Appeltaartjes

11 september 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 stuks

Appelkruimel taartjes, een feestelijk begin van de dag kan ik je vertellen! Deze lekkere taartjes maak je heel simpel met een paar eenvoudige ingrediënten, die je vast al in de keuken hebt liggen. Leuke taartjes om bijvoorbeeld samen met de kids te bakken, gegarandeerd succes!

Print recept

Appeltaartjes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 1 uur
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 130 gram koude roomboter, in blokjes
  • 1 ei , maat M

Appel vulling:

  • 3 stuks appels, in partjes
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel speculaas&koekkruiden
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel maizena

Voor de crumble:

  • 80 gram bloem
  • 20 gram havermout
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 30 gram koude roomboter

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Roer in een ruime kom de bloem met de kristalsuiker, zout en de koude roomboter. 

  • 2)

    Wrijf de roomboter met de je handen tot kleine kruimels.

  • 3)

    Klop het ei los en giet het eimengsel in de kom en kneed het tot een stevig deeg.

  • 4)

    Druk het deeg plat, pak het in met huishoudfolie en zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.

Appel vulling:

  • 1)

    Schil de appels, snijd ze in partjes en leg ze in de koekenpan.

  • 2)

    Voeg de basterdsuiker, de speculaas&koekkruiden en de roomboter erbij.

  • 3)

    Bak de appels voor 1-2 minuten zacht tot alle sappen vrijkomen.

  • 4)

    Roer de maizena erdoor en kook voor nog eens 1 minuut. Schep de appels uit de koekenpan en laat ze ietsjes afkoelen.

Taartjes vullen:

  • 1)

    Rol het deeg uit tot een plak, plaats de vormpjes op het deeg en snijd een rondje dat iets groter is dan de vorm. 

  • 2)

    Plaats het deeg in de vormpjes, druk de bodem en de randen goed aan en snijd het overtollige deeg weg. 

  • 3)

    Verdeel wat havermout of paneermeel op de bodem en schep ongeveer twee eetlepels van de appelvulling erin. 

  • 4)

    Roer voor de crumble alle ingrediënten samen in een kom en verkruimel het bovenop.

  • 5)

    Bak de appelkruimel taartjes in de oven op 200 graden in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

  • 6)

    Laat de taartjes voor 5 minuten afkoelen voordat je ze eruit haalt. Serveer met een toef slagroom!

1 Comments

  • Eszty

    24 december 2023 at 11:15

    Hoi Fatima, gebruik jij voor dit recept fijne of grove havermout vlokken? 🙂 veel liefs Eszty

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept