Gevulde aubergine met rijst en kip, een heerlijk combinatie! Dit gerecht is mega lekker en is ook nog eens heel makkelijk te maken! Je kunt de gevulde aubergine handig een dag van tevoren klaarmaken en op de dag zelf alleen nog eventjes afbakken in de oven.
Aubergine met Kip en Rijst

Prep time: 30 minuten
Cook time: 45 minuten
Serves: 6 stuks

Aubergine met Kip en Rijst
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 45 minuten
- Totale tijd 1 uur 14 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 ui , in blokjes
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
- 1 rode paprika , in stukjes
- 200 gram rijst
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 200 ml kokend water
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 6 stuks aubergine
- zout
- handvol geraspte kaas
Kruiden:
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de olijfolie en de zonnebloemolie in de hapjespan op middelhoog vuur.
- 2)
Voeg de kipfilet, uien, knoflook en de kruiden in de pan en roer het door.
- 3)
- 4)
Voeg de rode paprika erbij en bak het mee tot de kip en de paprika gaar zijn.
- 5)
Kook in een aparte pan de rijst gaar volgens de bereidingswijze en giet het water af.
- 6)
- 7)
Roer de rijst door het kip mengsel en zet het vuur uit.
- 8)
Aubergine frituren:
- 1)
Snijd de aubergine in de lengte door het midden.
- 2)
Strooi bovenop elke aubergine ongeveer een halve theelepel zout en wrijf het erin.
- 3)
- 4)
Leg de gefrituurde aubergine op een bord met keukenpapier.
- 5)
Plaats de aubergine in een ovenschaal en prik met een vork de binnenzijde van de aubergine plat.
- 6)
- 7)
Roer de tomatenpuree bij het kokend water en giet het in de ovenschaal.
- 8)
Bak de aubergines in de oven voor 15-18 minuten op 200 graden.
- 9)
14 Comments
Hanane
6 augustus 2020 at 10:00
Ziet er lekker uit
Fatima El Irari
19 augustus 2020 at 17:40
Bedankt Hanane!
Nicole
2 september 2020 at 11:59
ik mis de geraspte kaas in se boodschappen lijst
Fatima El Irari
2 september 2020 at 12:50
Hi Nicole,
Klopt, ik heb het erbij gezet. Dankjewel!
Yasmina
12 augustus 2020 at 14:25
Salaam faatje,
Ziet er weer heerlijk uit!
Wilde dit gerecht gaan maken heb een vraagje over de aubergine snij die 1 keer door middel ? Of 2 keer ?
Groet Yasmina
Fatima El Irari
19 augustus 2020 at 17:40
Alaikoem salaam Yasmina,
Bedankt lieverd! Ik snijd de aubergine in de lengte een keer doormidden. Xx
Emina
12 september 2020 at 12:23
Hoi Fatima, kan je de aubergine vervangen door een courgette? Zo ja, moet het dan even lang in de oven?
Gr Emina
Fatima El Irari
13 september 2020 at 22:41
Hi Amina,
Ja, hoor dat kan zeker en ook dan houd je ongeveer dezelfde kooktijd aan. Je kunt tussendoor de courgette checken.
Miral
9 november 2020 at 11:43
Hoi , ik wil graag vandaag maken.
Een vraagje moet het met gegaarde rijst of ongegaarde rijst
Groetjes miral
Fatima El Irari
18 november 2020 at 10:29
Hi Miral,
De rijst die je erbij doet is gaar.
Sarita
15 november 2021 at 17:59
Salaam alaikum,
Ik wil dit maken, maar snap niet wat je bedoelt met de inhoud van de aubergine plat prikken. Het lijkt alsof je de inhoud verwijderd hebt klopt dat?
Sarita
15 november 2021 at 18:36
Salaam, nog een vraagje…
Moeten de aubergines aan beide kanten gefrituurd worden?
Marco
6 oktober 2022 at 17:14
Was lekker!!! Goeie tip!
Fatima
14 december 2022 at 19:08
Deze hoogzwangere vrouw heeft dit gemaakt smaakt heerlijk!
Alleen staat er in geen ene stap wanneer je de kruiden erbij toevoegd.