AUBERGINE GEHAKT OVENSCHOTEL

19 oktober 2015Fatima El Irari

Vandaag deel ik het  recept met jullie van een aubergine, gehakt ovenschotel. Ovenschotels vind ik altijd erg lekker en de volgende dag smaakt het nog lekkerder! Deze ovenschotel maakte ik van het weekend en oh wat was die lekker! De gebakken aubergine met de tomatensaus en het gemarineerde gehakt zijn zo’n lekkere combinatie. Je bent misschien eventjes bezig met de voorbereidingen, maar zodra alles in de ovenschaal zit hoef je het enkel nog voor een paar minuten in de oven te schuiven. Maak jij binnenkort ook deze ovenschotel?


Wat heb je nodig? (6 personen)

  • 3 aubergines
  • 3  etl.  zonnebloemolie
  • 300 gr. gehakt
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 thl. sambal
Tomatensaus
  • 2 etl. olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 etl. peterselie
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. komijn
  • 1 halve tl. peper
  • 800 gr. tomatenblokjes (2 blikken)

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in lange plakken en besprenkel deze aan beide kanten met wat zout. Wrijf het zout even kort in de aubergine en laat deze zo even staan.

Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe in de pan en bak deze aan beide kanten voor ongeveer  minuten mooi lichtbruin.

IMG_5060

Leg de gebakken aubergine op een bord met een tuk keukenpapier, zodat de aubergine kan uitlekken van de overtollige olie. Herhaal deze stappen tot alle aubergine plakken gebakken zijn.

IMG_5064

Verhit wat zonnebloemolie in dezelfde koekenpan die je voor de aubergine hebt gebruikt en bak hierin het gehakt mooi goudbruin. Laat het gehakt verder bakken en snijd in de tussentijd de paprika’s in blokjes. Voeg de paprika blokjes toe aan het gehakt en laat dit meebakken. Voeg de sambal toe aan het gehakt en meng dit even samen. Wanneer het gehaktmengsel gaar is giet je het op een bord, zodat je dezelfde koekenpan kunt gebruiken voor de tomatensaus.

IMG_5035

Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de gesnipperde ui mooi lichtbruin. Pers de twee knoflook teentjes erbij en laat dit nog voor 2 minuten bakken. Doe hier dan de fijngesneden peterselie bij en de kruiden. Roer dit samen en laat het voor ongeveer 5 minuten bakken.

Giet de tomatenblokjes erbij en roer dit erdoorheen. Laat de tomatensaus voor  minuten koken op hoog vuur. Zet dan het vuur lager en laat de tomatensaus voor 10 minuten pruttelen.

IMG_5022

Schep iets van de tomatensaus in de ovenschaal en verdeel dit over de schaal. Leg een laag gebakken aubergine op de tomatensaus en hierop verdeel je een laag van het gehakt. Schep hier de tomatensaus weer overheen en herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn.

IMG_5112IMG_5114

Bestrooi de gehele ovenschotel met de geraspte kaas en leg hierop de stukjes mozzarella. Bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin op 200 graden.

IMG_5027IMG_5130Serveer deze ovenschotel met bijvoorbeeld rijst en je hebt een heerlijke maaltijd. Je kunt er ook nog een lekkere groene salade bij serveren. Dit recept is zeker weten de moeite waard om eens uit te proberen!

Smakelijk!

Print recept

59 Comments

  • Dina

    20 oktober 2015 at 19:44

    Ziet er weer heerlijk uit meid! Deze zal ik insha Allah snel uitproberen. Dank je wel dat je alles met ons deelt!

    Liefs Dina

    1. xfaatje

      21 oktober 2015 at 06:42

      Hallo Dina, bedankt lieve meid! En heel graag gedaan hoor. Ik doe het met alle liefde hihi Xx

      1. Dina

        3 januari 2016 at 13:10

        Heb dit gerecht gisteren gemaakt en het was echt heerlijk! Ik hou wel van gekruid, dus heb de hoeveelheid specerijen iets aangepast (extra). Heerlijk!

      2. xfaatje

        6 januari 2016 at 12:37

        Hallo Dina,

        Super! Je kunt inderdaad zelf altijd varieeren met de kruiden.

  • amel

    21 oktober 2015 at 07:33

    Oooh dit ziet er weer heerlijk uit…. tabarkallah 3lik meid!! Ik weet wat ik vanavond ga eten in sha allah..

    1. xfaatje

      21 oktober 2015 at 07:40

      Hallo Amel, haha dankjewel! Dit is ook echt heerlijk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Xx

  • layla

    21 oktober 2015 at 11:25

    Lieve xfaatje ik heb een klein vraagje .waar kan ik die sambal die je vaak gebruikt vinden.badjak sambal

    1. xfaatje

      23 oktober 2015 at 07:11

      Hallo Layla, deze kun je bij de Jumbo halen.

  • amel

    21 oktober 2015 at 17:11

    Het was superlekker meid? . Bedankt voor het delen en met die video erbij was het nog makkelijker. Keep up the good work ?

    1. xfaatje

      23 oktober 2015 at 07:12

      Hallo Amel, super meid! Heel graag gedaan Xx

  • layla

    21 oktober 2015 at 20:06

    Lieve xfaatje vraagje over sambal die je vaak gebruikt in je recepten badjak. Waar kan ik dat halen.alvast bedankt

    1. xfaatje

      23 oktober 2015 at 07:15

      Hallo Layla, deze kun je bij de Jumbo halen x

  • Leyla

    6 november 2015 at 12:20

    Beste Fatima,

    Ziet er heerlijk uit, mn kid

    Liefss lusten alleen geen aubergines. Weet jij of ik dit zou kunnen vervangen? Nk

    1. xfaatje

      9 november 2015 at 09:11

      Hallo Leyla, ja hoor je kunt de aubergines vervangen door andere groenten. Dit gerecht is ook erg lekker met courgette. Misschien dat ze dit lekker vinden?

  • Farida

    6 november 2015 at 16:56

    Salaam alaykoum Faatje,

    Bedankt voor je recept. Ik heb het net gemaakt. Nu alleen nog kaas en mozzarella halen. Ben echt benieuwd hoe het smaakt!

    1. xfaatje

      9 november 2015 at 09:09

      Hallo Farida, graag gedaan meid. En heeft het gesmaakt? Xx

      1. Farida

        11 november 2015 at 00:40

        Het heeft heerlijk gesmaakt?

      2. xfaatje

        11 november 2015 at 10:20

        Hallo Farida, Ah super! Goed om te horen meid Xx

  • Zara

    23 november 2015 at 16:12

    Dit zit er heerlijk uit meid. Had alleen een vraagje, wordt de tomatensaus niet zuur door die saus uit blikken?

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 19:12

      Hallo Zara,

      Bedankt meid! Nee, doordat je de knoflook toevoegt aan de saus verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree. Je proeft echt niks zuurs terug in het gerecht haha.

  • saieda

    4 maart 2016 at 10:55

    Heb dit gerecht vorige week gemaakt vond het zelf heel lekker en mijn gasten ook.
    Top top top !!!
    Heb de aubergines gegrild ipv gebakken.

    1. xfaatje

      4 maart 2016 at 12:31

      Hallo Saieda,

      Ah, super meid! Gegrild lijkt mij ook erg lekker inderdaad! x

  • Mandy

    8 maart 2016 at 21:14

    À salaam alaikoem zuster, hoeveel gram gehakt heb je voor dit gerecht gebruikt? Ik hoor het graag van je, barakaAllahoeffiek!

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 07:57

      Alaikoem salaam Mandy,

      Ik heb ongeveer 250 gram gehakt gebruikt. Succes xx

  • Michelle

    9 maart 2016 at 08:56

    Hoi meis, hoeveel gram gehakt gebruik je?

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 08:04

      Hallo Michelle,

      Ik gebruik ongeveer 250 gram gehakt.

    2. Lola

      9 januari 2020 at 08:33

      Hoi wat voor kruiden zit in gehakt …

      1. Fatima El Irari

        9 januari 2020 at 14:04

  • Naima

    9 april 2016 at 19:26

    Super super bedankt voor deze recept… ik heb het gisteren gemaakt was echt heeerlijk.. zeker voor herhaling vatbaar xxxx

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 08:15

      Hallo Naima,

      Aah, super! Ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! xx

  • Oemaima

    11 april 2016 at 08:44

    Salaam !
    Dit ziet er goed uit tbarkellah.
    Je gebruikt gekruid gehakt toch?
    Zo ja , hoe heb je deze gekruid?
    Shokran bezef alvast voor je reply.

    X

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 09:49

      Salaam alaikoem Oemaima,

      Allah ibarkfiek lieverd! Ik gebruik inderdaad gekruid gehakt. Zie hieronder de link voor het recept.
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/gehakt-marinade/

  • Souad

    24 juli 2016 at 21:59

    Salaam welke tomatensaus heb je gebruikt? Bedankt om dit recept te delen, ziet er overheerlijk uit!

    1. xfaatje

      26 juli 2016 at 06:51

      Hallo Souad,

      Ik gebruik de tomatensaus van HAK uit een pakje. Xx

  • Hayat

    19 augustus 2016 at 15:51

    Salaam Faatje.
    Masallah jouw recepten mogen Allah soubhallah thallah jouw belonen.
    Je recepten zijn top.
    Ik heb er al vele gemaakt en keer op keer krijg ik complimenten.
    Doe zo voort meid.
    Groetjes Hayat

    1. xfaatje

      20 augustus 2016 at 21:58

      Alaikoem salaam Hayat,

      Super lief van je, Allah ibarkfiek! Dankjewel lieverd Xx

  • Naela

    1 september 2016 at 17:09

    Salaam.zuster

    Kan je het gerecht een dag van te voren voorbereiden zodat je pas de volgende dag in de over kn zetten.

    1. xfaatje

      2 september 2016 at 08:16

      Alaikoem salaam Naela, Jazeker dat kan ook!

  • Nevin

    5 september 2016 at 17:15

    Hallo Faatje!

    Ik plaats nooit reacties. Maar jij verdient het! Vandaag dit recept uitgeprobeerd. Wat was het lekker!!! Heb sinds kort je site ontdekt en al 2 recepten uitgeprobeerd. Ook je wokgerecht was zo lekker en zeker voor vele herhalingen vatbaar!!! Ga zo door meid! Je doet het erg leuk!!

    1. xfaatje

      7 september 2016 at 07:15

      Hallo Nevin,

      Dat is lief van je! Super bedankt voor je complimenten en heel veel kookplezier! Als ik kan helpen, dan hoor ik het graag van je.

  • Naima

    18 oktober 2016 at 09:52

    Topp ma sha Allah. Ik hoop dat je meer video’s zal maken erg handigh?

    1. Fatima

      18 oktober 2016 at 11:16

      Dankjewel lieve Naima!

  • Umm Ibrahim

    9 februari 2017 at 11:56

    Salaam alaikum Fatima, wil het graag peoberen lijkt me heerlijk. Alleen wil ik het niet frituren in olie. Wat voor mogelijkheden heb ik? En qua grillen hoe doe ik dat? BaarakAllaahu feeki.

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:28

      Alaikoem salaam Umm Ibrahim,

      Je kunt de aubergine ook makkelijk grillen hoor. Je kunt bijvoorbeeld de gril insmeren met een laagje olijfolie. Ook grillen is het erg leker, doe ik ook weleens.

      Liefs,
      Fatima

  • Asha Bakker

    18 maart 2017 at 10:58

    Beste Fatima
    Wij hebben er zoveel plezier van jouw recepten.
    Vandaag gaan we deze lekkere schotel maken
    Bedankt
    Groet
    Asha

  • Souhaila

    8 mei 2017 at 14:24

    Dit recept is echt een favoriet bij ons thuis, met rijst erbij! Dank je wel hiervoor!!

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2017 at 06:14

      Hallo Souhaila,

      Heel graag gedaan lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Hakima

    5 juni 2017 at 11:06

    Kan je ipv aubergines ook courgette gebruiken of zal dat niet passen?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:02

      Hallo Hakima,

      Ja hoor dat kan zeker!

      Liefs,
      Fatima

  • Shannon

    4 november 2017 at 10:12

    Zou je de aubergine ook kunnen vervangen voor schijfjes aardappel of zouden die dan te nat worden door de tomaten saus? En moet je ze dan eerst koken? xx

    1. Fatima El Irari

      4 november 2017 at 11:44

      Hallo Shannon,

      Ja hoor je kunt ook aardappelschijfjes gebruiken, alleen dan wel even voorkoken inderdaad.

      Liefs,
      Fatima

  • N.

    1 januari 2018 at 06:43

    Hi Fatima! Ik ben een grote fan van je recepten en wil ze lekker vaak uitproberen. Alleen ik zie best vaak dat je geen hoeveelheden bij bepaalde ingrediënten zet. Zo ook bij het gehakt en de tomatenblokjes in dit recept. De hoeveelheid gehakt heb ik al uit de reacties gehaald, maar ik vraag me ook af hoeveel gram er zit in de blikjes tomatenblokjes? Het zou heel fijn zijn als je in de toekomst de hoeveelheden erbij zet als je wilt. Scheelt jou ook weer tijd om te reageren op deze vragen hahaha. Liefs, N

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 07:45

      Hallo N.

      Je hebt helemaal gelijk hoor. Ik heb de hoeveelheden erbij gezet. Xx

      1. N.

        3 januari 2018 at 14:36

        Dankjewel lieve Fatima! Ik ga de schotel vanavond maken in shaa allaah!

      2. Fatima El Irari

        3 januari 2018 at 14:40

        Hallo Nina,

        Graag gedaan hoor en smakelijk alvast!

        Liefs,
        Fatima

  • Imane

    17 februari 2019 at 12:09

    Hoi!
    Kan je deze gerecht ook zonder kaas en mozerella maken?

    1. Fatima El Irari

      17 februari 2019 at 20:51

      Hi Imane,

      Jazeker, dat kan.??

  • Khadija

    7 september 2019 at 14:25

    Net dit recept gemaakt, een halve tl suiker toegevoegd aan de saus en een laag pasta. Superlekker! Dankjewel voor het recept!

    1. Fatima El Irari

      8 september 2019 at 12:25

      Hi Khadija,

      Graag gedaan lieverd!♥️

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept