Aubergine met Kip en Rijst

6 augustus 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 45 minuten

Serves: 6 stuks

Gevulde aubergine met rijst en kip, een heerlijk combinatie! Dit gerecht is mega lekker en is ook nog eens heel makkelijk te maken! Je kunt de gevulde aubergine handig een dag van tevoren klaarmaken en op de dag zelf alleen nog eventjes afbakken in de oven.

Print recept

Aubergine met Kip en Rijst

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 45 minuten
  • Totale tijd 1 uur 14 minuten
  • Aantal personen: 6 stuks

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 ui , in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 rode paprika , in stukjes
  • 200 gram rijst
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 200 ml kokend water
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 6 stuks aubergine
  • zout
  • handvol geraspte kaas

Kruiden:

  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie en de zonnebloemolie in de hapjespan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Voeg de kipfilet, uien, knoflook en de kruiden in de pan en roer het door.

  • 3)

    Bak de kip omscheppend aan voor 3-5 minuten.

  • 4)

    Voeg de rode paprika erbij en bak het mee tot de kip en de paprika gaar zijn.

  • 5)

    Kook in een aparte pan de rijst gaar volgens de bereidingswijze en giet het water af.

  • 6)

    Schep de rijst bij de kip en voeg ook de Italiaanse kruiden toe.

  • 7)

    Roer de rijst door het kip mengsel en zet het vuur uit. 

  • 8)

    Plaats de deksel op de pan en zet opzij.

Aubergine frituren:

  • 1)

    Snijd de aubergine in de lengte door het midden.

  • 2)

    Strooi bovenop elke aubergine ongeveer een halve theelepel zout en wrijf het erin.

  • 3)

    Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan en frituur de aubergine lichtbruin van kleur.

  • 4)

    Leg de gefrituurde aubergine op een bord met keukenpapier.

  • 5)

    Plaats de aubergine in een ovenschaal en prik met een vork de binnenzijde van de aubergine plat.

  • 6)

    Vul de aubergines met het kip/rijst mengsel en dek de schaal af met aluminiumfolie.

  • 7)

    Roer de tomatenpuree bij het kokend water en giet het in de ovenschaal.

  • 8)

    Bak de aubergines in de oven voor 15-18 minuten op 200 graden.

  • 9)

    Verwijder de folie en verdeel de geraspte kaas bovenop. Bak voor nog eens 5-8 minuten tot de kaas is gesmolten.

8 Comments

  • Hanane

    6 augustus 2020 at 10:00

    Ziet er lekker uit

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2020 at 17:40

      Bedankt Hanane!

      1. Nicole

        2 september 2020 at 11:59

        ik mis de geraspte kaas in se boodschappen lijst

      2. Fatima El Irari

        2 september 2020 at 12:50

        Hi Nicole,

        Klopt, ik heb het erbij gezet. Dankjewel!

  • Yasmina

    12 augustus 2020 at 14:25

    Salaam faatje,

    Ziet er weer heerlijk uit!
    Wilde dit gerecht gaan maken heb een vraagje over de aubergine snij die 1 keer door middel ? Of 2 keer ?

    Groet Yasmina

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2020 at 17:40

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Bedankt lieverd! Ik snijd de aubergine in de lengte een keer doormidden. Xx

  • Emina

    12 september 2020 at 12:23

    Hoi Fatima, kan je de aubergine vervangen door een courgette? Zo ja, moet het dan even lang in de oven?

    Gr Emina

    1. Fatima El Irari

      13 september 2020 at 22:41

      Hi Amina,

      Ja, hoor dat kan zeker en ook dan houd je ongeveer dezelfde kooktijd aan. Je kunt tussendoor de courgette checken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept