voor het opscheppen van beslag, maar je kunt ook gewoon een pollepel gebruiken hoor.

    2. Zoulikha

      3 mei 2020 at 18:31

      Hoi Fatima

      Kan je baghrir ook maken op een inductirkookplaat. Want bij mij komen er geen gaatjes in.

      1. Fatima El Irari

        4 mei 2020 at 12:38

        Hi Zoulikha,

        Ja, maar dan heb je wel echt een pannetje nodig voor inductie. Maar wat betreft de gaatjes heeft dat echt niks te maken met je kookplaat.

  • Khadija

    9 maart 2016 at 14:33

    Hai fatima, leuke recepten heb je! MasAllah. Vraag: moet het een aparte koekenpan zijn die je alleen gebruikt voor baghrir? Hoor graag van je, want mij lukt t ook niet helaas

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 08:08

      Hallo Khadija,

      Dankjewel lieve meid Allah ibarkfiek! Eerlijk gezegd gebruik ik de koekenpan enkel voor baghrir en voor pannenkoeken. Dus voor de rest bak ik in deze koekenpan vrijwel niks. Succes meid en inschAllah lukt het jou ook! x

  • Cheyenne

    9 maart 2016 at 17:45

    Hi faatje, als je geen staafmixer of een blender hebt kan je voor de Beghrir te mixen ook een handmixer gebruiken?

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 08:09

      Hallo Cheyenne,

      Uhm dat een een goede vraag. Ik denk niet dat een staafmixer het beslag in het begin echt fijn zal mixen. Ik raad je toch aan om of een staafmixer te gebruiken of een blender. Ik weet dat ze bij de Action een staafmixer gebruiken voor nog geen €10,-. Misschien dat je daar even een kijkje kunt nemen?

      1. Cheyenne

        25 maart 2016 at 19:31

        Hey, ik heb nog een vraagje ?.. Ik heb gezien dat ze de pan steeds afkoelen bij het bakken van de beghrir. Hoeft dit niet bij dit recept van jou?

      2. xfaatje

        26 maart 2016 at 20:35

        Hallo Cheyenne,

        Nee, ik doe dat eigenlijk nooit en het hoeft ook niet bij dit recept. Succes meid! x

      3. Marieke

        18 augustus 2019 at 08:57

        Ik had eerst jou recept gevolgd, maar gemixt met een keukenmachine, want ik had geen staafmixer. Nu staat het deeg te rijzen en heb ik inmiddels een staafmixer aangeschaft. Vorige keer was goed gelukt, alleen vond ik dat er te weinig gaatjes in zaten, althans in vergelijking met die van mijn schoonmoeder. Tijdens het mixen nu merkte ik al dat het deeg luchtiger was, dus denk dat het echt wel nodig is voor een juist resultaat om de staafmixer te gebruiken. Ben benieuwd hoe ze nu gaan lukken! Kreeg vorige keer in elk geval een verwonderd gezicht van manlief haha.. En vervolgens de hele schoonfamilie ingelicht door hem dat ik via jou site de lekkerste dingetjes kon neerzetten! Dank je wel!

      4. Fatima El Irari

        18 augustus 2019 at 15:07

        Hi Marieke,

        Wat leuk om te lezen dat je schoonfamilie zo onder de indruk is! Je kunt echt zowel een staafmixer als blender gebruiken, want ik gebruik beide. Maar het kan zijn dat jouw staafmixer toch iets krachtiger is dan de blender en dat je daarom een luchtiger beslag had. Geniet ervan!

  • Dammy

    9 maart 2016 at 20:47

    Hi Fatima,

    Ik heb de baghrir vanavond gemaakt en ze zijn perfect gelukt! Ik heb alleen 1.5 zakje bakpoeder gebruikt omdat ik niet meer in huis had.
    Dankjewel voor het delen van je recept! Nu kan ik de blits maken bij m’n schoonmoeder??

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 08:10

      Hallo Dammy,

      You go girl! Ben blij dat het je is gelukt en je gata je schoonmoeder zeker verrassen hoor! x

  • Wendy

    13 maart 2016 at 16:59

    Mmmmm, het ziet er smakelijk uit. Vroeger toen ik bij mijn Marokkaanse vriendinnen ging, aten we dit vaak. Echt heerlijk met honing en glasje munt thee. Ik ga dit zeker eens uitproberen, het is zo duidelijk uitgelegd! Nog een klein vraagje…gebruik je geen olie of een andere vetstof voor je het beslag in de pan giet of is het niet nodig omwille vn de pan?

    1. xfaatje

      13 maart 2016 at 20:31

      Hallo Wendy,

      Ah, leuk dat je zo’n leuke herinnering hebt overgehouden aan dit gerecht hihi. Ik ben er zelf ook dol op haha! Ik smeer de pan niet in, omdat deze koekenpan een anti aanbaklaag heeft en dan is het niet nodig om de pan nog eens extra in te smeren. Succes meid! x

      1. Wendy

        14 maart 2016 at 12:57

        Dank je, ik ga zeker deze koekenpan in huis halen :)!

      2. xfaatje

        14 maart 2016 at 14:03

        Graag gedaan hoor en succes! x

  • Naoual

    19 maart 2016 at 09:32

    Lieve Fatima, als kersvers bruidje die bijna nooit kookte in haar ouderlijke huis heb ik mijn man tot nu toe heeeerlijke gerechten kunnen voorschotelen en dat allemaal dankzij jou!!! Ik weet oprecht niet wat ik had gemoeten zonder je website!! Keep on the good work en vooral blijven posten!!:) Liefs, Naoual

    1. xfaatje

      21 maart 2016 at 14:18

      Hallo lieve Naoual,

      Aah, wat een super lief berichtje! Echt zulke lieve berichten maken mijn dacht gewoon haha! Super graag gedaan meid en jij ook bedankt voor je lieve woorden. Als je ooit vragen hebt, dan help ik je uiteraard graag. Ik wens je nog veel kook en bakplezier inschAllah. Liefs Fatima

  • Sanae

    20 maart 2016 at 11:07

    Heey fatima,

    Waar heb jij je maatbeker vandaan? lief dat je al het lekkers met ons deeeelt altijd duidelijk maa shaae Allah.

    1. xfaatje

      21 maart 2016 at 14:19

      Hallo Sanae,

      De maatbekers komen van de Xenos meid. Aah heel graag gedaan hoor! Allah ibarkfiek! xx

  • xfaatje

    25 april 2016 at 09:25

    Alaikoem salaam Souad,

    Stel je wilt er minder maken, dan kun je bijvoorbeeld heel het recept halveren, dus gewoon van alle ingredienten de helft nemen.

    1. souad

      25 april 2016 at 10:32

      Heel erg bedankt!

      1. xfaatje

        25 april 2016 at 12:59

        Graag gedaan hoor!

  • Kaoutar

    26 april 2016 at 11:33

    Hallo
    Wat jammer dat jij mijn buurvrouw niet bent!! Ik heb ook vele recepten uitgeprobeerd maar helaas elke keer de vuilnisemmer in. Maar sinds ik jouw recept gebruik kunnen wij hier thuis ook beghrir eten!! Thnx voor het delen!
    Heb je toevallig geen donuts recept??

    1. xfaatje

      26 april 2016 at 13:32

      Hallo Kaoutar,

      Aah dat is lief van je! Bedankt lieve meid! Xx

  • Oumaima

    9 mei 2016 at 11:51

    Heey, ik hou van je recepten!
    Dat moest er even uit.. Haha
    Maar ik heb een probleembje met de baghrir, van smaak is hij heel lekker maar zit altijd vast aan mijn pan hoe komt dit?

    1. xfaatje

      9 mei 2016 at 13:05

      Hallo Oumaima,

      Aah, wat lief dit! Dank je wel lieve schat! Ik raad je dan aan om echt een Tefal koekenpan aan te schaffen. Deze werkt echt perfect en er blijft niks plakken! succes Xx

  • laila

    2 juni 2016 at 20:08

    Vandaag jouw Baghrir recept gebruikt en ze hebben heerlijk genoten thuis! Heerlijk en keep up the good work.

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 06:49

      Hallo Laila,

      Kijk eens aan, super! Bedankt meis Xx

  • Saffiyah

    14 juni 2016 at 09:25

    Hoi hoi,
    Wat ben ik toch blij met jou recepten!
    Ik had een vraagje ik las dat je het ook een paar dagen van te voren maakt en in de vriezer dan doet. Misschien een stomme vraag maar als je het in de oven doet op hoeveel graden doe je dat dan en hoelang? En in de magnetron hoelang doe je dat?

    1. xfaatje

      14 juni 2016 at 11:47

      Hallo Saffiyah,

      Super lief van je dankjewel lieverd! Nou kijk. Als je baghrir hebt gemaakt en in de diepvries hebt bewaard, dan kun je die inderdaad opwarmen. Als je de baghrir in een koekenpan wilt opwarmen, dan doe je dit echt op heel laag vuur zodat de baghrir enkel warm wordt en niet nog eens gaat doorbakken. Voor on de oven geldt eigenlijk precies hetzelfde. Ik zou echt de oven op 100 graden zetten en de baghrir er maar voor 5 minuten in laten zitten en ondertussen gewoon blijven checken of het warm is. Persoonlijk zal ik de baghrir niet in de magnetron doen, want dan worden ze erg slap. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt Xx

  • Nurcan

    14 juni 2016 at 18:28

    Hoi Fatima,

    Ik heb je recept uitgeprobeerd en een uur laten rijzen maar ik zie helaas geen belletjes in m’n deeg ?
    Wat doe ik verkeerd? Heb alles aangehouden zoals jij het hebt gedaan. Groetjes

  • Chaymae

    15 juni 2016 at 08:00

    Dank je wel voor dit makkelijke recept. Mijn baghrir was helemaal gelukt! 🙂

    1. xfaatje

      15 juni 2016 at 09:02

      Hallo Chaymae,

      Ah, super meid! Graag gedaan hoor Xx

  • Fadila

    18 juni 2016 at 09:44

    Sallaamoe allaykoem.

    ik maak mijn beghrir op een andere wijze. Maar die van u lijkt me ook wel lekker en de moeite. Ik zal het zeker eens uitproberen. Maar mijn vraag is. Wrm zeef je uw bloem en griesmeel in het begin?

    shoukrane xx

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 10:31

      Alaikoem salaam Fadila,

      Bedankt hoor! Ik zeef de bloem en griesmeel zodat er geen klontjes ontstaan in het beslag.

  • Mina

    18 juni 2016 at 19:48

    Selam faatje heb vandaag je baghrir gemaakt ze zien er goed uit nu nog hopen dat ze ook nog smaken ?
    Alleen heb ik olie in de pan moeten doen anders brandde het aan. Waar haal je kleine anti kleefpannen? Ik dacht dat die van de action anti kleef was…

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 10:49

      Hallo Mina,

      Super meid! Ik heb een pannetje bij de Action gehaald en die werkt goed hoor!

  • Fadoua

    19 juni 2016 at 07:11

    Jij bent een topper!! Jij bent de eerste bij wie ik het recept doorlees en niet afhaak na 2zinnen, en het recept ook begrijp dank je door jou heb ik gisteren mijn eerste gevulde babot broodjes gemaakt en ze zijn gelukt shoukran!!!!

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 10:50

      Hallo Fadoua,

      Aah, wat een super lief berichtje zeg! Heel graag gedaan lieverd en bedankt! Xx

  • Arnela

    20 juni 2016 at 11:20

    Selaam Faatje!
    Wauw allereerst me complimenten! Zoooo blij dat ik jou vond op instagram! Ik wil graag deze pannenkoekjes proberen maar zie net dat ik fijne griesmeel nodig heb, en ik heb tarwe griesmeel gehaald. Zit daar een verschil in? En waar haal je fijne griesmeel? Alvast bedankt! Liefs..

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 13:36

      Alaikoem salaam Arnela,

      Je kunt ook tarwe griesmeel gebruiken hoor. Ik raad je aan om griesmeel te halen bij de Marokkaanse/Turkse slager. Die hebben van alle soorten wat haha. Bedankt voor je lieve compliment hoor! Xx

  • Yasmina

    20 juni 2016 at 15:01

    Dag Fatima,

    Wat ontzettend genereus ben jij met het delen van je recepten. Echt leuk! Bless you!
    Ik wilde je wat vragen mbt het baghrir recept wat ik zojuist heb uitgeprobeerd. Super makkelijk in de bereiding.
    Alleen worden ze van onder bij het bakken veel te bruin, een tweetal verbrand zelfs. Ik heb het vuur tussen 4 en 5 (middelmatig; keramische kookplaat) en als ik het zachter zet, dan ploffen er minder gaatjes open en gaart de baghrir van boven niet. Wat doe ik verkeerd??
    Alvast dank voor je reactie. God bless en please ga door met wat je doet 🙂
    Liefs, Yasmina

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 09:46

      Hallo Yasmina,

      Allereerst bedankt voor je super lieve bericht! Mag ik vragen welke koekenpan je gebruikt? Want dit speelt ook echt een grote rol bij het bakken van baghrir. Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen Xx

      1. Yasmina

        25 juni 2016 at 16:04

        Hai Fatima,

        Ja, daar zeg je me wat ?
        Ik heb een koekenpan met anti-aanbaklaag gebruikt met een dikke bodem, merkloos. Maar heb er meerdere, waaronder een Tefal en een met een keramische laag. Ligt het aan de koekenpan? Merci meid voor je respons alvast!! xx

  • Nienke Brandt

    21 juni 2016 at 05:05

    Jazak Allahu ghairan voor dit leuke recept! Nog nooit geprobeerd en ben niet zo’n held in koken, dus in shaa Allah wordt het wat.

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 10:00

      Heel graag gedaan meis! Het gaat je zeker weten lukken inschAllah! Gewoon proberen en dan komt het helemaal goed! Xx

  • Nora

    28 juni 2016 at 07:48

    Hoi lieve meid,

    Door jou recepten lukken al mijn gerechtjes ma shaa Allah!
    Ik maakte gister beghrir na een paar x oefenen, het was echt heerlijk alleen was de begrir erg plakkerigg…hij plakte niet aan mijn pannetje, maar wel aan de andere beghrirs of als ik het vast hield. Heb gewoon alle ingrediënten gebruikt, wel gehalveerd, in de blender, laten rijzen voor een uur, toen zag ik dat de eerste plakte, heb ik het een half uur langer laten rijzen.. maar had er helaas geen baat bij.

    Weet jij misschien hoe dit komt?

    xxxx!!

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 09:40

      Hallo Nora,

      Allereerst bedankt voor je super lieve bericht! Dus als ik het goed begrijp dan plakken de baghrir na het afbakken aan elkaar op het bord? Als dit het geval is, dan komt het doordat de baghrir toch nog niet helemaal gaar is en hierdoor tegen elkaar gaan plakken. Wat je het beste kunt doen is het volgende. Wanneer er genoeg gaatjes zijn ontstaan in de baghrir zet je het vuur op zijn laagst en laat je de baghrir nog even in de koekenpan. Hierdoor wordt de baghrir nog warmer en dan verdwijnt echt het plakken inschAllah! Succes meis Xx

  • Yasmina

    28 juni 2016 at 15:01

    Hi Fatima,

    Ik heb een merkloze anti-aanbaklaag koekenpan gebruikt, die heeft een dikke bodem. Had ik een Tefal pan moeten gebruiken?
    Ik had je een vraag gesteld mbt tot het te donker worden van de onderkant van de baghrir, terwijl de temp. gemiddeld is. Ik hoor graag van je. Wil ze nu allemaal mooi bakken voor El Id inshallah! En als het moet koop ik daar een aparte koekenpan voor? Die dunne van Tefal voor pannenkoeken bijvoorbeeld?
    Heel erg bedankt alvast voor je reactie!!
    Liefs, Yasmina

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 08:20

      Hallo Yasmine,

      Ik raad je echt een Tefal koekenpan aan, want deze begeleid de warmte het beste echt waar. Hierdoor krijg je ook mooie goudkleurige baghrir aan de onderkant. Die koekenpan voor de pannenkoeken, kun je prima gebruiken! Succes hoor Xx

      1. Mina

        29 juni 2016 at 08:36

        Zo een tefal pannenkoek (kleine) waar kan ik die kopen? Bij mij blijft die ook plakken als ik er geen olie in doe. Nochtans heb ik die van de action wat jij ook van daar had toch?

  • Anissia

    29 juni 2016 at 10:43

    Hey
    Dankje voor je recepten.
    ik heb ze gisteren gemaakt, alles is goed gelukt.
    Maar ik vond wel dat ze naar bloem enzo smaakte, het smaakte niet hetzelfde als je ze bv in de bakker gaat halen. En ik heb alles goed afgewogen. Ik ga volgende keer een zakje suiker extra bijvoegen maar nu weet ik niet wat ik aan die bloem-smaak moet doen?
    X

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 06:42

      Hallo Anissia,

      Waren de baghrirs voor de rest wel gewoon goed gaar? Want het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld het vuur iets te hard zet en dan zullen ze snel kleuren en gaar ogen, maar in werkelijkheid zijn ze nog niet helemaal gaar en dan proef je die bloem/gist smaak terug.

  • noa

    4 juli 2016 at 09:21

    Kun je beslag een dag van te voren maken? Bedankt voor je recepten!

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 11:15

      Hallo Noa,

      Dat raad ik je niet aan. Wel zeker 3 uur van te voren.

      1. noa

        4 juli 2016 at 14:38

        Ik kan het niet al een avond van te voren maken?

  • Nora

    5 juli 2016 at 11:44

    Kun je het beslag een avond ervoor maken?

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 13:40

      Hallo Nora, Dat raad ik je niet aan, want dan krijg je echt een baghrir met een erge gist geur. Je kunt het beslag wel zeker 4 uur van te voren maken.

      1. noa

        5 juli 2016 at 16:26

        En de beghrir zelf een avond van te voren?

  • Saida

    18 juli 2016 at 12:13

    Welke griesmeel gebruik je
    En welke weegschaal is handig

    Thnx

    1. xfaatje

      19 juli 2016 at 07:10

      Hallo Saida,

      Ik gebruik de fijne griesmeel van de slager. Zelf maak ik zelden gebruik van een weegschaal, maar gebruik ik eerder een maatbeker. De maatbeker die ik fijn vind is te koop bij de Action voor nog geen €1,-

    2. Fatima

      9 mei 2020 at 10:22

      Hoi fatima,

      Als ik het in de blender mix dan wordt het deeg plakkerig onder aan de blender. Heb genoeg water bij gedaan. Het deeg is waterig, maar alsnog plakt het deeg onderaan de blender en kan het hele mengsel weggooien.

      1. Fatima El Irari

        10 mei 2020 at 11:04

        Hi Fatima,

        Je kunt misschien de volgende keer eerst de helft van de droge ingrediënten toevoegen en het water en dan weer de overige droge ingrediënten en water. Je kunt ook een staafmixer gebruiken, werk eerlijk gezegd makkelijker.

  • ahlam

    1 augustus 2016 at 21:34

    salam schat,

    Heb hem vandaag gemaakt me moeder doet hem op een ander manier zelfs bij haar is het af en toe goed en af en toe gaat het de verkeerde kant op. Vandaag is de eerste keer dat ik baghrir uberhaupht zelf heb gemaakt. En raad eens, het is in 1x gelukt met jou overheerlijke recept!! Altijd heerlijk jou recepten heb al bijna alles geprobeerd ga zo door!!

    Alvast bedanktt xx

    1. xfaatje

      2 augustus 2016 at 08:01

      Alaikoem salaam Ahlam, Aah kijk een hoe leuk! Super leuk dat het jou in een keer is gelukt hihi! Super bedankt voor je lief berichtje! Je mama zal wel trots op je zijn maschAllah! Xx

  • Saida

    5 augustus 2016 at 16:22

    Welke griesmeel en bloem gebruiken je fatima

  • Karima

    14 september 2016 at 11:44

    Hallo Faatje,

    Je recepten zijn top. Maar mn baghrir bleef elke keer plakken. Ik had een anti baklaag gebruikt van de action. Ik heb elke stap gevolgd. Helaas heb ik ze allemaal weggegooid.
    Gr Karima

    1. xfaatje

      15 september 2016 at 14:17

      Hallo Karima,

      Ik raad je dan toch echt aan om een koekenpan van het merk Tefal aan te schaffen. En anders kun je de koekenpan van te voren ietsjes invetten.

  • Karima

    15 september 2016 at 18:51

    Ga ik doen. Probeer het zondag weer. Ben benieuwd. Heel erg bedankt.

    1. xfaatje

      16 september 2016 at 07:11

      Succes Karima! Xx

  • xfaatje

    19 september 2016 at 13:01

    Hallo Leonie,

    Allereerst hoop ik dat de pannenkoeken hebben gesmaakt. Als je beslag te zwaar is dan kan het zo zijn dat je minder(dikkere) pannenkoeken krijgt.

  • Cinta Adinda

    12 oktober 2016 at 16:38

    Hoi Fatima,
    Misschien een gekke vraag, maar hoor je dit te eten als lunch of ontbijt? Ziet er voor de rest echt superlekker uit en ik kan niet wachten om dit recept uit te proberen!
    Liefs xx

    1. xfaatje

      13 oktober 2016 at 09:21

      Hallo Cinta,

      Is geen gekke vraag hoor. Bij ons thuis wordt baghrir vaak klaargemaakt voor de lunch, maar het komt ook weleens voor dat we het eten met het ontbijt. In Marokko wordt baghrir zelfs klaargemaakt voor in de avond wanneer je bezoek krijgt en je thee en koffie zet. Conclusie, maak het lekker wanneer jij er zin in hebt hihi.

  • Fatima

    21 oktober 2016 at 13:54

    Hoi Fatima!
    Vandaag jè recept van de baghrir geprobeerd en ze zijn ppeeeeeerrrrfectt gelukt! Dank om je recept te delen!

  • Naima

    25 oktober 2016 at 16:06

    Salam Fatima,

    Allereerst wat een top recepten allemaal! Mashallah
    heb al een aantal uitgeprobeerd van je en ze zijn allemaal goed gelukt.

    Alleen vandaag wou ik de baghrir maken alles ging goed tot dat ik na een uur er achter kwam dat ik de 60 ml water er in het begin al heb bij gedaan.. dus ging gaatjes in het beslag.. ik denk dat ik het beslag nu wel weg kan gooien of niet?

    Ik hoor graag van je.

  • Safae

    13 november 2016 at 00:26

    Je bent een Toppertje in koken! Ik heb een vraagje, welke gedroogde gist gebruik je altijd bij al je recepten?

  • Naima

    14 november 2016 at 09:58

    Mijn man weet niet wat hij elk weekend meemaakt. Maar door jou staat er beghrier, lemsammen en de tonijnmelkbroodjes op tafel.. Vandaag ga ik je ovenschotel proberen, inspiratie genoeg dankzij jou… En het lukt ook nog goed elke keer… Tbarkellah…

  • Siham

    17 november 2016 at 21:42

    Hoiii.. vraag me niet why maar ben nu bezig met de baghrir om inmiddels 22;39..
    Maar helaas onderkant wordt hard en baghrir zelf is gwn normaal.. beetje deeg smaak.. ik heb het geprobeerd met vuur op z’n laagst.. op middelmatige vuur.. en beetje hoge.. maar telkens toch slagen ze niet echt.. onderkant blijft hard.. ik heb mini pannetje van action gehaald.. en recept precies gevolgd.. vraag me af waar het aan ligt.. please help.. doe ik misschien teveel beslag in pannetje? Hoor het graag… kusss

    1. Fatima

      21 november 2016 at 11:01

      Hallo Siham,

      Zo jij bent tot de laatste uurtjes dus bezig geweest haha. Hoe is de structuur van je beslag, dik of licht? Ik raad je echt aan om eens een koekenpan van het merk Tefal aan te schaffen. Dit is namelijk een pan van kwaliteit en bak aan de onderkant mooi lichtbruin. Ik hoor graag van je. Xx

  • Saloua

    26 november 2016 at 09:30

    Hi Fatima!
    Kun je ook dat natte gist hierbij gebruiken?

    1. Fatima

      28 november 2016 at 07:16

      Hallo Saloua,

      Ik raad je echt aan om droge gist te gebruiken. Ik heb zelf nog nooit verse gist gebruikt voor baghrir.

  • Dien

    4 december 2016 at 12:59

    Hoi fatima,
    Heb zojuist je recept van je baghrir geprobeerd. Heb je recept gehalveerd om t eerst uit te proberen. Na n uur geen belletjes maar dacht ga t toch proberen en t wonder geschiedde want ik kreeg allemaal belletjes en gaatjes in mijn baghrir’s. Super bedankt voor je recept! Heb er al meerdere geprobeerd en ze lukken allemaal..fijn dat je ze wil delen ?

    1. Fatima

      5 december 2016 at 07:25

      Hallo Dien,

      Kijk eens aan wat leuk! Ben echt blij dat het je is gelukt hihi. Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor je lieve compliment hoor! Liefs Fatima

  • Salima

    21 december 2016 at 16:37

    Salaam lieve Faatje,

    Heb jou recept baghrir uitgeprobeerd en moet zeggen het is me heel goed afgegaan.
    Is bij iedereen zeer in de smaak gevallen.

    Bedankt voor je geweldige recepten.
    Ga vooral zo door!
    I love it..!

    Veel liefs Salima..

    1. Fatima El Irari

      22 december 2016 at 07:05

      Alaikoem salaam Salima,

      Ah super meid! Ben echt blij dat het zo bevallen is alhamdoelilah! Bedankt lieve schat. Xx

  • Saida

    26 december 2016 at 18:11

    Fatima,
    Ik brobeer al jaren recepten uit zelfs een keer met m’n eigen dingen. Nooit! Niet pannekoek met 1000 gaatjes maar pannekoek met 5 gaten. Maar maak nu al 4 keer jou recept en ik heb geen enkel keer iets weg moeten gooien. Ik vond 2 bakpoeder aan 15 gr veel maar je proeft er idd niks van. Vind ze heerlijk! Nu het zo goed lukt maak ik ze regelmatig.

    Super bedankt! Je bent een echte topper.

  • Hinde

    28 januari 2017 at 15:11

    Hey, ik heb het recept gevolgd maar de mijne smaken heel zoutig, is dat normaal?
    Ik heb echt maar een kleine theelepel zout erin gedaan

    1. Fatima El Irari

      30 januari 2017 at 08:24

      Hallo Hinde,

      Oh nee dat is niet normaal, dan denk ik toch dat je per ongeluk iets teveel zout hebt gebruikt lieverd.

      Liefs Fatima

  • Fatima El Irari

    30 januari 2017 at 08:23

    Alaikoem salaam Sam,

    Ik gebruik een koekenpan van rond de 18 cm doorsnede en de maatlepel die ik gebruik is de 2 na de grootste hihi. Ook kan het aan je beslag liggen he. als het beslag iets dikker is, dan krijg je uiteraard minder baghir. Bij mij is het beslag altijd goed vloeibaar, zodat ik meerdere en vooral lichte baghrir krijg.

    Liefs Fatima

  • Halima

    5 maart 2017 at 09:46

    Heey lieve schat,
    Ik ben een meisje van 14 jaar en ik hou echt van jou recepten?, ze lukken altijd! Ik heb de visschotel, pancakes,baghrir,tonijnbroodjes,zachte broodjes met gehakt uitgeprobeerd en nog veel meer. Maar nu wil ik even vragen of ik ook griesmeel kan gebruiken van moyen of moet het persee met de fijne. Want ik heb geen fijne griesmeel meer thuis, maar ben bang dat hij gaat mislukken als ik de andere gebruik. Ik hoor het graag van je?

    Mvg, Halima

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 13:38

      Hallo lieve Halima,

      Wauw wat knap zeg! Wat goed dat je op zo een jonge leeftijd al bezig bent in de keuken! Wat betreft de griesmeel, deze kun je ook gebruiken hoor geen enkel probleem. Succes lieve schat en ik wens je nog heel veel kook en bakplezier!

      Liefs,
      Fatima

      1. Halima

        13 april 2017 at 14:37

        heey fatima,
        Leuk dat je hebt gereageerd!
        En bedankt.

        liefs,
        Halima

  • Dikra

    11 april 2017 at 17:05

    Salaam Fatima,

    Ik ben groot fan van jou heerlijke recepten! Ik hen vandaag deze beghrir gemaakt, hij is prima gelukt hamdoullilah. Maar hij heeft een beetje een nasmaak van bakpoeder of gist weet niet precies welke. Ik heb wel echt precies dezelfde stappen en dezelfde hoeveelheden gebruikt (alles afgemeten). Ook een uurtje laten rijzen, wat kan ik verkeerd hebben gedaan.? Misschien niet lang genoeg gerezen?

    Groetjes,
    Dikra

  • Manar

    14 april 2017 at 15:35

    Haaay Fatima al mijn berichtjes? Hoop niet dat je gek wordt. Ik ben al jouw recepten aan het uitproberen! Ik heb vandaag deze pannenkoeken gemaakt en ik denk dat ik iets verkeerds heb gedaan. Ze ruiken echt heel raar. Er komt een hele sterke geur af van de ba3rir kan alleen niet plaatsen wat t is. Qua uiterlijk zien ze er wel goed uit! Dus wat dat betreft ben ik een stap dichterbij, omdat dit de derde x is dat ik het probeer, maar iedere x mislukken ze. Qua smaak weet ik het niet heb ze nog niet geproefd?

    Ik had nog wen vraag. Hoe weeg je de griesmeel af? Ik heb een maatbeker van de action en dan staat er melk, suiker en bloem. Moet ik m meten bij suiker in gram of bij bloem in gram ?
    ❤❤

  • Satiya

    18 april 2017 at 18:26

    Ik heb ze vandaag ook voor het eerst gemaakt. Ze smaken verrukkelijk. Bedankt voor het delen van je recept!

    1. Fatima El Irari

      19 april 2017 at 13:03

      Hallo Satiya,

      Ah super meid! Heel graag gedaan hoor.

      Liefs,
      Fatima

      1. Manar

        27 april 2017 at 19:31

        Fatima!! Had je bovenstaande berichtje gezien ? Wellicht dat je het over het hoofd zag, maar i need A answer? Ik wil die pannenkoeken zo graag goed doen!

  • Sabrina

    23 april 2017 at 15:58

    Je bent superleuk , ik probeer al jou gerechten uit .. kan je de marokaanse duizend gaatjes pannekoek ook invriezen ? Hoe moet ik het dan doen en serveren ? Dank je

    1. Chrissy

      27 mei 2017 at 20:58

      Hoi Sabrina. Ja hoor, je kunt ze invriezen. Zorg dan wel dat ze eerst echt goed afgekoeld zijn.
      Ik ontdooi ze via ontdooistand magnetron of leg ze smorgens al uit de vriezer

  • Nadia

    29 april 2017 at 10:26

    Salaaaaam’ou Ailekoum Fatima !!!
    Ik ben ontzettend blij ! Ik ben een stille volger, ik heb je op snapchat, insta, ben altijd wel op je blog, en nu ook op facebook! Echt grote fan ! TbarkAllah voor je recepten ! Ik moet je zeggen ik was altijd al een mislukkeling in de keuken, maar vandaag dacht ik hmm ik ga die lekkere bagrir is proberen, dus ik gebruikte je recept en het is ZO gelukktttt ! Haha ik was zo blij, iedereen thuis was verbaasd ! Ik wilde je bedanken dat je je recepten met ons deelt ! En wens je nog vele mooie jaren met je man ! Allahy khelikoum dima jami3 ! Lots of lovee !

  • leila

    18 mei 2017 at 13:06

    hello fatima i realy like your recepeace and i want to try them all, but the problem is i can’t understand german so can you please right in english too, thank you a lot i will try baghrir, my mother loves it she will be very happy

    Hallo Fatima Ich bin wirklich wie dein Repeace und ich will sie alle ausprobieren, aber das Problem ist, ich kann kein Deutsch verstehen, also kannst du bitte direkt auf Englisch auch sein, vielen Dank, ich werde es versuchen, Baghrir zu probieren, meine Mutter liebt es, das sie sein wird sehr glücklich

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2017 at 07:30

      Hello Leila,

      First of all, thank you for your kind message! The recipes here on the blog are only in Dutch, but if you translate the recipe through Google translate and follow the video, you really will understand it. I hope you and your mother enjoy the baghrir inschAllah!

      Love,
      Fatima

    2. Zaineb

      24 mei 2017 at 08:09

      hey leila,
      it’s dutch, not german.
      you can translate it on google translate.
      xxx

  • Zaineb

    22 mei 2017 at 15:05

    salamoe alaikoem habibaa,
    op 1 of andere manier lukken ze bij mij niet?
    ik volg elke stap maar het lukt niet.
    heb het al vaker geprobeerd maar z smaken droog en nietzo lekker.
    helppppp

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2017 at 06:17

      Hallo Zaineb,

      Wat gaat er precies mis lieverd? En welke koekenpan gebruik je?

      Liefs,
      Fatima

      1. Zaineb

        24 mei 2017 at 07:45

        heyyy faat,

        ze worden heel droog… totaal niet lekker, zelfs niet met honing..
        ik gebruik eigelijk gewoon een random koekenpan.
        maar ga het zaterdag weer proberen bij mama en dan heb ik een anti-aanbak koekenpan.
        heb je maybe nog tips?

        liefs,
        zaineb

  • Chrissy

    27 mei 2017 at 20:50

    Hoihoi

    Ik krijg regelmatig Begrir van mijn Marokkaanse buurvrouw. Iedereen in ons gezin is er dol op. Vooral met appelstroop of aatdbeienjam gaan ze er in als koekjes.
    Eenmaal heb ik ze zelf gemaakt maar het evenaarde de smaak niet van die van mijn buuf. Ik ga jouw recept op zeeer korte termijn uitproberen, en mijn buurvrouw trakteren!!

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:52

      Hallo Chrissy,

      Ik krijg serieus gewoon honger van jouw reactie haha! Ik raad je dit recept zeker aan lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Cheima

    28 mei 2017 at 18:19

    Hai Faatje,

    Ik heb een vraagje. Ik heb je recept van de baghrir gebruikt. Alleen ik had er een hele erge nasmaak van ik proefde heel erg de gist of de bakpoeder ik heb alles stappen gevolgd. Weet jij wat ik verkeerd heb gedaan doordat ik die nasmaak kreeg?

    Groetjes Cheima

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:25

      Hallo Cheima,

      Hoe lang heb je het beslag laten rijzen?

      1. Cheima

        29 mei 2017 at 19:05

        Een uurtje misschien 10 minuutjes langer maar zeker wel een uur?

  • Chrissy

    1 juni 2017 at 05:07

    Gelukt!!!
    Had wel mijn keuken vol deegspetters tijdens het mixen, haha
    Ik heb een minipannetje gebruikt, en na een stuk of 8 Baghrirs het deeg ietsie meer verdund met water omdat het deeg niet goed wegliep voor mooie ronde plakjes. En dat werden ze, alhoewel de eerste 8 (onverdund, dus precies volgens jouw recept) het lekkerste smaakten.
    Paar in koelkast en morgen nog een keer smikkelen.

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:52

      Hallo Chrissy,

      Haha dat van de spetters komt mij bekend voor! Tussendoor giet ik er ook altijd extra water bij als het beslag ietsjes dikker is geworden.

      Liefs,
      Fatima

  • J

    2 juni 2017 at 06:36

    Hoihoi! Ik heb gisteren je recept uitgeprobeerd. Maar ze zijn wat geel geworden.. ik heb maïsgriesmeel gebruikt. Gebruik jij die ook? En zo niet, waar haal je het? Bij de ah hebben ze het bijvoorbeeld niet! X

  • Esther

    6 juni 2017 at 17:25

    Hey, ik heb een vraagje. Ik zou graag deze pannenkoekjes willen trakteren. Zou ik er van te voren dan al olie en suiker op kunnen doen??

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:50

      Hallo Esther,

      Jazeker, dan is de baghrir nog lekkerder! Hoe langer het mengsel erin kan trekken hoe lekkerder de smaak is. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Najlaa

    8 juni 2017 at 15:54

    Wat gebeurd er als je het langer dan 60 min laat rijzen? Is dat een probleem?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:14

      Hallo Najlaa,

      Dan zul je de gist echt erg ruiken en dan kan het zelfs zo zijn dat de baghrir mislukt. Je dus geen gaatjes in de pannenkoeken krijgt.

  • Raymond

    11 juli 2017 at 09:45

    Tweede keer dat ik ze gemaakt heb , dit keer wel soepel en zacht. Idd de theedoek.
    Ik ben Raymond ik ben moslim in 2010 bekeerd. En ben gek op de Marokkaanse keuken. Mijn moslim naam is mehdi

    1. Fatima El Irari

      11 juli 2017 at 12:04

      Hallo Mehdi,

      Super zeg! Ik ben blij dat het is gelukt en heeft gesmaakt.

      Groet,
      Fatima

  • Naziha

    28 augustus 2017 at 10:51

    Hoi hoi

    Ik heb alles in huis behalve bakpoeder kan dit ook zonder? Hoor graag van je! Ik wil het nu gaan maken…

    1. Fatima El Irari

      28 augustus 2017 at 18:12

      Hallo Naziha,

      Eerlijk gezegd gebruik ik altijd bakpoeder en gist samen, dus ik ben bang dat als je enkel gist gebruikt je misschien minder gaatjes zult krijgen. Heb je het gemaakt?

      Liefs,
      Fatima

  • Saf

    31 augustus 2017 at 13:22

    Salam Fatima

    Ik wilde vragen wat voor bloem gebruik je tarwe bloem of patentbloem? Alvast bedankt.

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2017 at 13:34

      Alaikoem salaam Saf,

      Ik gebruik eigenlijk altijd patentbloem voor alle gerechten, deegwaren en baksels. Succes ermee! Xx

      Liefs,
      Fatima

      1. Saf

        31 augustus 2017 at 19:16

        Bedankt voor je snelle reactie. Eid mubarek alvast. Xx

      2. Fatima El Irari

        4 september 2017 at 09:04

        Eid mubarak Saf! Xx

  • Ghizlane

    20 september 2017 at 13:42

    Heey faatje ik heb een vraagje kan je ook in dr plaats van gedroogde gist normale brugman gust gebruiken en ik ben een hele grote fan van he ly
    Groetjes ghizlane

    1. Fatima El Irari

      20 september 2017 at 14:37

      Hallo Ghizlane,

      Bedankt lieve schat. Zelf gebruik ik nooit verse gist, maar ik denk wel dat je die ook zou kunnen gebruiken. Gebruik dan een theelepel van de verse gist. Succes! Xx

      1. Ghizlane

        20 september 2017 at 14:39

        Heel erg bedankt

      2. Fatima El Irari

        20 september 2017 at 14:40

        Graag gedaan en succes ermee! Xx

  • jihane

    1 november 2017 at 18:42

    slm alaykoum fatima ik ga jou recept gebruiken om de beghrir te maken alleen heb ik nog een vraag kan ik een heel zakje van 11gram doen want ik heb ergens gelezen dat 1 eetlepel 7gram is.
    groetjes jihane

    1. Fatima El Irari

      2 november 2017 at 09:31

      Alaikoem salaam Jihane,

      Gebruik je de gist van Dr. Oetker? De groene verpakking? 1 zakje is namelijk 7 gram. Je zou heel het zakje kunnen gebruiken. Meet het gewon anders af met een eetlepel. Succes schat! Xx

  • jihane

    2 november 2017 at 22:12

    hoi,
    nee van brugmans en die hebben zakjes van 11gram in die zakjes van dr. oetker heb ik een e-code gevonden vandaar ik het niet koop. Groetjes jihane
    ps: ik zou een heel zakje van 11gram kunnen gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      3 november 2017 at 14:26

      Hallo Jihane,

      Je zou die gist ook kunnen gebruiken, maar je kunt het toch makkelijk afmeten met een eetlepel? Je hebt namelijk een eetlepel nodig en die is denk ik niet 11 gram. Succes! Xx

  • jihane

    7 november 2017 at 18:33

    dag faatje ik heb vandaag de beghrir gemaakt op een gegeven moment was de onderkant goed maar de bovenkant nog rauw ik werk thuis wel met een elektrisch vuur zou het van daar komen of ligt het aan iets anders? enkele tips voor mij? dank je groetjes jihane

    1. Fatima El Irari

      8 november 2017 at 07:02

      Hallo Jihane,

      Ik denk dat het vuur toch te hoog stond lieverd. Als het vuur te hoog staat, dan kleurt de onderkant al gauw mooi bruin maar zal de bovenkant nog steeds nat blijven. Ik raad je aan om het vuur de volgende keer toch iets lager te zetten en dan moet het goed komen inschAllah! Xx

  • Miriam

    8 november 2017 at 13:11

    Salaam Fatima,

    Ik had een vraag over het rijzen van de baghrir. Moet dit 60 minuten precies of kan het ook wat minder?

    Groetjes,
    Miriam

    1. Fatima El Irari

      8 november 2017 at 14:01

      Alaikoem salaam Miriam,

      Eerlijk gezegd heb ik nog nooit het beslag korter dan 60 min. laten rijzen. Ik zou het beslag toch 60 minuten laten rijzen hoor

      Lief,
      Fatima

  • Amira

    13 november 2017 at 13:29

    Foto plaatsen lukt helaas niet. Maar je recept is top! Heel erg bedankt voor het delen.

    1. Fatima El Irari

      13 november 2017 at 14:05

      Hallo Amira,

      Helaas, kun je zelf geen foto plaatsen inderdaad. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Graag gedaan! Xx

  • Chrissy

    8 december 2017 at 10:50

    Ik heb wat kaneel toegevoegd aan het recept..ook heerlijk..

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:34

      Hallo Chrissy,

      Dat lijkt mij inderdaad ook erg lekker! Ik ga het de volgende keer eens uitproberen. Xx

  • Rabia

    14 januari 2018 at 09:54

    Ze zijn mislukt:( normaal lukken jouw recepten. Maar ze hadden weinig gaatjes en grote gaten:(
    Enig idee wat er verkeerd gegaan zou kunnen zijn.

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 14:04

      Hallo Rabia,

      De eerste keer kan het altijd misgaan hoor lieverd, dus maak je zeker niet druk. Welke gist gebruik je en welke bakpoeder? Welk merk bedoel ik dan meer. XX

  • Mila

    14 januari 2018 at 10:45

    Salaam alaikoum fatma,

    In sha Allah gaat alles goed met jou en met je gezin. Ik heb een vraag over begrir maken. Is het ook mogelijk om begrir te maken zonder griesmeel alleen met meel en de rest van de ingrediënten? ??

    Ik hoor van je,
    Liefs Mila

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2018 at 14:06

      Alaikoem salaam Mila,

      Zelf gebruik ik altijd griesmeel voor de baghrir, maar een tante van mij gebruikt alleen bloem en ook dan smaken ze gewoon goed. Je zou het kunnen proberen. Xx

  • Kaoutar

    25 januari 2018 at 21:25

    Heey, goeiedag

    Heb een vraagje wat voor griesmeel gebruik je ?

    1. Fatima El Irari

      26 januari 2018 at 08:52

      Hallo Kaoutar,

      Ik gebruik altijd de fijne griesmeel die ik of bij de Marokkaanse of Turkse slager haal. Xx

  • Fatima

    6 maart 2018 at 21:07

    Hoi Fatima,

    Mag ik je vragen welke pan jij gebruikt? Op Snapchat had je het over een pan van de Blokker.. Ik wil dit weekend voor het eerst gaan uitproberen..

    1. Fatima El Irari

      7 maart 2018 at 07:06

      Hallo Fatima,

      Natuurlijk mag dat! Ik gebruik de koekenpan van Tefal met een diameter van 24 cm. Zie link;https://www.blokker.nl/p/tefal-basics-koekenpannenset-24-en-28-cm/1562804

  • Khadija

    7 maart 2018 at 23:31

    Geweldig je bent een topper!

    Het ging alleen mega rijzen en viel over de rand van mijn blender. Hahhaha

    1. Fatima El Irari

      8 maart 2018 at 08:14

      Hallo Khadija,

      Haha ja het beslag rijst echt enorm, daarom giet ik het beslag ook altijd in een ruime kom. Als je het beslag in de blender laat rijzen, dan zal het gegarandeerd over de randen heen rijzen haha. Heeft het wel gesmaakt? Xx

  • Ayse

    19 maart 2018 at 21:27

    Salaam alaikum zuster,

    Ik heb vandaag je recept geprobeerd in het begin was ik er een beetje onzeker over maar uiteindelijk is het supergoed gelukt! Heel erg bedankt voor je recept voor baghrir en al je andere recepten. ?

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 08:11

      Alaikoem salaam Ayse,

      Aah wat goed zeg! Super trots op je lieverd. Xx

  • nadia

    28 maart 2018 at 14:05

    salaam
    de baghrir was wel gelukt alleen de smaak .. proefde echt heel raar naar bloem of iets kan het niet echt plaatsen. aan wat kan dat liggen heb het 60 min of mss iets langer laten rijzen . en het vuur stond echt laag .

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2018 at 14:19

      Alaikoem salaam Nadia,

      Bedoel je dat je de gist goed proefde in de baghrir? Als je het beslag te lang laat rijzen, dan heb ik het gevoel dat je de gist dan te sterk proeft.

  • Safae

    7 april 2018 at 12:21

    Salam alaikoum fatima, ik heb net het recept gevolgd van de baghrir en het beslag staat nu te rijzen. Ik ben alleen niet zo zeker of jou beslag dan ook heel vloeibaar is? Op de video lijkt het een soort pap bij jou ik weet niet of het beslag als een soort pap moet zijn of echt heel vloeibaar. (ps. eerste keer dat ik baghrir maak haha)

    1. Fatima El Irari

      7 april 2018 at 14:21

      Alaikoem salaam Safae,

      Het beslag hoort vloeibaar te zijn en nadat het beslag is gerezen wordt het wel iets dikker. InschAllah lukt het je! Xx

  • Celina

    17 mei 2018 at 11:50

    Heey sgat Ik heb geen griesmeel of droge gist kan ik geen gewoon met bloem en bakpoeder maken

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 12:05

      Hi Celina,

      Je zou de griesmeel eventueel wel weg kunnen laten, maar droge gist heb je echt nodig anders krijg je echt niet zoveel gaatjes helaas.

      Liefs,
      Fatima

  • Asma

    22 mei 2018 at 11:02

    Ik wil graag baghrir maken voor twee personen. Hoeveel zijn de hoeveelheden dan? Ik hoor graag van he

    Top recepten heb jij

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 11:33

      Hi Asma,

      Ik raad je dan aan om de ingrediënten te halveren. Succes! Xx

  • Lina

    22 mei 2018 at 17:40

    Lieve fatima,
    Ik heb je baghir gemaakt maar is niet gelukt. De eerste zag er perfect uit. De rest was enkele gaatjes. Wat kun je dan het beste doen?

    Groetjes lina

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 06:59

      Hi Lina,

      Ah jammer! Maar wat bedoel je met dat de rest enkel gaatjes was? Was het geen stevige baghrir?

  • Zahia

    24 mei 2018 at 15:30

    Mag ik vragen welke pan je gebruikt heb zoveel maar die mislukken

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 17:04

      Hi Zahia,

      Ik gebruik een koekenpan van het merk Tefal met een diameter van 15 cm. Werkt echt perfect en ik gebruik die al jaren! Xx

  • Bo

    26 mei 2018 at 13:37

    Haai,

    Ik ben echt een kluns in de keuken en vind het daarom ook niet leuk. Nu heeft jou blog mij gemotiveerd om toch weer te beginnen! Vandaag heb ik de Marokkaanse pannenkoek geprobeerd. Letterlijk alles gedaan wat jij vertelde, en een 24 cm koekenpan van tefal gebruikt, maar er zaten bijna geen gaatjes in. ?
    Wat doe ik fout? Haha

    Groetjes Bo

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:43

      Hi Bo,

      Geef de moed niet op hoor lieverd! De eerste keren kan er van alles fout gaan, maar op een gegeven moment lukt het je echt! Mag ik ragen welke gist je hebt gebruikt en waar je het beslag hebt laten rijzen?

  • Hayat

    26 mei 2018 at 23:30

    Vandaag uitgeprobeerd, ze zagen er goed uit echter de smaak was wat bitter.. Denk door de gist zoals wel eerder is aangegeven. Heb het een uur laten rijzen in een redelijk warme kamer, wellicht te lang laten rijzen?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:48

      Hi Hayat,

      Als je de smaak van de gist goed proeft, dan is het beslag teveel gerezen. Als de kamer echt warm is, dan heb je vaak minder tijd nodig voor het rijzen. Als je de volgende keer het beslag weer in dezelfde kamer laat rijzen, dan raad ik je aan het beslag voor maar 30 a 40 minuten te laten rijzen. Xx

  • Benny

    2 juni 2018 at 18:26

    Hoi fatima
    Wat een super lekkere pannekoekjes
    Al heel wat gerechten van jou gemaakt top hoor
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2018 at 10:40

      Hi Benny,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Malika (hmamahmama )

    4 juni 2018 at 19:53

    Salam lieve Fatima
    Ik heb een paar keer jou begrir recept gemaakt en hij lukt altijd.
    En vandaag heb ik ze ook gemaakt voor de iftar in de moskee en alhamdoelilah ze zagen er prachtig uit.

    1. Fatima El Irari

      5 juni 2018 at 06:17

      Alaikoem salaam Malika,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Bsahtkoem en moge Allah swt je belonen voor je mooie daad! Xx

      1. Malika (hmamahmama )

        5 juni 2018 at 11:35

        Ameen lieve schat

  • Benny

    9 juni 2018 at 05:00

    Goeiemorgen fatima
    Dit is onze favoriete recept van pannekoekjes
    Zeker in het weekend
    Volgende week je nieuw recept uitproberen zoete broodjes

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2018 at 15:53

      Hi Benny,

      Wat goed! Geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

  • Johaina

    13 juni 2018 at 18:14

    Heey,
    Kan je ook een klopper/garde gebruiken?

    Xx johaina

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2018 at 08:45

      Hi Johaina,

      Dat kan, maar dan moet je het beslag wel echt volop kloppen! Succes!

  • Amoula

    27 juni 2018 at 21:50

    top recept! in 1 x gelukt. dank je wel!! xx

    1. Fatima El Irari

      29 juni 2018 at 14:04

      Ah super goed! Graag gedaan hoor.❤️

  • Faad

    31 juli 2018 at 09:58

    Salaam

    Is het erg als ik grofe griesmeel gebruik?

    1. Fatima El Irari

      31 juli 2018 at 11:39

      Alaikoem salaam Faad,

      Nee hoor is niet erg.

  • Majda

    26 augustus 2018 at 08:26

    Hallo! Ik ben grote fan van jouw receptjes. Ik heb deze baghrir uitgeprobeerd. Van textuur zijn ze perfect. Van smaak daarentegen veel te zout 🙁 ik heb nochtans 1 eetlepel gedaan net als in je beschrijving. Ach ja.. Volgende keer nog eens proberen zonder zout 😀

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:11

      Hi Majda,

      Dankjewel lieverd! Alleen gebruik je 1 theelepel zout en niet 1 eetlepel. Als je de volgende keer 1 theelepel gebruikt, dan zullen ze vast en zeker perfect lukken! Xx

  • ktosia

    21 september 2018 at 16:45

    2 sachets bakpoeder of 1? de film is 1

    1. Fatima El Irari

      25 september 2018 at 06:04

      Je gebruikt in totaal 2 zakjes bakpoeder.

  • luna

    7 oktober 2018 at 10:02

    hey fatima

    ik heb een presentatie en ik heb dit gerecht gekozen.
    heel hart bedankt!
    ik ga dit zelf ook maken voor mijn klas en mijn leerkracht en meenemen voor mijn presentatie.

    1. Fatima El Irari

      8 oktober 2018 at 10:27

      Hi Luna,

      Wat leuk zeg! Goede keus en geniet ervan!❤️

  • Siham

    7 oktober 2018 at 21:03

    Hoi Fatima ,
    Wal een leuke blog heb jij tbarkallah elik.
    Ik heb een vraagje kin je aub een keer msemen en sfenje recept plaatsen ?

    1. Fatima El Irari

      8 oktober 2018 at 10:26

      Hi Siham,

      Dankjewel lieve schat! Msemmen recept staat er al bij en sfenj komt er nog aan.❤️

      Recept; https://uitdekeukenvanfatima.nl/msemmen/

  • Sobi

    15 oktober 2018 at 20:49

    Hi Faatje, ik heb dit recept druw keer geprobeerd. De eerste twee keren mislukte dit finaal??‍♀️. Ik heb precies recept gevolgd en een uur laten reizen. Op advies van mijn moeder heb ok het de derde keer korter laten reizen (30 minuten). Toen waren ze zo mooi gelukt. Misschien dat mijn keuken wat warmer is en daarom sneller rijst. Dit wordt voortaan mijn standaard recept. Op jouw advies heb ik het action koekenpannetje aangeschaft. Echt een top pan voor Bagrir??. Keep up the good work??

    1. Fatima El Irari

      16 oktober 2018 at 08:48

      Hi Sobi,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het je uiteindelijk is gelukt en dat je niet hebt opgegeven! dankjewel lieve schat en geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

  • Salima

    20 oktober 2018 at 08:46

    Hey Fatima,

    Vraagje, mijn baghrir smaakt een beetje naar deeg. Weet jij misschienn hoe ik dit de volgende keer kan vermijden. Ik heb echt precies je aanwijzingingen gevolgd.

    Mvg Salima

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2018 at 09:09

      Hi Salima,

      Als de baghrir iets naar deeg/gist smaakt dan heeft het deeg vaak iets te lang gerezen. Hoe lang heb je de baghrir in totaal laten rijzen? Xx

  • Inge

    27 november 2018 at 20:21

    Hey Fatima,
    Ik vroeg me af wat ik kan doen om meer luchtbelletjes in de baghrir te krijgen. Het lukt me maar niet om ze zo te krijgen als op jouw filmpje. Er zijn maar enkele die goed lukken. Derest hebben echt weinig en kleine gaatjes.. hopelijk heb je nog wat tips voor me!
    Btw i love your recipes!

    Liefs, Inge

    1. Fatima El Irari

      29 november 2018 at 06:34

      Hi Inge,

      Lukken de eerste baghrir die je bakt of de laatste?

      Groetjes,
      Fatima

  • Sanne

    9 december 2018 at 12:21

    Hi Fatima!

    Allereerst bedankt voor je heerlijke recepten!

    Ik ga zometeen dit recept uitproberen. Ik wil graag de hoeveelheden halveren, maar vroeg me af of dan letterlijk het hele recept moet worden gehalveerd, of moet er van sommige ingrediënten alsnog de zelfde hoeveelheid in als bij 20 stuks?

    Ik hoor graag van je.

    X
    Sanne

    1. Fatima El Irari

      9 december 2018 at 14:02

      Hi Sanne,

      Graag gedaan lieverd! Je kunt alle ingrediënten halveren. Succes!❤️

  • Khalissa

    26 december 2018 at 15:24

    Ik gebruikt jouw recept voor de baghrir sinds ik getrouwd ben hihi en elke keer komen ze er weer perfect uit alhamdulillah. Mijn schoonmoeder vraagt me regelmatig om het voor haar te maken, gezien ze bij haar met haar eigen recept helaas niet meer lukken. Dus namens mij, haar buikje en de vele visites die ik heb gehad in mijn getrouwde leventje héél erg bedankt. Mocht je er tijd voor hebben zie ik graag meer (vullende) hoofdgerechten op de website om uit te proberen.

    1. Fatima El Irari

      26 december 2018 at 19:45

      Hi Khalissa,

      Wat een super leuk bericht! Ik ben blij dat het recept zo in de smaak valt bij jullie alhamdoelilah!❤️ Er komen inschAllah nog een heleboel hoofdgerechten aan.???

  • Romy yilmaz

    12 januari 2019 at 11:48

    Salaam aleykum,
    Ik heb net de mix gemaakt en heb er ook al die 60 ml die aan het einde er eigelijk bij moet al bij het beslag gedaan ?

    Wat kan ik nu het beste doen, het staat nu te rijzen

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2019 at 19:08

      Hi Romy,

      Dat is niet erg hoor. Het beslag zal na het rijzen nu niet zo zwaar/dik zijn. ??❤️

  • Jessica

    13 januari 2019 at 12:00

    Ik ga het vandaag voor het eerst maken en ben nu al nerveus of het gaat lukken ! Ik hou van baghrir en hoop echt dat het lukt ?

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2019 at 13:19

      Hi Jessica,

      Gaat je lukken hoor meid! Gewoon de stappen goed volgen en dan komt het helemaal goed. Succes!❤️

  • Christina

    13 januari 2019 at 17:31

    Ik ben nu bezig met het maken van de Baghrir, super recept! Nu ik aan het bakken ben merk ik dat de onderkant van de pannenkoekjes een beetje ”krokant” is. Die van jou zien er daarentegen heel soepel uit! Wat doe ik verkeerd? En moet de Baghrir helemaal droog zijn aan de bovenkant? Bij mij blijft er telkens 1 cm aan ”nat” stukje over :p

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2019 at 17:40

      Hi Christina,

      Als de onderkant krokant wordt, dan staat het vuur iets te hoog. De bovenkant dient inderdaad helemaal droog te worden, dus het beslag moet gaar bakken. Als je het vuur iets lager zet of een kleinere gaspit gebruikt, dan gaat het al beter. Is het uiteindelijk gelukt?❤️

  • Nina

    20 januari 2019 at 17:04

    Hoi faatje,

    Wat is het geheim om geen krokante randjes te krijgen?

    Xx Nina

    1. Fatima El Irari

      21 januari 2019 at 10:27

      Hi Nina,

      Vuur niet al te hoog zetten en een niet al te grote pit te gebruiken. De baghrir dient langzaam te garen op middelhoog vuur, alleen zo blijft de baghrir lekker zacht en krijg je geen krokante rand.

      Liefs,
      Fatima

  • Smeeta

    21 januari 2019 at 05:51

    Dank u wel, super recept. Het is mij gelijk goed gelukt???
    Gr. Smeeta

    1. Fatima El Irari

      21 januari 2019 at 10:26

      Ah super goed! Graag gedaan Smeeta!

      Liefs,
      Fatima

  • Rachida

    5 maart 2019 at 22:36

    Hoiii,
    Kan ik het recept ook halveren?

    1. Fatima El Irari

      6 maart 2019 at 10:54

      Hi Rachida,

      Jazeker, dat kan.

  • hanane

    31 maart 2019 at 13:58

    bij verdubbelen recept moet ik dan ook bakpoeder en gist verdubbelen? lijkt me dan zoveel..
    recept is overigens erg goed gelukt! een aanrader!!! heb zelf wel steeds de koekenpan afgekoeld en op hoog vuur gebakken tot alle gaten klaar waren afgemaakt op laag vuur.

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2019 at 23:06

      Hi Hanane,

      Goed om te lezen!♥️ Ja, als je het recept wilt verdubbelen, dan dien je echt alle ingrediënten te verdubbelen. Dit doe ik ook als ik het recept verdubbel.

  • Sarah

    3 april 2019 at 17:31

    Lieve Fatima,

    Ik heb de bagrir al 4 keer geprobeerd maar het lukt me steeds niet krijg alleen maar van die hele kleine gaatjes wat doe ik verkeerd?

    1. Fatima El Irari

      3 april 2019 at 18:59

      Hi Sarah,

      Welke koekenpan gebruik je?

    2. Yous

      8 april 2019 at 14:10

      Ik heb precies hetzelfde 🙁 Ik gebruik een pan van de blokker zie link: https://www.blokker.nl/p/bk-blue-label-basics-koekenpan-20-cm/1567152

  • Joesra el Ouaamari

    25 april 2019 at 08:07

    Hallo Fatima,

    Ik heb de ingredienten gehaald bij de jumbo maar ik kon geen normale griesmeel vinden is tarwe griesmeel ook prima? (Ik heb het zeg maar uit zo’n pak voor pudding en pap.)

    Groetjes Joesra x

    1. Fatima El Irari

      25 april 2019 at 09:38

      Hi Joesra,

      Je hebt voor dit recept echt griesmeel nodig. Heb je misschien een voorbeeld van die jij hebt gehaald?

  • Shila

    29 april 2019 at 12:32

    Asalam aleikhum lieve fatima
    Bedankt voor een mooie recept ik had alleen een kleine vraagje ik zag bij andere videos van baghir dat ze het deeg niet laten rijzen is er dan een verschil

    1. Fatima El Irari

      29 april 2019 at 15:09

      Alaikoem salaam Shila,

      Heel graag gedaan! Ik heb echt nog nooit gezien of gehoord dat baghrir beslag niet hoeft te rijzen. Ik raad je toch aan om het beslag te laten rijzen voor luchtige en zachte baghrir.

      Liefs,
      Fatima

  • Hafsa

    12 mei 2019 at 13:27

    Ik wil u heel erg bedanken, door u heb ik echt motivatie om dingen te maken. Ik ben nu bezig met baghrir en het gaat heel goed ben pas 14 en vindt het echt super leuk om te doen!

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 07:49

      Hi Hafsa,

      Wat goed! Heel graag gedaan lieverd! Xx

  • Youssef

    21 mei 2019 at 02:41

    Assalaamo alaikum

    Ik wou alleen even doorgeven dat je alimunium pannen echt moet vermijden. Op lang termijn is het schadelijk voor de gezondheid.

    Mvg,
    Youssef

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2019 at 08:51

      Alaikoem salaam Youssef,

      Ik hoorde dus dat de pannen alleen schadelijk kunnen zijn als de aluminium laag loslaat en je erin blijft bakken. Dan kan dit wel heel schadelijk zijn.

      Liefs,
      Fatima

  • Meryem

    28 mei 2019 at 09:04

    Salaam w3lakoum Fatima.

    Je recept is perfect. Had wel een vraagje als je ze invriest. Hoe serveer je het na het ontdooien? Warm je ze op? Heb je tips?

    Liefs meryem

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 09:16

      Alaikoem salaam Meryem,

      Dankjewel! Ik warm ze daarna in een koekenpan op laag vuur. Xx

  • Lai

    24 augustus 2019 at 21:54

    Kan ik baghrir voor 2 dagen bewaren in een broodtrommel ?

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2019 at 08:43

      Hi Lai,

      Ik zou het beter in de koelkast bewaren ivm de warmte.

  • Lai

    24 augustus 2019 at 22:14

    Kan begrir tot maandag bewaren in een broodtrommel ?

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2019 at 08:42

      Ja, maar dan wel in de koelkast bewaren ivm de warmte. Of je kunt de baghrir invriezen.?

  • Samira

    1 november 2019 at 14:01

    Heey Faatje,
    Ik heb even geen zeef in huis kan je het ook zonder zeef doen?
    Ik heb het eerder gemaakt paar keren met zeef nu mrt verhuizing heb ik niet alle spullen..
    Laat me gauw wat weten ik wik het zometeeb maken namelijk hahs soekran xxx

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 20:46

      Hi Samira,

      Nee, hoor je kunt ook de droge ingrediënten direct gebruiken. Xx

  • Ilaria

    3 november 2019 at 09:14

    Hi! Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      3 november 2019 at 19:18

      Hi Ilaria,

      Zelf gebruik ik eerlijk gezegd nooit zelfrijzend bakmeel, dus ik kan het je niet 100% aanraden.

  • Nina

    13 november 2019 at 17:48

    Hoi, ik ben naar een Turkse supermarkt gewees, maar ze hadden geen griesmeel.
    Ik zag op de verpakking van Dari, Couscous, dat dit tarwegriesmeel was. Ik heb ‘fine’ gekocht. Kan ik dit ook gebruiken? Anders moet ik weer op zoek. 🙁

    1. Fatima El Irari

      13 november 2019 at 17:55

      Hi Nina,

      Voor baghrir heb je wel echt griesmeel nodig en geen couscous.🙊

  • Amina

    3 mei 2020 at 10:52

    Salaam! Als ik verse gist heb hoeveel moet ik dan van het blokje toevoegen? Heb al wat recepten gemaakt van jou en wat ben ik dankbaar dat je dit allemaal zo voor ons doet 💓

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2020 at 11:04

      Alaikoem salaam Amina,

      Je gebruikt dan de helft van het blokje, dus 21 gram. Bedankt lieve schat! Xx

  • Samantha Bernards

    10 mei 2020 at 18:27

    de bahgrir bleef aan de koekenpan plakken en kreeg deze niet meer los..

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:40

      Hi Samantha,

      Dan heeft jouw koekenpan waarschijnlijk geen anti aanbaklaag. Je kunt de koekenpan dan het beste licht insmeren met olie.

  • Rosalie

    11 mei 2020 at 09:33

    Hi Fatima. Bedankt voor dit leuke recept. Ik heb alleen best weinig gaatjes in mijn baghrir. Ze zien er niet precies hetzelfde uit als die van jou, hoe krijg ik meer gaatjes in mijn baghrir?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:42

      Hi Rosalie,

      Heb je het beslag net zo lang laten wachten en goed gemixt?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept