ATAG Keukenapparatuur

19 november 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Mocht je mij op Instagram volgen, dan heb je vast wel voorbij zien komen dat wij over een paar maanden gaan verhuizen (eindelijk!) naar ons nieuwe huis!

Een keuken is met mijn werk natuurlijk een belangrijk onderdeel, dus toen wij besloten te gaan verhuizen ben ik eigenlijk direct al begonnen met het verzamelen en bewaren van mooie keukenfoto’s op Pinterest. Ik moet wel even zeggen dat dit misschien makkelijker lijkt dan dat het is, want er zijn gewoon echt zo ontzettend veel mooie keukens! En past een landelijke keuken nou meer bij ons of toch een industriële keuken? Een ding wist ik al vrij snel en dat is dat mijn droomkeuken een mix moet zijn tussen een lichte strakke keuken met een iets landelijke sfeer, die de keuken toch een mooie en gezellige uitstraling geeft!

Bij het samenstellen van onze keuken hebben we gekozen voor alle apparatuur van het merk ATAG. Naast een inductiekookplaat met afzuigkap, koelkast en een afwasmachine zullen we ook twee ovens van ATAG in de keuken laten plaatsen. 

Nou klinkt twee ovens voor sommige misschien als overbodige luxe, maar met mijn beroep zijn twee ovens in de keuken toch echt wel handig. Op een kook dag maak ik op een dag weleens vier keer gebruik van de oven, dus het feit dat we straks in de nieuwe keuken genoeg ruimte hebben voor twee ovens maakt mij wel extra gelukkig hoor!

Voor in de nieuwe keuken hebben we gekozen voor een 3-in-1 oven en voor een combi-stoomoven, beide hebben een ovenfunctie en zijn uit het design lijn ‘MAGNA’. We twijfelde eerst of we toch niet voor het design lijn ‘MATRIX‘ moesten gaan, maar uiteindelijk kozen we toch voor de MAGNA-lijn, omdat het strakke design net iets beter past bij het design van onze keuken straks.

ATAG 3-in-1 oven

De 3-in-1 oven is een oven met een volwaardige stoomfunctie, magnetron en ovenfunctie. Je hebt geen vaste wateraansluiting nodig voor de stoomoven. Naast handmatige instellingen kun je voor al je favoriete gerechten automatische programma’s instellen.

De oven heeft naast de standaard bakfunctie ook een magnetron-functie en beschikt de oven ook over een stoomfunctie. Deze drie functies kun je ook heel handig met elkaar combineren.

Verder beschikt de oven ook over een stoomgenerator, een Steam Clean schoonmaakprogramma. De aangekoekte vlekken worden losgestoomd en zijn na afloop van het programma met een doek eenvoudig weg te nemen. Ik kan je zeggen ik kan niet wachten om hier gebruik van te maken, scheelt zoveel werk en tijd!

ATAG combi-stoomoven 

De combi-stoomoven heeft naast de standaard ovenfuncties ook drie stoomfuncties zoals ‘stoom’, ‘sous vide koken’ en een combinatie van hetelucht met stoom. De handige rijsfunctie op de oven zorgt voor de perfecte temperatuur om het deeg mooi te laten rijzen. Afbakken kan eenvoudig door het vooraf ingestelde programma te gebruiken in combinatie met het programma voor kleine baksels, waarbij de temperatuur en omstandigheden zijn afgestemd op het product. De toevoeging van stoom zorgt ervoor dat de broodjes aan de binnenkant heerlijk zacht zijn en van buiten lekker knapperig zijn.

Eén van de grote veranderingen is toch wel dat ik straks van het koken op gas naar koken op inductie ga. Om de keukenapparatuur van ATAG beter te leren kennen werd ik door Brenda van de foodblog Brendakookt uitgenodigd om bij haar in de keuken proef te koken. We maakte een Marokkaanse stoofpot op de inductiekookplaat en ondertussen leerde ik van Brenda de fijne kneepjes. Ik had van tevoren gedacht dat ik koken op inductie echt een heel verschil zou zijn, maar dit viel reuze mee. Het enige waar ik echt even aan moest wennen is dat je tijdens het koken geen ‘gas’ geluid hoort, maar verder ging het voor de eerste keer echt goed. En niet te vergeten een inductiekookplaat maak je in vergelijking met een gasfornuis echt in een handomdraai schoon, grote pluspunt!

Voor in onze nieuwe keuken hebben we gekozen voor de inductiekookplaat met een geïntegreerde afzuiging. Omdat we straks in de nieuwe keuken beschikken over twee grote ramen, hebben we gekozen voor een inductiekookplaat met afzuiging. Op deze manier hoeven we dus niet nog een extra afzuigkap op te hangen, heel fijn want het lijkt mij geweldig om te kunnen koken terwijl je lekker naar buiten kunt kijken.

De inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging bevat een aantal handige extra functies. Je kunt bijvoorbeeld op iedere kookzone een timer instellen. Op deze manier kun je de kooktijd van een gerecht instellen en gaat schakelt de plaat na de aangegeven minuten vanzelf uit. In de kookplaat zitten ook wat standaard functies zoals dubbele Bridge Induction zones, wokfunctie, braadfunctie, grillfunctie, sudderfunctie en een aankookfunctie.

Zin in de nieuwe keuken!

Nu ik alle apparatuur in het echt heb kunnen zien, kan ik echt niet wachten om straks in de nieuwe keuken te kunnen koken! Ik verbaasde mij echt over de hoeveelheid functies die de 3-in-1 oven heeft! Vooral de rijsfunctie voor brood is voor mij zo ideaal! Tijdens het koken op de inductiekookplaat merkte ik al gauw dat je toch wel snel went aan het koken op inductie. Ik kan nu toch wel met zekerheid zeggen dat voor mij straks de stap van gas naar inductie niet heel erg wennen gaat zijn.

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd of jullie op inductie, elektrisch of op gas koken?

Liefs, Fatima

Dit artikel is in samenwerking met ATAG.

Print recept

2 Comments

 • Ilknur

  19 november 2020 at 15:03

  Sindskort ook inductie!! Geweldig om mee te koken en schoon te maken natuurlijk!

  1. Fatima El Irari

   22 november 2020 at 20:03

   Hi Ilknur,

   Ah leuk! En het schoonmaken is in vergelijking met een gasfornuis zoveel makkelijker, haha!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept