Wat eten we vandaag? Thuis zijn wij helemaal weg van deze vega auberginecurry met natuurlijk aubergine, tomaat, kikkererwten en lekker veel specerijen! Lekker met rijst of naan en yoghurt.
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Voor de aubergine:
Voor de curry:
Aubergine roosteren:
Verwarm de oven voor op 200 °C. (boven-onder) warmte.
Snijd de aubergines in blokjes en schep ze om met de olijfolie, zout en de chili vlokken.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 20-25 min. in de oven gaar.
Schep de aubergine halverwege om, zodat alle kanten krokant bakken.
Voor de curry:
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook en de curry madras kruiden voor 2-3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomaten toe en breek ze met een houten lepel in kleine stukjes.
Voeg het zout, de salie en het takje tijm toe en roer de saus goed door.
Plaats de deksel op de pan en laat de saus sudderen voor 8-10 minuten. Roer de saus zo nu en dan om.
Giet de kokosmelk er al roerend bij en kook voor nog eens 1-2 minuten.
Spoel de kikkererwten goed om onder water en voeg ze samen met de geroosterde aubergine toe aan de curry.
Breng de curry extra op smaak met peper en zout en stoof voor nog eens 5-6 minuten.
Serveer de auberginecurry met een portie rijst of met naan en Griekse yoghurt en garneer met koriander, eet smakelijk!
6 Comments
Leyla
15 juli 2021 at 22:26
Hoi Fatima, dit ziet er echt lekker uit ! Ik hou zelf wel van een stukje kip in een curry, bij welke stap kan ik dit bijvoegen?
bedankt !
Sara
17 juli 2021 at 13:42
Hoi Fatima, je hebt het over curry Madras kruiden maar ik zie massaal op de foto. Moet dat er ook bij of?
Groetjes Sara xx
Tk
1 november 2021 at 12:28
hoi hoi,
er staat curry madras kruiden, maar op de foto zie ik masala 🙂 Welke moet erin?
Kiki
21 december 2021 at 21:04
Wauw wat is deze lekker! I
Ik had geen garam massala kruiden maar een potje van Patak’s. Volgende keer mijn eigen kruiden maken. Nu wat extra fenegriek blad en poeder toegevoegd. Verder had ik nog een kippenborst over van een gebraden kip en die heb ik er door gedaan. De curry was mooi zacht van smaak. De koriander heb ik fijngehakt en door de yoghurt geroerd voor een koriander yoghurt. Volgende keer ook munt er door. Heerlijk met de naan.
Het hele gezin heeft genoten!
Aranka
14 augustus 2022 at 16:01
Hi Fatima,
Zou je dit ook met bijvoorbeeld stukjes kipfilet kunnen maken of is die combinatie niet lekker denk je ?
prescriptions online
19 oktober 2023 at 16:47
Asking questions are in fact fastidious thing if you are not understanding something totally, however this article presents good understanding yet.